ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πολιτικά συστήματα, πολιτική επιστήμη, πολιτικές ιδεολογίες κλπ.
Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Re: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 01 Απρ 2021, 21:17

σχόλιο 63

....αφησε μου λίγο χρόνο Φορμιγξ για να σχολιασω κι αλλα επι της ουσίας των ΣΧΟΛΙΩΝ σου όχι για τον αποκλεισμο του νεμο ..ως νηματοθετρια συντονιστρια πρεπει να ακολουθω καποιους κανονες στοιχειωδους δημοκρατικης ευπρεπειας .. και αν δεν τηρουνται να επιπλητω κια να αποκλειω εστω συμβολικα τον ταραξια ...κι ασε κι εσυ τα φιλοσφικα για την ομονοια τους γενους ...και ομονοια χωρις ιδιες αξιες ειναι υποκριτικη καποιοι καταπιεζονται και ειναι ετοιμοι να μπαρουτιασουν ολη την κατασταση ... αυτο εγινε στο μεταεπαναστατικο εμφυλιο ...συγκρουση αξιων αναγκαστικη ... και θα ξαναγινει ...υπαρχουν φυλες ανθρωπων συγκρουομενες αλλα και κοινωνικε ςταξεις ...μονο τα αψυχα ρομποτοκια εινα ολα στη σιερα <<μονιασμενα >>

και ξαναλεω σε ολους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΜΠΑΧΑΛΕΥΤΗ .. συνελθετε μα γιαυτο δεν μιλαμε τοσο καιρο ...για αρχες και κανονες που πρεπει πληρουνται στοιχειωδως!! ...εννοειται με ελαστικοτητα .. αν ο νεμο συμμορφωθει ζητησει συγνωμη παρει πισω τις εκφρασεις του για την δημοκρατια θα τον ξαναενταξουμε στην κοινοτητα διαλογου την μικρη μας...την φανταστικη ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 01 Απρ 2021, 21:41

δεν ανεφερα τον καποδιστρια που φαγαν οι δημοκρατες ουτε και τι περασε ο νεαρος οθων
απο το κατεστημένο ουτε για τις υποχωρησεις που εκανε ...ουτε για το πως κτίσθηκε η αθηνα
ολα αυτα και πολλα αλλα τα θεωρω αυτονοητα να τα γνωριζετε ...αυτο σαν συμπληρωματικο
για τα προηγουμενα που ειπα ....
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 01 Απρ 2021, 21:57

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:σχόλιο 63

....αφησε μου λίγο χρόνο Φορμιγξ για να σχολιασω κι αλλα επι της ουσίας των ΣΧΟΛΙΩΝ σου όχι για τον αποκλεισμο του νεμο ..ως νηματοθετρια συντονιστρια πρεπει να ακολουθω καποιους κανονες στοιχειωδους δημοκρατικης ευπρεπειας .. και αν δεν τηρουνται να επιπλητω κια να αποκλειω εστω συμβολικα τον ταραξια ...κι ασε κι εσυ τα φιλοσφικα για την ομονοια τους γενους ...και ομονοια χωρις ιδιες αξιες ειναι υποκριτικη καποιοι καταπιεζονται και ειναι ετοιμοι να μπαρουτιασουν ολη την κατασταση ... αυτο εγινε στο μεταεπαναστατικο εμφυλιο ...συγκρουση αξιων αναγκαστικη ... και θα ξαναγινει ...υπαρχουν φυλες ανθρωπων συγκρουομενες αλλα και κοινωνικε ςταξεις ...μονο τα αψυχα ρομποτοκια εινα ολα στη σιερα <<μονιασμενα >>

και ξαναλεω σε ολους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΜΠΑΧΑΛΕΥΤΗ .. συνελθετε μα γιαυτο δεν μιλαμε τοσο καιρο ...για αρχες και κανονες που πρεπει πληρουνται στοιχειωδως!! ...εννοειται με ελαστικοτητα .. αν ο νεμο συμμορφωθει ζητησει συγνωμη παρει πισω τις εκφρασεις του για την δημοκρατια θα τον ξαναενταξουμε στην κοινοτητα διαλογου την μικρη μας...την φανταστικη ...

ωραια αφου γνωριζεις την ανθρωπινη κατασταση γιατι επιμενεις να παμε για τσαι και να το πιουμε
με εκεινα τα μικρουλια και λεπτα φλιτζανάκια ; αφου λοιπον αναγνωριζεις τις ανισοτητες
πως θα βρεις εκεινα τα πληθη να συνδράμουν για την τελεια δημοκρατια που θες ν λες ;
για να επιτευχθει και το παραμικρο χρειαζεται ομοψυχια ολα αυτα που λεει ο ηροδοτος
πως αλλιως θα βρουν την κοινη υφισταμενη κατασταση; μιλωντας δεκα γλωσσες απο διαφορετικα εθνη;

βλεπεις οτι και παλι δεν το σκεφτεσαι ολοκληρωμενα; οτι για να το κανεις πραξη πρεπει να ξεκινησεις
με μελη που να ειναι ομοιοι και σε πνευμα και σε υλικα μερη .... :s_no :P :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 01 Απρ 2021, 22:12

και φορμιξ υπαρχει ενοτητα και νημα για το πως βαζουμε εικονες και φαινεται στην πρωτη σελιδα
0 .

Άβαταρ μέλους
ΦΟΡΜΙΓΞ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΦΟΡΜΙΓΞ » 01 Απρ 2021, 23:06

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΤΡΙΑΚΟΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
(Τρία πουλάκια κάθουνταν στου Διάκου του ταμπούρι)

Εφόσον δεν με προτρέψατε ακόμα να πάω στα τσακίδια, λαμβάνω το θάρρος να τηρήσω την προηγούμενη υπόσχεσή μου (τριακοστό σχόλιο) και να φερθώ όπως αρμόζει σε ένα θρασύτατο καθίκι.

1) Εάν κάποιος Τούρκος διάβαζε τις τελευταίες αναρτήσεις μας, θα έτριβε τα χέρια του εκστασιασμένος, γιατί για μία ακόμα φορά, ο Προφήτης τύφλωσε τους Γκιαούρηδες.

2) Αγαπητή ΜΥΘΗΡΑ, η μόνη φορά που υπήρξε πραγματικά Ελεύθερη Δημοκρατική Πολιτεία ήταν στην Ελλάδα από την επανάσταση του Κλεισθένη (508 π.Χ.) έως την έκρηξη του Πελοποννησιακού πολέμου (431 π.Χ.) γιατί από τότε και ύστερα οι Φιλόσοφοι έγιναν Σοφιστές, οι Ρήτορες Δημαγωγοί και οι Πολίτες Οπαδοί. Εάν η Δημοκρατία, η πραγματική Δημοκρατία, ήταν τόσο εύκολο στην εφαρμογή του, λειτουργικό και ανθεκτικό πολίτευμα, γιατί δεν είναι ευρύτερα διαδεδομένη στον χώρο και στον χρόνο, και ακόμα περισσότερο, γιατί, εφόσον είναι τόσο ωφέλιμη για την Ανθρωπότητα, δεν είναι παγκόσμια στο διηνεκές;

3) Αγαπητέ ΝΕΜΟ, τον ελάχιστο διάστημα που εφαρμόστηκε η Αθηναϊκή Δημοκρατία (με όλα τα ελαττώματά της), παρήγαγε μία πρωτοφανή πολιτισμική έκρηξη η οποία τροποποίησε την τροχιά της Ανθρωπότητας. Εφόσον τα ολιγαρχικά πολιτεύματα είναι τόσο ωφέλημα, γιατί τα πολιτισμικά άλματα γίνονται κατά τις περιόδους ελευθερίας των λαών και γιατί μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια εφαρμογής τους η Ανθρωπότητα δεν δύναται να τα αποδεχθεί; Επιπλέον, για να απαντήσω σε μία σχετική ερώτησή σου, ο Πολιτισμός είναι αναδυόμενη συμπεριφορά ενός ολόκληρου λαού και τα πραγματικά φωτισμένα μυαλά και οι Μεγάλοι Διδάσκαλοι της Ανθρωπότητας είναι το αποτέλεσμα και όχι το αίτιο ενός πολιτισμού.

4) Πριν κηρύξετε Ιερό Πόλεμο μεταξύ τους (και στην συνέχεια σε εμένα) σας παρακαλώ να πράξετε το εξής: δώστε και οι δύο έναν ορισμό για το πολίτευμα το οποίο υποστηρίζετε, όμως κατά τρόπο ώστε ο ορισμός αυτός να είναι κατανοητό ακόμα και από ένα βραδύνοα όπως εγώ, δηλαδή να είναι:
α) σαφής και αναλυτικός, με επεξήγηση όλων των όρων τους οποίους θα περιλαμβάνει αυτός ο ορισμός,
β) κατά το δυνατός σύντομος και περιεκτικός (ο ορισμός και το μυθιστόρημα είναι δύο διαφορετικά πράγματα)
γ) να λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές συνθήκες εφαρμογής του πολιτεύματος (την ανθρώπινη κατάσταση όπως είναι και όχι όπως θα θέλαμε να είναι, τους ιστορικούς, εθνικούς, φυσικούς και περιβαλλοντικούς περιορισμούς)
δ) και πάνω από όλα, να είναι εφαρμόσιμος.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΦΟΡΜΙΓΞ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΦΟΡΜΙΓΞ » 01 Απρ 2021, 23:39

Κυρίες και κύριοι, κατόρθωσα να αναρτήσω εικόνα! Τι λες βρε παιδί μου, από το αβάκιο στον κβαντικό υπολογιστή! Εν πάση περιπτώσει, αυτή ήταν απλώς μία δοκιμαστική προσπάθεια. Το γράφημα Α παριστάνει μία ολιγαρχική πολιτεία και το Β μία δημοκρατική, οι κόκκινες γραμμές τις σχέσεις εξουσίας (εντολών) και οι μπλέ τις σχέσεις πληροφοριών (δεδομένα, ανατροφοδότηση), ενώ τα βέλη την κατεύθυνση της ροής των σχέσεων.
Εικόνα1.jpg

Μάλιστα, δεν διακρίνεται το χρώμα. Λοιπόν οι σχέσεις εξουσίες στο γράφημα Α οι αριστερές γραμμές, ενώ στο γράφημα Β οι εξωτερικές.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
1 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 02 Απρ 2021, 08:48

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:ΔΕΜΟ 3

Εικόνα

η Σοφια στηριζει μονο την Δημοκρατια ως το ιδανικο για την ανθρωπινη ανελιξη και θεωση Συστημα Κοινωνικης Οργανωσης

...να το ξεκαθαριζουμε αυτο παιδια ....ενας φιλοσοφος με την κυριολεκτικη σημασια του ορου δεν θα γινονταν ποτε δικτατορας ουτε θα υποστηριζε με την σοφια του συμβουλευτικα εναν δικτατορα, βασικα μονοκρατορα.... το "αποφασιζουμε και διατασουμε" ελκει μονο τους ασυδωτους και σκοταδιστες διανοουμενους με επιθυμια καταχρηστικης εξουσιας εκβιαστικης πανω στους αλλους ..... οχι εναν αληθινο φιλοσοφο !!!

...η σοφια ελκεται μονο απο την δημοκρατια !!!........οι μονοκρατοριες πασης φυσεως κι οι ολιγαρχιες την απωθουν..

...ακομη κι αν ο μονοκρατορας ή οι ολιγοκρατορες θα ηταν οι απολυτως εντιμοι και καλοπροαρετοι κι οι αριστοι των ανθρωπων ...ακομη και τοτε ο σοφος δεν θα δεχοταν το ολιγαρχικο συστημα τους γιατι ο σοφος βλεπει πολυ βαθια οτι ο καθε ανθρωπος εχει ζωτικη αναγκη να γνωριζει τα της κοινωνιας του, να εχει γνωμη για αυτα να συζηταει και να αποφασιζει δηλαδη να ασκει την εξουσια την ιερη που του αναλογει ....

...οι ολιγοκρατοριες εμποδιζουν την ασκηση της ιερης εξουσιας των ανθρωπων και ουσιαστικα εμποδιζουν την ψυχικη και πνευματικη τους εξελιξη .. οι ολιγοκρατοριες- μονοκρατοριες ειναι συστηματα διακυβερνησης εναντια στις ανθρωπινες προδιαγραφες ....συστηματα στασιμοτητας κι ανασχεσης εξελικικης γιαυτο κι απορριπτεα απο τον ανθρωπο ... ολα αυτα τα συστηματα ειναι διαταρακτικα θα εμφανιζουν παντα κρισεις επαναστασεις και κινηματα ανατρεπτικα, καταρρευσεις , διαφθορα επειδη δεν εχουν τον καθε ανθρωπο συμμετοχο στις αποφασεις κατι που δικαιουται ο καθε εντιμος ανθρωπος ( μονο οι υποδικοι και καταδικοι του ποινικου μητρωου κι οι ψυχονοητκα ασθενεις δεν μπορουνα να ασκησουν την εξουσια την πολιτικη για ευνοητους λογους )

...οι μονοκρατοριες - ολιγαρχιες ειναι αντιανθρωπινα συστηματα βαρβαρικα που θα καταντησουν υπολειματικα και θα εξαφανιστουν με την εξελιξη ..δεν μας αντιστοιχουν και δεν μας βοηθουν να αναπτυξουμε τις θεωτικες μας δυνατοτητες ως ανθρωπινα οντα ...θα εξαφανιστουν οπως η ουρα απο το σκελετο και οι τριχες απο το σωμα σημαδια ζωωομορφισμο των ανθρωπινων σωματοτυπων ...ετσι κι οι ολιγαρχιες μονοκρατοριες ειναι τα ""ιχν稨 του ζωομορφισμου βαρβαρισμου στη κοινωνικη οραγνωση ...

...μονο η δημοκρατια η αναδιανεμητικη κι ουσιαστικη ειναι το πολιτειακο μας μελλον και γενικα το μελλοντης κοινωνικη μας οργανωσης μονο αυτες σεβονται το δικαιωμα στην εξουσια σαν απλοι πολιτες και μπορουν να μας δωσουν μεριδιο συνυπευθυνοτητας στην διαχειριση των κοινωνικων μας προβλημα αλλα και να βοηθησουν την νοητικη κια συναισθηματικη μας αναπτυξη κι εξελιξη ...

...γιατι ο ανθρωπος που δεν ασχολειται με τα κοινα και που δεν εχει γνωμη για αυτα κι εξουσια να αποφασιζει ειναι κοινωνικα ασυνειδητος και δνε μπορει ενας κοινωνικα ασυνειδητος να εξελικτει ψυχονοητικα που ειναι το μεγαλο στοιχημα της ανθρωπινης μοιρα μας ..........

...θελουμε δημοκρατια λοιπον γιατι αυτη μοναχα μας αναγνωριζει το δικαιωμα στην εξουσια την ιερη οχι καταχρηστικη αρα το δικιαωμα να αποφασιζουμε για τις ζωες μας .. αρα το δικαιωμα στην ψυχονοητικη μας εξελιξη !!...

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ( ΗΛΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΗΛΙΑΙΑ ) ΑΥΤΗ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΖΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ,,ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙ ΓΗΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ,,, Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΜΟΝΗ !!!!

σχόλιο 64

....Φορμιγξ .. με προσπερνας αδικως .. δεν εχεις ασχοληθει ισως με οσα εχω γραψει ...πχ στα ΔΕΜΟ ...ενω εγω κι ασχοληθηκα και ερωτησεις εθεσα επι των γραφομενων σου .. και τον εντυπωσιασμο μου εξεφρασα για αυτα ... εσυ την σοβαροτητα που θελω να εχουμε την μεταφρασες ως <<κατσαδισμα>> σε παλιοτερα ΣΧΟΛΙΑ σου και στο τελευταίο <<πολεμο>>.. ...με το νεμο αποδειχτηκε οτι μπορει καποιος να κανει χαλαρες πολιτικες κουβεντουλες καπνιζοντας πιπα η πινωντας καφεδακι .. αλλα οχι συζητησεις ιεραρχημενες, διερευνητικές δεν εχει το γνωστικο ευρος και βαθος και το αρμοζον διαλογικο ηθος ...και εννοειται δεν ειναι πολεμος αυτο ,, ειναι ενα τακτοποιημα ειλικρινες ...

...κι ερχομαι στο ερωτημα σου ....εδωσα ως σχεδον εμμονικη στους ορισμους-ορισματα απο την αρχη του νηματος εναν αυστηρο ορισμο για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ...στο τελος του ΔΕΜΟ 3...

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ
( ΗΛΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΗΛΙΑΙΑ )ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΖΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ..

..και συμπληρωνω ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ...Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΗ ΤΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ....

... περιμενω τα δικά σας ορίσματα όσοι παρακολουθειτε το νημα ...( απο νεμο που πιστευει οτι ενα καλος δικτατορας μας χρειαζεται απλα δεν περιμενω όρισμα της δημοκρατιας αν εσυ Φορμιγξ περιμενεις κι απο τον νεμο και αδιαφορεις για τις δηλωσεις του τις αισχρα αντιδημοκρατικες .. τοτε λυπαμαι αλλα εχεις ολιγαρχικο μοναρχικο μικροβιο κι εσυ ) ..

..αλλα αρκετα με τον νέμο ...με συγχωρεις γεροντα νεμο ..αλλα δεν μπορω να συζητω μαζι σου αυτα που ειναι απο σενα απολυτως απαξιωμενα ...δεν εισια απλα μολυσμενος ολιγαρχης αλλα χμμ εχεις φανερα συμπτωματα ολιγαρχικης τυφλωσης επικινδυνης και φατριαστικης ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 02 Απρ 2021, 09:52

ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:Κυρίες και κύριοι, κατόρθωσα να αναρτήσω εικόνα! Τι λες βρε παιδί μου, από το αβάκιο στον κβαντικό υπολογιστή! Εν πάση περιπτώσει, αυτή ήταν απλώς μία δοκιμαστική προσπάθεια. Το γράφημα Α παριστάνει μία ολιγαρχική πολιτεία και το Β μία δημοκρατική, οι κόκκινες γραμμές τις σχέσεις εξουσίας (εντολών) και οι μπλέ τις σχέσεις πληροφοριών (δεδομένα, ανατροφοδότηση), ενώ τα βέλη την κατεύθυνση της ροής των σχέσεων.
Εικόνα1.jpg
Μάλιστα, δεν διακρίνεται το χρώμα. Λοιπόν οι σχέσεις εξουσίες στο γράφημα Α οι αριστερές γραμμές, ενώ στο γράφημα Β οι εξωτερικές.

σχόλιο 65

ας αφηνουμε τουλαχιστον 8 ωρες να παραμενουν τα σχόλια μας αναρτημενα στη μετωπιδα της ροης του νηματος και ας μικρυνουμε τα σχολια μας για την πιο ευκολη αναγνωση κι αλληλοανταποκριση σε αυτα

...ενδιαφερον διαγραμμα ...αλλα την ροη προς τους πολιτες επιμενεις να την λες <εντολες> ενω απο τους πολιτες προς το ""πολιτικο προσωπικο "" < πληροφοριες> ...μα αυτο ηδη συμβαινει ... χιλιαδες πληροφοριες ρεουν απο τους πολιτες προς τα ""πολιτικα προσωπικα ""

το θεμα για την ουσιαστικη εκδημοκρατηση ειναι η ροη η αμφιδρομη των εντολων- αποφασεων

..αν δεν εχεις χρωμα χρησιμοποιησε αλλο σχημα βελους ...για την διακριση των ροών

...Φορμιγξ ...εχεις καποια σχεση με αυτους παρακατω ?? .. αποτελουν την πιο ολοκληρωμενη προταση οργανωσης των ελληνικων κοινοτητων εχει πεσει πολυ δουλεια εδω καποιςο Κοντογιωρης ειναι ο <<δημογεροντας προκριτος >>.Δ ΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΗΣ .ΑΡΑ ΕΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΕ ΟΙΑ ΛΛΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ...

...ομως δεν εχω βρει στο διαδικτυο πιο ολοκληρωμενη προταση ...παλιοτερα ειχαν πιο αρχαιοπρεπη περιβολή οι ορισμοι και οι κανονες τους ( αν βεβαίως προκειται για τους ιδιους ) ..τωρα αποβλεπουν στην προσελκυση και ελληνοορθοδοξων ...δες εδω῞.. δεν ειναι τυχαιο που συμβουλια τα ονομαζουν <<Απελλες>> ΕΧΟΥΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΚΑΘΗΛΩΣΗ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ !!!
..για πες γνωμη !!!

https://diktyoellinwn.wordpress.com/%cf ... %8e%ce%bd/
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 02 Απρ 2021, 10:34

ειπα να μην σου απαντησω αλλη φορα οχι για λογους απαξιωσης αλλα λογω του χασιμου χρονου
ειπα πολλες φορες οτι το συστημα που λες ειναι πολυ καλο αλλα η αντιρρηση μου δεν εχει να κανει
αν ειναι καλο ή κακο εχει να κανει με την εφαρμογη του ..μπορεις να καταλαβεις την μεγαλη διαφορα;
μυθηρα
σκεψου οτι ξαφνικα ειχες ενα κουμπι και το παταγες για να εχουμε το συστημα που λες
ποσο χρονο νομιζεις οτι θα αντεχε χωρις να χρειαστεις να καταφυγεις στην βια;
αν δεν μπορεις να συλλαβεις αυτο που σου λεω τοτε δεν κανεις για να γραφεις θεωρηματα
ειτε αυτα ειναι ομορφα ειτε ασχημα

οι φιλοσοφοι σημερα εχουν αναλυσει τα παντα εχουν σκεφτει και αυτο που λες και υποστηριζουν
οτι δεν ειναι εφικτο στην εφαρμογη του τι αλλο θελεις ν ακουσεις !!!!!!!!

φυσικα και αυτο που λεω εγω δεν ειναι εφαρμοσιμο για τους ιδιους λογους
εγω το γνωριζω ομως ενω εσυ επιμενεις ....να συζητησουμε γιατι ενα καλο πολιτευμα δεν μπορει
να υπαρξει αν πρωτα δεν επιβληθει με την βια ...ειναι συζητησιμο
αλλ να συζηταμε για νομους και κανονες ενος συστηματος που δεν θα εφαρμοστει ειναι βαρετο
τις διαδικασιες ομως του γιατι μπορουμε να τις συζητησουμε και δεν ειναι καθολου βαρετο

και αντι να παμε για τις διεργασιες με σχεση και με αυτο που βλεπουμε σημερα καθομαστε
να λεμε βαρετα και αυτονοητα πραγματα αν ειναι καλη .'η οχι η δημοκρατια φυσικα και ειναι καλη
για την πλειοψηφια του πληθυσμου -το ειπαμε μια φορα και τελος

η ενσταση μου ειναι στην δημοκρατια του 21 δεν θεωρω οτι επρεπε να γινει γιατι οι πολιτες
δεν ηταν ετοιμοι -ουτε και τωρα ειναι ετοιμοι παρολο οτι υπαρχει ενα μεγαλο ποσοστο
αυτο το ποσοστο δεν εχει σχεση με τον ιδιωτικο τομεα αλλα με το δημοσιο γιατι λογω της θεσης των
-του βρεξει χιονίσει ο μισθος θα πεφτει εχουν μαθει οτι τα παντα θα ειναι ευκολα και οτι ο ανθρωπος
θ πρεπει να γινει βιγκαν και δεν ειναι σωστο να κλανουμε γιατι μολυνουμε τον οριζοντα

τελος θα πρεπει θα πρεπει να γινει κατανοητο απο ποια θεση-βαση μιλαμε για την δημοκρατια
καλη μπορει να ειναι στα λογια μας αλλα ποσο εξυπηρετικη θα ειναι προς τα χαμηλα στρωματα
της κοινωνιας εγω απο την δημοκρατια περιμενω να εξυπηρετήσει πρωτα τα χαμηλα στρωματα
του πληθυσμου ................για αυτο θεωρω το πολιτευμα αυτο το πιο δυσκολο που υπαρχει
και για να το αποχτησουμε ο ανθρωπος θα πρεπει να ανεβασει πολλα λεβελ νοημοσυνης
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 02 Απρ 2021, 10:58

φορμιξ μπορει να κανω και λαθος αλλα βρες μου ενα δυο παραδειγματα για αυτο που ειπες
φυσικα και παιζει ρολο και το υποστρωμα μιας κοινωνιας

μου αρεσει σχετικα η δημοκρατια που εχουμε αλλα πες μου και ποια η διαφορα η προσωπικη μου
αν ειχαμε κκε ή δικτατορια ή βασιλια;
και να πω οτι σε μια δημοκρατια υπαρχουν περισσοτεροι ποντικοι παρα οπουδηποτε αλλου
και θελω να πω κατι που το εγραψα σε ενα νημα αλλα δεν θυμαμαι που και τι ακριβως εγραψα
οποτε θα το πω ισως με αλλα λογια .....αυτα που ωθούν σε μια μεταβατική κοινωνια δεν ειναι η νοημοσυνη
'η το πολιτευμα αλλα τα κεκτημενα και πως να τα αυξησουν

δηλαδη αυτο εχω δεκα ευρω και θελω να τα αυξησω να τα δεκαπλασιάσω αυτη ειναι προς το παρον
η κινητήρια δυναμη σε ολες τις κοινωνιες αρχαιες και μη

οι κοινωνιες που αφαιρεσαν την προσωπικη αναζητηση του πλουτου -εφυγαν νωρις
πχ σπαρτη και τα σοβιετ αποψη μου ειναι στρατικοποιημενη διοικηση σε ενα κρατος εθνος
αλλα με ελευθερο εμποριο και ελευθερη επιλογη του ατομου αν θα ενταχθει στο στρατιωτικο σκελος
με τεραστιες προσωπικες ευθυνες και με κοστος την ιδια την ζωη του ή να επιλεξει το πολιτικο
και να εχει ελευθερια κινήσεων ΄΄και νομιζω οτι εκει θα καταληξουμε αλλα συγκαλυμμενα
σε μια υποτυπωδη δημοκρατια και με αορατες κυβερνησεις που δεν θα ενδιαφερονται
για τα χαμηλα στρωματα και θα τα χρησιμοποιουν σαν ανακυκλώσιμα υλικα
0 .

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία Πολιτικής”