ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πολιτικά συστήματα, πολιτική επιστήμη, πολιτικές ιδεολογίες κλπ.
Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Re: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 08 Απρ 2021, 21:24

ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:Αγαπητή ΜΥΘΗΡΑ, δεν σχολιάζω, εν αναμονή της ολοκλήρωσης των αρχών σου, έτσι ώστε να τις εξετάσουμε συνολικά.

σχόλιο 79

...από αύριο λοιπόν ...........................
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 09 Απρ 2021, 08:45

ΔΕΜΟ 7

συνέχεια και ολοκλήρωση της αναλυτικής παρουσίασης των αρχών

Η ανάλυση των 10 δημοκρατικών αρχών (Γ)

Εικόνα

στ) Η αρχή της αντιπροσώπευσης

Η αρχή αυτή εξασφαλίζει την λειτουργικότητα μιας κοινωνίας στα διάφορα επίπεδα οργάνωσης της.
Επειδή υπαρχουν ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη οικοκοινωνία μέσα στην οποία εντάσσονται οι μερικότερες πολυπληθείς οικοκοινωνίες στα συλλογικά όργανα ανώτερων, επιπέδων ή και του ίδιου επιπέδου δεν μπορούν παρά να συμμετέχουν επιλεγμένοι από τα κατώτερα όργανα –κοινότητες, αντιπρόσωποι.
Η αντιπροσώπευση λοιπόν είναι απαραίτητη διεργασία για την λειτουργία μιας περίπλοκης, αναπτυγμένης, πολυπεδιακής, πολυτομεακής και ιεραρχημένης κοινωνίας οργανωμένης σε πολλαπλά επίπεδα, από την συνοικία ως την οικουμένη .
Ένα σημαντικό μέρος των διεργασιών των κοινοτήτων και της συλλογικής δυναμικής τους αναγκαστικά λοιπόν δεν μπορεί παρά να αναλώνεται στην επιλογή των αντιπροσώπων, στον έλεγχο των διαβουλευτικών δραστηριοτήτων τους και στην δυνατότητα της ανακλησιμότητας τους από τις κοινότητες που τους επιλέγουν ..
..οι αντιπρόσωποι δεν είναι απλοί μεταφορείς – κομιστές των αποφάσεων της κοινότητων που εκπροσωπούν σε ανώτερου ή ιδίου επιπέδου διαβουλεύσεις ...αλλά μπορούν να δρούν ως αυτόνομα πρόσωπα ( εξ ου κι όρος «αντιπρόσωπος») άρα με ευθύνη προσωπική τους να αναπροσαρμόζουν τις αποφάσεις αυτές με βάση τα δεδομένα που προκύπτουν στα ανώτερα επίπεδα των διαβουλέυσεων ή όταν συνέρχονται με συλλογικά όργανα ιδίου επιπέδου της ευρύτερης οικοκοινωνίας …
Οι τροποποιήσεις όμως αυτές δεν γίνονται αυθαίρετα, αλλά ελέγχονται και λογοκρίνονται διαρκώς από τα όργανα που τους εκλέγουν βάσει των αρχών της λογοδοσίας των πεπραγμένων και της ανακλητότητας του αξιώματος αντιπροσώπευσης.
Η αντιπροσώπευση μπορεί να είναι κάθετη ή και οριζόντια να αφορά δηλαδή διαβουλεύσεις για ζητήματα που αναλαμβάνονται από φορείς κοινότητες σε ανώτερα επίπεδα ή στο ίδιο επίπεδο με ομόλογους φορείς.

Ζ) Η αρχή της κυκλικότητας των αξιωμάτων

Με την αρχή αυτή εξασφαλίζεται η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών σε θέσεις αξιωματόυχων συμβουλίων κατά πρώτον και από εκεί και πέρα η κυκλικότητα μέσα στα συμβούλια εφασφαλίζει την μη παγίωση της αρμοδιότητας-ειδικής εξουσίας αντιπροσώπευσης .
΄Ολοι οι σύμβουλοι κυκλικά κατά χρονικές περιόδους αναλαμβάνουν αντιπρόσωποι του συλλογικού οργάνου στο οποίο έχουν εκλεγεί, σε διαβουλεύσεις με άλλα όργανα ανώτερου επιπέδου ή ομόλογου.
΄Ολοι οι σύμβουλοι είναι επιφορτισμένοι με εκτελεστικά καθήκοντα εφαρμογής και ελέγχου υλοποίησης των αποφάσεων που λαμβάνουν οι κοινότητες που τους επέλεξαν.
Η κυκλική αντιπροσώπευση είναι ένα ειδικό καθήκον που σχετίζεται με την διεπικοινωνία των κοινοτήτων - συλλογικών οργάνων μεταξύ τους και τις διεργασίες συναπόφασης εντός ενός δικτύου συλλογικών φορέων.
Η κυκλικότητα λοιπόν εξασφαλίζει την εναλλαγή των πολιτών στις θέσεις αξιωματούχων συμβουλίων ( από το συνοικιακό έως το οικουμενικό επίπεδο ) εν πρώτοις και στη συνέχεια την εναλλαγή αξιωματούχων στην ειδική αρμοδιότητα ενός συμβούλων που λέμε αντιπροσώπευση .
Με την κυκλικότητα οι δημοκρατίες αποφεύγουν την παγίωση των εξουσιών, τη δημιουργία φραξιών, εξουσιαστικών με τάση κατάχρησης και μονοπώλησης της εξουσίας.

Η) Η αρχή της Λογοδοσίας

Με την αρχή αυτή εξασφαλίζεται γενικά η δυνατότητα των συνελεύσεων των κοινοτήτων να πληροφορούνται σε τακτική βάση για την πορεία υλοποίησης των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, από τους εκλεγμένους συμβούλους και για τα τυχόν νέα δεδομένα στην διαχείριση των διαφόρων ζητημάτων που είναι δυνατόν να εγείρουν ακόμη και νέα ζητήματα διεργασιώνν συναπόφασης ..
Ειδική λογοδοσία στα συμβοίλια που εκπροσωπούν, οφείλουν οι αντιπρόσωποι για όσα αποφασίζουν και ψηφίζουν στα όργανα στα οποία παρίστανται αντιπροσωπεύοντας τα συμβούλια τους και κατά επέκταση τα συλλογικά όργανα –κοινότητες –συνελεύσεις που τους εξέλεξαν.

Θ) Η αρχής της ανακλητότητας

Με τήν αρχή αυτή που είναι προέκταση της αρχής της λογοδοσίας σε δημοκρατικά δικαιονομικα οργανωμένες κοινωνίες, εξασφαλίζεται η δυνατότητα οι συνελεύσεις ή τα συμβούλια να αποφασίζουν για την λειτουργικότητα των αξιωμάτων και την άμεση διακοπή της θητείας του αξιωματούχου αν και εφόσον προκύπτουν δεδομένα κατάχρησης εξουσίας άρα μη θεμιτής εξουσίας που βλάπτουν το συμφέροντα της κοινότητας που τους εξέλεξε.
Η δυνατότητα ανάκλησης του αξιώματος και έκπτωσης του αξιωματούχου από αυτό, ως λειτουργία προστασίας της κοινότητας πρέπει να ασκείται με φειδώ καθώς άμεσα λειτουργεί ως παράγοντας διαχειριστικής εμπλοκής, εφόσον διακόπτεται η κανονικότητα της διοίκησης και η κοινότητα πρέπει να επιλέξει εκ νέου στην θέση του εκπεσόντος αξιωματούχου ένα νέο πρόσωπο …

Ι) Η αρχή της μη μονιμότητας

Η αρχή αυτή όπως κι αυτή της κυκλικότητας εξασφαλίζει ότι στις θέσεις αξιωματούχων δεν μπορεί να ορίζονται κατά επανάληψιν και επ΄ αορίστου τα ίδια πρόσωπα
Ετσι με βάση τη αρχή αυτή κανένας πολίτης μέλος μια κοινότητας δεν έχει δικαίωμα να θέτει υποψηφιότητα συνεχώς δεδομένου ότι έχει ήδη λάβει κατά επανάληψιν κάποια αξιώματα
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 09 Απρ 2021, 10:53

ρε μυθηρα αντι να γραφεις αυτες τις παπαριες γιατι δεν παιρνεις το πολιτευμα

της σπαρτης και των ηπα και να δεις πως μπορεις να το βελτιωσεις ;
τουλαχιστον να εχει καποια ουσια ο λογος σου
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 09 Απρ 2021, 11:09

nemo έγραψε:ρε μυθηρα αντι να γραφεις αυτες τις παπαριες γιατι δεν παιρνεις το πολιτευμα

της σπαρτης και των ηπα και να δεις πως μπορεις να το βελτιωσεις ;
τουλαχιστον να εχει καποια ουσια ο λογος σου

ειπαμε στα νηματα μου για ανωτερες αξιες οπως η δημοκρατια που δεν ειναι της φυση σου εισαι αποκλεισμενος ..μη ξεπεφτεις αλλο να χωνεσαι εκιε που δνε σε θελουν

* στο εξης στο νεμο θα απαντω με αναριθμητα σχόλια ...για να του θυμίζω την αποπομπη απο την μικρη αυτη κοινότητα διαλόγου,,ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΣΟΥ ΣΤΟ ΦΟΡΜΙΓΞ Η ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΟΝΟ ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΕΠΑΡΚΩΣ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΨΥΧΟΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΙΚΑΝΟΙ
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 09 Απρ 2021, 11:36

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΕΠΑΡΚΩΣ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΨΥΧΟΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΙΚΑΝΟΙ

χεστηκα για τις αποψεις σου αλλα ειμαι στο φορουμ και πρεπει να γραψω καποια παπαρια
και το νημα ειναι το πιο καταλληλο για αυτες μια και το αρχισες εσυ πρωτη με παπαριες :)
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 09 Απρ 2021, 11:43

το βιβλιο η φαρμα των ζωων το εχεις διαβασει; αν ναι πες μου γιατι δεν ισχύει και σημερα
και μη σου φανει καθολου παραξενο οτι αυτα που λες σχετικα με την δημοκρατια σου
ειναι οτι πιο φασιστικο πολιτευμα που θα εχει υπαρξει στην γη
-δεν το σταθμιζεις καθολου απο το νου ε!
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 09 Απρ 2021, 20:20

ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΤΡΙΑΚΟΣΤΟ ΕΚΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
(Οικονομία - Εισαγωγή)

Καταρχάς κάποιες σύντομες αναφορές στις πρόσφατες αναρτήσεις.

1 (ΜΥΘΗΡΑ). Το σχηματάκι για την πολιτειακή δομή, είναι μία απλή αρχική και συνοπτική απεικόνιση και τίποτα παραπάνω. Ακόμα δεν έχουν διαμορφωθεί η εσωτερική δομή του κάθε κόμβου. Προφανώς, στον κόμβο του Πολιτικού Προσωπικού εμπεριέχεται και το περίφημο 1%, εφόσον, σύμφωνα με τον αρχικό ορισμό, εξασκεί μονοπωλιακή εξουσία και λαμβάνει αποφάσεις για τους πολίτες. Επίσης, στον κόμβο της Δημοσίας Διοικήσεως, δεν γίνεται ακόμα διαχωρισμός μεταξύ των λειτουργικών δομών της, ενώ στον κόμβο των Πολιτών, δεν έχει ακόμα αναλυθεί η εσωτερική ταξική διαστρωμάτωσή του.

2 (ΜΥΘΗΡΑ). Δεν μπορώ να σχολιάσω αρκετά σημεία των αναρτήσεών σου γιατί δεν κατανοώ πλήρως αρκετούς από τους όρους που χρησιμοποιείς, για παράδειγμα «Βιοσοφικό Σύνταγμα», «συμβιωτικές συναγωνιστικές, συνεκτικές σχέσεις», «μη συμβιωτικές ανταγωνιστικές, διασπαστικές σχέσεις», μπορώ απλώς να διαισθανθώ κατά προσέγγιση ένα γενικό νόημα, αλλά δεν επαρκεί. Εάν έχεις την καλοσύνη, δώσε μου συγκεκριμένους ορισμούς.

σχόλιο 80

Βιοσοφικό Σύνταγμα είναι αυτό που υπηρετεί τις ανάγκες συντήρησης και ανέλιξης της Ζωής διακριτής και διάχυτης, κι όχι μόνο τον άνθρωπο γιαυτό και τα ορίσματα πρέπει να ξεκινούν από έννοιες οπως <<σύμπαν>><<γαλαξίας>> <<ζωή>> κτλ

...διαβάστε για το ΒΙΟΣΟΦΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ως προέκταση κι εξέλιξη του θεοσοφικου και ανθρωποσοφικού
αλλά πρώτα ετοιμαστείτε να μπείτε στα χωράφια της μεταφυσικής οντολογίας

viewtopic.php?f=23&t=5964

..και συνεχίζω ...
συμβιωτικές κτλ σχέσεις είναι αυτές που η ικανοποίηση των αναγκών ενός πλάσματος δεν εμποδίζουν την ικανοποίηση των αναγκών των άλλων πλασμάτων

...το αντίθετο είναι οι μη συμβιωτικές, ανταγωνιστικές σχέσεις ...

...οι πρώτες δημιουργούν κοινωνική ισορροπία και συνοχή,, οι δεύτερες ανισορροπία και τάσεις για διάσπαση...

πχ με το νέμο και κάθε νεμο εγωπαρμενο δνε μπορώ να εχω συμβιωτική σχέση σε αυτη την μικρή κοινότητα διαλογου ( των 4 ατόμων ) οι ανάγκες μας είναι ανταγωνιστικές .. αυτος έχε αναγκη να απαξιώνει την δημοκρατία εγώ να την επαξιώνω γιατι αυτη μεκφραζει καλύτερα

...με σένα Φορμιγξ και με τον Παυλο ..φαίνεται προς το παρόν να έχουμε μια συμβιωτική διαλογική σχέση .. δεν απαξιώνετε ό,τι εγώ λέω και αξιώνω ..κι εγώ κάνω το ίδιο για σας ...δίνω αξία στα λόγια σας και απαντώ κι εξηγώ ζητήματα της δημοκρατίας ...δεν τα θεωρώ πχ <<παπάρες>> ...ακόμη και κάποιες μικροσυγκρούσεις μας είναι συμβιωτικές και δεν οδηγούν σε ρήξεις ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 09 Απρ 2021, 21:12

..και συνεχίζω ...
συμβιωτικές κτλ σχέσεις είναι αυτές που η ικανοποίηση των αναγκών ενός πλάσματος δεν εμποδίζουν την ικανοποίηση των αναγκών των άλλων πλασμάτων

...το αντίθετο είναι οι μη συμβιωτικές, ανταγωνιστικές σχέσεις ...

...οι πρώτες δημιουργούν κοινωνική ισορροπία και συνοχή,, οι δεύτερες ανισορροπία και τάσεις για διάσπαση...

πχ με το νέμο και κάθε νεμο εγωπαρμενο δνε μπορώ να εχω συμβιωτική σχέση σε αυτη την μικρή κοινότητα διαλογου ( των 4 ατόμων ) οι ανάγκες μας είναι ανταγωνιστικές .. αυτος έχε αναγκη να απαξιώνει την δημοκρατία εγώ να την επαξιώνω γιατι αυτη μεκφραζει καλύτερα

αυτο ακριβως ειναι ο ανθρωπος αν δεν υπηρχε ο ανταγωνισμος ο φθονος κλπ κλπ θα ημασταν ζωα ακομη δηλαδη η εξελιξη μας βασισθηκε σε αυτο που εσυ δεν το θελεις
αν αφαιρεσουμε το δικαιωμα να ανταγωνιστει ενα ατομο ή η μια κοινωνια την αλλη
αυτοματως το πολιτευμα γινεται τυραννικο αυτο σου ειπα και πριν
και δεν θα υπαρξει καμια προοδος σε μια τετοια κοινωνια ακριβως οτι εγινε στην σοβετια
και συν οτι δεν εισαι ικανη να το καταλαβεις αλλα και δεν μπορεις να μου πεις και ενα τροπο
ωστε να μην υπαρξουν τα φαινομενα που σου λεω .....
0 .

Άβαταρ μέλους
ΦΟΡΜΙΓΞ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΦΟΡΜΙΓΞ » 09 Απρ 2021, 23:22

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΤΡΙΑΚΟΣΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΣΧΟΛΙΟ
(Συμπεράσματα επί των πολιτειακών αρχών)

Το παρόν σχόλιο βασίζεται κυρίως στις αναρτήσεις της ΜΥΘΗΡΑ με τίτλους ΔΕΜΟ 5, ΔΕΜΟ 6 και ΔΕΜΟ 7 (Ανάλυση των δέκα δημοκρατικών αρχών), του ΝΕΜΟΥ και του ΦΟΡΜΙΓΞ με τίτλους ΣΧΟΛΙΑ 18, 20, 24 και 33. Στην συνέχεια θα κάνω ειδική αναφορά σε κάθε σημείο των δέκα αρχών της ΜΥΘΗΡΑ. Οι αναρτήσεις του ΝΕΜΟ με βοήθησαν να συλλογιστώ περαιτέρω τις θέσεις μου και να ελέγξω την ορθότητα των επιχειρημάτων μου, ακριβώς επειδή αυτός αμφισβητεί την αξία ενός δημοκρατικού πολιτεύματος. Η αντίρρησή μου στο σκεπτικό του ΝΕΜΟ μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:
1) Η κριτική του ΝΕΜΟ στηρίζεται εν μέρει στις εφαρμοστικές αδυναμίες των υφισταμένων πολιτικών συστημάτων και είναι εν πολλοίς ορθή, όμως τα συστήματα αυτά όχι μόνο δεν είναι δημοκρατικά αλλά θα έλεγα πως είναι εξόχως ολιγαρχικά, συνεπώς από αυτά δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα μίας δημοκρατικής πολιτείας.
2) Ένα πολίτευμα και το Σύνταγμα το οποίο το περιγράφει, δεν αποσκοπεί στο να λειτουργεί μόνο όταν η ηγεσία μίας κοινωνίας είναι φωτισμένη, αλλά κυρίως στο να προφυλάσσει την κοινωνία αυτή από την περίπτωση μίας ανάξιας και επικίνδυνης ηγεσίας. Για τον λόγο αυτόν παραμένει επίκαιρο το θεμελιώδες ερώτημα του Πλάτωνα: «Ποιος θα φυλάσσει του φύλακες;», ένα ερώτημα το οποίο δεν δύναται να απαντηθεί ικανοποιητικώς από ένα ολιγαρχικό πολίτευμα.

Καθώς συνέτασσα το κείμενο το οποία θα κωδικοποιούσε της θέσεις της ΜΥΘΗΡΑ και τις δικές μου, σε ένα εφαρμοστικό και συνοπτικό κατάλογο σημείων, συνέλαβα τον εαυτό μου να επαναλαμβάνω την προηγούμενη ανάρτησή μου με τίτλο ΣΧΟΛΙΟ ΔΈΚΑΤΟ ΟΓΔΟΟ. Πράγματι, το ΣΗΜΕΙΟ 1 περιγράφει τις συνθήκες των μελών του συνόλου ενός κοινωνικού συστήματος, όπως ακριβώς αναφέρει και η ΜΥΘΗΡΑ στις αρχές της με αριθμούς 1, 2 και 3, με μία προσθήκη. Επομένως αναθεωρώ το ΣΗΜΕΙΟ 1 ως εξής:
ΣΗΜΕΙΟ 1) Έλληνες πολίτες είναι εκείνοι οι οποίοι πληρούν τις κατωτέρω προϋποθέσεις: α) και οι δύο γονείς να είναι Έλληνες πολίτες, β) να έχουν ολοκληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές τους (οι οποίες προς το παρόν είναι η αποφοίτηση από το Λύκειο), γ) να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές (οι κοινωνικές) τους υποχρεώσεις και δ) να μην έχουν καταδικαστεί τελεσιδίκως για ιδιαίτερα ειδεχθή για την κοινωνία εγκλήματα (Εθνική προδοσία, ιδιαιτέρως μεγάλη υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος, παιδεραστία, εξακολουθητική τέλεση εγκλημάτων κτλ.)

Οι υπόλοιπες επτά αρχές της ΜΥΘΗΡΑ, περιλαμβάνονται στα υπόλοιπα σημεία του σχόλιό μου με αριθμό 18 και αναφέρονται, και στα δύο περιπτώσεις, στον καθορισμό των σχέσεων μεταξύ των πολιτών. Παρόλο που η διατύπωσή μου είναι περισσότερο «τεχνική», δεν μπόρεσα να διαπιστώσω ουσιαστικές διαφορές, επομένως θα παρακαλούσα σε κάθε περίπτωση να διαβάσετε το σχόλιο 18 και να προσδιορίσετε τις προσθήκες η τροποποιήσεις σας, υπό την μορφή ενός καταλόγου συγκεκριμένων επισημάνσεων.

Μόλις διάβασα τις τελευταίας αναρτήσεις στο νήμα. Είχα μείνει στο ΔΕΜΟ 7 της ΜΗΘΗΡΑ, αλλά διαπίστωσα πως σήμερα συνέβησαν σημαντικές προσθήκες. Η στιχομυθία μου θύμισε μία τηλεοπτική συνέντευξη που είχα παρακολουθήσει παλαιότερα μεταξύ της Λιάνας Κανέλλη και του Άδωνη Γεωργιάδη. Και οι δύο «συνομιλητές» ήταν μύωπες και βαρήκοοι και είχαν αντί για στόματα καραμούζες.

Επίσης, θα ήθελα από τον ΝΕΜΟ μία διευκρίνηση, σχετικά με το βιβλίο «η φάρμα των ζώων». Γράφεις πως σιχαίνεσαι την δημοκρατία επειδή το καθεστώς το οποίο είχαν επιβάλει τα γουρούνια είχαν μεταβάλλει σε κόλαση την ζωή των υπόλοιπων ζώων και τα οδηγούσαν στον θάνατο. Μάλιστα, κατανοείς πως το καθεστώς αυτό ήταν ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ και ΟΧΙ δημοκρατία; Εάν δεν σπας απλώς πλάκα, εξήγησέ μου σε παρακαλώ τι εννοείς, γιατί το μόνο που καταλαβαίνω είναι μία αντίφαση στα λεγόμενά σου. Εάν πάλι σπας πλάκα, πες το μου να αρχίσω και εγώ το καλαμπαλίκι.

Τέλος, ΜΥΘΗΡΑ, επέμενες πολλές φορές να περιορίζουμε την συζήτηση εντός του θέματος του νήματος, δηλαδή την Δημοκρατία και την εφαρμογή της. Είμαι πρόθυμος εάν θέλεις, να ασχοληθούμε με την Οντολογία, την Μεταφυσική, την Κοσμολογία ή την Βιολογία, αλλά ίσως θα πρέπει να μας ενημερώσεις πρώτα. Δεν γνωρίζω κάτι από το Βιοσοφικό Κίνημα, για το οποίο θα σου γράψω την γνώμη μου όταν ενημερωθώ σχετικά, αλλά το κλείσιμο των επιταχυντών, μου θυμίζει τους αφορισμούς των Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, όταν, από άμβωνως παρακαλώ, στρεφόταν κατά των επιστημόνων και ονόμαζε τον Large Hadron Collider ως την πύλη της κόλασης.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 10 Απρ 2021, 08:50

σχόλιο 81

Φορμιγξ λες ...
Η στιχομυθία μου θύμισε μία τηλεοπτική συνέντευξη που είχα παρακολουθήσει παλαιότερα μεταξύ της Λιάνας Κανέλλη και του Άδωνη Γεωργιάδη. Και οι δύο «συνομιλητές» ήταν μύωπες και βαρήκοοι και είχαν αντί για στόματα καραμούζες.

...την δικη μου <<καραμουζα>> μου δεν την έχεις δει σε δραση .. εδω απλα προσπαθω να κρατησω το νημα σε μια ευπρεπεια λόγου από μερους μου ....τον νεμο θα τον κραξω με καραμουζες αλλου ...ηδη καπως το εχω κάνει ...
...εχω τον τροπο μου να βολευω τους αναιδεις και κακοηθεις και οποιους δεν με σεβονται ...και να τους επανεκπαιδευω αν παιρνουν απο εκπαιδευση ...καποια πνευματα ειναι τοσα αξεστα και αγαρμπα που χρειαζονται μποτα αγιοβασιλειατικη και μπουλτοζα για να ...χμμ...στρωσουν.....και να τιθασευτουν ...

ΕΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

..ομολογω οτι αρχικη προθεση του νηματος ηταν να παρουσιασω τις 10 Αρχες μαζι με καποια μικρα αρθρα μου για τη δημοκρατια...δεν φανταζομαουν οτι θα μπει σοβαρος συνομιλητης με αριθμουμενα ΣΧΟΛΙΑ και θα δώσει τοση σημασία στο διαλογο μας ...αυτο δεν μου έχει συμβει στα 12 χρόνια που ειμαι σταθερη συστηματικη με αριθμημενα σχολια διανομεας ιδεων ...με 2 ωρες ενασχοληση οπωσδηποτε την ημέρα ...αυτο δημιουργησε ενα αρχικο ενθουσιασμο ο οποιος στην συνεχεια παρειλθε βεβαια για τοςυ λόγους που θα εξηγησω παρακατω ...

..επισης εντυπωσιαστηκα απο την ιδεα σου, ενος φορμαλισμου μαθηματικου για την εκφραση ενος Δημοκρατικου Συνταγματος ...αν και έχω επιφυλαξεις γενικα με την μαθηματικοποιηση ....ενθουσιαστηκα λοιπον και γενικα με την ιδεα της δημιουργιας ενος Δημοκρατικου Συντάγματος που επι οικονομικης κρισης μετα το 2011 παραμένει ενα αιτημα επίμονο διαφορων φορεων ή κι ατομων μαλιστα εκφραζομενο ως πιεση αναθεωρησης συνταγματικης ..που παρηγαγε καποια πενιχρα αποτελεσματα και προκαλεσε μια καποια αναθεωρηση αν δε απατωμαι το 2018...

..σχετικα με το φιλοσοφικο οντολογικο μερος τη θεμελίωσης ενος Συνταγματος την βιοσοφικη θεμελιωση του δηλαδη μπορουμε να μιλαμε κι εδω αλλα για να μη πλατυασουμε σε φιλοσοφικα οντολογικα θέματα μπορουμε να παμε στο θεμα που έχω ανοιξει και ειναι σχετικα εγκατελειμένο αλλα θα το επανεκκινησω ...αν δεν κλεισει το φορουμ ...
viewtopic.php?f=23&t=5964

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
.. με ενοχλει βεβια που απαντας σε καποιον που χαρακτηριζει τις ιδεες μου <<παπαριες >> και που εχει εκφραστει ετσι για την δημοκρατια ειδικα για την ελληνικη μας περιπτωση ...αυτο Φορμιγξ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΗΘΕΙΣ ....ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΕΜΟ ΑΠΛΑ ΕΣΥ ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ..χμμμ...

...αυτο κατα καποιο τροπο ειναι μια ενδειξη ανομοιοτητας στο ηθος αναμεσα σε μενα και σε σενα .. εξαλου δνε εινα τυχαιο που για διαφυγη διαβαζεις μικυμαους το αμερικανινο ποντικυ ...χμμ.....χμμμ.. εντυπωσιακο στοιχειο αυτο για ενα διανοητη ...κι εγω βεβαια βλεπω αστεια σηριαλ η καποια αλλα που θελω να μελετησω τα μηνυματα που περνανε στις μαζες ....επισης για διαφυγη και ξεκουραση βλεπω συνταγες μαγειρικης και ταξιδιωτικα βιντεο ...κι αν διαβαζα κομικς ισως να προτιμουσα κατι πιο ψαγμενο ...χμμ...ΟΧΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΒΑΡΙΟΜΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ...

//////////////////
...αλλα δεν βλεπω την κριτικη σου στις αρχες που παρεθεσα ...παρα ενα ξερο ...συνοπτικο πακεταρισμα των αρχων μου μεσα στις δικες σου .. τρομερο ????....

λες ....
Οι υπόλοιπες επτά αρχές της ΜΥΘΗΡΑ, περιλαμβάνονται στα υπόλοιπα σημεία του σχόλιό μου με αριθμό 18 και αναφέρονται, και στα δύο περιπτώσεις, στον καθορισμό των σχέσεων μεταξύ των πολιτών. Παρόλο που η διατύπωσή μου είναι περισσότερο «τεχνική», δεν μπόρεσα να διαπιστώσω ουσιαστικές διαφορές, επομένως θα παρακαλούσα σε κάθε περίπτωση να διαβάσετε το σχόλιο 18 και να προσδιορίσετε τις προσθήκες η τροποποιήσεις σας, υπό την μορφή ενός καταλόγου συγκεκριμένων επισημάνσεων.

...απο αυτο διαπιστωνω οτι δεν εισαι ανταξιος μου συνομιλητης ...παρα την τυπικοτητα και ευπρεπεια του λογου σου, δεν σε ενδιαφερουν οι ιδεες των αλλων ....η μαλλον δε μπορεις δεν εχεις χρονο και διαθεση να ασοληθεις ,,..θελεις βεβαια να σου συστηνουν οι αλλοι καποιες ιδεες ..δεν εχεις κατι ουσιαστικο ομως να πεις πανω σε αυτες ....μαλλον δεν ασχολεισαι περα απο την απλη ενημερωση ...αλλα ας ειναι δεν θα σε παντρευτω ως συνομιλητη κιολας .. ενα παροδικο συμφωνο συμβιωσης στο φορουμ αυτο κανουμε και θα σε υπομεινω ως συνομιλητη ...
...μιας κι μπορω να βλεπω την ουσια των γραφιμενων των αλλων ... θα παιξω μαζι σου λιγακι με ρωτησεις .. επι της ουσιας ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία Πολιτικής”