ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΔΕΚΑΤΟ ΟΓΔΟΟ ΣΧΟΛΙΟ
(Συγκέντρωση κάποιων σημείων)
ΣΗΜΕΙΟ 1: Έλληνες πολίτες θεωρούνται εκείνοι οι οποίοι α) των οποίων και οι δύο φυσικοί γονείς είναι Έλληνες πολίτες, β) έχουν περατώσει τις εγκύκλιες σπουδές τους και γ) έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
[Υποσημείωση: Η ύπαρξη ενός έθνος – κράτος είναι αναγκαία συνθήκη για την εφαρμογή μίας Δημοκρατικής Πολιτείας. Η ιδιότητα του πολίτη εξασφαλίζει την ύπαρξη του κράτους (για την ακρίβεια της Πολιτείας) ενώ οι υπόλοιπες απαιτήσεις εξασφαλίζουν κατ’ ελάχιστον την ύπαρξη του έθνους, δηλαδή το όμαιμον (καταγωγή), το ομόγλωττον (σπουδές) και το ομόδοξον (σπουδές και θητεία)]
ΣΗΜΕΙΟ 2: Όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ισοδύναμοι μεταξύ τους ως προς τα θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα, δηλαδή την Ισονομία, την Ισοπολιτεία και την Ισομοιρία.
[Υποσημείωση: Η σχέση ισοδυναμίας ορίζεται πλήρως από τις ιδιότητές της, δηλαδή την Ανακλαστική, την Συμμετρική και την Μεταβατική.]
ΣΗΜΕΙΟ 3: Σκοπός της Πολιτείας είναι η αύξηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των Ελλήνων πολιτών και μεταξύ αυτών και του εξωτερικού περιβάλλοντός τους.
[Υποσημείωση: α) Ως Πολιτεία ορίζεται το υποσύνολο εκείνο του συστήματος του Έθνους, το οποίο αποτελείται από όλους του Έλληνες πολίτες (άρθρο 1) β) Ως Κράτος ορίζεται το υποσύνολο εκείνο της Πολιτείας το οποίο έχουν αναλάβει το καθήκον της ηγεσίας και λειτουργίας του έθνους και περιλαμβάνει την Κυβέρνηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Δημόσια Διοίκηση]
ΣΗΜΕΙΟ 4: Η Κυβέρνηση λειτουργεί ως αντιπρόσωπος των πολιτών για τις ελευθερίες εκείνες (όρα το δέκατο έβδομο σχόλιο) τις οποίες οι πολίτες έχουν αναστείλει προκειμένου να συνθέσουν μία κοινωνία. Εφόσον αυτές έχουν μετασχηματιστεί σε ανεξάρτητα μεταξύ τους θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα (όρα σημείο 2), η Κυβέρνηση, αναλογικά, θα λειτουργεί μέσω της συνεργασίας τριών ανεξαρτήτων μεταξύ τους εξουσιών, δηλαδή την Νομοθετική (Ισονομία), την Εκτελεστική (Ισοπολιτεία) και την Ελεγκτική (Ισομοιρία), κάθε μία από τις οποίες θα εξασκείται μέσω ενός δικό της ανεξάρτητο Σώμα.
ΣΗΜΕΙΟ 5: Η σχέση μεταξύ της Κυβερνήσεως ως συνόλου και του κάθε Σώματος ξεχωριστά και μεταξύ των πολιτών θα είναι αυτή της σχέσεως ισοδυναμίας, όπως αναφέρθηκε στο σημείο 2 και θα αναλυθεί στα σημεία 6, 7 και 8.
ΣΗΜΕΙΟ 6: Όποια απόφαση (εξουσία) ασκείται από οποιοδήποτε Σώμα της Κυβερνήσεως προς τους λοιπούς πολίτες, θα εφαρμόζεται κατά τον τρόπο, ένταση και χρόνο και σε κάθε μέλους της Κυβερνήσεως (ανακλαστική ιδιότητα).
ΣΗΜΕΙΟ 7: Οποιαδήποτε εξουσία ασκείται από οποιοδήποτε από τα τρία Σώματα προς τους λοιπούς πολίτες, θα αντιστοιχεί σε μία εξουσία η θα ασκείται από τους πολίτες προς κάθε Σώμα. Η εξουσία αυτή των πολιτών δύναται να περιλαμβάνει τακτικές εκλογές, δημοψηφίσματα, προσφυγή στην Δικαιοσύνη κτλ. (συμμετρική ιδιότητα).
ΣΗΜΕΙΟ 8: Η Δημόσια Διοίκηση δεν είναι αυτεξούσια αλλά λειτουργεί ως εντολοδόχος (εργαλείο εφαρμογής και διαχείρισης των αποφάσεων) της Κυβερνήσεως και ορίζεται και ελέγχεται απολύτως από αυτήν. Επομένως, η ευθύνη κάθε ενέργειας της Δημόσιας Διοίκησης μεταφέρεται απευθείας στην Κυβέρνηση, η οποία είναι με την σειρά της άμεσα υπόλογη στους πολίτες (μεταβατική ιδιότητα).
[Υποσημείωση: Προφανώς, δεν υφίσταται μονιμότητα για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο, εφόσον αδυνατίζει τον Κυβερνητικό έλεγχο, αντιβαίνει την έννοια της ισοδυναμίας μεταξύ των πολιτών και, ούτε άλλως είναι, ασύμβατη με κάποια άρθρο του ισχύοντος Συντάγματος (ειδικά με το άρθρο 4 περί ισονομίας).
ΣΗΜΕΙΟ 9: Κάθε Σώμα έχει τον ίδιο αριθμό βουλευτών, κάθε ένας από τους οποίους εκλέγεται για το συγκεκριμένο Σώμα (τρεις Βουλές). Ενδεχομένως να απαιτείται και ένα τέταρτο Σώμα, το οποίο δεν θα εξασκεί εξουσία αλλά θα έχει το καθήκον του συντονισμού των υπολοίπων Σωμάτων.
[Υποσημείωση: Προκειμένου αφενός να εξασφαλιστεί η συνέχεια του Κράτους και αφετέρου να μειωθεί η δράση των κομματικών μηχανισμών, όπως υφίστανται σήμερα, οι εκλογές μπορούν να διεξάγονται ως εξής: α) Θα διεξάγονται εκλογές ανά έτος, οι οποίες θα είναι τριπλές, δηλαδή θα υπάρχουν τρία ψηφοδέλτια για κάθε εκλογή, ένα ψηφοδέλτιο για κάθε Σώμα. Κάθε ψηφοδέλτιο θα υπάρχουν δύο στήλες, μία για αυτούς οι οποίους οι πολίτες επιθυμούν να αποχωρήσουν και μία για αυτούς θα προσχωρούν, λαμβάνοντας την θέση των αποχωρήσαντας. Σε κάθε εκλογή, από κάθε Σώμα θα αποχωρεί το ένα τέταρτο των βουλευτών (κατά πλειοψηφία της στήλης αποχώρησης) και θα αναπληρώνεται από νέους (κατά πλειοψηφία της στήλης προσχώρησης). Κατ’ αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται ο αμεσότερος έλεγχος των πολιτών προς το Κράτος.]
Νομίζω πως μία παρόμοια δομή όπως η ανωτέρω περιλαμβάνει τις περισσότερες από τις αρχές τις οποίες ανέφερε η Μύθηρα κατά την τελευταία ανάρτησή της. Περιμένω σχόλια και διορθώσεις, προκειμένου να συστηματοποιήσουμε την συνέχεια της δομής.
σχόλιο 82
..λες λοιπον Φορμιγξ οτι δεν υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές ανάμεσα στα 9 ΣΗΜΕΙΑ που παρέθεσες ( χωρίς βέβαια να εξηγήσεις γιατι είναι χρήσιμα αυτά τα σημεία ) και στις 10 Αρχές που παράθεσα εγώ ..
...θα σου βρω εγώ λοιπον τις διαφορες ....
..καταρχής μιλας για ΣΗΜΕΙΑ ενω μιλώ για ΑΡΧΕΣ ...αρχή είναι ο,τιδήπτε αξιωματικό που έχει μια χρησιμότητα ή μια αντικειμενική αλήθεια γενικά όμως τη οποία και εξηγώ ...σημείο είναι ένα σημείο μέσα σε ένα κείμενο, μέσα στην ροή τς σκέψης πολύ ανάξιο ως έννοια να θεμελιωθεί σε τέτοια ΣΗΜΕΙΑ ένα Σύνταγμα..
... σε χαρακτηρισα αναξιο μου συνομιλητη γιατι ενω εσύ την<<κριτική> σου που μαλιστα περίμενες να ολοκληρωσω για να την κανεις ..χμμμ...την ""κριτική"" σου για τις 10 Αρχε ςκαι της επεξηγήσεις της χρησιμότητας τους τις ξεπετάς σε μια παράγραφο μάλιστα του τύπου <<αυτά που λες περιλαμβάνονται στα δικα μου σημεία >>να εδώ ...
στο τελευταίο σου ΣΧΟΛΙΟμάλιστα κανωντας την υπαναχώρηση να διορθώσεις στην διατυπωση και να συμπληρωσεις το ΣΗΜΕΙΟ 1
Καθώς συνέτασσα το κείμενο το οποία θα κωδικοποιούσε της θέσεις της ΜΥΘΗΡΑ και τις δικές μου, σε ένα εφαρμοστικό και συνοπτικό κατάλογο σημείων, συνέλαβα τον εαυτό μου να επαναλαμβάνω την προηγούμενη ανάρτησή μου με τίτλο ΣΧΟΛΙΟ ΔΈΚΑΤΟ ΟΓΔΟΟ. Πράγματι, το ΣΗΜΕΙΟ 1 περιγράφει τις συνθήκες των μελών του συνόλου ενός κοινωνικού συστήματος, όπως ακριβώς αναφέρει και η ΜΥΘΗΡΑ στις αρχές της με αριθμούς 1, 2 και 3, με μία προσθήκη. Επομένως αναθεωρώ το ΣΗΜΕΙΟ 1 ως εξής:
ΣΗΜΕΙΟ 1) Έλληνες πολίτες είναι εκείνοι οι οποίοι πληρούν τις κατωτέρω προϋποθέσεις: α) και οι δύο γονείς να είναι Έλληνες πολίτες, β) να έχουν ολοκληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές τους (οι οποίες προς το παρόν είναι η αποφοίτηση από το Λύκειο), γ) να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές (οι κοινωνικές) τους υποχρεώσεις και δ) να μην έχουν καταδικαστεί τελεσιδίκως για ιδιαίτερα ειδεχθή για την κοινωνία εγκλήματα (Εθνική προδοσία, ιδιαιτέρως μεγάλη υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος, παιδεραστία, εξακολουθητική τέλεση εγκλημάτων κτλ.)
Οι υπόλοιπες επτά αρχές της ΜΥΘΗΡΑ, περιλαμβάνονται στα υπόλοιπα σημεία του σχόλιό μου με αριθμό 18 και αναφέρονται, και στα δύο περιπτώσεις, στον καθορισμό των σχέσεων μεταξύ των πολιτών. Παρόλο που η διατύπωσή μου είναι περισσότερο «τεχνική», δεν μπόρεσα να διαπιστώσω ουσιαστικές διαφορές, επομένως θα παρακαλούσα σε κάθε περίπτωση να διαβάσετε το σχόλιο 18 και να προσδιορίσετε τις προσθήκες η τροποποιήσεις σας, υπό την μορφή ενός καταλόγου συγκεκριμένων επισημάνσεων.
...συνεχίζω ...ενω εσυ με τις δυο παραγραφους απλα τσουβαλιαζεις τις αρχες μου μεσα στις δικές σου ... ΑΝΤΙΘΈΤΩς εγώ ..μάλιστα ζητώντας από όλους χρονο... αφιέρωσα κατεβατά ολόκληρα για να σχολιάσω ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ τα ΣΗΜΕΙΑ σου επι της ουσίας τους κι εννοειται οχι συγκρίνοντας τα με τις Αρχες μου ...αυτές τις εβγαλα απέξω ..
...ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΌΤΑΝ ΟΛΟΚΛΉΡΩΣΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΣΟΥ παράλληλα ζητώντας λιγο χρονο απο τα παράπλευρα άσχετα σχολια τα ασυναρτητα από όσα έχει τσουβαλιάσει στο πνεύμα του ο νέμο ,,μόνο τότε άρχισα να εκθέτω τις δικές μου ΑΡΧΕΣ ..
ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΩΣ ΞΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ( αυτά ειναι πάρτε τα ) ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΝΑ ΕΞΗΓΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ..
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΜΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ...και πραγματικά πλεόν διαπιστώνω ότι δυστυχώς από σένα κριτική επι τις ουσίας φαίνεται δεν έχω να πάρω ...μήπως να αρχίσω να διαβάζω κι εγώ μίκυ μάους μπας και σε δω με άλλο μάτι ...απλά απογοητεύτηκα !!!
( πώς λεγόταν το τεύχος που διάβασες??.. το λέω μήπως βρούμε κανένα συμβολικό συνειρμό )
...το μικρό μας ""καλύβι"" διαλόγου διαλύθηκε... τώρα απλά εχουμε δυο ""καθίσματα"" που ο καθένας λεει τα δικα του και βέβαια εγώ θα συνεχίσω να ρωτάω και να κάνω παιχνίδι με ερωτήματα για αυτά που λες ....αλλά παιχνίδι τίποτε άλλο ...αφού κι ο Παύλος έχει εξαφανιστεί ...η μικρούλα αυτή κοινότητα μας διαλύθηκε ...