ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πολιτικά συστήματα, πολιτική επιστήμη, πολιτικές ιδεολογίες κλπ.
Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Re: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 21 Φεβ 2021, 11:30

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:σχόλιο 13

.. έχω στο μυαλό μου κάποιες Αρχές Δημοκρατίας με βάση αυτές μόνο 1 στους 10 ενήλικες είναι ικανός για να μετέχει σε αυθεντικά δημοκρατικές λειτουργίες .. άρα η δημοκρατική διακυβέρνηση είναι κάτι που αποκλείει εκ των πραγμάτων τους πολλούς, τις μάζες των ποδηγετούμενων -χειραγωγούμενων από ένα ανισόρροπο σύστημα διακυβέρνησης, ανθρώπων

..1η Αρχή : η αρχή της επαρκούς λογικότητας ηθικής ακεραιότητας ... ώστε να είναι δυνατή η συλλογική διερεύνηση τους αληθινού και συλλογικά ωφέλιμου

..αυτή η αρχή Φόρμιγξ περιλαμβάνει κι αυτά που επεσήμανες στο αρχικό ποστ σου ως ανάγκη για την λειτουργία της δημοκρατίας.. νομίζω ότι μπορεί να τεθεί ως βασική αρχή προυπόθεση συμμετοχής σε συλλογικά όργανα..με βάση αυτή την αρχή άτομα ψυχονοητικά διαταραγμένα με ψυχοποθολογικες συμπεριφορές ή υπόδικα και κατάδικα του ποινικού μητρώου χάνουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα και χρέος μαζί ...αποκλείονται από τα συλλογικά όργανα με δυνατότητα επανόδου όταν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η λογικότητα άρα η ικανότητα διερεύνσης του αληθούς και του συλλογικά ωφέλιμου έχει επανέλθει ...

πχ κάποιος που έχει καταγγελθεί για οικονομική απάτη κατάχρηση ακόμη κι αν δεν έχει εκδικαστεί η υποθεσή του πρέπει να εκπίπτει περιστασιακά από τα πολιτικά του δικαιώματα ( δημοκρατικά του δικαιώματα )...ομοίως ο βιαιοπράκτης, ψευδομάρτυρας, ο αλκοολικός, ο εξαρτημένος από ουσίες, ο πάσχων απο σοβαρά ψυχονοητικα σύνδρομα υστέρησης των βασικών νοητικών και συναισθηματικών λειτουργιών του κτλ κτλ ...

...περιμένω Φορμιγξ την συμβολή σου ... έχω στο μυαλό μου 9 αρχές... 3βασικές ... χμμμ...

σχόλιο 34

...συνεχίζω πάνω στη δική μου γραμμή ανάπτυξης του θέματος ετούτου ..και μετά θα ασχοληθώ και με τις παρεμβάσεις των συνομιλητών Φόρμιγξ και nemo ( απουσίασα γιατί είχα αποκλειστεί από το φόρουμ λόγω συγκρούσεων με διαχειριστές )..

....έλεγα λοιπόν για τις αρχές της δημοκρατικής διακυβέρνησης κι ότι μονο ο 1 στους δέκα είναι ετοιμος ψυχονοητικά μιλώντας να ζήσει σε τέοιες κοινωνίε ςπου τις διαχειρίζονται ουσιαστικα δημοκρατικά πολιτεύματα ...

..ως 1η Aρχή διατύπωσα την εξής :

η Αρχή της Επαρκούς Λογικότητας και Ηθικής Ακεραιότητας ... ώστε να είναι δυνατή η συλλογική διερεύνηση τους αληθινού και συλλογικά ωφέλιμου

...ως 2η Αρχή διατυπώνουμε στην συνέχεια την εξής :

η Αρχή της Επαρκούς Κοινωνικής Συνειδητότητας ...ώστε να μπορούν όσοι μετέχουν στα συλλογικά όργανα να διαθέτουν τις γνώσεις και την οικοκοινωνική αντίληψη που απαιτείται ώστε να λαμβάνονται ορθές αποφάσεις

..παρακάτω θα δοθούν εξηγήσεις για αυτές τις 2 πρώτες Αρχές βάσει των οποίων μόνο το 1/10 της κοινωνίας μπορεί να μετέχει σε ουσιαστικές δημοκρατικές συλλογικότητες ....
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Φεβ 2021, 14:40

καλως ηρθες μυθηρα και πες μου ποιος σε σταματησε απο το εργο σου για να του βαλω τις φωνες!
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 21 Φεβ 2021, 14:45

nemo έγραψε:καλως ηρθες μυθηρα και πες μου ποιος σε σταματησε απο το εργο σου για να του βαλω τις φωνες!

σχολιο 35

..κοιτα νεμο επειδη εδω μεσα ειμαι ενα απλο μελος και δεν παιζω επι ισοις οροις αστο .. θα το τακτοποιησει η ζωη το δικιο μου ...δεν θελω να χασω το δικαιωμα να ειμαι μελος γιατι εχω ανοιξει πολλα κρισιμα θεματα που θελω να τα φερω εις περας οσο υπαρχει το φορουμ αυτο ...με αυτους που κρατανε τα οπλα δεν θελει μαγκιες ..αλλα δια της πειθους και της δικαιοσυνης της ζωης ολα θα αποδοθουν στην ωρα τους ... :pardon:

...το θεμα μας ειναι τωρα οι αρχες δημοκρατιας ...

και η δημιουργια ενος πληρους Συνταγματος

που κατα τη γνωμη μου πρεπει αν εχει
-βασικα ορισματα ( ανθρωπος κοινωνια οικος πολιτης κτλ )
-ορισματα σχεσεων
-αξιωματα-αρχες δημοκρατικες
-αξιωματα και πορισματα κανονιστικα
1 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΦΟΡΜΙΓΞ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΦΟΡΜΙΓΞ » 22 Φεβ 2021, 08:02

Αγαπητή Μύθηρα, χάρηκα για την επιστροφή σου. Ναι, τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε. Τα θέματα που αναφέρεις στο Σχόλιο 35 (επί ίσοις όροις, δίκαιο κτλ.) έχουν διευθετηθεί από τον Θουκυδίδη και τον Σουν Τζου, έτσι δεν έχω να προσθέσω κάτι καινούριο. Αναφορικά με το Σχόλιο 34, συνεχίζω να έχω τις εξής απορίες:
1) Δεν μου αρκεί η απλή επάρκεια, αναφορικά με τους θεμελιώδεις ορισμούς. 1+1=2, ακριβώς 2 και όχι 2,00001 ή 1,99999. Αυτό προφανώς δεν ισχύει στην πραγματικότητα, αλλά μία θεωρία καλό θα είναι να ξεκινά από σαφή και μονοσήμαντα Αξιώματα.
2) Μπορώ να αντιληφθώ την Λογική (έχει οριστεί ικανοποιητικά μέσω Μαθηματικών κανόνων). Αυτά τα οποία δεν έχουν οριστεί είναι οι έννοιες της Ηθικής και της κοινωνικής Συνείδησης. Είναι δυνατόν ενός τέτοιος ορισμός; Και εάν ναι, τότε πως μπορεί να ενταχθεί ενός ενός αυστηρού θεωρητικού πλαισίου;
Θα επανέλθω το βράδυ, γιατί σήμερα έχω λίγο τρέξιμο.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 22 Φεβ 2021, 09:40

ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε: Αυτό προφανώς δεν ισχύει στην πραγματικότητα, αλλά μία θεωρία καλό θα είναι να ξεκινά από σαφή και μονοσήμαντα Αξιώματα.
2) Μπορώ να αντιληφθώ την Λογική (έχει οριστεί ικανοποιητικά μέσω Μαθηματικών κανόνων). Αυτά τα οποία δεν έχουν οριστεί είναι οι έννοιες της Ηθικής και της κοινωνικής Συνείδησης. Είναι δυνατόν ενός τέτοιος ορισμός; Και εάν ναι, τότε πως μπορεί να ενταχθεί ενός ενός αυστηρού θεωρητικού πλαισίου;
Θα επανέλθω το βράδυ, γιατί σήμερα έχω λίγο τρέξιμο.

σχόλιο 34

η λογικη επαρκεια κριτηριο θεμελιακο για την ασκηση δημοκρατικων καθηκόντων

...χμμ.. η ηθικη δεν ειναι κατι διαφορετικό από την λογική ... συγκεκριμένα υπαρχουν δυο τύποι λογικών συμπερασμών ο εναςσυμπεραινει για το αληθές κι αλλος για το ωφελιμο και χρήσιμο ...την δευτερη λογικη την λεμε αλλιως και ηθική...προκειται για αξιολογικου τυπου κρίσεις για το τι εχει αξια αρα τι ωφελεί να κάνει κανεις ...

...την ηθική την θεωρώ μια μορφή λογικής και εντελει η φιλοσοφια της ηθικης υπαγεται στην ευρυτερο πεδιο της φιλοσοφιας του λογου -λογικης ..

...τωρα για την επαρκεια της λογικης σκέψης .. δεδομένου οτι οι ανθρωποι ειμαστε ακομη μακραν απο την τελεια λογικη σκεψη ...το να μπορουμε να σκεφτομαστε επαρκώς λογικα είναι η ικανοτητα μας παρα την παρεισφρυση περιστασιακών παραλογισμων να διατηρούμε ενα ικανοποιητικο επίπεδο λογικής που βοηθαέι την συντήρηση μας και και την εξέλιξη μας ως ανθρωπινα οντα ....

πχ φανταστείτε νέμο και Φόρμιγξ ...εναν ανθρωπο που με το που εισπραττει τον μισθό του καταναλωνει αμεσα τον μισο απο αυτον σε τσιγαρα .. η σε ενα ξενυχταδικο για να τα σπασει η σε ενα καζινο με αποτελεσμα να μη εχιε να φαει για τον υπολοιπο μηνα ... να χρεωνεται δραματικά και να υποφερει διαβιωτικά.. αυτος ο ανθρωπος δεν εχει επαρκεια λογικης ...

...σε μια δημοκρατια ουσιαστικη δεν πρεπει να του επιτρεπεται να μετέχει σε συλλγικα οργανα ...
... και εννοειται η εγκληματικη συμπεριφορα ειναι η κατεξοχην αποδειξη μαι σοβαρης ανεπαρκειας της λογικης( ικανοτητας συλλογιστικης για το αληθες και ωφελιμο ) ...αρα ναι ειναι δυνατον να βρουμε τι μερος του ανθρωπινου πληθυσμου ειναι επαρκώς λογικό χωρις τετοιες ακροτητες της συμπεριφορας ...

...οι ανεπαρκεις στην λογικη ειναι επικινυνο να περνουν μερος στις συλλγικες αποφασεις, εκτος αν για μεγαλο διαστημα δειξουν σημαδια επαρκεια και συμμορφωσης με τους στοιχειωδεις λογικους κανόνες

...η σκληρη αληθεια ειναι οτι υπο την διαχειριση ενος ανισορροπου συστηματος η λογικη ανεπαρκεια ειναι μια βαρια αρρωστεια του γενικου πληθυσμου παρα την τυπική αναοδο του μεσου μορφτικού επιπέδου ...και αφορα κατι παραπανω απο το 50% του πληθυσμού ...αλλα σε αυτο φταιει η ψυχονοητικη υποστολη και διαστροφη που δεχεται ο γενικός πληθυσμος απο τα ΜΜΕ ή αλλες μεθοδους δυσθεώρητες ωστε να κρατιεται στα επιθυμητα για το ανισορροπο συστημα επίπεδα παρανοησίας ...και βεβαια οι αθλιες καταπιεστικες κι ανασφαλεις διαβιωτικες συνθηκες στις οποίες ασυδωτα υποβαλλονται οι ανθρωπινες κοινωνιες μεσα απο τις κρισεις που δημιουργει ενα αισορροπο συστημα , δημιουργουν απιστευτες πιεσεις στην ανθρωπινη κρίση οδηγωντας την σε κατασταση παραλογισιας ...

...αρα σε μια στροφη της κοινωνιας σε ενα αλλο πιο φιλικο στο ανθρωπο και την ζωη γενικα συστημα θα πρεπει να περασει μια περιοδος χαριτος ωστε να δειχτει ποιοι εχουν πραγματική λογικη ανεπαρκεια εγγενή πριν αποφανθει το συστημα αυτο για το ποιοι με βαση την
1η Αρχη της Λογικής Επάρκειας μπορουν να μετέχουν σε συλλογικά όργανα ....

* επανέρχομαι για να μιλήσω για την κοινωνική συνειδητότητα πού είναι κάτι διαφορετικό ως προαπαιτούμενο για την ικανότητα άσκησης δημοκρατικών καθηκόντ
ων
1 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΦΟΡΜΙΓΞ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΦΟΡΜΙΓΞ » 24 Φεβ 2021, 09:44

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
(Η δημοκρατία των «Αρίστων»)

Το σχόλιο 34 της Μύθηρας περιγράφει το θεμελιώδης πρόβλημα ενός κοινωνικού συστήματος, το οποίο διογκώνεται όταν σε αυτό το σύστημα επιχειρηθούν να εφαρμοστούν δημοκρατικές διαδικασίες, έστω και μερικώς. Τα παραδείγματα τα οποία ανέφερε η Μύθηρα εντάσσονται στην εμφάνιση εντροπικής κοινωνικής συμπεριφοράς από ένα μεγάλο τμήμα των πολιτών, μία συμπεριφοράς, δηλαδή, η οποία τείνει στην αποδόμηση οποιουδήποτε είδους κοινωνικού ιστού, ασχέτως του εφαρμοζόμενου πολιτεύματος. Επιχειρώντας να αποστασιοποιηθώ από οιανδήποτε ψυχολογική ή ηθική προσέγγιση του όλου θέματος, το είναι όντως, υπαρκτό, θα ήθελα να θίξω κάποια σημεία, υπό το πρίσμα του αδαούς.

Καταρχάς, χρησιμοποίησα τον όρο «εντροπική συμπεριφορά» υπό την έννοια της μείωσης, κατά το πλήθος ή/και την ένταση, των δεσμών αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών ενός συστήματος. Η σχέση μεταξύ της συμπεριφοράς ενός ανθρώπου προς την κοινωνία εντός της οποία έχει επιλέξει να ενταχθεί, μπορεί να αποδοθεί μέσω της προσέγγισης της διαλεκτικής του Kant, δηλαδή ως: «η αξιολόγηση των επιθυμιών ή των ενεργειών ενός ανθρώπου, δύναται να επαχθεί μέσω των συνεπειών τους κατά την υποθετική περίπτωση κατά την οποία αυτές θα ίσχυαν ως καθολικοί νόμοι». Για παράδειγμα ένας απατεώνας υπεξαιρεί τον πλούτο άλλων ή του Κράτους, βασιζόμενος ακριβώς στο γεγονός πως η πλειοψηφία των πολιτών ΔΕΝ είναι απατεώνες (τουλάχιστον, όχι στο δικό του μέγεθος). Πράγματι, εάν η υπεξαίρεση ήταν καθολικός νόμος, τότε όλοι θα λήστευαν ο ένας των άλλον (μαζί και το πρώτο απατεώνα) και μετά από μικρό διάστημα όλος ο πλούτος θα εξανεμιζόταν και η κοινωνία θα οδηγείτο σε διάλυση, δηλαδή σε αύξηση της εντροπίας του συστήματος.

Χωρίς να μπορώ να τεκμηριώσω με στατιστικά στοιχεία την άποψή μου, θεωρώ πως κάθε άνθρωπος μπορεί να εκδηλώσει εντροπική ή ενθαλπική (το αντίθετο της εντροπίας) συμπεριφορά για κάποια χρονική περίοδο, για κάποια συνιστώσα της προσωπικότητα ή υπό κάποιες εξωτερικές συνθήκες. Θεωρώ πως η εμφάνιση της αποκλειστικής εντροπικής συμπεριφοράς σε κάθε περίπτωση (χρόνο, συνιστώσα ή συνθήκες) είναι ιδιαίτερα σπάνια και πάντως αντιμετωπίσιμη, επειδή εάν δεν ίσχυε αυτό, τότε θα ήταν αδύνατος ο σχηματισμός κοινωνιών, έστω και ατελών. Η μείωση ή η αδρανοποίηση των εντροπικών συμπεριφορών, μπορεί να επιτευχθεί, προφανώς, μέσω της παιδείας. Μέσω της παιδείας είναι δυνατόν να αρχίσει ένας θετικός κύκλος (στην πραγματικότητα έλικα) του «Κομισάριου και του Γιόγκι», δηλαδή μία μικρή βελτίωση της κοινωνίας η οποία ακολουθείται από μία εσωτερική βελτίωση, η οποία ακολουθεί μία μεγαλύτερη κοινωνική βελτίωση δημιουργώντας ένα αυτοτροφοδοτούμενο σύστημα. Μία παρόμοια κατάσταση είναι δυνατόν να παράξει τις συνθήκες για την ύπαρξη δημοκρατικών κοινωνιών. Ας τονίσω πως η γενίκευση της εντροπικής συμπεριφοράς για όλους τους ανθρώπους και σε κάθε περίπτωση αποτελεί τον θεμέλιο λίθος των ψευδών επιχειρημάτων κάθε απολιταρχικής διακυβέρνησης. Όσον αφορά εμένα προσωπικά, λειτουργώ πάντα με γνώμονα πως μία παρόμοια γενίκευση είναι ανυπόστατη, επειδή, εάν συμβαίνει διαφορετικά δεν υπάρχει καμία για το ανθρώπινο είδος.
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 24 Φεβ 2021, 14:32

ενα μπραβο σε ολους ..και να πω οτι λογω που δεν ασχολουμουν για πολυ καιρο με αυτα δεν μπορω
να συντονιστώ μαζι σας συν και οτι σκεψη διαθετω και μου εχει απομεινει την εχω ριξει στην εκμαθηση της ζωγραφικης
να πω στην μυθηρα και ενα παραδοξο συνηθως οι "ιδιοφυεις" βρισκουν αρκετες δυσκολιες ωστε να αυτοδιαχειριστουν
για τον ΦΟΡΜΙΓΞ να πω να γραφει λιγο πιο απλα ωστε να τον καταλαβαινω πιο ευκολα -αν γινεται βεβαια
πχ με δυσκολεψε η τελευταια παραγραφος
0 .

Άβαταρ μέλους
ΦΟΡΜΙΓΞ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΦΟΡΜΙΓΞ » 25 Φεβ 2021, 11:44

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
(Ποσόστωση)

Διαβάστε παρακαλώ την είδηση στον σύνδεση που ακολουθεί:

https://slpress.gr/ethnika/i-eisodos-mo ... lasiasmos/

Θεωρώ πως η συζήτηση περί χρηστού πολιτεύματος μπορεί να αναμένει, εφόσον πλέον επείγει η αναζήτηση τρόπων επιβίωσης του Έθνους μας. Η ανωτέρω δημοσίευση ανακοινώνει την ύπαρξη ενός νόμου για την Ανώτατη Παιδεία ο οποίος επιβάλει την ποσόστωση στην εισαγωγή Μουσουλμάνων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας. Ένα νόμο ο οποίος υποστηρίχθηκε από όλες τις παρατάξεις, από την ΝΔ, από το ΠΑΣΟΚ (επί Γιωργάκη Παπανδρέου) και από την Αριστερά.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 25 Φεβ 2021, 19:23

σχόλιο 35

η οικοκοινωνική συνειδητότητα συμπλήρωμα της λογικής επάρκειας

...η 2η Αρχή της Επαρκούς Οικοκοινωνικής Συνειδητότητας συμπληρώνει την 1η Αρχή ...

.. έχει σχέση με την επάρκεια των γνώσεων γενικών και ειδικών ώστε να μπορεί κανείς να διαχειριστεί τα οικοκοινωνικά προβλήματα ...γιατί πχ φανταστείτε να καλείται κάποιος να απφασίσει για την χωροθέτηση ενός ΧΥΤΑ η για την ίδρυση ενός νοσοκομείου στο δήμο του και να μη γνωρίζει τι ειναι ανακύκλοση και επεξεργασία απορριμάτων ή να μη γνωρίζει τι εβασικά θέματα για την υγεία πχ τι μικρόβια υπάρχουν ποιες βασικές ασθένειες τι είναι ένας ορός ποιές βασικές μονάδες έχει ένα νοσοκομείο, τι νομοι υπαρχουν κτλ κτλ ..
...σε αυτή την περίπτωση ένα χαμηλό επίπεδο γνώσεων μετατρέπει τους πολίτες σε έρμαια των επιτήδειων σε χειραγωγούμενους στην γνώμη και ακυρώνει την δημοκρατική διεργασία από την βάση της ...

...με τα δεδομένα των ανισόρροπων ψευδοδημοκρατιών ο μέσος πολίτης έχει δραματικά χαμηλό επίπεδο γενικών γνώσεων άρα πολυ χαμηλή κοινωνική συνειδητότητα...

...άρα αν και εφόσον υπάρχει λογική επάρκεια από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρχει ένα ικανοποιητικό επίπεδο γνώσεων για να έχει νόημα και κύρος η συμμετοχή σε συλλογικά όργανα λήψης αποφάσεων οικοκοινωνικής διαχείρισης
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 25 Φεβ 2021, 19:29

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:σχόλιο 35

...η 2η Αρχή της Επαρκούς Οικοκοινωνικής Συνειδητότητας συμπληρώνει την 1η Αρχή ...

.. έχει σχέση με την επάρκεια των γνώσεων γενικών και ειδικών ώστε να μπορεί κανείς να διαχειριστεί τα οικοκοινωνικά προβλήματα ...γιατί πχ φανταστείτε να καλείται κάποιος να απφασίσει για την χωροθέτηση ενός ΧΥΤΑ η για την ίδρυση ενός νοσοκομείου στο δήμο του και να μη γνωρίζει τι ειναι ανακύκλοση και επεξεργασία απορριμάτων ή να μη γνωρίζει τι εβασικά θέματα για την υγεία πχ τι μικρόβια υπάρχουν ποιες βασικές ασθένειες τι είναι ένας ορός ποιές βασικές μονάδες έχει ένα νοσοκομείο, τι νομοι υπαρχουν κτλ κτλ ..
...σε αυτή την περίπτωση ένα χαμηλό επίπεδο γνώσεων μετατρέπει τους πολίτες σε έρμαια των επιτήδειων σε χειραγωγούμενους στην γνώμη και ακυρώνει την δημοκρατική διεργασία από την βάση της ...

...με τα δεδομένα των ανισόρροπων ψευδοδημοκρατιών ο μέσος πολίτης έχει δραματικά χαμηλό επίπεδο γενικών γνώσεων άρα πολυ χαμηλή κοινωνική συνειδητότητα...

...άρα αν και εφόσον υπάρχει λογική επάρκεια από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρχει ένα ικανοποιητικό επίπεδο γνώσεων για να έχει νόημα και κύρος η συμμετοχή σε συλλογικά όργανα λήψης αποφάσεων οικοκοινωνικής διαχείρισης

δεν βλεπω καμια εσωτερικη παρεμβαση σε αυτο ολα γινονται προδιαγραμμενα βαση σχεδιου
μονο απο το εξωτερικο θα ελθει
0 .

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία Πολιτικής”