Η περιήγηση στον παρόντα ιστότοπο συνεπάγεται ότι συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Χρήσης Cookies.

Διευκρίνιση.

Πολιτικά συστήματα, πολιτική επιστήμη, πολιτικές ιδεολογίες κλπ.
Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover
Δημοσιεύσεις: 7355
Τοποθεσία: Kαλαμάτα

Διευκρίνιση.

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Μαρ 2018, 13:51

Στην ενότητα ''φιλοσοφία της πολιτικής'', συζητάμε θέματα που έχουν αντικείμενο τη θεωρία της πολιτικής (για το τι είναι η πολιτική, για πολιτικά συστήματα, πολιτικές ιδεολογίες, κόμματα και τύπους κομμάτων, κοινωνικά κινήματα, την πολιτική κουλτούρα, για έθνη, εθνικισμό και παγκοσμιοποίηση). Όπως και για το κράτος και το ρόλο του, τη συνταγματική οργάνωση του κράτους, το ρόλο της εκτελεστικής εξουσίας και ό,τι άλλο έχει σχέση με την πολιτική ως τέχνη του κυβερνάν.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για την αποφυγή παρανοήσεων διευκρινίζω ότι η πολιτική επιστήμη δεν αντιπαραθέτει ανταγωνιστικά μεταξύ τους τα πολιτικά συστήματα, αλλά τα εξετάζει αντικειμενικά από την πλευρά των μεταξύ τους πολιτικών σχέσεων στη βάση της φιλοσοφικής τους μεθοδολογίας, όπως και τα συναποτελούντα στοιχεία τους (κράτος, κόμματα, πολιτικά καθεστώτα, πολιτικο-οικονομική διαχείριση).

Επίσης εξετάζει το σύστημα των διεθνών σχέσεων μεταξύ των πολιτικών συστημάτων (τη φύση των πολέμων, προβλήματα εθνικής και παγκόσμιας πολιτικής), και τον τρόπο διεύθυνσης των κοινωνικο-πολιτικών διαδικασιών (μεθόδους πολιτικής καθοδήγησης και επηρεασμού της κοινωνίας εκ μέρους κρατικών, κομματικών, πολιτικών και άλλων οργανώσεων κάθε μορφής), και το ρόλο και τις λειτουργίες της όποιας ιδεολογίας μέσα στο σύστημα της πολιτικής εξουσίας.
Αυτό σημαίνει ότι θέματα με προπαγανδιστικό χαρακτήρα, που θα επιχειρούν να αναδείξουν την ανωτερότητα του ενός πολιτικού συστήματος έναντι του άλλου, με τρόπο ακραίο και μειωτικό δε θα γίνονται ανεκτά.
Όπως και τοποθετήσεις με πολωτικό χαρακτήρα.
0 .
εθνικόφρων κομμουνιστής

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία Πολιτικής”