Η περιήγηση στον παρόντα ιστότοπο συνεπάγεται ότι συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Χρήσης Cookies.

Ο Πλανήτης των Ανθρώπων - ντοκιμαντέρ

Κατασκευές που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες.

Συντονιστής: Spark

Άβαταρ μέλους
Spark
Συντονιστής Κατασκευών
Συντονιστής Κατασκευών
Δημοσιεύσεις: 3113
Τοποθεσία: space

Ο Πλανήτης των Ανθρώπων - ντοκιμαντέρ

Δημοσίευσηαπό Spark » 15 Νοέμ 2020, 21:33

Ορυκτά καύσιμα, λιγνίτης, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, βιομάζα, φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, αυταπάτες, ψεύδη, κέρδος σε χρήμα, καταστροφή του πλανήτη, το παρόν και το μέλλον των ανθρώπων.

"Ξέρω πως όλο αυτό είναι εξωφρενικό, είναι από τα πράγματα που συνήθως δεν θέλουμε να σκεφτούμε, αλλά το να μην τα σκεφτόμαστε μπορεί να μας καταστρέψει.
Πιστεύω ειλικρινά πως ο δρόμος προς την αλλαγή έρχεται με την συνειδητότητα και μόνο η συνειδητότητα μπορεί να ανοίξει τον δρόμο προς τον μετασχηματισμό.
"

Το νέο ντοκιμαντέρ του Jeff Gibbs, σε παραγωγή του Michael Moore, με ελληνικούς υπότιτλους. Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την προωθούμενη "πράσινη ενέργεια" για την μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Πιο συγκεκριμένα, αναλύει το αποτύπωμα σε CO2 της βιομηχανίας των ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), τη χρήση υλικών για την κατασκευή τους (εξορύξεις, σπάνιες γαίες, μέταλλα, ορυκτά καύσιμα), αλλά και την αποτελεσματικότητά τους στην παροχή ενέργειας.
Είναι δυνατόν μηχανές φτιαγμένες από τον βιομηχανικό πολιτισμό, να μας σώσουν από τον βιομηχανικό πολιτισμό;"

Σημαντικό μέρος της έρευνας του Gibbs ασχολείται με τη "βιομάζα", που αποτελείται από δέντρα, στοχευμένες καλλιέργειες, δάση άλγης, λίπος ζώων κλπ., και τις επιπτώσεις της χρήσης της στο περιβάλλον. Επίσης το ντοκιμαντέρ καταδεικνύει τον ρόλο μεγάλων οικολογικών οργανώσεων στις ΗΠΑ στην προώθηση της "πράσινης ενέργειας", καθώς και την χρηματοδότησή τους από μεγάλους επιχειρηματικούς κολοσσούς, μεταξύ αυτών τράπεζες, εταιρείες πετρελαίου, αερίου, υλοτομίας, βιοτεχνολογίας και άλλες.
Μια εξαιρετική έρευνα που απαντά σε καίρια ερωτήματα και έχει ήδη πάνω από 10 εκατομμύρια θεάσεις, παρά την τεράστια εκστρατεία δυσφήμισης αλλά και λογοκρισίας που επιχειρήθηκε και συνεχίζεται. Η έρευνα στηρίχτηκε σε ίδια μέσα, δόθηκε ελεύθερα στο κοινό με "επίσημη πρεμιέρα" στο διαδίκτυο.

Ο Πλανήτης των Ανθρώπων (ελληνικοί υπότιτλοι)Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του ντοκιμαντέρ:
https://planetofthehumans.com
0 .

Κι ολοµεµιάς ο ρυθµός της γης γίνεται ίλιγγος, ο χρόνος εξαφανίζεται, η στιγµή στροβιλίζεται, γίνεται αιωνιότητα,
το κάθε σηµείο -θες έντοµο, θες άστρο, θες ιδέα γίνεται χορός.. Νίκος Καζαντζάκης

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 8514

Re: Ο Πλανήτης των Ανθρώπων - ντοκιμαντέρ

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Νοέμ 2020, 14:37

την εχεις υποψη σου;

Εικόνα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου


Επιστροφή σε “Διάφορα”