• Ενεργά Θέματα 
Η περιήγηση στον παρόντα ιστότοπο συνεπάγεται ότι συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Χρήσης Cookies.

Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 15135

Re: Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Δημοσίευσηαπό pluton » 26 Ιαν 2023, 11:49

Προέλλην έγραψε:
bizeli έγραψε:Αλλά αλήθεια δε μου απάντησες.
Ποια είναι η πρότασή σου;
Ή μας κόβεται ο μισθός το διάστημα που δεν εργαζόμαστε ή να απορροφηθούμε αλλού; Και αν ναι πού και με ποιον τρόπο;

Εγώ δεν έχω καμιά τέτοια πρόταση. Εγώ απλά γράφω το προφανές, ότι η απόδοση, η καταλληλότητα, οι δυνατότητες του κάθε δασκάλου θα πρέπει να αξιολογούνται και να καταγράφονται με κάποιο τρόπο τεχνοκρατικά, με έναν τρόπο που καθίσταται πρακτικά χρήσιμο. Αν κάποιος είναι ακατάλληλος να διδάσκει (o καθένας μας ξέρει τέτοιες περιπτώσεις) θα πρέπει να κάνει κάτι άλλο. Αν κάποιος είναι ικανότερος του μέσου όρου, θα πρέπει να ανταμείβεται μισθολογικά και ιεραρχικά.
Επίσης, βάσει δυνατοτήτων, θα πρέπει να κατανέμονται στα σχολεία διαφορετικού -κατά περίπτωση κατάλληλου- προφίλ δάσκαλοι, για να λειτουργεί με τον βέλτιστο τρόπο το σύστημα.

Αξιολόγηση συμβαίνει σε κάθε σοβαρό οργανισμό. Ειδικά εδώ που οι εργαζόμενοι έχουν να κάνουν με παιδιά, θα πρέπει να είναι περισσότερο ενδελεχής. Άτομα που αρνούνται επί της αρχής κάτι τέτοιο (όχι μια συγκεκρι είναι οι γονειςμένη πρόταση κτλ, επί της αρχής λέω), δεν έχουν θέση στην παιδεία, είναι λαθρεπιβάτες, επικίνδυνοι.

Επίσης λέω ότι σε πιθανή άυξηση του προϋπολογισμού παιδείας, δεν είναι δυνατόν να πάει πάλι το 75% στους μισθούς και να σαπίζουν τα σχολεία. Μπορεί να πάει το 50% ας πούμε.Παρακολουθώ την αγωνία να λουφαρουν, το ένα τους μυρίζει το άλλο τους βρωμάει.... Πρόσεξες τι γράφει ,,κριτές της δουλειάς του δασκάλου είναι οι γονείς,, ένας ξύπνιος δάσκαλος το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να παραμυθιασει τους γονείς και αυτό είναι εξαιρετικά εύκολο....


Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ο δάσκαλος θα πρέπει να έχει στο κεφάλι του επιθεωρητή, ο οποίος θα μπαίνει στην αίθουσα και θα ελέγχει την διδασκαλική επάρκεια του εκπαιδευτικού. Όλα τα δεινά στην παιδεία εμφανίστηκαν με την κατάργηση αυτού του θεσμού.

Η ψυχολογική κατάσταση του εκπαιδευτικού, πέρα της επαγγελματικής επάρκειας, είναι κάτι που θα πρέπει ιδιαίτερα να ελεγχθεί. Στα σχολεία κυκλοφορούν εκπαιδευτικοί που χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης. Και το αστείο είναι ότι αυτά τα άτομα είναι ιδιαίτερα αγαπητά στους γονείς...
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover
Δημοσιεύσεις: 12986
Τοποθεσία: Καλαμάτα

Re: Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 26 Ιαν 2023, 13:20

Παπάρια πραγματική αξιολόγηση θέλουν να κάνουν με τις δαπάνες για την Παιδεία να μειώνονται 1,8 δισ. κάθε χρόνο για 11 συνεχόμενα χρόνια και τους γονείς των μαθητών στη δημόσια να δίνουν από την τσέπη τους 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο και στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Στόχος τους είναι η όλο και μεγαλύτερη απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων της από την κεντρική στην τοπική διοίκηση και μετακύλιση του κόστους λειτουργίας των σχολείων στις οικογένειες των μαθητών.
Και ποια καλύτερη τακτική απαλλαγής του νεοφιλελεύθερου κράτους από τις δικές του ευθύνες από τη συλλήβδην ενοχοποίηση για τα χάλια της παιδείας κυρίως τους εκπαιδευτικούς, και σε δεύτερο χρόνο τους μαθητές και γονείς υποχρεώνοντας τους αν θέλουν καλύτερη παιδεία για τα παιδιά τους να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 15135

Re: Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Δημοσίευσηαπό pluton » 26 Ιαν 2023, 15:17

Ραν ταν πλαν έγραψε:Παπάρια πραγματική αξιολόγηση θέλουν να κάνουν με τις δαπάνες για την Παιδεία να μειώνονται 1,8 δισ. κάθε χρόνο για 11 συνεχόμενα χρόνια και τους γονείς των μαθητών στη δημόσια να δίνουν από την τσέπη τους 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο και στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Στόχος τους είναι η όλο και μεγαλύτερη απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων της από την κεντρική στην τοπική διοίκηση και μετακύλιση του κόστους λειτουργίας των σχολείων στις οικογένειες των μαθητών.
Και ποια καλύτερη τακτική απαλλαγής του νεοφιλελεύθερου κράτους από τις δικές του ευθύνες από τη συλλήβδην ενοχοποίηση για τα χάλια της παιδείας κυρίως τους εκπαιδευτικούς, και σε δεύτερο χρόνο τους μαθητές και γονείς υποχρεώνοντας τους αν θέλουν καλύτερη παιδεία για τα παιδιά τους να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατά τη συζήτηση του κρατικού Προϋπολογισμού του 2022 αύξηση που ανέρχεται σε 4,2%, από 5.605.100.000 σε 5.841.100.000 ευρώ. Παρά την πανδημία και τη διεθνή οικονομική αβεβαιότητα που αναπόδραστα συνεπάγεται και παρά τις αυξημένες συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών.

Έχουμε λοιπόν για το 2022 αύξηση του Κρατικού Προϋπολογισμού για την Παιδεία κατά 236 εκ. €.

Η Ελλάδα, με ποσοστό δαπανών 4%, βρίσκεται στη 18η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ. Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Ιρλανδία (3,1%) και τη Ρουμανία (3,6%), ενώ τα υψηλότερα στη Σουηδία (6,9%) τη Δανία (6,3%), το Βέλγιο (6,2%) και την Εσθονία (6%).


Αυτό τώρα εσύ που το βρήκες;

μειώνονται 1,8 δισ. κάθε χρόνο για 11 συνεχόμενα χρόνιαΝα κάτι τέτοια λες στο Μπιζέλι και αγανακτεί με την κα Κεραμεως, θέλει να κάνει και αξιολογήσεις, άστα να πάνε ένα δράμα ζουν.

Έτσι για να συγκρίνουμε την παιδεία με την πρώτη φορά αριστερά του Τσίπρα το 2019 Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη χειρότερη θέση (4,0% του ΑΕΠ), με τις δαπάνες να υπολείπονται σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο κατά 0,7%. Αν και ως ποσοστό του ΑΕΠ οι δαπάνες για την εκπαίδευση στην Ελλάδα (4,0%) φαίνεται πως συγκλίνουν προς τον μέσο όρο της ευρωζώνης (4,7%). Σήμερα βρίσκεται στην 18η θέση στην ΕΕ των 27.... η διαφορά που πέτυχε η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ολοφάνερη.

https://www.ethnos.gr/greece/article/18 ... pshgia2022

https://www.ot.gr/2022/04/23/oikonomia/ ... in-ellada/Αυξημένος κατά 239 εκατ. θα είναι ο προϋπολογισμός για την Παιδεία το 2023, όπως ανέφερε η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή. Το συνολικό ποσό, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας ανέρχεται σε 6.080.504.000 ευρώ.


Η uπουργός αναφέρθηκε στους δύο στόχους για την Παιδεία: την υψηλότερη χρηματοδότηση με αποτελεσματικότερη απορρόφηση και την ποιοτικότερη κατανομή με πολλαπλασιαστικά οφέλη. Ειδικότερα, ως προς την υψηλότερη χρηματοδότηση η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην κάλυψη της δαπάνης για 25.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς, στα έργα υποδομής για τα ΑΕΙ, μέσω του Τακτικού Προϋπολογισμού και του Προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων, στη δέσμευση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 1,3 δισ., που αξιοποιούνται ήδη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά και στην εξασφάλιση πάνω 1,7 δισ. από το ΕΣΠΑ 2021-2027 και την αύξηση της απορρόφησης από τον Ιούνιο του 2019 έως τον Οκτώβριο του 2022, από 46% σε 91%.

Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε πως «τα τελευταία τριάμισι χρόνια, παρά τη θλιβερή κατάσταση της οικονομίας που μας κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ και παρά τις πρωτόγνωρες κρίσεις που γνώρισε η ανθρωπότητα, πετύχαμε μία διαρκή αύξηση του προϋπολογισμού της Παιδείας». «Αναβαθμίζουμε τη Δημόσια εκπαίδευση, από το νηπιαγωγείο έως το Πανεπιστήμιο και την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Δια Βίου Μάθηση, με υπηρεσίες για τις οποίες έως πριν λίγα χρόνια, οι γονείς έπρεπε να πληρώσουν» συνέχισε, καλώντας τους πολίτες «να απορρίψουν, την αβεβαιότητα, το λαϊκισμό, την επιστροφή στο αποτυχημένο κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ» και «να επιλέξουν τη σταθερότητα, τη σιγουριά, την ανάπτυξη για όλους, που διασφαλίζουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Ν.Δ.».

naftemporiki.gr


https://www.naftemporiki.gr/society/141 ... a-to-2023/
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
WEF Fella
WEF Fella
Δημοσιεύσεις: 16751
Τοποθεσία: Great Hall, WEF Headquarters
Επικοινωνία:

Re: Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 26 Ιαν 2023, 19:33

Παραδίπλα έχω, μεταξύ άλλων, έναν Καμερουνέζο, μια Ρωσίδα, μια Λετονή, έναν Βραζιλιάνο, έναν Τούρκο, έναν Ινδό, έναν Μαροκινό, κ.α. Όλοι αυτοί περάσαν απο την δευτεροβάθμια εκπαίδευσης της χώρας τους, και οι περισσότεροι εξ αυτών και απο την τριτοβάθμια.

Αντίστοιχα, στην Ελλάδα σήμερα δουλεύουν αλλοδαποί, οι οποίοι περάσαν απο την δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας τους.

Τα ίδια ισχύουν για τις περισσότερες χώρες του πλανήτη.

Tα εκπαιδευτικά συστήματα όλων αυτών των χωρών καταγωγής, έχουν κάποιες ομοιότητες αλλά και διαφορές. Κάποια είναι αντικειμενικά καλύτερα, άλλα χειρότερα. Κάποια χρίζουν μικρότερης βελτίωσης, άλλα ριζικότερων αλλαγών.

Δικαιούνται όλοι αυτοί ενώ δεν εργάζονται στην χώρα καταγωγής τους να εκφέρουν άποψη για τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών τους; (ειδικά όταν έχουν δεί και ξέρουν πως λειτουργούν άλλοι άνθρωποι προερχόμενοι απο διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα)

Τι, όχι; Γιατί θα βρεθεί κάποιος που θα τους κάνει χυδαιολογική επίθεση όταν γράψουν την άποψή τους; :dunno:
1 .
- The world must become aware of the fantastic transformational power of social entrepreneurship and the Foundation will work as a catalyst in this effort.
- The problem that we have is not globalization. The Problem is a lack of global governance.
- A new world could emerge, the contours of which it is incumbent on us to re-imagine and to re-draw.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover
Δημοσιεύσεις: 12986
Τοποθεσία: Καλαμάτα

Re: Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 26 Ιαν 2023, 22:06

pluton έγραψε: η διαφορά που πέτυχε η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ολοφάνερη.Μας γέμισες σάλια. :fico:
Ρε συ 34% ήταν η μείωση των κρατικών δαπανών για την εκπαίδευση (αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος;) την περίοδο 2010 - 2017 που οδήγησε σε χρόνια υποχρηματοδότηση την οποία ούτε στο ελάχιστο δεν μπορεί να καλύψει η όποια αύξηση των + - 200 εκατομμυρίων κατ' έτος μετά το 2017.
Σήμερα και στο μέλλον η νεοφιλελεύθερη πολιτική επιλογή της υποχρηματοδότησης της δημόσιας παιδείας θα είναι κανόνας που θα υπηρετούν όλες οι επόμενες κυβερνήσεις και που παρά τις όποιες πενιχρές αυξήσεις πιστώσεων στο σύνολο του ΑΕΠ θα βαίνουν συνεχώς μειούμενες.
Δε νογάς ότι η πλασματική αύξηση του ποσοστού χρηματοδότησης της παιδείας έχει να κάνει με το ότι η μείωση των δαπανών της ήταν μικρότερη από την αντίστοιχη μείωση του ΑΕΠ;
Θα μου πεις τι σου λέω τώρα ε και καλά θα κάνεις. :D
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 9585

Re: Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Ιαν 2023, 22:28

Guys δεν υπεκφεύγω.
Μόλις βρω χρόνο θα μπω να απαντήσω.

Πλούτωνα τι γράφεις ρε φίλε;
:laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 15135

Re: Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Δημοσίευσηαπό pluton » 26 Ιαν 2023, 22:49

Ραν ταν πλαν έγραψε:
pluton έγραψε: η διαφορά που πέτυχε η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ολοφάνερη.Μας γέμισες σάλια. :fico:
Ρε συ 34% ήταν η μείωση των κρατικών δαπανών για την εκπαίδευση (αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος;) την περίοδο 2010 - 2017 που οδήγησε σε χρόνια υποχρηματοδότηση την οποία ούτε στο ελάχιστο δεν μπορεί να καλύψει η όποια αύξηση των + - 200 εκατομμυρίων κατ' έτος μετά το 2017.
Σήμερα και στο μέλλον η νεοφιλελεύθερη πολιτική επιλογή της υποχρηματοδότησης της δημόσιας παιδείας θα είναι κανόνας που θα υπηρετούν όλες οι επόμενες κυβερνήσεις και που παρά τις όποιες πενιχρές αυξήσεις πιστώσεων στο σύνολο του ΑΕΠ θα βαίνουν συνεχώς μειούμενες.
Δε νογάς ότι η πλασματική αύξηση του ποσοστού χρηματοδότησης της παιδείας έχει να κάνει με το ότι η μείωση των δαπανών της ήταν μικρότερη από την αντίστοιχη μείωση του ΑΕΠ;
Θα μου πεις τι σου λέω τώρα ε και καλά θα κάνεις. :D


Δες εσείς είστε υπέρ της μεταπολιτευτικής σαπιλας, όχι εγώ.

Η ζημιά έγινε η αγαπημένη σας δημοκρατία επί δέκα χρόνια μας έσυρε στην λάσπη. Δεν σας άρεσε ο Παπαδόπουλος, μπράβο η μεταπολίτευση λοιπόν έβαλε στο τραπέζι την αμοιβή της για την σκατενια δημοκρατία και η αμοιβή της είναι η λεηλασία όλων των κόπων του ελληνικού λαού...

Επί αυτού μπορώ να σας γράψω σελίδες, δεν χρειάζεται. ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ αυτή την σαπιλα θέλατε, αυτή η σαπιλα σας έβγαλε το κοστολογιο της.

Το θέμα είναι ακόμα δεν έχετε καταλάβει ποιοι εκπροσωπούν το καλό και ποιοι το κακό.

Η ζημιά έγινε.με συνευθύνη σας δημοκράτες.

Τώρα πρέπει να ξαναδουλεψουμε πολύ, να μαζέψουμε πλούτο και αν δεν βρεθεί μια ανεγκεφαλη γενιά να πιστέψει σε πολιτικούς απατεώνες, να ζήσουν καλύτερα στο μέλλον.

Τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη (που δεν την ψήφισα) στην τετραετία 2019-2022 έδειξε ότι είναι η καλύτερη μεταπολιτευτική κυβέρνηση, από το 1973 μέχρι σήμερα είναι με διαφορά η καλύτερη.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 16449

Re: Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Δημοσίευσηαπό nemo » 26 Ιαν 2023, 23:48

δε καταλαβαινω εγω αλλα και σεις για τον τσιοκο καβαλα ειστε
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

vallon
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 13629

Re: Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Δημοσίευσηαπό vallon » 27 Ιαν 2023, 06:50

nemo έγραψε:θα συμφωνησω με βαλλον- εδω χρειαζεται μεθοδο σταλιν καθολικη απαγορευση εξοδου


ευγε και καλημέρα
μα τώρα σοβαρά
μπορούν αυτοί να αποφασίζουν για εμάς;
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 15135

Re: Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Δημοσίευσηαπό pluton » 27 Ιαν 2023, 11:11

vallon έγραψε:
nemo έγραψε:θα συμφωνησω με βαλλον- εδω χρειαζεται μεθοδο σταλιν καθολικη απαγορευση εξοδου


ευγε και καλημέρα
μα τώρα σοβαρά
μπορούν αυτοί να αποφασίζουν για εμάς;


Σε δουλεύει ο nemo....


Είπα κάτι να σου γράψω αλλά θα στο γράψω σε άλλο θέμα. Για να μη χαλάσω το εκπαιδευτικό με απορίες μου εκτός θέματος.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».


Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”