Προέλλην έγραψε:bizeli έγραψε:Αλλά αλήθεια δε μου απάντησες.
Ποια είναι η πρότασή σου;
Ή μας κόβεται ο μισθός το διάστημα που δεν εργαζόμαστε ή να απορροφηθούμε αλλού; Και αν ναι πού και με ποιον τρόπο;
Εγώ δεν έχω καμιά τέτοια πρόταση. Εγώ απλά γράφω το προφανές, ότι η απόδοση, η καταλληλότητα, οι δυνατότητες του κάθε δασκάλου θα πρέπει να αξιολογούνται και να καταγράφονται με κάποιο τρόπο τεχνοκρατικά, με έναν τρόπο που καθίσταται πρακτικά χρήσιμο. Αν κάποιος είναι ακατάλληλος να διδάσκει (o καθένας μας ξέρει τέτοιες περιπτώσεις) θα πρέπει να κάνει κάτι άλλο. Αν κάποιος είναι ικανότερος του μέσου όρου, θα πρέπει να ανταμείβεται μισθολογικά και ιεραρχικά.
Επίσης, βάσει δυνατοτήτων, θα πρέπει να κατανέμονται στα σχολεία διαφορετικού -κατά περίπτωση κατάλληλου- προφίλ δάσκαλοι, για να λειτουργεί με τον βέλτιστο τρόπο το σύστημα.
Αξιολόγηση συμβαίνει σε κάθε σοβαρό οργανισμό. Ειδικά εδώ που οι εργαζόμενοι έχουν να κάνουν με παιδιά, θα πρέπει να είναι περισσότερο ενδελεχής. Άτομα που αρνούνται επί της αρχής κάτι τέτοιο (όχι μια συγκεκρι είναι οι γονειςμένη πρόταση κτλ, επί της αρχής λέω), δεν έχουν θέση στην παιδεία, είναι λαθρεπιβάτες, επικίνδυνοι.
Επίσης λέω ότι σε πιθανή άυξηση του προϋπολογισμού παιδείας, δεν είναι δυνατόν να πάει πάλι το 75% στους μισθούς και να σαπίζουν τα σχολεία. Μπορεί να πάει το 50% ας πούμε.
Παρακολουθώ την αγωνία να λουφαρουν, το ένα τους μυρίζει το άλλο τους βρωμάει.... Πρόσεξες τι γράφει ,,κριτές της δουλειάς του δασκάλου είναι οι γονείς,, ένας ξύπνιος δάσκαλος το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να παραμυθιασει τους γονείς και αυτό είναι εξαιρετικά εύκολο....
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ο δάσκαλος θα πρέπει να έχει στο κεφάλι του επιθεωρητή, ο οποίος θα μπαίνει στην αίθουσα και θα ελέγχει την διδασκαλική επάρκεια του εκπαιδευτικού. Όλα τα δεινά στην παιδεία εμφανίστηκαν με την κατάργηση αυτού του θεσμού.
Η ψυχολογική κατάσταση του εκπαιδευτικού, πέρα της επαγγελματικής επάρκειας, είναι κάτι που θα πρέπει ιδιαίτερα να ελεγχθεί. Στα σχολεία κυκλοφορούν εκπαιδευτικοί που χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης. Και το αστείο είναι ότι αυτά τα άτομα είναι ιδιαίτερα αγαπητά στους γονείς...