• Ενεργά Θέματα 
Η περιήγηση στον παρόντα ιστότοπο συνεπάγεται ότι συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Χρήσης Cookies.

Οι καλύτερες ημέρες έρχονται

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
WEF Fella
WEF Fella
Δημοσιεύσεις: 13875
Τοποθεσία: Great Hall, WEF Headquarters
Επικοινωνία:

Re: Οι καλύτερες ημέρες έρχονται

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 15 Δεκ 2022, 22:02

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Δεν αποτελούσε και αποτελεί καμιά λύση να σου διαγράψουν το χρέος για να έχει να κάνεις ελλείματα. Τόσο ο πολιτικός κόσμος όσο και οι ψηφοφόροι δεν αποτελούν αξιόπιστες οντότητες, θα σου μειώσουν το χρέος όσο χρειάζεται κάθε περίοδο με γνώμονα να μάθεις να μάθεις τις βασικές αρχές διαχείρισης δημοσίου ταμείου.


Αν μειωναν το χρεος οσο χρειαζεται τοτε δε θα ηταν ακομα στο 180% του ΑΕΠ ουτε θα υπηρχε δεσμευση για μονιμα πλεονασματα. Ειναι μη βιωσιμο το ψευτοπρογραμμα που εχει βγαλει η Ευρωπη.

Ποιός και πως να μειώσει το χρέος;

Kατάθεσε αν θες πως το έχεις στο μυαλό σου :D
0 .
- The world must become aware of the fantastic transformational power of social entrepreneurship and the Foundation will work as a catalyst in this effort.

- The problem that we have is not globalization. The Problem is a lack of global governance.

- A new world could emerge, the contours of which it is incumbent on us to re-imagine and to re-draw.

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu
Δημοσιεύσεις: 13173
Τοποθεσία: F.R. Liberland
Επικοινωνία:

Re: Οι καλύτερες ημέρες έρχονται

Δημοσίευσηαπό Adminović » 15 Μαρ 2023, 09:00

Κώλους πλύνατε; :fico:

Γιατί τελειώνουν οι επιδοτήσεις στο ρεύμα και τα διάφορα "pass" - Νέο τοπίο μετά τις εκλογές

Οδεύουμε προς το τέλος της περιόδου επιδότησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Και μετά τις εκλογές, θα στενέψουν ασφυκτικά τα περιθώρια για μέτρα στήριξης τύπου… pass.

Περιθώρια για "επεκτατικές" δημοσιονομικές πολιτικές όπως αυτές που ακολουθήθηκαν την περίοδο 2020-2023 δεν θα υπάρχουν και η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές θα πρέπει να ασκεί οικονομική πολιτική θέτοντας ως προτεραιότητα την επίτευξη πολύ συγκεκριμένων στόχων τόσο στο σκέλος των δημοσίων εσόδων όσο –και αυτό θα γίνει για πρώτη φορά- και στο σκέλος των δαπανών.

Η συνεδρίαση του Ecofin από την μία και οι ανακοινώσεις της επιτρόπου Ενέργειας από την άλλη, κατέδειξαν το… που πάει το πράγμα από εδώ και πέρα. Ειδικά από την νέα χρονιά, τίποτα δεν θα θυμίζει αυτό που συνέβη μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Αν σε αυτά τα τέσσερα χρόνια υλοποιήθηκαν μέτρα στήριξης της τάξεως των 55-60 δισ. ευρώ, από το 2024 και μετά, το κάθε… ευρώ που θα διατίθεται για στήριξη πολιτών θα περνάει από κόσκινο.

Τι περιμένουμε να αλλάξει από το νέο έτος;

1. Οριζόντιες επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος όπως αυτές που εφαρμόζονται από τον Αύγουστο και μετά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υπάρχουν από την 1/1/2024 και μετά (σ.σ. δεν είναι καν σίγουρο ότι ο λεγόμενος μόνιμος μηχανισμός θα ισχύσει και για το β’ εξάμηνο.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά αντί για οριζόντιες παρεμβάσεις να έχουμε "στροφή" στην αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας (σ.σ μπαταρίες) και στις ανανεώσιμες πηγές, να υπάρχουν και πάλι σταθερά τιμολόγια ρεύματος ώστε να αποκλείονται οι δυσάρεστες εκπλήξεις και –το κυριότερο- να προχωρήσουν επενδύσεις ώστε να συνεχιστεί η πτωτική τάση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

2. Να θεσπιστούν κανόνες σύνταξης του προϋπολογισμού που θα επηρεάζουν τόσο το σκέλος των εσόδων όσο και το σκέλος των δαπανών. Το νέο πλαίσιο δεν θα αφήνει περιθώριο κάθε φορά που θα πηγαίνουν καλύτερα του αναμενόμενου τα φορολογικά έσοδα, να χρηματοδοτούνται και νέα μέτρα στήριξης.

Και αυτό διότι πλέον θα υπάρχουν "κόφτες" και στο σκέλος των δαπανών οι οποίες θα πρέπει να κινούνται εντός συγκεκριμένων ορίων τα οποία με τη σειρά τους θα προκύπτουν με βάση τον ρυθμό ανάπτυξης.


1 .
«Πουλάω τρέλα και μ' αρέσει και γουστάρω
Και με τρελό χαρταετό κυκλοφορώ

Την λογική δεν την γνωρίζω, δεν την πάω
Και δε με νοιάζει αν με λένε και τρελό»

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker
Δημοσιεύσεις: 45722
Τοποθεσία: Γεφυρα

Re: Οι καλύτερες ημέρες έρχονται

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Μαρ 2023, 14:41

Θα τελειώσουν οι καλοσύνες μετά τις εκλογές? Ποιος να το περίμενε.
0 .
Αρίστος έγραψε:Oτι λεω ειναι προιον ενδελεχους μελετης και οχι φαντασιοπληξιας σαν τα φιδια που παραγουν τα εκφυλισμενα δυτικα μιντια.


Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”