Μετεκλογικές εξελίξεις στο ναυάγιο του σύριζα, aka η πορεία προς το 3%

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Re: Μετεκλογικές εξελίξεις στο ναυάγιο του σύριζα, aka η πορεία προς το 3%

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 27 Ιουν 2023, 17:15

Λαχουρένιος έγραψε:Έχουν χαζέψει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας έπρεπε να παραιτηθεί από αρχηγός χτες. Πρόεδρος που πήγε το κόμμα από το 35% στο 17% δεν μπορεί να μένει στην θέση του.

Ναι εσένα περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ να του πεις τι θα κάνει που δοκιμασμένα ξέρεις πως να έχεις ψηλά ποσοστά στο κόμμα σου... :laugh1:
Ο Τσίπρας είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ ρε, αν δεν ήταν ο Τσίπρας δεν νομίζω ότι θα είχα ψηφίσει κι εγώ ποτέ ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ευθύνεται ο Τσίπρας για το χάλι... ;)
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 27 Ιουν 2023, 22:00

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Έχουν χαζέψει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας έπρεπε να παραιτηθεί από αρχηγός χτες. Πρόεδρος που πήγε το κόμμα από το 35% στο 17% δεν μπορεί να μένει στην θέση του.

Ναι εσένα περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ να του πεις τι θα κάνει που δοκιμασμένα ξέρεις πως να έχεις ψηλά ποσοστά στο κόμμα σου... :laugh1:
Ο Τσίπρας είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ ρε, αν δεν ήταν ο Τσίπρας δεν νομίζω ότι θα είχα ψηφίσει κι εγώ ποτέ ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ευθύνεται ο Τσίπρας για το χάλι... ;)

O σύριζας το μεγάλο ποσοστό και την κυβέρνηση* τα είδε απο σπόντα λόγω κρίσης. Δεν είχαν καμιά πολιτική βάση όλα αυτά, δεν είναι κόμμα εξουσίας ο σύριζα, ένα εταιρόκλητο τουμπουρλούκι γραφικών είναι, και πλέον επιστρέφει εκεί που του αξίζει.

*συγκυβέρνηση, με τους ψέκες ακροδεξιούς ΑΝΕΛ
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 27 Ιουν 2023, 23:21

Προέλλην έγραψε:O σύριζας το μεγάλο ποσοστό και την κυβέρνηση* τα είδε απο σπόντα λόγω κρίσης.

Κι ο Κούλης για τον ίδιο λόγο. Δεν πέρασε ποτέ η κρίση και ο φόβος κι η ανασφάλεια υποβόσκει εδώ και πάνω απο 10 χρόνια στην ελ κοινωνία. Ο Κούλης κέρδισε γιατι το 20 κάτι % που τον ψήφισε νομίζει ότι τουλάχιστον καλλιέργησε και θα καλλιεργεί πολιτικο-οικονομική σταθερότητα....... :s_rofl
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Ιουν 2023, 23:27

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Προέλλην έγραψε:O σύριζας το μεγάλο ποσοστό και την κυβέρνηση* τα είδε απο σπόντα λόγω κρίσης.

Κι ο Κούλης για τον ίδιο λόγο. Δεν πέρασε ποτέ η κρίση και ο φόβος κι η ανασφάλεια υποβόσκει εδώ και πάνω απο 10 χρόνια στην ελ κοινωνία. Ο Κούλης κέρδισε γιατι το 20 κάτι % που τον ψήφισε νομίζει ότι τουλάχιστον καλλιέργησε και θα καλλιεργεί πολιτικο-οικονομική σταθερότητα....... :s_rofl

ουτε εγω τον παω τον κουλι αλλα δινει ρεστα ομως ουδεμια σχεση με το τσιρκο
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Ιουν 2023, 17:02

BaKXOS_Lysios έγραψε:Ναι εσένα περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ να του πεις τι θα κάνει που δοκιμασμένα ξέρεις πως να έχεις ψηλά ποσοστά στο κόμμα σου... :laugh1:

Aν η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας άχρηστος αρχηγός που του τον έχει φορέσει 4 φορές ο Κούλης (τις 2 με double score) τότε φαντάσου πως είναι οι υπόλοιποι.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 28 Ιουν 2023, 17:16

Λαχουρένιος έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Ναι εσένα περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ να του πεις τι θα κάνει που δοκιμασμένα ξέρεις πως να έχεις ψηλά ποσοστά στο κόμμα σου... :laugh1:

Aν η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας άχρηστος αρχηγός που του τον έχει φορέσει 4 φορές ο Κούλης (τις 2 με double score) τότε φαντάσου πως είναι οι υπόλοιποι.

Ναι γιατί στην πολιτική είθισται να κερδίζουν πάντα οι χρήσιμοι, ηθικοί, μορφωμένοι κλπ.... :laugh1: Γι αυτό εξάλλου κι ο δικός σας έχει τα ποσοστά που έχει. Άσε μας ρε λαχου, είσαι κι επαναστάτης παναθεμα σε καταφεύγεις σε τέτοιες συντηρητικές ανυπόστατες αρλουμπες από αντίσυριζαϊκό μενος.... :nono:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 28 Ιουν 2023, 21:13

Aυτό που ο τσίφρας είναι μεγάλος ηγέτης, πολύ καλό ανέκδοτο :D

Στα του νήματος τώρα, ο τσίφρα θα κάνει τώρα ότι έλεγε θα κάνει και το 2019, και υποτίθεται ότι έκανε κιόλας. Ο γιατρός συριζαίος που χάθηκε να μας πει τίποτε

Επιτάχυνση της στροφής προς την κεντροαριστερά από τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς σε αλλαγές στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως θα έχουν χαρακτηριστικά επανίδρυσής του και καθαρής στροφής του προς την Κεντροαριστερά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει στις προσεχείς («μέσα στις επόμενες ημέρες», λένε συνεργάτες του στο CNN Greece) συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων- Εκτελεστικό Γραφείο, Πολιτική Γραμματεία, Κεντρική Επιτροπή- η εκλογή προέδρου και το συνέδριο να πραγματοποιηθούν ακόμα κι εντός του καλοκαιριού ή, το αργότερο, το Σεπτέμβριο.

«Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο», είναι το μοτίβο των ανθρώπων που κινούνται πέριξ του κ. Τσίπρα και τα οποία μεταφέρουν ένα μήνυμα τερματισμού της εσωστρέφειας κι επανεκκίνησης το δυνατό συντομότερο, ιδίως από τη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται για νομοθετικό καταιγισμό ακόμα και μέσα στον Ιούλιο.

Πριν, πάντως, ζητήσει ξανά την εμπιστοσύνη των περίπου 170.000 μελών του κόμματος, ο κ. Τσίπρας σκοπεύει να δημοσιοποιήσει το ιδεολογικό πλαίσιο πάνω στο οποίο επιθυμεί να κινηθεί ο «νέος ΣΥΡΙΖΑ», αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι ελλοχεύει και ο κίνδυνος νέας διάσπασης ύστερα από την τελευταία του 2015.

«Εδώ που φτάσαμε, όμως, δεν γίνεται κι αλλιώς», λένε αρκετοί στην Κουμουνδούρου, η οποία τις δύο τελευταίες ημέρες είναι πιο άδεια κι από την Αθήνα τον Αύγουστο.

Το τι ακριβώς σκέφτεται, ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός το γνωρίζει μόνο ο ίδιος τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Από την άλλη, η εσωκομματική αντιπολίτευση αντιλαμβάνεται τη βιασύνη Τσίπρα ως σπουδή του να επιβεβαιωθεί η κυριαρχία του στο κόμμα χωρίς κάποιον αντίπαλο στη σχετική εκλογική διαδικασία, αλλά κι ως επιθυμία του να στρέψει το «καράβι» προς το Κέντρο όταν, κατά τη γνώμη των μελών της, αυτό θα πρέπει να στραφεί προς τα αριστερά.

Γι’ αυτό και προκρίνουν οι διαδικασίες να ακολουθήσουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, να γίνουν πιο συντεταγμένα και μαζικά και να μην προηγηθούν.

«Πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν για πρόεδρο καλοκαιριάτικα και ύστερα από δύο βουλευτικές εκλογές στη σειρά και πόσο αυτό θα εξυπηρετήσει, εν τέλει, τους σχεδιασμούς Τσίπρα;», αναρωτιούνται σε αυτό το πλαίσιο.

https://www.cnn.gr/politiki/story/37044 ... ton-syriza

Μιλάμε τώρα για συρφετό χωρίς την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 28 Ιουν 2023, 21:28

Λαχουρένιος έγραψε:

Εγώ στα έλεγα ότι πρόκειται για τελείως νούμερα, δεν με άκουγες :nono:
Δύο επιλογές έχει η κλίκα Κουμουνδούρου:
1. Προσπάθεια να γίνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ και να το απορροφήσουν (ή να απορροφηθούν απο αυτό), με πέταμα έξω των αριστερών και φασιστών συριζαίων, δηλαδή διάσπαση
2. Πάλι τζάμπα συνέδρια και εσωκομματικές, και συνέχεια ακριβώς στην ίδια κατάσταση όπως έκαναν και μετά το 2019
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Ιουν 2023, 21:55

Προέλλην έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

Εγώ στα έλεγα ότι πρόκειται για τελείως νούμερα, δεν με άκουγες :nono:
Δύο επιλογές έχει η κλίκα Κουμουνδούρου:
1. Προσπάθεια να γίνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ και να το απορροφήσουν (ή να απορροφηθούν απο αυτό), με πέταμα έξω των αριστερών και φασιστών συριζαίων, δηλαδή διάσπαση
2. Πάλι τζάμπα συνέδρια και εσωκομματικές, και συνέχεια ακριβώς στην ίδια κατάσταση όπως έκαναν και μετά το 2019

Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή που έχουν
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Ιουν 2023, 22:18

BaKXOS_Lysios έγραψε:Ναι γιατί στην πολιτική είθισται να κερδίζουν πάντα οι χρήσιμοι, ηθικοί, μορφωμένοι κλπ.... :laugh1: Γι αυτό εξάλλου κι ο δικός σας έχει τα ποσοστά που έχει. Άσε μας ρε λαχου, είσαι κι επαναστάτης παναθεμα σε καταφεύγεις σε τέτοιες συντηρητικές ανυπόστατες αρλουμπες από αντίσυριζαϊκό μενος.... :nono:

Ο Τσίπρας είναι όλα αυτά? :axakaloe: Έχετε βαλθεί να κάνετε τον Μητσοτάκη αιώνιο πρωθυπουργό μου φαίνεται.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”