Metranion έγραψε:Η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε το 1990 - 1992, η δικτατορία του Τίτο δεν άνηκε στην σοβιετική ένωση είχε συνάψει αρκετά καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, Γερμανία κλπ, όμως ότι και θετικό να είχαν όπως και προανέφερες δεν έπαυαν να είναι δικτατορία.
ΥΓ Την γιουγκοσλαβία την διέλυσε η Γερμανία και μάλιστα κάλεσαν τις ΗΠΑ να επέμβουν.
Αν ήταν δικτατορία η Γιουγκοσλαβία τότε οι ΗΠΑ σήμερα είναι 2 φορές δικτατορία.
Και δεν είπα εγώ ότι ο Τίτο ήταν ο απόλυτος δημοκράτης. Αλλά σίγουρα πιο δημοκράτης από αυτούς που ανέτρεψε ή από τη νεοφιλελέ χούντα των ΗΠΑ του 21ου αιώνα.
pluton έγραψε:Τι μου θυμίζεις βρε Αντμιν
Θυμάμαι σε ένα παλιό αναγνωστικό του δημοτικού (τα έχω όλα τα αναγνωστικά) ένας υποδειγματικός δάσκαλος μάθαινε διάφορα σε μια κοινότητα Ρομά (γύφτων), διάβαζαν λοιπόν τα γυφτόπουλα ένα κείμενο και τους έλεγε ο δάσκαλος να το εξηγήσουν με δικά τους λόγια....
Διάβαζαν λοιπόν πχ "Η γάτα τρώει ψάρια" τι πάει να πει αυτό παιδί μου; "Η κατσζούλα τρώει ψάρια κύριε". "Όχι κατζούλα παιδί μου ΓΑΤΑ.... πως την λέμε την γάτα;" "Κατζούλα κύριε".
Άσε ρε Αντμιν που καταπίεσε ο Ι Μεταξάς τους γυφτοσκοπιανούς που τους επέβαλε ελληνικά τοπωνύμια μέσα στην Ελλάδα. Εδώ αυτοί το Ελληνικότατο Μοναστήρι το μετονόμασαν σε Μπίτολα ...
Για την ακρίβεια δεν ήταν μόνο Σκοπιανοί (ήτοι Βούλγαροι).
Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές σλάβικες μειονότητες, τις οποίες οι ίδιοι άλλοτε χαρακτηρίζετε γενικώς ως "Σλαβομακεδόνες", άλλοτε ως "Βούλγαρους" και άλλοτε ως "Σέρβους", αναλόγως τις επιδιώξεις σας και τους συμμάχους σας.
Επί της ουσίας, οι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι, αλλά δεν είναι οι μόνοι που επλήγησαν από τις απαγορεύσεις.
Ο παππούς μου πχ υποχρεώθηκε να χρησιμοποιεί ελληνικές λέξεις στο σχολείο αντί για τις σερβοκροάτικες που ήξερε από το σπίτι του. Και μιλάμε για άνθρωπο που πολέμησε στον Β'ΠΠ για την Ελλάδα. Οι Αλβανοτουρκαλάδες αλλάξατε όλα τα σλάβικα τοπωνύμια (όχι μόνο τα σκοπιανά-βουλγάρικα), κάτι που ούτε ο Χίτλερ δεν έκανε στη Γερμανία.
Εμένα οι πρόγονοί μου πολέμησαν για την Ελλάδα, δεν ήταν Αλβανοί νενέκοι ή πρωτοπαλίκαρα του Αλή Πασά ή Τουρκοχριστιανοί οπαδοί του Κεμάλ ή τίποτα μπέηδες. Συνεπώς, δεν ανέχομαι να έρχονται κάποιοι που δεν πολέμησαν για την Ελλάδα ή ήταν εχθροί της Ελλάδας να μου επιβάλουν τις δικές τους απόψεις και την ανομία στην ίδια μου τη χώρα.
Και αισθάνομαι πολύ περήφανος τόσο για τις κροάτικες όσο και για τις ελληνικές μου ρίζες. Άλλωστε οι Έλληνες και οι Σλάβοι δεν είχαν προβλήματα μεταξύ τους, αυτά κάποιοι άλλοι τα δημιούργησαν.