H δραχμη της Κατερινας

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Παυλος Γ.
Crazy poster
Crazy poster

Re: H δραχμη της Κατερινας

Δημοσίευσηαπό Παυλος Γ. » 10 Ιαν 2023, 09:21

taxalataxalasa έγραψε:οποτε δεν εχει να κανει με το νομισμα και την νομισματικη πολιτικη το θεμα...

Απεναντίας.
Το νόμισμα είναι το βασικότερο εργαλείο για τη χάραξη νομισματικής πολιτικής.
Θυμάσαι εκείνη τη ρήση που αποδίδεται στον Ροθτσάιλντ ;
Δωστε μου τον έλεγχο της δημιουργίας νομίσματος
και δεν μ΄ ενδιαφέρει ποιος κάνει τους νόμους.
0 .

Παυλος Γ.
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Παυλος Γ. » 10 Ιαν 2023, 09:29

Προέλλην έγραψε:Ρε συ, αυτά είναι συνθηματολογία τύπου πλατείας 2011 και καφενείου. Στ αλήθεια τα πιστεύεις αυτά; Φίλους γνωστούς μικροεπιχειρηματίες δεν έχεις; Ποιός πλήρωνε φόρους πριν την κρίση; Όλοι εισόδημα κάτω απο το αφορολόγητο δηλώναν, αποδείξεις δεν έκοβε κανείς πουθενά, οι δημόσιες υπηρεσίες είχαν γεμίσει πρωτοκολατζούδες που έπαιρναν απανωτές αυξήσεις, είχαμε επί δεκαετίες ελλείμματα προϋπολογισμού, κτλ. Σε άλλη χώρα ζούσες;

Τα 60 δισ. ευρώ που ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες, τί έγιναν ρε μάστορα ;
Από που προέκυψε αυτό το έλειμμα των τραπεζών ;
Σε ποιούς έδωσαν θαλασσοδάνεια ;

Φταίει ο τυροπιτάς που δεν έκοβε αποδείξεις ;

Τα μνημόνια βοήθησαν να βγεί η οικονομία από την κρίση χρέους ;
0 .

Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » 10 Ιαν 2023, 09:44

Παυλος Γ. έγραψε:
taxalataxalasa έγραψε:οποτε δεν εχει να κανει με το νομισμα και την νομισματικη πολιτικη το θεμα...

Απεναντίας.
Το νόμισμα είναι το βασικότερο εργαλείο για τη χάραξη νομισματικής πολιτικής.
Θυμάσαι εκείνη τη ρήση που αποδίδεται στον Ροθτσάιλντ ;
Δωστε μου τον έλεγχο της δημιουργίας νομίσματος
και δεν μ΄ ενδιαφέρει ποιος κάνει τους νόμους.

αφου ειδαμε πως ειτε με δραχμη που την τυπωναμε μονοι μας, ειτε με ευρω που το τυπωνουν αλλοι, η μειωση της αγοραστικη δυναμης του μισθου σε ουζα/καφεδες ηταν ιδια... δες τα προηγουμενα ποστ που το γραφουμε...

εξ αυτου λεμε οτι το προβλημα δεν ειναι το νομισμα και η νομισματικη πολιτική...
0 .

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 10 Ιαν 2023, 10:10

vallon έγραψε:
Perseus1966 έγραψε:Παντα οι υπερβολές του Προελληνα ,αφου ετσι μπηκαμε στην Εε με τους ορους που ηθελαν ,κοινως δεν θα παραγεις τιποτα και το χρημα θα ρεει αφθονο ,για αυτο δεν ειπαν τιποτα που οι μισθοι δημοσιου και οι συνταξεις ανεβηκαν 4 φορες το 2003.

λάθος
από το 2003 έχω απολέσει το 30% του ετήσιου μισθού μου
μην ξεχνάς ότι κόπηκαν τα δώρα και επιδόματα αδείας στο δημόσιο συν το ότι έιχαμε διαδοχικές μειώσεις μισθών λόγω μνημονίων...!!!!
Πλέον με τις νεοφιλ πολιτικές είναι τραγικό να λες είμαι στο δημόσιο και να σου λένε ότι τα κονομάς
Ενας καθηγητής φιλόλογος με κάτω από δέκα χρόνια προϋπηρεσίας παίρνει 800? Χ 12 μισθους - 7200 μείον το φόρο που του αναλογεί.
χαιρετίσματα δηλ
δεν είμαστε όλοι λαμόγια σαν τον πορδέλληνα που έχει ένα εκατομμύριο στην άκρη
θα μου πεις
πως το έβγαλε;
ε τώρα..
δεν τον βλέπεις τι γράφει;
ε λογικό δεν είναι να ωφελήθηκε από τον κούλι; και έρχεται εδώ να μας τσαμπουνάει...

Για το 2003 λεω,απο εκει που επαιρναν 150 χιλ δρχ πηγαν στα 1000 +
Γνωστη πρωτοδιορισμενη στην περιφερεια 1800 πρωτο μισθο (1500+ επιδομα )
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 10 Ιαν 2023, 10:43

Perseus1966 έγραψε:
vallon έγραψε:
λάθος
από το 2003 έχω απολέσει το 30% του ετήσιου μισθού μου
μην ξεχνάς ότι κόπηκαν τα δώρα και επιδόματα αδείας στο δημόσιο συν το ότι έιχαμε διαδοχικές μειώσεις μισθών λόγω μνημονίων...!!!!
Πλέον με τις νεοφιλ πολιτικές είναι τραγικό να λες είμαι στο δημόσιο και να σου λένε ότι τα κονομάς
Ενας καθηγητής φιλόλογος με κάτω από δέκα χρόνια προϋπηρεσίας παίρνει 800? Χ 12 μισθους - 7200 μείον το φόρο που του αναλογεί.
χαιρετίσματα δηλ
δεν είμαστε όλοι λαμόγια σαν τον πορδέλληνα που έχει ένα εκατομμύριο στην άκρη
θα μου πεις
πως το έβγαλε;
ε τώρα..
δεν τον βλέπεις τι γράφει;
ε λογικό δεν είναι να ωφελήθηκε από τον κούλι; και έρχεται εδώ να μας τσαμπουνάει...

Για το 2003 λεω,απο εκει που επαιρναν 150 χιλ δρχ πηγαν στα 1000 +
Γνωστη πρωτοδιορισμενη στην περιφερεια 1800 πρωτο μισθο (1500+ επιδομα )

σε λάθος τομεά του δημοσίου βρίσκομαι
περιφέρεια; τόσα πολλά; και πέφτει ξύσιμο κάργα;
εντάξει είναι γνωστό ότι στην περιφέρεια οι θέσεις είναι..."προσωποπαγείς"
πάντως να το ξέρεις, υπάρχουν θέσεις και θέσεις και στο δημόσιο
όπως και σε κάθε ιδιωτική επιχείρηση

οι "μάχιμοι" καθηγητές γιατροί κλπ..είναι απο τους ...ανεπιθύμητους
δεν βλέπεις τι κυνήγι μας κάνει η κερατέως; ή ο πλεύρης πως έχει τσακίσει τους φουκαράδες τους γιατρούς του εσυ;
οι καλές θέσεις σε εμάς είναι οι αποσπασμένοι στο υπουργείο παδείας..
εκεί να δεις επιδόματα
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 10 Ιαν 2023, 16:16

Προέλλην έγραψε:Κάτσε ρε μεγάλε, σε δίνουν το ένα δάχτυλο και εσύ πας να αρπάξεις όλο το χέρι. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι πρέπει να σε πληρώσει τα λούσα ο Γερμανός, ο Γάλλος, ο Ολλανδός; Τι ακριβώς παράγεις εσύ παρέα με αυτούς;
Χωρίς πολιτική, κοινωνική και οικονομική σύγκλιση των χωρών μελών δεν μπορεί να γίνει ομοσπονδιοποίηση. Μέχρι τότε έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε.

Μα αναγκαστικά πρέπει να γίνει γενναία μεταφορά πόρων από τον σκληρό πυρήνα στην περιφέρεια για να επιτευχθεί η σύγκλιση. Αλλιώς πρόκειται για ευχολόγιο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 10 Ιαν 2023, 17:53

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Κάτσε ρε μεγάλε, σε δίνουν το ένα δάχτυλο και εσύ πας να αρπάξεις όλο το χέρι. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι πρέπει να σε πληρώσει τα λούσα ο Γερμανός, ο Γάλλος, ο Ολλανδός; Τι ακριβώς παράγεις εσύ παρέα με αυτούς;
Χωρίς πολιτική, κοινωνική και οικονομική σύγκλιση των χωρών μελών δεν μπορεί να γίνει ομοσπονδιοποίηση. Μέχρι τότε έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε.

Μα αναγκαστικά πρέπει να γίνει γενναία μεταφορά πόρων από τον σκληρό πυρήνα στην περιφέρεια για να επιτευχθεί η σύγκλιση. Αλλιώς πρόκειται για ευχολόγιο.

Μεταφορά πόρων δεν είναι να σε δώσουν μισθό βορείου Ευρώπης με έναν νόμο και ένα άρθρο. Ούτε να μοιραστούν το ΑΕΠ τους μαζί σου. Σου προσφέρουν το σταθερό περιβάλλον και υποβοηθούν την ανάπτυξή σου με διάφορα μέσα. Απο κει και πέρα, ότι κάνεις μόνος σου, πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις την πλήρη πολιτική, οικονομική, κοινωνική ενσωμάτωση.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 10 Ιαν 2023, 17:59

Παυλος Γ. έγραψε:Φταίει ο τυροπιτάς που δεν έκοβε αποδείξεις ;

Φυσικά.

Παυλος Γ. έγραψε:Τα μνημόνια βοήθησαν να βγεί η οικονομία από την κρίση χρέους ;

Βεβαίως.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » 10 Ιαν 2023, 18:02

Προέλλην έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

Μεταφορά πόρων δεν είναι να σε δώσουν μισθό βορείου Ευρώπης με έναν νόμο και ένα άρθρο. Ούτε να μοιραστούν το ΑΕΠ τους μαζί σου. Σου προσφέρουν το σταθερό περιβάλλον και υποβοηθούν την ανάπτυξή σου με διάφορα μέσα. Απο κει και πέρα, ότι κάνεις μόνος σου, πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις την πλήρη πολιτική, οικονομική, κοινωνική ενσωμάτωση.

Κι ομως! Αν μεταφερουν πορους απο την κεντρικη πηγη απευθειας στους πολιτες, διχως να περναει απο τα χερια των ενδιαμεσων λαμογιων, θα επιτευχθει η συγκλιση πιο αποτελεσματικα... Εξ αρχης γεμισε ο τοπος με ευρω και οι λαμογιοι που εισαν στα κουμαντα, τα μοιρασαν μεταξυ τους και τα εστειλαν εκτος ελλαδος, γιατι δεν ειναι κοροϊδα οπως προ-ειπες... ;)
Εγω σαν ευρωπαιος πολιτης που ζω στην Πολιτεια της Ελλαδας, θελω να εχω προσβαση στην κεντρικη πηγη και να δινω και λογο και κεντρικη πηγη και οχι στα λαμογια - διαχειριστες της Ελλαδας.... Δηλαδη επειδη ο διευθυντης ειναι λαμογιο, θα την πληρωνω εγω την νυφη; Και πρεπει να ψηφιζω μεταξυ αχρηστων για να δουμε ποιος θα γινει διευθυντης; Σε ποια επιχειρηση ειδες εσυ να ψηφιζουν οι υπαλληλοι και οι πελατες για Διευθυντη της επιχειρησης; :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 10 Ιαν 2023, 18:04

Προτείνω συνάθροιση σε πατάρι καφετέριας στο Σύνταγμα προς καθαρογράφηση του καταρτισμένου προγράμματος σύγκλισης.
0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”