nik_killthemall έγραψε:σταβ η αίσθηση που έχεις για μια κυβέρνηση είναι πλήρως κομματικοσκυλοποιημενηποιημένη και συνοψίζεται η εξής :
- αν κύβέρνηση είναι το κόμμα μου τότε πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 40 χρόνια απραξίας και διαιώνισης της προηγούμενης κατάστασης ώστε να την κατηγορήσω, όποιος τολμά και κατακρίνει τον σύριζα όχι με βάση αυτά που κάνει ή δεν κάνει, αλλά με βάση το ότι δεν συμπλήρωσε στην εξουσία όσο οι προηγούμενα ανέξαρτητα από τι κάνει ή όχι, είναι εγκάθετος και δεν ξέρει τι λέει ...
- αν κυβέρνηση δεν είναι το κόμμα μου π.χ. σαμαράς τότε ακόμα και στα 2,5 χρόνια που κυβέρνησε (ο σαμαρας κυβέρνησε λιγότερα χρόνια αποσα κυβερνάει ήδη ο σύριζα) δεν έκανε τίποτα και απλά διαιώνισε την υπάρχουσα διαφθορά και η κριτική εναντίον του ξεκινά από την πρώτη στιγμή.
ουστ κομματόσκυλο ...
Νικ.
Για κάποιο λόγο σου έχουν διδάξει ότι αν βρίζεις τον συζητητή σου κερδίζεις γλειφιντζούρι. Ξεπέρασέ το. Μεγάλωσες.
Τίποτα από όσα γράφεις παραπάνω δεν έχουν σχέση με το σκεπτικό μου.
Το σκεπτικό μου λέει να μην παρασύρομαι από μικροπολιτικές σκοπιμότητες ή και τη συνολική κατάσταση και να μην επικεντρώνομαι σε ένα συγκεκριμένο άτομο το οποίο παίρνει μία απόφαση, γιατί αυτή η απόφαση είναι απόρροια πολλών άλλων προηγούμενων αποφάσεων.
Η κουβέντα "ο Τσίπρας φταίει για τις φωτιές ή τις συντάξεις" είναι μεταξύ των άλλων ανόητη κι αποπροσανατολιστική. Κανένας τόπος δεν πρόκειται να πάει μπροστά με τέτοια σκεπτικά.
Αύριο θα έρθει ο "Κούλης" να μας κυβερνήσει. Τότε θα φταίει για όλα τα δεινά της ιστορίας ο Κούλης. Κι οταν έρθει ο Κουτσούμπας, θα τα φταίει όλα ο Κουτσούμπας.
Πολιτικό Αλζχάιμερ...
Αλλά καί οι δυο μας ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να ηρεμήσεις.