Δημοσιονομικα πλεονασματα την περιοδο 2009-2017

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Δημοσιονομικα πλεονασματα την περιοδο 2009-2017

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Αύγ 2018, 10:20

Σταβμανακο, υπαρχει λογος που 2-3 εδω μεσα (απο διαφορα κομματα) εχουν καταντησει πτυελοδοχεια του φορουμ

α) ειναι κομματικα φερεφωνα (αλλοι απο ηλιθιοτητα, αλλοι γιατι τα παιρνουν)

β) υποτιμουν την νοημοσυνη των συνομιλητων τους και νομιζουν οτι ειναι ξυπνητζηδες

γ) μονολογουν και αγνοουν τελειως τον συνομιλητη τους

Ο καθενας παιρνει αυτο που του αξιζει
1 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 22 Αύγ 2018, 10:31

pan έγραψε:
stavmanr έγραψε:
Το "ή είσαι με εμάς ή με τους απέναντι" κράτησέ το για εσένα.

οκ σε αυτό μπορεί να έχεις δίκιο
Αλλά αυτό ρε συ δεν αλλάζει ότι είσαι με τους απέναντι.

Γιατί ζούμε όλοι μαζί, τα χειρότερα χρόνια της ζωής μας.
Κι εσύ κάθε μέρα μας λες για τα καλά που ήρθαν κι έρχονται.

:noway1:
Αν μου γράψεις ένα καλό που είπα ότι ήρθε κι έρχεται θα σε πιστέψω...
Απεναντίας, έγραφα και στον Λαχ παραπάνω (άσχετα που αυτός τρολάρει μόνιμα και δεν δίνει σημασία) ότι είτε το χρέος θα αυξάνεται διαρκώς είτε θα συνεχίσουν οι πολιτικές λιτότητας με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία θα φεύγουν σε εξυπηρέτηση "αιώνιου" δανείου.
Το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση είναι καλύτερη στην τακτοποίηση των δημοσιονομικών από τις προηγούμενες δεν σημαίνει ότι θα ζήσουμε απαραίτητα καλύτερες μέρες.

Ένα κι ένα κάνουν δύο ρε φίλε.
Ζούμε τα χειρότερα χρόνια της ζωής μας ή δεν τα ζούμε;
Γιατί σε αυτό δεν υπάρχει μέση οδός. Ή χειρότερα είναι ή καλύτερα.
Αν είναι χειρότερα, γιατί χειροκροτάς;

Χειροκροτώ ένα πράγμα: ότι -γνωρίζοντας τον έλληνα και την ελληνική πραγματικότητα- θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ χειρότερα. :D
Στην παρούσα φάση δυστυχώς προέχει το "μη χείρον βέλτιστον" παρά το "βέλτιστον" καθαυτό.

Κι αν για σένα είναι καλύτερα, δεν καταλαβαίνεις ότι είσαι από απέναντι, όπως και να το πεις;

Εξαρτάται. Αν απέναντί μου είναι εκείνοι που νομίζουν ότι μπορούν σε μία ημέρα να τα βρουν όλα Μπέβερλι Χιλς, τότε ναί: είμαι απέναντι! ;)
Προς το παρόν, ζω ό,τι κι εσύ, με τη διαφορά ότι δεν παρασύρομαι κάθε φορά από μαζικά συναισθήματα και δεν προσπαθώ να αποδώσω ατομικές ευθύνες για πράγματα που δεν είναι απλά.

Η Ελλάδα, ο λαός, ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, κι ο φοιτητής που δεν έχει όνειρα πριν καν ξεκινήσει, ζούνε χειρότερα.
Αν κάποιοι ζείτε καλύτερα, ζείτε εις βάρος μας. Είστε "απέναντι". Εμείς είμαστε εδώ στην πιο μικρή και εξευτελισμένη Ελλάδα που γνωρίσαμε στη ζωή μας. Εσείς;

Παράγεις μία φαντασίωση ότι δήθεν ζω καλύτερα από εσένα και με διαχωρίζεις τεχνητά. Είναι λάθος ο διαχωρισμός σου.
Και είναι λάθος η οπτική σου. Το να υποστηρίζεις πχ. ότι φταίει ο Τσίπρας επειδή ξέσπασε η παρατεταμένη κρίση δείχνει ότι δεν σκέφτεσαι καθαρά. Θα έπρεπε να τα έχεις κυρίως με εκείνους που δημιούργησαν και διόγκωσαν την κρίση. Τους εμπρηστές δηλαδή κι όχι αυτούς που δυσκολεύονται ή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πυρκαϊά.
Σκέψου λοιπόν ότι στην οικογένειά σου είσαι ο Τσίπρας (διαχειριστής περιουσίας αφότου πέθανε ο παππούς που ήταν ο προηγούμενος διαχειριστής) κι ότι παρέλαβες χρέος διπλάσιο από το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (πχ. 8000 ευρώ). Έρχεται ο δανειστής σου και σου λέει "λεφτά ή κατάσχω περιουσία σύμφωνα με αυτό το συμβολαιογραφικό έγγραφο που υπέγραψε ο παππούς σου!". Πώς το διαχειρίζεσαι;
Ζητάς πχ. ρύθμιση. Σου λέει "οκ" (χτυπά τα δάχτυλα στο κομπιουτεράκι) "θέλω 80 δόσεις των 200 ευρώ". Οι δόσεις αυτές σημαίνουν ότι πρέπει κάθε μήνα να εξοικονομείς 200 ευρώ από το μηνιαίο εισόδημα, που σου φτάνει-δε σου φτάνει για να ζήσεις- για αποπληρωμή του χρέους.
Έρχεται ο μικρός Panάκος και σου λέει "χάλασε το ποδήλατο! Θέλω άααααλλλοοοοο! :crybaby: ". Του εξηγείς ότι "αγόρι μου κάνε υπομονή, μόλις καταφέρουμε να μαζέψουμε λίγα χρήματα θα σου πάρω". ΚΙ εκείνος συνεχίζει "είσαι κακόοοοοοοςςςς! Θέλω ποδήλατοοοοοοοο! :crybaby: ". Η γυναίκα σου παίρνει το μέρος του παιδιού "έτσι θα ζήσουν τα παιδιά μας, δηλαδή; Αχαΐρευτε!!!" :smiley-018:

Το παιδικό παράδειγμα το εμπνεύστηκα από το βίντεο με τα τρενάκια του Άδωνι που θα με συνοδεύουν μία ζωή... :reklas:
https://www.youtube.com/watch?v=kqYJ3tkDwi4
0 .

pan
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό pan » 22 Αύγ 2018, 10:55

Ζεις καλύτερα ή χειρότερα ρε φίλε; Γιατί δεν απαντάς;
Μια ερώτηση σου έγινε. Κι απάντησες σε ότι να ναι εκτός από αυτό;

Εμείς ζούμε στην Ελλάδα, και ζούμε κάθε χρόνο και χειρότερα. Αυτό το ξέρει όλος ο πλανήτης.
Εσείς; Ποιοι είστε εσείς; Οι δίκαιοι άρπαγες του μισθού των εργαζομένων και των συνταξιούχων;

Γιατί αν σου έχουν αρπάξει το μισθό σε μια στιγμή, όπως συνέβη λίγο πολύ σε όλους μας, δεν μπορεί να είσαι καλύτερα, ούτε να λες δεν φταίει αυτός που περιφρουρεί τους μισθούς πείνας. Κάποιος φταίει για τότε και κάποιος φταίει για τώρα.

Γιατί πάλι σανό μοιράζεται από το κοινό του Τσίπρα.
Για τα προηγούμενα φταίνε οι προηγούμενοι
Για τα σημερινά φταίει ο καπιταλισμός γενικά
Για την ανάμπτυξ μπου ρχετ' ο Αλέξης.

Όχι άλλο κάρβουνο.
2 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Αύγ 2018, 10:57

pan έγραψε:Γιατί πάλι σανό μοιράζεται από το κοινό του Τσίπρα.

Όχι άλλο κάρβουνο.

O Stavman? Καμια σχεση με ΣΥΡΙΖΑ, μην λες τετοια
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 22 Αύγ 2018, 11:02

pan έγραψε:Ζεις καλύτερα ή χειρότερα ρε φίλε; Γιατί δεν απαντάς;

Φυσικά και χειροτερεύουν τα πράγματα εδώ και δέκα χρόνια. Τί είδους ερώτηση είναι αυτή;
Όμως η ερώτησή σου εμπεριέχει μία πλάνη: κι εσύ θα μπορούσες να ζεις πλουσιοπάροχα με 10 πιστωτικές κάρτες.
Μέχρι να παγώσει η κάρτα και να σου έρθει ο λογαριασμός...

Μια ερώτηση σου έγινε. Κι απάντησες σε ότι να ναι εκτός από αυτό;

Απάντησα καί σε αυτό. Αλλά τα σοβαρότερα τα προσπέρασες, Pan.

Εμείς ζούμε στην Ελλάδα, και ζούμε κάθε χρόνο και χειρότερα. Αυτό το ξέρει όλος ο πλανήτης.
Εσείς; Ποιοι είστε εσείς; Οι δίκαιοι άρπαγες του μισθού των εργαζομένων και των συνταξιούχων;

Σαν πολύ προσωπικά δεν το πήγες το θεματάκι; :s_no
Ούτε σε ξέρω, ούτε με ξέρεις.

Γιατί αν σου έχουν αρπάξει το μισθό σε μια στιγμή, όπως συνέβη λίγο πολύ σε όλους μας, δεν μπορεί να είσαι καλύτερα, ούτε να λες δεν φταίει αυτός που περιφρουρεί τους μισθούς πείνας. Κάποιος φταίει.

Ποιος φταίει κατά τη γνώμη σου; Ο... Τσίπρας;
Ο Λαχ είναι μειωμένης ευθύνης και μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Εσύ;

Γιατί πάλι σανό μοιράζεται από το κοινό του Τσίπρα.

Δηλαδή για τα προηγούμενα φταίει ο Τσίπρας στο δικό σου κεφάλι;
Για τα σημερινά φταίει ο επόμενος;
Και για τα αυριανά αυτός που θα γεννηθεί μεθαύριο;

Προσπαθώ να καταλάβω πώς αντιλαμβάνεσαι το σανό...

Έχεις ποτέ σου σκεφτεί πώς δημιουργήθηκε το χρέος, πώς διογκώθηκε και γιατί έφτασε ως εδώ; Έχει επεκταθεί η φαντασία σου πριν το Γενάρη του 2015; Ή θεωρείς ότι τότε έβαιναν όλα καλώς και ξαφνικά το 2015 γύρισε το σύμπαν ανάποδα κι έγινε μαύρη τρύπα εξαιτίας του ...οικονομικού Cern που προΐσταται ο Τσίπρας;
Απορώ με κάποιους από εσάς να αποδίδετε ΟΛΙΣΤΙΚΑ ευθύνη για την κρίση σε έναν άνθρωπο που κυβερνά μόλις 3 χρόνια, 10 χρόνια μετά την καταστροφή. Αντί να συζητάτε για το ποια κατάσταση παρέλαβε και τί θα έπρεπε να κάνει, συζητάτε για το αν είναι ο υπεύθυνος της χώρας για την 10ετή κατάντια...
Αν αυτό δεν αποτελεί ιδεοληψία, τί μπορεί να αποτελεί ιδεοληψία;
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 22 Αύγ 2018, 11:25

stavmanr έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
Κοιταξε, οταν λες οτι στηριζεις τον ΣΥΡΙΖΑ (...)

Σε κόβω εδώ.
Αυτό δεν το υποστηρίζω εγώ αλλά εσύ. Μπερδεύεις αυτά που λέω εγώ με αυτά που φαντάζεσαι ότι λέω εγώ.

Ποτέ δεν είπα ότι στηρίζω το Συριζα. Απλά, όταν η σύγκριση γίνεται με τους προηγούμενους, έχει προβάδισμα σχεδόν σε κάθε τομέα. Αυτό δεν σημαίνει ότι γενικά τον κρίνω αρκετό ή ικανό. Στην ουσία οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν τρικυμία εν κρανίω σε σχέση με αυτή.
Και είναι λογικό να είναι έτσι. Είναι κυβερνήσεις που χτίστηκαν επάνω στις "παχιές αγελάδες" και έμαθαν τους ψηφοφόρους τους σε αυτή την οπτική των πραγμάτων. Έτσι, όταν ξέσπασε ο τυφώνας είχαν το πρόβλημα να πείσουν τους "καλομαθημένους" ψηφοφόρους ότι το σανό τελείωσε. Κι εκεί πάλευαν να ισορροπήσουν σε τεντωμένο σχοινί. Κι όταν βρίσκεσαι σε τεντωμένο σχοινί πηγαίνεις μία από δω και μία από εκεί, σαν σουρωμένος. Το ΠΑΣΟΚ την πλήρωσε τη νύφη επειδή υπήρχαν πολλές εναλλακτικές επάνω στην Κεντρώα ιδεολογία. Είχε σοβαρές απορροές. Η ΝΔ από την άλλη οχυρώθηκε πίσω από την ανοησία της ΧΑ, έφαγε τον Καρατζαφέρη παίρνοντας μεταγραφή πρωτοκλασάτα του στελέχη ως Υπουργούς κι επιβίωσε. Όλα τα κεντρώα κόμματα της τότε κυβέρνησης σχεδόν αφανίστηκαν. Από τον Κουβέλη ως τον Καρατζαφέρη ...
* Ακόμα και το PSI έγινε αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση για ψυχολογικούς λόγους, κι όχι για ουσιαστικούς.

Θα συμπληρώσω το εξής:
οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν επιπλέον το εξής πρόβλημα: δεν μπορούσαν να πουν την αλήθεια στον κόσμο επειδή οι ίδιες ήταν συμμέτοχοι της ιστορίας του χρέους. Μιλάμε για κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια. Κάθε κουβέντα περί αλήθειας (πώς και ποιος δημιούργησε το χρέος) παρήγαγε το συμπέρασμα ότι ήταν κακοί διαχειριστές. Κι έτσι, φίλε μου Pan, φτάσαμε και στο περιβόητο "μαζί τα φάγαμε" του Θ. Πάγκαλου, ο οποίος βρήκε τον πιο ευφυή τρόπο να σε καταστήσει συνένοχο στη διαχείριση των οικονομικών (που όπως όλα τα μεγάλα ψέματα, δεν είναι ακριβώς αλήθεια και δεν είναι ακριβώς ψέμα).
Με αυτά κι αυτά, είναι λογική η ατολμία των προηγούμενων κυβερνήσεων: δεν μπορείς ως συνένοχος στο έγκλημα να ζητάς από τους άλλους να προβούν σε λιτότητα για το έγκλημα! Έτσι, ενώ ο Γ.Π. αφανίστηκε (τον έφαγε η μαρμάγκα) προσπαθώντας μερικώς να αναλάβει τις ευθύνες του, οι Σαμ και Μπένι δεν ανέλαβαν τις ευθύνες του και προσπαθούσαν με τεχνάσματα να σου πλασάρουν ότι όλα βαίνουν καλώς. Αντίθετα, η κυβέρνηση Συριζα-Ανελ που δεν είχε ιστορικό συμμετοχής στο έγκλημα ήταν πολύ πιο εύκολο να σου πει την αλήθεια και να εφαρμόσει λιτότητα, αφού ούτως ή άλλως βρίσκονταν μπρος σε μία κατάσταση που σε έφεραν άλλοι. Κι αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος δέχεται πιο εύκολα τις περικοπές επί Σύριζα παρά επί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Το Συριζα παρουσιάζει προς το παρόν τη στυγνή αλήθεια χωρίς να φοβάται για πολιτικό κόστος, αφού το έγκλημα διαπράχθηκε από άλλους. Το πρόβλημα θα το έχει το Συριζα από τις επόμενες εκλογές, όταν πλέον θα κρίνεται ως μέτοχος της πορείας του κράτους.

Είναι αφελής εκείνος που πιστεύει ότι άλλη κυβέρνηση θα κάνει άλλα. Η δυνατότητα διαφοροποιήσεως είναι ελάχιστη κι εξαρτάται από τη δημοσιονομική προσαρμογή. Το 3,5% απαιτητού πρωτογενούς πλεονάσματος σημαίνει ότι κάθε χρόνο θα περικόπτονται 3,5% του ΑΕΠ τα οποία θα φεύγουν προς τους δανειστές. Είτε τα κόψεις από μισθούς, είτε από συντάξεις, είτε από προσωπικό, είτε από αύξηση φορολογίας το πρόβλημα παραμένει: ότι τελικά θα πρέπει ο έλληνας να υποστηρίζει τη λιτότητα. Επιπλέον, έπειτα από λίγα χρόνια θα πρέπει να περικόπτει κι άλλα για να αναλώνει το δανειακό κεφάλαιο (προς το παρόν πληρώνει μόνο τόκους). Αυτή η αποπληρωμή έχει μετατεθεί για αργότερα (περίπου 10 χρόνια) ελπίζοντας ότι θα ανέβει το ΑΕΠ της χώρας με επενδύσεις κι ότι το ποσοστό της λιτότητας επί του ΑΕΠ θα είναι πολύ μικρότερο λόγω αύξησης του παρονομαστή.

Στο επιτελείο του Τσίπρα σκέφτηκαν "πονηρά". Εφόσον με 3,5% λιτότητα επί του ΑΕΠ οι αγορές θα επανακτούσαν σταδιακά την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα, με 4,5% του ΑΕΠ θα την ανακτούσαν συντομότερα. Έτσι, προτίμησε την αυξημένη λιτότητα προκειμένου να ανακτηθεί συντομότερα η εμπιστοσύνη των αγορών, να δοθούν φθηνά δάνεια, να σκάσει μία μικρή ανάπτυξη ώστε να αρχίσει να αυξάνεται ο ΑΕΠ. Μπορεί να βγει σωστός μπορεί και όχι.
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 22 Αύγ 2018, 12:26

Λαχουρένιος έγραψε:Σταβμανακο, υπαρχει λογος που 2-3 εδω μεσα (απο διαφορα κομματα) εχουν καταντησει πτυελοδοχεια του φορουμ

α) ειναι κομματικα φερεφωνα (αλλοι απο ηλιθιοτητα, αλλοι γιατι τα παιρνουν)

β) υποτιμουν την νοημοσυνη των συνομιλητων τους και νομιζουν οτι ειναι ξυπνητζηδες

γ) μονολογουν και αγνοουν τελειως τον συνομιλητη τους

Ο καθενας παιρνει αυτο που του αξιζει

μλκα τον τελευταιο μήνα έχω μετρήσει καμιά 10ρια λαηκ να έχω κάνει ΕΓΩ (ποιος εγώ ? ) σε ποιον ? ΣΤΟΝ PAN !!!! μαλάκα αν είναι δύνατόν ! εγώ λαηκ στον pan ! και αντίστροφα άλλα τόσα λαηκ να μου έχει κάνει κι αυτός !

Ποιοι ? το λιγδερο τζημεροσκυλο με τον θλιβερο αριστεροκκε συντάσσονται έστω και σε μισή πρόταση ! = Το ισχυρότερο αποδεικτικό στοιχείο πως απέναντι βρίσκονται κομματικά καθεστωτικά φερέφωνα ΕΞΟΥΣΙΑΣ !
1 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 22 Αύγ 2018, 12:29

nik_killthemall έγραψε: τον τελευταιο μήνα έχω μετρήσει καμιά 10ρια λαηκ να έχω κάνει ΕΓΩ (ποιος εγώ ? ) σε ποιον ? ΣΤΟΝ PAN !!!! μαλάκα αν είναι δύνατόν ! εγώ λαηκ στον pan ! και αντίστροφα άλλα τόσα λαηκ να μου έχει κάνει κι αυτός !

Ποιοι ? το λιγδερο τζημεροσκυλο με τον θλιβερο αριστεροκκε συντάσσονται έστω και σε μισή πρόταση ! = Το ισχυρότερο αποδεικτικό στοιχείο πως απέναντι βρίσκονται κομματικά καθεστωτικά φερέφωνα ΕΞΟΥΣΙΑΣ !

:laugh1:
Αντί να σκεφτείς ότι πας από το κακό στο χειρότερο, τα ρίχνεις πάλι στους άλλους...
Νικ είσαι για ...δέσιμο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Αύγ 2018, 12:31

nik_killthemall έγραψε:μλκα τον τελευταιο μήνα έχω μετρήσει καμιά 10ρια λαηκ να έχω κάνει ΕΓΩ (ποιος εγώ ? ) σε ποιον ? ΣΤΟΝ PAN !!!! μαλάκα αν είναι δύνατόν ! εγώ λαηκ στον pan ! και αντίστροφα άλλα τόσα λαηκ να μου έχει κάνει κι αυτός !

Aστα αυτα, ο πραγματικος λογος ειναι οτι και οι 3 μας (μαζι με το υπολοιπο φορουμ εκτος απο τον Αριστο, τον ΝΡΓ και τον Σταβμαν) ειναι οτι ειμαστε Τρουθ Τημ και σαμαροφωνα!

Ο τυπος καπου στα τελη της σελιδας 16 λεει οτι δε θεωρει το χρεος βιωσιμο και οτι διαφωνει με την λογικη των πλεονασματων. Μετα τον ρωτησα γιατι στηριζει ΣΥΡΙΖΑ αφου τα πιστευει αυτα και μου λεει δεν τον στηριζει.... :laugh1: :laugh1:

Μας περναει για τελειως μαλακες!
1 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 22 Αύγ 2018, 12:39

Λαχουρένιος έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:μλκα τον τελευταιο μήνα έχω μετρήσει καμιά 10ρια λαηκ να έχω κάνει ΕΓΩ (ποιος εγώ ? ) σε ποιον ? ΣΤΟΝ PAN !!!! μαλάκα αν είναι δύνατόν ! εγώ λαηκ στον pan ! και αντίστροφα άλλα τόσα λαηκ να μου έχει κάνει κι αυτός !

Aστα αυτα, ο πραγματικος λογος ειναι οτι και οι 3 μας (μαζι με το υπολοιπο φορουμ εκτος απο τον Αριστο, τον ΝΡΓ και τον Σταβμαν) ειναι οτι ειμαστε Τρουθ Τημ και σαμαροφωνα!

Μπα. Από όλα φαίνεται να έχει ο μπαξές του Elefthero: από αναρχοαυτόνομους και ΚΚΕ μέχρι Κασιδιαράκια.

Ο τυπος καπου στα τελη της σελιδας 16 λεει οτι δε θεωρει το χρεος βιωσιμο και οτι διαφωνει με την λογικη των πλεονασματων. Μετα τον ρωτησα γιατι στηριζει ΣΥΡΙΖΑ αφου τα πιστευει αυτα και μου λεει δεν τον στηριζει.... :laugh1: :laugh1:

Μας περναει για τελειως μαλακες!

Δεν χρειάζεται να σε περάσω εγώ για κάτι βρε Λαχ.
Τρολάρεις ασύστολα... Βρες μου έναν Συριζαίο που να υποστηρίζει ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο! Τρελός είναι; Αφού αυτό σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα χρειαστούν νέα "μνημόνια" για τη διαχείρισή του, όπως εκτιμώ εγώ.
Το απίστευτα αστείο με το Σύριζα είναι ότι έχει στο ενεργητικό του μία "έξοδο από μνημόνια", διεθνώς διαπιστευμένη, ενώ ο επόμενος στη σειρά θα χρεωθεί νέο μνημόνιο! :D
Γι' αυτό και γελώ με τις αντισυριζαίικες "επιχειρηματολογίες" - τρολαρίσματα που κάνετε εσύ κι ο Νικ... Πάλι από κάτω θα σας έχει ο Αρίστος! :giggle02:
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”