Παρατηρητήριο εκσυγχρονισμού-εξορθολογισμού της Ελλάδας

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Παρατηρητήριο εκσυγχρονισμού-εξορθολογισμού της Ελλάδας

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 11 Ιούλ 2023, 13:21

O Γ. Φλωρίδης θα προτείνει νομοθετικά την υποχρεωτική έκτιση μέρους ακόμα και χαμηλών ποινών

https://www.capital.gr/politiki/3726223 ... on-poinon/

Airbnb: Ανασχεδιάζεται το θεσμικό πλαίσιο – Πώς διαμορφώνεται η φορολόγηση

Το σχέδιο που εξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο προβλέπει τον φορολογικό διαχωρισμό των εταιρειών από τους μικροιδιοκτήτες που έχουν ένα ή δύο ακίνητα. Αυτό που αναμένεται να ισχύσει για τις εταιρείες είναι πως θα επιβαρύνονται με τέλος διαμονής όπως και τα ξενοδοχεία, ενώ για όλους ανεξαιρέτως θα εφαρμοστεί ΦΠΑ από το 2025. Παράλληλα, οι ιθύνοντες ΥΠΟΙΚ εξετάζουν την επιβολή περιορισμών στον αριθμό των κατοικιών που θα διατίθενται προς μίσθωση.

Ένα από τα μέτρα που κερδίζει έδαφος, σύμφωνα με την «Καθημερινή», είναι να τεθεί πλαφόν στις ημέρες ενοικίασης ετησίως. Επίσης είναι πιθανόν να καθιερωθεί τέλος για όσους δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη βραχυχρόνια μίσθωση, με το οποίο θα χρηματοδοτούνται δομές για τη φιλοξενία δημοσίων υπαλλήλων, σε περιοχές που δεν βρίσκουν σπίτι με προσιτό ενοίκιο. :worship_sq1:

Αυξάνονται οι έλεγχοι

Την ίδια στιγμή η ΑΑΔΕ και οι ελεγκτικές αρχές «περνούν από κόσκινο» τις βραχυχρόνιες μισθώσεις καταλυμάτων, που εν μέσω τουριστικής περιόδου και αυξημένης ζήτησης, δουλεύουν στα «κόκκινα». Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων υπέγραψε πρόσφατα νέο πρωτόκολλο συνεργασίας με τις πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων καταλυμάτων, Airbnb, Booking.com και VRBO, με στόχο να διευρύνει το πλέγμα των ελέγχων και να αποκαλύψει παρανομίες, παρατυπίες και κρυφά εισοδήματα, ιδιοκτητών και διαχειριστών ακινήτων που εκμισθώνονται.

https://www.sofokleousin.gr/airbnb-anas ... etai-i-for

Καταιγιστικός εκσυγχρονισμός του ελληνικού κράτους, κατά ριπάς οι λυτρωτικές μεταρρυθμίσεις :enamorado:

Δεδομένη πλέον η πρωθυπουργία του Κ. Μητσοτάκη μέχρι το 2035.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Ιούλ 2023, 17:17

Δημιουργείται έφιππη αστυνομία -Από το 2024 στο κέντρο της Αθήνας, με 6 άλογα και 10 αστυνομικούς

Το τμήμα θα λειτουργήσει από το 2024 και το πεδίο δραστηριότητάς του θα είναι κυρίως τελετουργικό, δηλαδή της συμμετοχής σε παρελάσεις και επίσημες εκδηλώσεις κυρίως στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σε άλλα σημεία κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος.

https://www.iefimerida.gr/ellada/efippi ... i-anabates

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ

:laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Ιούλ 2023, 17:21

Μητσοτάκης «αδειάζει» Μηταράκη για την έφιππη αστυνομία

Δεν θα συσταθεί έφιππη αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας από το 2024, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, καθώς η πρόταση δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

https://www.iefimerida.gr/politiki/mits ... -astynomia

:laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Ιούλ 2023, 17:22

Έχει εξηγήσει κάποιος σε αυτόν τον Μηταράκη τι πρέπει να κάνει στο υπουργείο προστασίας του πολίτη;

:laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Ιούλ 2023, 17:48

Κάντε το λίγο εικόνα.
Μπαίνει ο Μηταράκης στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Μηταράκης: Λοιπόν, τώρα που ανέλαβα το υπουργείο προστασίας του πολίτη έχω μια καταπληκτική ιδέα.
Μητσοτάκης: :hmmm
Μηταράκης: Το πρώτο πράγμα που θα κάνω.
Μητσοτάκης: Για συνέχισε
Μηταράκης: Θα τρελαθούν όλοι σου λέω.
Μητσοτάκης: Περιμένω.
Μηταράκης: Now hear me out... ΕΦΙΠΠΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Εικόνα
Ε; Ε; Ε;
Τέλειο;

Μητσοτάκης:
Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 15 Ιούλ 2023, 20:10

ΑΑΔΕ: Στο "μικροσκόπιο" 3,8 εκατ. πολίτες για φοροδιαφυγή- Ελέγχονται όσοι δήλωσαν έως 10.000 ευρώ το ΄21

Εκτεταμένο ψηφιακό έλεγχο στα εισοδήματα όσων το 2021 δήλωσαν έως 10.000 ευρώ, τρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο μικροσκόπιο της οποίας έχουν μπει τουλάχιστον 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι. Η ΑΑΔΕ με αυτό τον τρόπο θέλει να διαπιστώσει ποιοι φοροδιαφεύγουν και ποιοι όντως έχουν χαμηλό εισόδημα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αριθμοί ουσιαστικά δείχνουν την εικόνα και προέρχονται από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν πέρσι το 2022, αποτυπώνοντας τα εισοδήματα του 2021. Περίπου 3,75 εκατομμύρια είναι αυτοί που εμφανίζουν εισοδήματα μέχρι και 10.000 ευρώ ενώ περίπου το 36,6% των φορολογουμένων έχουν εισοδήματα μέχρι 5.000 ευρώ. :Laie_28_z:

Με αυτό το όριο οικογενειακού εισοδήματος εμφανίζονται ακόμα και οι οικογένειες με παιδιά. Από εκεί και πέρα μένει μόνο ένα 24,8% των φορολογουμένων να εμφανίζουν εισοδήματα 10.000 έως 20.000 ευρώ. Και στην Ελλάδα αυτοί που έχουν υψηλότερα εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ οικογενειακό είναι η μειοψηφία με ποσοστό μόλις 18,3%.

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλής μίλησε στο Σκάϊ και τόνισε ότι προωθείται μία μεγάλης έκτασης ηλεκτρονική διασταύρωση. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που θα αξιοποιηθούν, αλλά και το σύνολο των πληροφοριών που καταφθάνουν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων από διάφορες πηγές και τα οποία αφορούν τα συναλλακτικά μας ήθη καθώς επίσης και τις συνήθειες.

Σε εξέλιξη η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα οποία σε πραγματικό χρόνο θα γίνεται ο έλεγχος. Το μηχάνημα δε θα μπορεί να παίρνει χρήματα χωρίς να έχει κοπεί απόδειξη. Το συγκεκριμένο σχέδιο αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο 2024.

Αναφορικά με το σχέδιο που έκανε λόγο ο κ. Πιτσιλής για χορήγηση με αυτόματο τρόπο ΑΦΜ στους ανήλικους από 12 ετών και άνω, θα υπάρχει μια συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και στόχος είναι να υιοθετηθεί μια αυτοματοποιημένη διαδικασία προκειμένου να μπορέσουν και οι ανήλικοι να αποκτήσουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου με τη συμπλήρωση του 12 του έτους της ηλικίας τους.

https://www.thetoc.gr/oikonomia/article ... uro-to-21/

Mετά απορούν κάποιοι που έχουμε υψηλούς έμμεσους φόρους :dunno:

ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΤΩΡΑ!
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 16 Ιούλ 2023, 11:43

Προέλλην έγραψε:Mετά απορούν κάποιοι που έχουμε υψηλούς έμμεσους φόρους :dunno:

Ευτυχώς που μας το είπες. Ιδέα δεν είχαμε για τη φοροδιαφυγή.

Προέλλην έγραψε:Σε εξέλιξη η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών

Πώς ακριβώς αυτός ο τρόπος θα χτυπήσει τη φοροδιαφυγή;
Ήρεμα ρωτάω.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 16 Ιούλ 2023, 13:47

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Mετά απορούν κάποιοι που έχουμε υψηλούς έμμεσους φόρους :dunno:

Ευτυχώς που μας το είπες. Ιδέα δεν είχαμε για τη φοροδιαφυγή.

Όχι απλά έχετε ιδέα, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία "είστε" και συνένοχοι, αν όχι φοροεκληματίες.

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Σε εξέλιξη η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών

Πώς ακριβώς αυτός ο τρόπος θα χτυπήσει τη φοροδιαφυγή;
Ήρεμα ρωτάω.

Ίντερνε δεν έχεις :dunno:

Από τους φορολογικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι η πληρωμή με κάρτα δεν συνοδεύεται πάντα από απόδειξη, καθώς ορισμένες επιχειρήσεις δικαιολογούν τον τζίρο των καρτών με αποδείξεις άλλων συναλλαγών ενώ ορισμένες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν POS που εκκαθαρίζονται εκτός Ελλάδος.

Με τη διασύνδεση ταμειακών – POS η πληρωμή με κάρτα θα πραγματοποιείται μόνο όταν η απόδειξη εκδοθεί από την ταμειακή ενώ το POS δεν θα μπορεί να δεχθεί «ελεύθερες συναλλαγές», δηλαδή συναλλαγές εκτός του ΦΗΜ.

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oiko ... -michanes/
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 16 Ιούλ 2023, 15:05

Προέλλην έγραψε:Όχι απλά έχετε ιδέα, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία "είστε" και συνένοχοι, αν όχι φοροεκληματίες.

Σαφώς και είμαστε συνένοχοι. Όχι κατ'επιλογή αλλά κατ' ανάγκη.
Όταν έχεις 100.000 έξοδα να πληρώσεις από κάπου θες να κόψεις. Όταν λοιπόν θα σου χαλάσει και το αμάξι θες να γλιτώσεις το ΦΠΑ μπας και σου μείνει κανένα 50αρι να περάσεις τον μήνα.
Αν είχα άλλη επιλογή θα τους είχα κόψει σε όλους τον γκώλο. Που ως ένα σημείο το κάνω αλλά είναι πολλές φορές που απλά δεν βγαίνω.
Το ξέρω ότι αυτό θα το βρω μπροστά μου αλλά έχουμε μπει όλοι σε έναν φαύλο κύκλο. Εγώ δε θέλω να χαρίσω σε κανέναν το ΦΠΑ αλλά boostαρε κι εμένα για να μπορώ να τον ζητάω.
Εγώ φορολογική συνείδηση έχω αλλά δε με αφήνουν να αγιάσω. Μπορώ να σκεφτώ παραπέρα ότι αν κλέβουμε το κράτος δεν θα υπάρχουν έσοδα και ό,τι συνεπάγεται αυτό. Το ξέρω ότι θα τα πάρουν από αλλού και ειδικά από μένα που είμαι μισθωτή.
Αλλά πρέπει να περάσω κι εγώ το μήνα μου κάπως αδερφέ. Όταν δεν έχω να φάω δεν μπορώ να σκεφτώ τόσο μακροπρόθεσμα.

Συν τοις άλλοις, εγώ το έχω ξαναπεί και στο παρελθόν, είναι τόσο δεδομένο πλέον ότι πολλοί επαγγελματίες κλέβουν τον ΦΠΑ που όταν ρωτάς πχ πόσο θα κοστίσει σου λένε μια τιμή. Κάνουν τη δουλειά, ζητάς απόδειξη .... και σου λένε "ααααα με απόδειξη είναι παραπάνω".

Γιατί ρε φίλε εγώ όταν σε ρώτησα πόσο θα κοστίσει θεώρησες δεδομένο χωρίς ΦΠΑ;

Και προέλληνα πού σαι; Άσε αυτά τα "είστε, είμαστε" κτλ.
Το έχεις κάνει κι εσύ και όλοι.

Προέλλην έγραψε: Ίντερνε δεν έχεις :dunno:

Από τους φορολογικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι η πληρωμή με κάρτα δεν συνοδεύεται πάντα από απόδειξη, καθώς ορισμένες επιχειρήσεις δικαιολογούν τον τζίρο των καρτών με αποδείξεις άλλων συναλλαγών ενώ ορισμένες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν POS που εκκαθαρίζονται εκτός Ελλάδος.

Με τη διασύνδεση ταμειακών – POS η πληρωμή με κάρτα θα πραγματοποιείται μόνο όταν η απόδειξη εκδοθεί από την ταμειακή ενώ το POS δεν θα μπορεί να δεχθεί «ελεύθερες συναλλαγές», δηλαδή συναλλαγές εκτός του ΦΗΜ.

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oiko ... -michanes/

Ναι οκ σόρι κιόλας. Δεν μπορώ να ξέρω την απατεωνιά που σκαρφίζεται ο καθένας. Ότι κλέβουν κλέβουν. Το πώς κλέβουν δεν το ξέρω.
Και όπως βλέπεις ευφερίσκουν συνέχεια τρόπους άρα κρατάω μικρό καλάθι για τα νέα μέτρα.

Επιπλέον εγώ νόμιζα ότι από τη στιγμή που πληρώνεις με pos δεν κρύβεται τίποτα. Πού να φανταστώ όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι που γίνεται από πίσω;
Και οκ πες σε αυτό με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές βάζεις κάπως έλεγχο. Όταν η συναλλαγή γίνεται με μετρητά πώς θα πιάσεις τη φοροδιαφυγή;

Προέλληνα δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά πιστεύω ότι η παραοικονομία και το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα είναι τόσο βαθιά ριζωμένο και δικτυωμένο που αυτά τα μέτρα είναι σταγόνα στον ωκεανό.
Από την άλλη απορώ ενώ τόσα χρονιά όλοι το είχαν τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι γιατί καμιά κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα;
Από πού να το μαζέψεις όλο αυτό ρε προέλληνα;
Τέσπα κάλλιο αργά παρά ποτέ. Θετικό το μέτρο ή μάλλον η πρόθεση αλλά δεν ελπίζω σε πολλά.

5.000 ευρώ εισόδημα... :s_mad
Σε ποιον τα πουλάτε αυτά ρε αλήτες;

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ήταν τόσο δύσκολο να πιάσεις όλους αυτούς τους εγκληματίες που δήλωναν 5.000 ευρώ και έκαναν ζωάρα; Δλδ τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Εκτός και αν βόλευε τις κυβερνήσεις να συντηρείται αυτή η παραοικονομία.
Μετά μας φταίει ο Πνευματικός που είπε ότι στους καρκινοπαθείς πρέπει να γίνεται διαλογή. Άμα δηλώνεις 5.000 ευρώ εισόδημα ρε καθίκι και τα υπόλοιπα τα κλέβεις, όταν θα πάθεις καρκίνο πού θα βρει το κράτος λεφτά να σε φροντίσει;
Σκληρό αλλά είναι αλήθεια.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 16 Ιούλ 2023, 17:10

bizeli έγραψε:Προέλληνα δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά πιστεύω ότι η παραοικονομία και το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα είναι τόσο βαθιά ριζωμένο και δικτυωμένο που αυτά τα μέτρα είναι σταγόνα στον ωκεανό.
Από την άλλη απορώ ενώ τόσα χρονιά όλοι το είχαν τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι γιατί καμιά κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα;
Από πού να το μαζέψεις όλο αυτό ρε προέλληνα;

Δεν φταίνε οι εγκληματίες, η αστυνομία που δεν τους πιάνει φταίει.
Απο που να το μαζέψεις όλο αυτό ρε Μπιζέλι;

Δεν πρόκειται για κάποια παράδοξη ιδιαιτερότητα, σε όλα τα υπανάπτυκτα κράτη έτσι είναι. Σε μερικές χώρες της Μ. Ανατολής και της υποσαχαρίου Αφρικής βέβαια τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, το πανηγύρι του λαού-λήσταρχου θα τελειώσει μόνο με πιο δραστικά μέτρα, όπως πχ κατάργηση των μετρητών για συναλλαγές πάνω απο 10 Ευρώ, δραματική αύξηση των εμμέσων φόρων και της φορολογίας βάσει πόθεν έσχες, κλπ.

Σε άλλες εποχές δεν θα κουνιόταν τίποτε, αλλά ευτυχώς τώρα έχουμε δημοσιονομική εποπτεία και χρειάζονται φορολογικά έσοδα για να πληρωθούν τα δανεικά, δηλαδή η κάθε κυβέρνηση πιέζεται απ έξω να λάβει μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.
0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”