Εθνικοφιλελευθερος έγραψε:αυτα που κανει σημερα ο τσιπρας (διωχνει τροικα αλλα φερνει εποπτες) βαφτιζει το ψαρι κρεας (το μνημονιο σε συμφωνια) θα τα εκανε και ο σαμαρας μολις ξαναεβγαινε.
αν ο τσιπρας εκτροχιασει τα οικονομικα θα ειναι ο μονος υπευθυνος για την παραταση του μνημονιου.
με το πλεονασμα του σαμαρα διαφωνουσα μονο στο οτι εγινε με πολυ λαθος πολιτικες κατα τα αλλα ειναι πολυ σημαντικο μια χωρα να εχει πλεονασμα.
ΠΗΞΤΕ το σχεδιο των νταβατζηδων ηταν να γινει κυβερνηση καμμενου-τσιπρα για να καψουν το αντιμνημονιο βαζοντας τους στην μηχανη του κιμα του μνημονιου.
συντομα θα το διαπιστωσετε και οι πιο φανατικοι....
οι επομενες κυβερνησεις για αρκετα χρονια θα ειναι φουλ μνημονιακες.
επισης να θυμαστε κατι πολυ σημαντικο,ο συριζα θα ψηφισει την απλη αναλογικη κατ' υποδειξη των νταβατζηδων ως δηθεν εξυγιαντικο πολιτικο μετρο....
σκεφτειτε ποια κομματα θα ευνοει η καταργηση του μπονους των 50 εδρων και ποιοι θα κυβερνανε.
Αν διάβασες ολόκληρο το κείμενό μου θα πρόσεξες και την αναφορά που έκανα σε αυτό το σενάριο που έχεις παραθέσει και όσο περνάει ο καιρός και σκιαγραφείται το τοπίο μου φαίνεται όλο και πιο πιθανό. Η απλή αναλογική έχει ξεχαστεί εντελώς από το σύστημα των νταβατζήδων και όχι τυχαία-είναι ένα στοιχείο που κακώς λείπει από την ανάλυσή μου και δεν έχω παρά να σε παραδεχτώ για τη διορατικότητά σου: Ένα πάγιο αίτημα της αριστεράς, από ειρωνεία της ζωής, καταλήγει να γίνεται αίτημα των ισχυρών του τόπου για να επιβάλλουν τη δική τους τάξη εμμέσως στην πολιτική σκηνή του τόπου. Μια εθνική τραγωδία είναι προ των πυλών, με προδιαγεγραμμένο τέλος και θα πάρει στον πάτο της θάλασσας το 90% του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας...