Νεκρός ο πιλότος του Μιράζ 2000 -Το ανακοίνωσε ο Καμμένος

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Re: Νεκρός ο πιλότος του Μιράζ 2000 -Το ανακοίνωσε ο Καμμένος

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 12 Απρ 2018, 17:34

Oύτε το πρώτο ατύχημα είναι, ούτε το τελευταίο. Όπως σε όλα τα ατυχήματα πολεμικών αεροσκαφών, ακολουθεί το γνωστό πρωτόκολλο. Απόδοση ευθυνών δεξιά και αριστερά, δραματικές ηρωοποιήσεις, κοκ.

R.I.P. στον πιλότο και καλό κουράγιο για τους συγγενείς τους.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
ILIAS GR
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ILIAS GR » 12 Απρ 2018, 17:54

Να δείτε που θα πουν ότι πρόκριτε για λάθος χειρισμό και αδεξιότητα του χειριστή….
0 .
Κανένα παιχνίδι δε θεωρείται χαμένο όσο αυτό εξακολουθεί να παίζεται !...

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 12 Απρ 2018, 18:02

ILIAS GR έγραψε:Να δείτε που θα πουν ότι πρόκριτε για λάθος χειρισμό και αδεξιότητα του χειριστή….

Δεν περνάει αυτό το σενάριο για σμηναγό με πολύ πάνω από 1000 ώρες πτήσης. Θα τα "πάρουν κρανίο" οι άλλοι χειριστές. Έχω πει τη γνώμη μου αλλά είναι η δική μου γνώμη.
0 .

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Σουβλίτσα » 12 Απρ 2018, 18:08

Ε πες την αλλη μια φορα για εμας που δεν την είδαμε
0 .

Άβαταρ μέλους
μίστερ μαξ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό μίστερ μαξ » 12 Απρ 2018, 18:12

Ας στειλουμε όλοι τα thoughts and prayers μας στους τεθλιμμένους συγγενείς. Όλο το έθνος σκύβει ταπεινά το κεφάλι. Μήπως δεν φταίει η συντήρηση, αλλά δεν γίνεται σωστή εκπαίδευση των πιλότων; Αν και είναι γνωστό τoις πάσι ότι οι Έλληνες αεροπόροι είναι μέσα στους 1-2 καλύτερους στον κόσμο.
0 .
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 12 Απρ 2018, 18:13

Σουβλίτσα έγραψε:Ε πες την αλλη μια φορα για εμας που δεν την είδαμε
Στύγιος έγραψε:Ε στη φάση της προσγείωσης ,με ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης ( τότε στατιστικά γίνονται τα περισσότερα ατυχήματα) ήταν ,έπεσε στη θάλασσα χωρίς να γίνει χρήση εκτινασσόμενου καθίσματος ( θα βαρούσε συναγερμός στο ΕΚΑΕ)...
Εικάζω ότι προσπάθησε μέχρι αυτοθυσίας να σώσει το αεροσκάφος...

Να υπενθυμίσω και κάτι άλλο σχετικό πάλι με M-2000 στη Σκύρο

ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
28/07/1997: Κατέπεσε στην προέκταση του διαδρόμου από-προσγειώσεως του αεροδρομίου της Σκύρου ένα μονοθέσιο Mirage-2000EGM σε πολύ μικρό βάθος. Ο πιλότος του πνίγηκε παγιδευτείς στο κόκπιτ του, ενώ το αεροσκάφος ανασύρθηκε από τη θάλασσα και μετά από πολύμηνη επισκευή και συντήρηση κατέστη εκ νέου επιχειρησιακό.

ΕικόναΕικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
μίστερ μαξ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό μίστερ μαξ » 12 Απρ 2018, 18:14

Στύγιος έγραψε:
ILIAS GR έγραψε:Να δείτε που θα πουν ότι πρόκριτε για λάθος χειρισμό και αδεξιότητα του χειριστή….

Δεν περνάει αυτό το σενάριο για σμηναγό με πολύ πάνω από 1000 ώρες πτήσης. Θα τα "πάρουν κρανίο" οι άλλοι χειριστές. Έχω πει τη γνώμη μου αλλά είναι η δική μου γνώμη.

Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον, ότι οι παλιούρες δεν κάνουν λάθη; Δλδ ένας ταξιτζής με 1000 μέρες οδήγησης, δεν κάνει λάθη;
0 .
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Σουβλίτσα » 12 Απρ 2018, 18:17

Στύγιος έγραψε:
Σουβλίτσα έγραψε:Ε πες την αλλη μια φορα για εμας που δεν την είδαμε
Στύγιος έγραψε:Ε στη φάση της προσγείωσης ,με ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης ( τότε στατιστικά γίνονται τα περισσότερα ατυχήματα) ήταν ,έπεσε στη θάλασσα χωρίς να γίνει χρήση εκτινασσόμενου καθίσματος ( θα βαρούσε συναγερμός στο ΕΚΑΕ)...
Εικάζω ότι προσπάθησε μέχρι αυτοθυσίας να σώσει το αεροσκάφος...

Να υπενθυμίσω και κάτι άλλο σχετικό πάλι με M-2000 στη Σκύρο

ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
28/07/1997: Κατέπεσε στην προέκταση του διαδρόμου από-προσγειώσεως του αεροδρομίου της Σκύρου ένα μονοθέσιο Mirage-2000EGM σε πολύ μικρό βάθος. Ο πιλότος του πνίγηκε παγιδευτείς στο κόκπιτ του, ενώ το αεροσκάφος ανασύρθηκε από τη θάλασσα και μετά από πολύμηνη επισκευή και συντήρηση κατέστη εκ νέου επιχειρησιακό.

ΕικόναΕικόνα

Αυτό το είδα, και πραγματικά αν συνέβη έτσι είναι πραγματικά να μην έχεις λόγια να σχολιάσεις για την αυτοθυσία..

Αλλά το ερώτημα είναι γιατί έπεσε το αεροσκάφος αρχικά

Ξέχασα βασικά να εκφράσω κι εδώ την θλίψη μου για τον θάνατο του παλληκαριού και τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 12 Απρ 2018, 18:21

μίστερ μαξ έγραψε:
Στύγιος έγραψε:

Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον, ότι οι παλιούρες δεν κάνουν λάθη; Δλδ ένας ταξιτζής με 1000 μέρες οδήγησης, δεν κάνει λάθη;

Όλοι κάνουν λάθη και μάλιστα από υπερβολική σιγουριά, αλλά προφανώς οι ταξιτζήδες δε συγκρίνονται με τους ιπτάμενους. Συν τοις άλλοις οι στατιστικές δείχνουν ότι έχουμε τον μικρότερο δείκτη ατυχημάτων στο ΝΑΤΟ.
0 .

Άβαταρ μέλους
μίστερ μαξ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό μίστερ μαξ » 12 Απρ 2018, 18:25

Στύγιος έγραψε:
μίστερ μαξ έγραψε:

Όλοι κάνουν λάθη και μάλιστα από υπερβολική σιγουριά, αλλά προφανώς οι ταξιτζήδες δε συγκρίνονται με τους ιπτάμενους.

Γιατί; είναι από χρυσόσκονη οι ταξιτσήδες; Πάντως δέχεσαι οτι υπάρχει ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους. Χαιρομαι.
0 .
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”