ageparian έγραψε:Περί διπλωματίας δεν γνωρίζω πολλά, αλλά τείνω να συμφωνήσω μαζί σας.
Όσον αφορά το οικονομικό, ναι μεν μπορεί να συμφώνησε αρκετός κόσμος ότι τα τελευταία ελαφρυντικά μέτρα ύψους 1,6 δις ευρώ είναι σημαντικά, αλλά συνεχίζουμε να μιλάμε για 160 ευρώ ανά έλληνα ετησίως. Όσο καλή κι αν είναι η οποιαδήποτε φοροελάφρυνση, το συγκεκριμένο ποσό από μόνο του δεν το λες κι ανάσα ανακούφισης...
Όπως και να 'χει, το σχόλιό μου είχε καθαρά ενημερωτικό σκοπό και δεν ήταν στοχευμένο σ' εσάς—μου δίνετε την εντύπωση πως είστε καλά ενημερωμένος πάνω στα θέματα που έθιξα. Η αρχική σας ανακοίνωση για το εικαζόμενο κοίτασμα φυσικού αερίου μου θύμισε εποχές όπου γινόταν πολύς λόγος για τις ΑΟΖ και δεν ήταν λίγες οι φωνές που έκαναν λόγο για τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στα ελληνικά ύδατα, των οποίων η εκμετάλλευση θα μετέτρεπε τη χώρα μας σε παγκόσμιο ενεργειακό γίγαντα!
Δεν είναι μόνο, να γίνεις μια χώρα με κοιτάσματα ΦΑ, εξ άλλου το οικόπεδο που ανακοινώθηκε είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι με αυτά που έχουν δωθεί για έρευνα....
Ζήτημα είναι η μεταφορά από Αίγυπτο και Ισραήλ ηλεκτρικής ενέργειας που φυσικά θα μεταφερθεί σε χώρες της ΕΕ είναι οι αγωγοί που πια δίνουν μια άλλη γεωστρατηγική στην χώρα, είναι η ασφάλεια που εξασφαλίζουν αυτές οι συμφωνίες, είναι χίλια δυο πράγματα που η γελοία διακυβέρνηση της αριστεράς μας στέρησαν.