Το οργανωμένο έγκλημα κυβερνά την Ελλάδα.

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Παυλος Γ.
Crazy poster
Crazy poster

Re: Το οργανωμένο έγκλημα κυβερνά την Ελλάδα.

Δημοσίευσηαπό Παυλος Γ. » 12 Μάιος 2021, 08:15

ΟΚ σύντροφε, κατάλαβα.
Τρία πουλάκια κάθονταν.
Οταν και άμα βρεις τις δηλώσεις του Καζάκη, περί νηστείας και κομποσκοινιού,
τα ξαναλέμε.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 12 Μάιος 2021, 08:57

Ti παπαριες μετεφερες βαλλον; θα μπορουσες να το πεις με μια φραση οτι απο την επανασταση
υπερισχυσε το εκδικητικό μερος και αυτο συνεχιστηκε σε ολη την διαρκεια που εζησε ο σταλιν
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 12 Μάιος 2021, 10:13

Παυλος Γ. έγραψε:ΟΚ σύντροφε, κατάλαβα.
Τρία πουλάκια κάθονταν.
Οταν και άμα βρεις τις δηλώσεις του Καζάκη, περί νηστείας και κομποσκοινιού,
τα ξαναλέμε.

Πουθενά δεν έγραψα ότι ο Καζάκης έκανε δηλώσεις περί κομποσκοινιού και νηστείας.
Έγραψα ότι συνυπέγραψε, ή αποδέχτηκε με την παρουσία του αν θέλεις, το τελικό κείμενο προτάσεων της ''εστίας πατερικών ερευνών'' από την ημερίδα με θέμα την κρίση (και όπως είπαμε ''κρίση'' γενικά και αφηρημένα αλλά για καπιταλιστική οικονομική κρίση ούτε λόγος) το Σάββατο 14 Ιανουαρίου το 2012 στο πολεμικό μουσείο, στο οποίο ήταν, μαζί με άλλους ''αντιμνημονιακούς'' αστέρες της εποχής, ένας από τους κύριους ομιλητές.
Και σε ρωτάω.
Τι δουλειά είχε ένας ''μαρξιστής'' οικονομολόγος σαν τον Καζάκη :fico: σε μια ημερίδα διοργανωμένη από παπάδες για τα αίτια της (καπιταλιστικής οικονομικής) ''κρίσης''.
Μήπως για να τους πείσει ότι το πρόβλημα των οικονομικών κρίσεων είναι σύμφυτο του καπιταλισμού και ότι μόνο η ριζική αλλαγή των παραγωγικο-οικονομικών σχέσεων θα το λύσει; :D
Από ό,τι έχω διαβάσει κάτι παπαριές για ''νέους παπαφλέσες'' είπε και ''απελευθερώσεις από την κατοχή της τρόικας'' και για ''εθνικές απελευθερώσεις'' ώστε ΟΛΟΙ μαζί (εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι) να φτιάξουμε μια νέα Ελλάδα κάτω από τη σοφή καθοδήγηση του ''νεο-μαρξιστικο-καζακισμού''.
Μιλάμε για την επιτομή της μαρξιστικής σκέψης. :fico:

Για να το κλείνουμε εγώ έγραψα τα παρακάτω;

Με τύπους σαν τον Καζάκη δεν ασχολείται το ΚΚΕ.
Ο τύπος πιστοποίησε ανεπιστρεπτί τη γραφικότητα του όταν πήρε μέρος, πριν μια δεκαετία, στην ημερίδα της ''εστίας πατερικών ερευνών'' και συνυπέγραψε μαζί με διάφορους ''πανοσιολογότατους αγίους'' κείμενο που αναφέρει ότι για το ξεπέρασμα της κρίσης ( κρίση γενικά και αφηρημένα αλλά για καπιταλιστική οικονομική κρίση ούτε λόγος) είναι απαραίτητα τα παρακάτω;

«(...) στην αντιμετώπιση της κρίσεως και στις προτάσεις για υπέρβασή της θεωρούνται σημαντικά (...) η αφύπνιση, η καταπάτηση του φόβου και η ανάκτηση γενναίου ρωμαίικου φρονήματος (...) η μετά δακρύων μετάνοια ενώπιον του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αυτό σημαίνει ιερά εξομολόγηση (...) και αδιάλειπτη προσευχή - επίκληση του ονόματος του Χριστού με το κομβοσχοίνι για να ελκύσουμε το θείο έλεος. Από κανένα στόμα κι από καμιά καρδιά να μη λείψει το "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με"»..

Και η σχετική διαφημιστική αφισούλα της εποχής για του λόγου το αληθές.

Εικόνα
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Παυλος Γ.
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Παυλος Γ. » 13 Μάιος 2021, 08:14

Αγαπητέ σύντροφε,
είδα και διάβασα πολύ καλά τί έγραψες.
Αφήνεις τεχνηέντως να εννοηθεί, ότι αφού ο Καζάκης συμμετείχε στην εν λόγω ημερίδα,
ασπάζεται κι αυτός τα κομποσκοίνια, τις μετάνοιες και τα υπόλοιπα.
Αν όμως δεις προσεκτικά το αφισάκι που παρέθεσες, (και πολύ περισσότερο αν ακούσεις την ομιλία του στο γιουτουμπ),
θα διαπιστώσεις ότι αυτό που είπε, ήταν τα αίτια της οικονομικής κρίσης και κυρίως προτάσεις για να βγούμε απο την κρίση.
Γι αυτον τον λόγο ήταν άλλωστε προσκαλεσμένος.

Τώρα γεννάται το ερώτημα, γιατί πήγε να μιλήσει εκεί ο Καζάκης, όπως σημειώνεις επικριτικά.
Κι εδώ βρίσκεται η διαφορά ενός γνήσιου κομμουνιστή-αγωνιστή, απο τους καρεκλοκένταυρους κομμουνιστες του Περισσού.
Γιατί ο πραγματικός κομμουνιστής, ζυμώνεται με τον κόσμο, ακούει και μιλάει με τον κόσμο,
διαπιστώνει τις ανησυχίες και τα προβλήματα του, και προσπαθεί να βρεί λύσεις για τον κόσμο.
Απο κοινού.
Ειδικά σ΄αυτήν την περίοδο, των 11 χρόνων μνημονίων και της κατάρευσης της χώρας.
Γιατί δεν είναι γιαλαντζί κομμουνιστής, ΄΄είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε΄΄και να εσωκλείεται στο Σπίτι του Λαού.
Αν τώρα που γίνεται ο κακός χαμός, δεν βγει στον κόσμο να πολεμήσει μαζί του, τότε για ποιο προλεταριάτο μιλάμε ;

Ετσι ήταν οι πραγματικοί κομμουνιστες, μέχρι την μεταπολίτευση.
Συγχρονοι Αλιέντε, που γυρνούσαν από χωριό σε χωριό και συσπείρωναν τον κόσμο.
Γι αυτό ήταν κυνηγημένοι και στην παρανομία.
Μόλις όμως το ΚΚΕ έγινε νόμιμο, κι άρχισε να λαμβάνει επιχορηγήσεις και δάνεια,
έγινε μέρος του συστήματος.
Τι σχέση έχει η απεργία των καπνεργατών του 1936 στη Θεσσαλονίκη, τέτοιον καιρό Μάη, που κόστισε 12 θανάτους,
με το πανηγυράκι της πρόσφατης διαδήλωσης για τα εργασιακά ;
Και τότε για τα μεροκάματα γινόταν ο χαμός.
Τότε όμως όλα τα συνδικάτα ηταν μαχόμενα.
Οχι κρατικοδίαιτα από την κομματική ενίσχυση.
Το ότι σήμερα υπάρχει ο Κουτσούμπας, ή Κανέλλη και η Αλέκα στο ΚΚΕ,
είναι ντροπή για το ίδιο το ΚΚΕ.
Το ότι το ΠΑΜΕ διαδηλώνει χωριστά, είναι αδιανόητο για τους παλιούς κομμουνιστές.
Ετσι δείχνει ότι είναι κάτι αλλο από το Σώμα του Λαού.
Γι αυτό και ο κόσμος το σιχαινεται.
Και τέλος, όταν ξεκόβεις απο τον απλό κόσμο και κάνεις περατζάδες απο τα συστημικά ΜΜΕ,
τότε κι ο κόσμος σου γυρίζει την πλάτη.
Δεν είναι όλοι μεγαλωμένοι με Γαλλικά και πιάνο.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 13 Μάιος 2021, 08:54

σωστα τα λεει ο παυλος ...θα τα πιασω και εγω απο μια αλλη οπτικη να τα πω
δλδ να βρω πως εγινε ο διαχωρισμος και γιατι καποιοι επιμενουν
και ποιος ειναι ο λογος να επιμείνουν σε κατι που ειναι αναχρονιστικό

θα πω ομως και γιατι κατηγορουν το κκε οι γιαλαντζι κεκεδες
τι ειναι αυτο ακριβως που δεν κανει το κκε κατα την κριση τους :yesyes:
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 14 Μάιος 2021, 10:05

Παυλος Γ. έγραψε:Αγαπητέ σύντροφε,
Αφήνεις τεχνηέντως να εννοηθεί, ότι αφού ο Καζάκης συμμετείχε στην εν λόγω ημερίδα,
Αν όμως δεις προσεκτικά το αφισάκι που παρέθεσες, (και πολύ περισσότερο αν ακούσεις την ομιλία του στο γιουτουμπ),
θα διαπιστώσεις ότι αυτό που είπε, ήταν τα αίτια της οικονομικής κρίσης και κυρίως προτάσεις για να βγούμε απο την κρίση.

Το να ακούσω την ομιλία του Καζάκη φίλε Παύλε ισοδυναμεί με 48ωρο ανάποδο κρέμασμα μου στον πλάτανο του χωριού μου. :D
Χωρίς να την ακούσω ξέρω τι είπε.
Τα ίδια που παπαγαλίζουν όλοι όσοι είναι στην υπηρεσία του κεφαλαίου, από την εποχή της πρώτης διεθνούς, και αυτοπροσδιοριζόμενοι ως μαρξιστές, επαναστάτες και κομμουνιστές διαφωνούσαν τότε και μέχρι σήμερα με τον Μαρξ.
Είμαι σίγουρος ότι ούτε μία φορά ο Καζάκης δεν αναφέρθηκε σε γενική καπιταλιστική κρίση πέρα από την οικονομική που είναι μία από τις πολλές μορφές των καπιταλιστικών κρίσεων.
Είμαι σίγουρος ότι ούτε μια φορά ο Καζάκης δεν αναφέρθηκε στη γενεσιουργό αιτία των καπιταλιστικών κρίσεων (είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε) και με απόλυτη βεβαιότητα σου λέω ότι παρουσίασε την πρόσφατη κρίση ως διαχειριστική ανικανότητα όλων των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων, υπονοώντας σαφώς ότι μια διαφορετική διαχειριστική γραμμή, πάντα μέσα στα αστικά πολιτικο-οικονομικά πλαίσια, θα είχε διαφορετικό αποτέλεσμα.
Και είμαι σίγουρος ότι οι προτάσεις που κατέθεσε ο Καζάκης για την έξοδο από την κρίση (που ειρήσθω εν παρόδω είναι καπιταλιστική κρίση χρεοκοπίας λόγω της μάσας που έπεσε τα προηγούμενα 70 χρόνια από όλα τα αστικά κόμματα σωτήρες) έχουν να κάνουν με επικλήσεις στο εθνικό συναίσθημα για νέους απελευθερωτικούς αγώνες από τη νέα κατοχή και τη συσπείρωση όλων των ''υγιών'' αστικών πολιτικών δυνάμεων, με την εθελοντική συμμετοχή του ελληνικού λαού (που σε καμιά περίπτωση δε φέρει την παραμικρή ευθύνη αλλά ο Καζάκης τον καλεί στο όνομα της εθνικής συσπείρωσης να πληρώσει τα σπασμένα), για το ξεπέρασμα της χωρίς όμως να θιχτεί στο ελάχιστο η δομική λειτουργία του ελληνικού καπιταλισμού.
Και σίγουρα έσκισε τα ρούχα του για να πείσει τους παπάδες (και για να εισπράξει το χειροκρότημα τους) ότι όλοι θα ζήσουν καλύτερα σε μια καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής παρά σε μια καπιταλιστική Ελλάδα του ευρώ.
Τα λέω καλά. :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 14 Μάιος 2021, 11:08

κρισεις παθαινουν ολοι και ολα στα συμπαν -πρεπει να ειναι τελειων γκαν καποιος
για να ισχυριστειι το αντιθετο .... το θεμα ειναι πως διαχειριζομαστε καθε κριση ξεχωριστα

γμτ μου και θελουμε να παμε μπροστα σαν κοινωνια

κοιταζω το πατρικο μου στο χωριο ...αργα και σταθερα μεταβάλλεται σε ερειπιο
ακριβως το ιδιο συμβαινει και σε καθε ζωντα οργανισμο ειτε ειναι οτιδηποτε
ειτε δεξια ειτε κομμουνισμος .....και κριση επαθε και ο κομμουνισμος στην ρωσια
απο τον οποιο δεν συνηρθε -αυτη ειναι η μια αληθεια
ενας παρομοιος κομμουνισμος αυτος της κινας προσαρμοστηκε οπως και η κουβα σιγα σιγα
χωρις να θελω ή να γνωριζω αν εγινε για καλο ή για κακο
0 .

Παυλος Γ.
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Παυλος Γ. » 15 Μάιος 2021, 09:04

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Παυλος Γ. έγραψε:Αγαπητέ σύντροφε,

Το να ακούσω την ομιλία του Καζάκη φίλε Παύλε ισοδυναμεί με 48ωρο ανάποδο κρέμασμα μου στον πλάτανο του χωριού μου. :D
Τα ίδια που παπαγαλίζουν όλοι όσοι είναι στην υπηρεσία του κεφαλαίου, από την εποχή της πρώτης διεθνούς, και αυτοπροσδιοριζόμενοι ως μαρξιστές, επαναστάτες και κομμουνιστές διαφωνούσαν τότε και μέχρι σήμερα με τον Μαρξ.
Είμαι σίγουρος ότι ούτε μία φορά ο Καζάκης δεν αναφέρθηκε σε γενική καπιταλιστική κρίση πέρα από την οικονομική που είναι μία από τις πολλές μορφές των καπιταλιστικών κρίσεων.
Είμαι σίγουρος ότι ούτε μια φορά ο Καζάκης δεν αναφέρθηκε στη γενεσιουργό αιτία των καπιταλιστικών κρίσεων (είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε) και με απόλυτη βεβαιότητα σου λέω ότι παρουσίασε την πρόσφατη κρίση ως διαχειριστική ανικανότητα όλων των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων, υπονοώντας σαφώς ότι μια διαφορετική διαχειριστική γραμμή, πάντα μέσα στα αστικά πολιτικο-οικονομικά πλαίσια, θα είχε διαφορετικό αποτέλεσμα.
Και είμαι σίγουρος ότι οι προτάσεις που κατέθεσε ο Καζάκης για την έξοδο από την κρίση (που ειρήσθω εν παρόδω είναι καπιταλιστική κρίση χρεοκοπίας λόγω της μάσας που έπεσε τα προηγούμενα 70 χρόνια από όλα τα αστικά κόμματα σωτήρες) έχουν να κάνουν με επικλήσεις στο εθνικό συναίσθημα για νέους απελευθερωτικούς αγώνες από τη νέα κατοχή και τη συσπείρωση όλων των ''υγιών'' αστικών πολιτικών δυνάμεων, με την εθελοντική συμμετοχή του ελληνικού λαού (που σε καμιά περίπτωση δε φέρει την παραμικρή ευθύνη αλλά ο Καζάκης τον καλεί στο όνομα της εθνικής συσπείρωσης να πληρώσει τα σπασμένα), για το ξεπέρασμα της χωρίς όμως να θιχτεί στο ελάχιστο η δομική λειτουργία του ελληνικού καπιταλισμού.
Και σίγουρα έσκισε τα ρούχα του για να πείσει τους παπάδες (και για να εισπράξει το χειροκρότημα τους) ότι όλοι θα ζήσουν καλύτερα σε μια καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής παρά σε μια καπιταλιστική Ελλάδα του ευρώ.

Αγαπητέ σύντροφε,
πάμε να δούμε ορισμένα γεγονότα, που θα μας οδηγήσουν σε ασφαλη συμπεράσματα.
Το ΚΚΕ είναι ο ορισμός του συστημικού και αστικού κόμματος.
α) γιατί λαμβάνει ετήσια κομματική επιχορήγηση, με αποτέλεσμα να χάνει την επαναστατικότητα του.
Αυτην που το έβγαλε εκτός νόμου, στα μαχητικά χρόνια του. Κι αυτήν που το έχει κάνει ν΄αδιαφορεί για τα προβληματα του Λαού.
β) συγκυβέρνησε με τη ΝΔ του απέθαντου Μητσοτάκη.
Αυτο και μόνο αρκεί, για να το χαρακτηρίσει κανείς συστημικό.
γ) Αποδέχεται την πολιτική των μνημονίων και της κατοχής της χώρας.
https://www.tovima.gr/2011/05/30/politi ... astrofiki/
κι εδώ
https://www.avgi.gr/politiki/83142_d-ko ... steras?amp

Αντίθετα, πάμε να δούμε τι λέει ο Καζάκης και το ΕΠΑΜ, και κυρίως τι κάνει.
α) διαγραφή του χρέους και στο εδώλιο του κατηγορουμένου αυτών που το φόρτωσαν στην πλάτη του Ελληνικού Λαού.
β) εισόδημα στα νοικοκυριά, με τη μορφή του ελικόπτερου.
γ) έξοδο απο την ΕΕ κι επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.
δ) αλλαγή του Συντάγματος, με περισσότερες ευθύνες και δικαιώματα στους πολίτες.
Κι αν όλ΄ αυτά παραμένουν συνθήματα κι ατάκες, λόγω απαραίτητης πλειοψηφίας που πρέπει να έχει το Μέπωτο, και δεν την έχει,
αυτό που μπορούσε να κάνει, το έκανε κι έβαλε το κεφάλι του στον ντουρβά.
Μήνυση επί εσχάτης προδοσίας σε όσους ψήφισαν μνημόνια, κι έφεραν την κατοχή στη χώρα.
https://www.epamhellas.gr/

Απ΄όλα τα παραπάνω, τι πιστεύεις ;
Ποιός βρίσκεται κοντά στα λαικά στρώματα ;
Ποιός παλεύει για τα συμφέροντα των πολλών ;
Και το κυριώτερο.
Ο Καζάκης φωνάζει εναντίον του Στουρνάρα και της πολιτικής που ακολουθεί.
Το ΚΚΕ ;
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 15 Μάιος 2021, 10:15

Παυλος Γ. έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:

Αγαπητέ σύντροφε,
πάμε να δούμε ορισμένα γεγονότα, που θα μας οδηγήσουν σε ασφαλη συμπεράσματα.

Ας τα δούμε.
Το ΚΚΕ είναι πολιτικό κόμμα εκφραστής αποκλειστικά και μόνο των συλλογικών πολιτικο-οικονομικών συμφερόντων της εργατικής τάξης και όχι προσωπικό τυχοδιωκτικό πολιτικό εγχείρημα του ενός προσώπου, όπως το νεοπαγές επαμ του Καζάκη που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί προς προσωπικό όφελος του την κρίση, που στοχεύει στην απόλυτη ξεφτίλα της πανεθνικής κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικής συμμαχίας μεταξύ εφοπλιστών και οδοκαθαριστών.

Το ΚΚΕ έχει πολιτικό πρόγραμμα που από την πρώτη του παράγραφο αναφέρει καθαρά το στρατηγικό του στόχο:

Το ΚΚΕ ιδρύθηκε το 1918, ως ώριμος καρπός της ανάπτυξης του εργατικού κινήματος στη χώρα μας, κάτω και από την επίδραση της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης του 1917 στη Ρωσία.
Είναι το συνειδητό, οργανωμένο, πρωτοπόρο τμήμα της εργατικής τάξης που έχει στρατηγικό στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

...ενώ το επαμ ψαρεύει σε θολά νερά στη βάση της κάποιας αφηρημένης, και σε καμιά περίπτωση ταξικής, πανεθνικής συγκρότησης πέρα από ιδεολογίες και κομματικές ταυτότητες και ανύπαρκτο στρατηγικό στόχο εκτός από αυτόν της οικονομικής εξυγίανσης του αστικού κράτους στην οποία μας καλεί να συμβάλλουμε όλοι. (πιασ' τ' αυγό και κούρευτο).

Πιο ασφαλές συμπέρασμα (που βγάζει και ο πιο αδαής πολιτικά) από τα παραπάνω δεν υπάρχει.
Τα υπόλοιπα που γράφεις φίλε Παύλε είναι μια δόση από τα κλασικά αντικομμουνιστικά αναμασήματα.
Την επόμενη φορά μην ξεχάσεις να αναφέρεις και το ρόλεξ του Κουτσούμπα.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 15 Μάιος 2021, 10:30

kαι το ρολεξ του κουτσουμπα αλληλεπιδρα οπως και οι καλτσες των μελων
και εγω προσωπικα δεν εχω τιποτα εναντιων των εφοπλιστων ή αλλων μεγαλων
αυτοι ζουν σε αλλο πλανητη απο μενα
το προβλημα μου ειναι ο γειτονας -και ο γειτονας καθε μικρου αστου
ειναι ο μεγαλο αστος που τοσα χρονια βυζαινει απο το δημοσιο με τις ευλογιες του κκε
δηλαδη το κκε δεν ηταν αμετοχο στις συνταξεις των 2000 και στους μισθους των 3000 ευρω

το κκε συμμετειχε στον καπιταλισμο και συνεχιζει να συμμετεχει
προκειται για ψευτοδιλημμα ή με τον λαο ή με τον βαρδινογιαννη
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”