Tι σημαίνει "ριζοσπαστική αριστερά";

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Tι σημαίνει "ριζοσπαστική αριστερά";

Δημοσίευσηαπό pluton » 17 Νοέμ 2023, 16:33

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:Μα πάντα η ίδια τακτική; Στα αδιέξοδα υπάρχει η λύση, βρίζουμε, το χειρότερο είναι ότι βρίζεις από την ασφάλεια του απυρόβλητου που έχει ο συντονιστής.

Μάλλον όμως έχεις δίκαιο ένας αριστερός κατέχει την αλήθεια, γιατί εσύ να είσαι εξαίρεση... Δεν θα παίξω το παιχνίδι σου και δεν θα σε διευκολύνω στα αδιέξοδα σου, είμαι παρά πολύ κουρασμένος για να σου κάνω συντροφιά στον λασπολακο σου, κολυμπά μόνος σου κρόουλ, ύπτιο ότι σε ευχαριστεί.

Εγώ χαλαρώνω με συζήτηση, ίσως και με λίγο χαβαλε, το άθλημα που επέλεξες δεν είναι του γούστου μου.

Πότε σε έβρισε ο Ραν σε αυτό το νήμα?

Εσύ μέρα που είναι δεν ψάχνεις μπας και βρούμε την Ηλενια Ασημακοπούλου.

ilenia.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
karhergr
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό karhergr » 17 Νοέμ 2023, 18:36

Ραν ταν πλαν έγραψε:>
>
Ποιο δεν έχω δει;

Τη Σχολή. Ειδικά ο Αντόρνο έκανε ολομέτωπη επίθεση στην «μαζική κουλτούρα», χαχαχαχα, με την φόρα που πήρε τα έβαλε και με την τζαζ. Μιλάμε ισοπεδωτική κριτική σε μουσικολογικό, φιλοσοφικό, κοινωνιολογικό και φιλοσοφικό επίπεδο. Εσύ μας λες τώρα ότι θα αποδεχόταν την ... τραπ. Οκ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 17 Νοέμ 2023, 20:23

Νομίζω πως αυτά που λέει ο Ραν ταιριάζουν πιο πολύ στην μεταμοντέρνα κουκουρούκου νέα αριστερά των ΗΠΑ (που έχει επιρροές από ΣτΦ) παρά στην ορίτζιναλ σχολή που είχε μια κάποια σοβαρότητα.
0 .

Άβαταρ μέλους
karhergr
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό karhergr » 17 Νοέμ 2023, 20:42

Λαχουρένιος έγραψε:Νομίζω πως αυτά που λέει ο Ραν ταιριάζουν πιο πολύ στην μεταμοντέρνα κουκουρούκου νέα αριστερά των ΗΠΑ (που έχει επιρροές από ΣτΦ) παρά στην ορίτζιναλ σχολή που είχε μια κάποια σοβαρότητα.

Και με το ΚΚΕ τώρα, κάτι από Νέα Αριστερά έχει πάρει, μια χαρά είχαμε αφιερώματα σε Άσιμο και Γώγου στο φεστιβάλ, με το καλό και Τζιμάκο του χρόνου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 18 Νοέμ 2023, 11:29

Λαχουρένιος έγραψε:Νομίζω πως αυτά που λέει ο Ραν ταιριάζουν πιο πολύ στην μεταμοντέρνα κουκουρούκου νέα αριστερά των ΗΠΑ (που έχει επιρροές από ΣτΦ) παρά στην ορίτζιναλ σχολή που είχε μια κάποια σοβαρότητα.

Ο Ραν ξέρει πολύ καλά τι λέει γιατί άρχισε τη μελέτη των βασικών κλασικών (Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν) τη μακρινή περίοδο που έκανε
την πρακτική του ως μαθητευόμενος διανομέας φιαλών πετρογκάζ. :D
Κάπου τότε πήρε το αυτί μου για κάποια ''κριτική θεωρία'' εκπορευόμενη από κάποια μετα-μαρξιστική σέχτα ονομαζόμενη και ΣτΦ.
Ψάχνοντας το πράγμα ανακάλυψα ότι το μέγα λάθος των σημερινών φραγκφουρτιανών (σε όλες τις ''μαρξιστικές'' εκφάνσεις τους ακόμα
και των σημερινών ''αριστερών ριζοσπαστών τύπου συριζα) είναι το ότι μέσα στην ημιμάθεια τους θεωρούν ως ενιαία σχολή σκέψης τη ΣτΦ
και ενιαίο το σύνολο των θεωρητικών έργων που την απαρτίζουν. :fico:
Και κατάλαβα με το μικρό μου κομμουνιστικό μυαλουδάκι ότι ο ''νεομαρξισμός'' που πρεσβεύει η ''κριτική θεωρία'' της ΣτΦ δεν είναι τίποτα
περισσότερο από το παραμέρισμα της επαναστατικότητας της κριτικής της πολιτικής οικονομίας του καπιταλισμού του Μαρξ
και ότι υποστηρίζει (η κριτική θεωρία) ως πρωτεύουσα ανάγκη την ανάδειξη της φιλοσοφικής και ιστορικής σκέψης του συνταιριάζοντας
την παράλληλα με επί μέρους θεωρίες κριτικής της αστικής μαζικής κουλτούρας, γνωσιολογίας, αισθητικής, πολιτισμού, γλώσσας και λόγου, θρησκείας, οικογένειας, σεξουαλικότητας κλπ, όπως και το ότι αυτό που προτείνει η συγκεκριμένη ''σχολή'' ως πανάκεια είναι το ότι μέσα από την
υπονόμευση όλων των παραπάνω και την ανάδειξη των αντιφάσεων τους μέσα στις παρηκμασμένες αστικές κοινωνίες θα επαναπροσδιοριστεί
η επαναστατικότητα της ''μάζας'' όχι στην αναχρονιστική βάση της συλλογικότητας που απορρέει από τις οικονομικές σχέσεις των μελών των αστικών κοινωνιών αλλά από τον αποκλειστικά και μόνο υποκειμενικό προσδιορισμό της όποιας ''ατομικής ταυτότητας'' που θα
φέρει νομοτελειακά την ανατροπή του καπιταλισμού εκ των έσω και χωρίς επανάσταση υποσκάπτοντας τις βασικές του ηθικές αρχές. :D
Αυτά από Αντόρνο, Χορκχάιμερ, Φρομ, Χάμπερμας και λοιπούς μέχρι τη στιγμή που σκάει μύτη ο Μαρκούζε και βάζει τα πράγματα
στη θέση τους παίρνοντας όλο αυτό τον ακαταλαβίστικο και ασύνδετο μεταξύ του φιλοσοφικό αχταρμά όλων των υπολοίπων και
ξεκαθαρίζει ότι καλά όλα αυτά που μας λέτε αλλά αν δεν βρουν εφαρμογή και έκφραση μέσα στη νέα ''αριστερή πρωτοπορία'' που αποτελείται
κυρίως από το κοινωνικό περιθώριο ξεχάστε τις κοινωνικές ανατροπές.
Άποψη που έγινε κυρίαρχη εδώ και πενήντα χρόνια στους κόλπους της μετα-μαρξιστικής διακαιωματιστικής ''αριστεράς'' φτάνοντας
σήμερα στο να αποκτά οντότητα και πολιτική έκφραση στο σύνολο του δυτικού κόσμου συμπορευόμενη με το διεθνές φονταμενταλιστικό
φεμιναζί κίνημα και το απανταχού ''αριστερο-ριζοσπαστικό κασσελαριάτο''. :fico:
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 18 Νοέμ 2023, 11:41

karhergr έγραψε:

Και με το ΚΚΕ τώρα, κάτι από Νέα Αριστερά έχει πάρει, μια χαρά είχαμε αφιερώματα σε Άσιμο και Γώγου στο φεστιβάλ, με το καλό και Τζιμάκο του χρόνου.

Κατηγορείς το ΚΚΕ για ''φραγκφουρτιανισμό'';
Έχεις εντοπίσει στην πολιτική του σημεία κυνικομηδενιστικής κουλτούρας και στοιχεία ''επαναστατικού'' τυχοδιωκτισμού;
Ή μήπως το έπιασες να χρησιμοποιεί στην προπαγάνδα του προτροπές απολυτοποίησης της βίας και τακτικές τρομοκρατικών
μεθόδων στους αγώνες του;
Είδες κάπου να χρησιμοποιεί ιδέες του Ντεμπρέ, του Φάνον ή του Μάο Τσε Τουνγκ; :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Νοέμ 2023, 16:34

Λαχουρένιος έγραψε:
karhergr έγραψε:Και πολύ σωστά. Δεν μπαίνει ζήτημα κατάκτησης της εξουσίας για το εργατικό κίνημα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, ας διεκδικήσουμε την ηγεμονία στο πολιτισμικό πεδίο.

Γενικά οι επαναστάσεις δεν είναι καλές, το 50% μένει αμέτοχο, από τους υπόλοιπους, το 30% είναι υπέρ, το 20% κατά, μετά την αιματηρή ήττα της αντεπανάστασης αρχίζει το ξεσκαρτάρισμα μεταξύ των επαναστατών, πολλοί σκοτώνονται ή την κάνουν για έξω και τελικά μένουν πίσω συντρίμμια, μίσος για δεκαετίες και πολύς πόνος. Η αϊτινή επανάσταση έφερε τον Ντεβαλιέ, η ρωσική τον Γιέλτσιν και η γαλλική τον Ναπολέοντα και την παλινόρθωση ... να μην μιλήσω για Κούβα ή Βιετνάμ που ήμουν τον περασμένο μήνα ...

Πολύ δύσκολα η άρχουσα τάξη θα αφήσει την εξουσία οικειοθελώς όμως.

η αρχουσα ταξη ειναι αυτη που καθοριζει τον λαο -ολοι ειδαμε που κατεληξαν και ο εθνικισμος των ναζι και ο κομμουνισμος του κκ στο = πληρης διαχωρισμος του ανθρωπου

οποτε για μενα ειναι σαν χαζα παιζακια οσο προσπαθουν τον διαχωρισμο
ολες οι ιδεολογιες ακομη και αυτες που τις πιστευουμε σαν ευαγγελιο
περιεχουν την αρχουσα ταξη που οικτιρει ο λαχου

και ολοι οι αριστεροι -κακως απαντω ετσι σε ενα σχολιο αλλα δεν θα γραψω και βιβλιο

ολες οι ιδεολογιες περιεχουν ή χακαρονται με σφαλματα ακομη και ο εθνικισμος που πιστευω εγω .....στο μονο πραγμα που με εντυπωσιαζει ακομη ειναι οτι δεν εχει καμια
σημασια η μορφωση που εχει καποιος για να πλανεθει
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
karhergr
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό karhergr » 18 Νοέμ 2023, 19:12

nemo έγραψε:>
η αρχουσα ταξη ειναι αυτη που καθοριζει τον λαο -ολοι ειδαμε που κατεληξαν και ο εθνικισμος των ναζι και ο κομμουνισμος του κκ στο = πληρης διαχωρισμος του ανθρωπου

οποτε για μενα ειναι σαν χαζα παιζακια οσο προσπαθουν τον διαχωρισμο

Ας είμεθα επιφυλακτικοί εις την χρήσιν τέτοιων όρων. Αυτό που αποκαλούμε «άρχουσα τάξις», είναι απλώς μια αφαίρεσις και όπως όλες οι αφαιρέσεις, κρύβει κινδύνους. Μην ξεχνούμε ότι πίσω από αυτές κρύβονται εις την πραγματικότητα άνθρωποι.
0 .

Άβαταρ μέλους
karhergr
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό karhergr » 18 Νοέμ 2023, 19:14

Ραν ταν πλαν έγραψε:>
Κατηγορείς το ΚΚΕ για ''φραγκφουρτιανισμό'';
>

Να πω την αμαρτία μου, γραμμένο το έχω το ΚΚΕ πολλά χρόνια τώρα. Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει, χαχαχαχαχα
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 18 Νοέμ 2023, 19:44

Tελικά δεν μάθαμε ακόμη, που έγκειται η ριζοσπαστικότητα των αυτοαποκαλούμενων και ριζοσπαστών στην ιδρωμένη μασχάλη της Βλακανικής;
Στον δικαιωματισμό; Aυτόν τον στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ :hmmm

Μήπως στο ότι στηρίζει στα δικαστήρια τους αλητάμπουρες που καίνε αυτοκίνητα και σπάνε βιτρίνες; (πχ τα ημιπιτσιρίκια τέκνα των βουλευτών του)
ΟΚ, καίνε και σπάνε, μετά τι; Έρχεται ο μπαμπάς στην κυβέρνηση και χτυπάει τα τραπέζια, βαράει τα νταούλια :hmmm
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”