Προέλλην έγραψε:Δηλαδή αν με γράψουν για προσπέραση σε διπλή γραμμή, μπορώ να λέω ότι παραβίαση τον ΚΟΚ σε εισαγωγικά, γιατί το κράτος δεν έκανε τον συγκεκριμένο δρόμο με διπλή λωρίδα;
Ή αν με γράψουν για παράνομο παρκάρισμα, να λέω ότι φταίει το κράτος γιατί δεν έφτιαξε παραπάνω θέσεις στάθμευσης;
Ή αν ληστέψω καμιά τράπεζα, να λέω ότι φταίει το κράτος που δεν φρόντισε να έχω λεφτά χωρίς ιδιαίτερο κόπο;
Eνδιαφέρουσα αυτή η προσέγγιση των παραβατικών. Βέβαια, αυτή είναι και η κυρίαρχη άποψη των πειρατών της ΕΛ Τορτούγκας που καμώνεται την κοινωνία. Θα κλέψουν, θα σπάσουν, θα βρωμίσουν, θα παρανομήσουν, κτλ, και πάντα θα έχουν έτοιμη μια δικαιολογία, πάντα θα φταίει κάποιος άλλος, και θα προσπαθούν να βγούν και απο πάνω με θεατρινισμούς πνιξίματος απο το δίκιο κιόλας

Καταρχάς το θέμα μου δεν είναι η κλήση σε αυτό το κωλοκράτος αλλά αφού θες να εστιάσουμε σε αυτό ... ΝΑΙ θέλω πρώτα να μου παρέχεις μια σωστή πόλη όπου μπορώ να ζω ανθρώπινα και μετά να με γράφεις.
Επειδή δεν μπορείς να φτιάξεις ένα σωστό κράτος η εύκολη λύση δεν είναι να τιμωρείς τους πολίτες σου από δική σου ανικανότητα. Και δεν αφορά μόνο την κατάσταση στους ελληνικούς δρόμους αυτό. Είναι μια γενικότερη νοοτροπία σε πάρα πολλούς τομείς.
Εσύ μπορεί να το ερμηνεύεις ως μια προσπάθεια "εκσυγχρονισμού" της χώρας και ότι ήρθε ο Μητσοτάκης σου να βάλει σε τάξη τους ελ μπαμπουίνους αλλά στην πραγματικότητα τίποτα από αυτά δε συμβαίνει. Μια κοροϊδία είναι όλα μέσα στα μούτρα μας.
Έχουμε έναν πρωθυπουργό που φέρεται σαν τον γυμνό αυτοκράτορα που πουλάει το ίματζ ότι είναι πρωθυπουργός σε κάποιο κράτος της Σκανδιναβίας αλλά με παροχές βαλκανίλας.
Που δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι θα γίνουμε ποτέ σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος αλλά μη δουλευόμαστε και μεταξύ μας τώρα.
Δεν ξέρω αν ο Μητσοτάκης το κάνει από αφέλεια ή την έχει ψωνίσει τελείως ή το κάνει συνειδητά αφού ξέρει ότι απευθύνεται σε ηλίθιους που τα πιστεύουν όλα.
Πάντως ξέρεις τι θα γίνει στο τέλος; Δεν ξέρω μετά από πόσες τετραετίες αλλά μετά από κάποιο σημείο θα αποσυρθεί και αυτός στα τελευταία έδρανα της Βουλής σαν τον άλλον τον κουρασμένο και ξέρεις τι θα πάρεις εσύ; Καμένη γη. Αυτό θα πάρεις. Και θα έχουμε άλλο ένα Καστελόριζο πιθανά όπου με διάγγελμα θα σου λένε "δυστυχώς αποτύχαμε".
Και ξαναγυρνάμε στην "κλήση" όπου είναι το κερασάκι στην τούρτα. Νομίζεις ότι αλήθεια αυτό με νοιάζει; Στα @@ μου η κλήση. Έχω σηκώσει τα χέρια μου ψηλά έτσι κι αλλιώς. Καλαμπούρι κάνω πλέον με τους μπάτσους. Τι άλλο να κάνεις σε μια γενικότερη παρανοϊκή κατάσταση που ζούμε;
Και όπως αναφέρθηκε και από άλλους ναι. Ζούμε σε μια χώρα που σε ωθούν στην παρανομία.
Αλλά για ποια παρανομία μιλάμε; Είναι όντως παρανομία;
Ποια είναι η παρανομία; Όταν σου λένε το ένα απαγορεύεται, το άλλο απαγορεύεται... Να βγούμε από το σπίτι μας επιτρέπεται;
Πας να αφήσεις το αμάξι σου εδώ απαγορεύεται σου λέει. Πας να το αφήσεις εκεί απαγορεύεται κι εκεί. Και πού να το βάλω; Στον γκώλο μου;
Και δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο κακό να ζητάς να βρεθεί μια λύση στο θέμα της στάθμευσης. Δεν είναι πρόβλημα αυτό; Λες και ζητάμε να νομιμοποιηθούν τα ναρκωτικά από Βενεζουέλα ξέρω γω. Γιατί το παρουσιάζουμε ως ένα θέμα που κανείς δεν πρέπει να συζητάει; Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ.
Ναι δεν έχουμε πού να παρκάρουμε τα γαμημένα αυτοκίνητά μας. Γιατί η λύση είναι η τιμωρία;
Επίσης, το γεγονός ότι πας να με παρουσιάσεις ως παραβατικό στοιχείο με αλητήρια συμπεριφορά δε σε τιμά καθόλου. Με εμένα μιλάς. Μετά από τόσα χρόνια που με "ξέρεις" δε νομίζω ότι σου έχω δώσει αυτή την εικόνα. Που δε με νοιάζει και να στην έχω δώσει αλλά θα μας διαβάζει κανένας άσχετος και θα νομίζει ότι με τις φιξαρισμένες πασπαρτού απαντήσεις σου τύπου "ο κλαψιάρης έλληνας που θέλει να παρανομεί με μια δικαιολογία στο στόμα ... " θα δικαιώνουμε και τον Μητσοτάκη κιόλας έτσι όπως το παρουσιάζεις.
Πάμε στην "κλήση" ξανά. Όντως είναι μια περίπτωση όπως ανέφερε ο Αντμίν. Με γράψανε λέει γιατί εκεί που πάρκαρα πατούσα σε γραμμή κυκλοφορίας σε ένα άκυρο σημείο σε μια άκυρη στιγμή της μέρας με κλειστή αγορά αργά το απόγευμα κτλ. Να πω ας πούμε ότι ήταν και ώρα αιχμής ή ότι παράτησα πχ το αμάξι μου στη μέση της Τσιμισκή ή ότι έκανα κάτι άλλο χοντρόπετσο ας πούμε.
"Πούντηνα;" λέω στον μπάτσο.
"Να μου λέει..." και μου δείχνει μια ξεθωριασμένη γραμμή ή μάλλον καλύτερα ό,τι είχε απομείνει από τη φθορά του χρόνου.
Όσο την είδες εσύ άλλο τόσο την είδα κι εγώ.
.gif)
Σαν εκείνο τον πίνακα ζωγραφικής στο Κωνσταντίνου και Ελένης που έπρεπε να φανταστείς μόνος σου τον λύκο που αχνοφαινόταν πάνω στα βουνά που ζωγράφισε ο ζωγράφος που επίσης έπρεπε να τα φανταστείς μόνος σου.
Δλδ έπρεπε να μυρίσω τα νύχια μου εγώ ότι σε εκείνο το σημείο απαγορεύεται το παρκάρισμα αφού δεν υπήρχε καμία εμφανής απαγορευτική σήμανση. Και να φανταστείς ότι έλεγξα κιόλας πριν το αφήσω.
Το να συντηρείται το οδικό δίκτυο ας πούμε ούτε μας περνάει από το μυαλό έτσι; Αλλά τα πρόστιμα ξέρουμε να τα εισπράττουμε.
Και που λες κάνω ένσταση "όχι για την κλάψα ... να μου σβήσουν την κλήση τύπου" αλλά έτσι για την περιέργεια να δω τι θα μου απαντήσουν και για να μην πέσω αμαχητί.
.gif)
Αν και ήξερα ότι θα πάρω τα τρία μου.
Και φυσικά πήρα την αναμενόμενη απάντηση. Στα @@ μας οι ενστάσεις σας. Πλερώ τώρα που θες και καλοσυντηρημένο οδικό δίκτυο σκουλήκι.
Και φυσικά την κλήση την πλήρωσα για να πάρει λίγη μπογιά ο γυφτόΔημος μπας και πατήσει πάνω τις γραμμές να φαίνονται καλύτερα ως όφειλε. Αν δεν τα φάνε πουθενά αλλού και αυτά.
Δε μου λες; Για πάνε σε ώρα αιχμής Αγίου Δημητρίου. Διπλο και τριπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά και στη μέση μια τζούρα λωρίδα κυκλοφορίας να προσπαθούν να περάσουν στουμπωμένα αμάξια. Μιλάμε ΧΑΟΣ. Η τροχαία; ΠΟΥΘΕΝΑ.
Πιο κει το τουρκικό προξενείο να το φυλάνε κλούβες με μπάτσους. Μπροστά στα μάτια τους να συμβαίνει αυτό το έκτρωμα.
Με πιάνει το φανάρι εκεί μπροστά και επ' ευκαιρίας λέω σε έναν μπάτσο εκεί που έπαιζε με το κινητό "Αδερφεεεεεεεεεεεεεεεέ δε βλέπεις εδώ τι γίνεται;"
Σηκώνει το βλέμμα του από το κινητό και μου λέει "Α ναι έχετε δίκιο. Τώρα ειδοποιώ"
Δε μου λες; Όταν παίζει ο ΠΑΟΚ ή ο Άρης δεν ισχύει ο ΚΟΚ; Που παρκάρουν μέχρι και πάνω στις κολόνες και παίζουμε τέτρις πώς θα περάσουμε ανάμεσα από τα αυτοκίνητα; Πού είναι εκεί η τροχαία; Που αναστατώνεται ολόκληρη η περιοχή
γιατί ΠΑΟΚ αφού και πρέπει όλοι να υπομένουμε αυτή την κατάσταση. Τους φόρους μου εγώ γιατί τους πληρώνω; Για να προσέχει η αστυνομία τον ΠΑΟΚ ή για να κάνει τη δουλειά της και να γράφει τους παρανομούντες; Εκεί γιατί δεν γράφει;
Θες να σου αναφέρω και άλλα παραδείγματα;
Δεν λέω να συγκρίνουμε παρανομίες και αφού το κάνει ο άλλος το κάνω κι εγώ. Δεν το λέω με αυτή την έννοια. Αλλά ρε αδερφέ δεν μπορείς να είσαι απών εκεί που υπάρχει το πραγματικό πρόβλημα και να κάνεις τα στραβά μάτια και να σε πιάνει η
υψηλή αίσθηση του καθήκοντος σε κάτι ανούσιες περιπτώσεις τύπου "Λείπουν στον Δήμο 5 εκτυπωτές, ας βγούμε να γράψουμε 50 αυτοκίνητα να γεμίσουμε τα ταμεία".
Με συγχωρείς αλλά κάποια πρόστιμα που βεβαιώνονται κάνουν μπαμ ότι έχουν τέτοιον τον χαρακτήρα.
Πάνε φάνε το παντεσπάνι σου τώρα που σου σερβίρει η κυβέρνησή σου.