Βγήκε ο Κασσέλαρος;

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Βγήκε ο Κασσέλαρος;

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 10 Οκτ 2024, 07:44

bizeli έγραψε:Μοναρχία έχουμε; Τι έχουμε;

Αστική δικτατορία :D
1 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 10 Οκτ 2024, 08:00

bizeli έγραψε:
pluton έγραψε:Ταυτόχρονα την ίδια εποχή δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση

Α ναι; Σύμφωνα με ποιον; Με τα δικά σου τα κριτήρια; Εσύ ποιους εκπροσωπείς; Σε ποια μερίδα πληθυσμού ανήκεις;
Γιατί ο καθένας "βλέπει" μόνο τις προτάσεις που του αρέσουν/εξυπηρετούν/συμφέρουν/βολεύουν.

Όπως και να έχει είναι μεγάλος κίνδυνος για τη δημοκρατία να διαδίδετε και να διαδίδεται αυτή η άποψη.
Ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.
Μοναρχία έχουμε; Τι έχουμε;

Όχι Μπιζέλι δεν είμαι η ήμουνα και πιθανά δεν θα είμαι και στο μέλλον ΝΔ..... Είμαι από άλλο ανέκδοτο εγώ.

Αυτή είναι η άποψη της κοινωνίας και με βρίσκει σύμφωνο. Ποιο ικανή κυβέρνηση από το 1974 δεν είχαμε, μέσα στη σάπια Δημοκρατία είναι ότι καλύτερο μπορεί να δώσει.

Πες μου εσύ ποιος ήταν καλύτερος; Η κυβέρνηση Τσίπρα με το τσίρκο της; Ποια;

Φυσικά και δεν έχουμε μοναρχία αλλά σήμερα μέσα σ' αυτή την σαπιλα να κάνουμε τον σταυρό μας που μας κυβερνούν τουλάχιστον αυτοί.... Ιδρώνω να σκεφτώ μια κυβέρνηση Κασσελακη Τάιλερ η μία κυβέρνηση Πολάκη Παππά για να μη μιλήσω για το ΠΑΣΟΚ και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 10 Οκτ 2024, 08:16

pluton έγραψε:Όχι Μπιζέλι δεν είμαι η ήμουνα και πιθανά δεν θα είμαι και στο μέλλον ΝΔ..... Είμαι από άλλο ανέκδοτο εγώ.

Αυτή είναι η άποψη της κοινωνίας και με βρίσκει σύμφωνο. Ποιο ικανή κυβέρνηση από το 1974 δεν είχαμε, μέσα στη σάπια Δημοκρατία είναι ότι καλύτερο μπορεί να δώσει.

0/10 :ohno343:

Θα σε πω εγώ πώς γίνεται το παιχνίδι υψηλού επιπέδου.
Θα το παίζεις τζημερικός όλο τον καιρό, θα ρίχνεις και 1-2 ποστ μια στο τόσο κατά της ΝΔ, έτσι για ξεκάρφωμα, και λίγο πριν τις εκλογές θα λες ότι αποφάσισες να ψηφίσεις ΝΔ, γιατί δεν πρέπει με τίποτα να ξανάρθουν οι κομμουνισταί στην εξουσία.

Μάθε μπαλίτσα. :pardon:
2 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 10 Οκτ 2024, 08:52

Adminović έγραψε:
pluton έγραψε:Όχι Μπιζέλι δεν είμαι η ήμουνα και πιθανά δεν θα είμαι και στο μέλλον ΝΔ..... Είμαι από άλλο ανέκδοτο εγώ.

0/10 :ohno343:

Θα το παίζεις τζημερικός όλο τον καιρό, θα ρίχνεις και 1-2 ποστ μια στο τόσο κατά της ΝΔ, έτσι για ξεκάρφωμα, και λίγο πριν τις εκλογές θα λες ότι αποφάσισες να ψηφίσεις ΝΔ, γιατί δεν πρέπει με τίποτα να ξανάρθουν οι κομμουνισταί στην εξουσία.

Δηλαδή κανονική Μοσάντ, δεν το είχα για πάρτι μου.... Σιγά η ΝΔ μη έχει ανάγκη την ταπεινή μου ψήφο..... 41% ρεεεε και θα ανέβει στις επόμενες εκλογές, δεν βλέπετε τι γίνετε γύρω σας.

Το χρέος μειώνεται το 2025 θα είναι 10+ μονάδες κάτω επί του ΑΕΠ.
Προπληρωμή δανείων.
Η ανεργία μονοψήφια.
Μείωση φόρων.
Αύξηση κοινωνικών παροχών.
Οπλισμός στο στράτευμα.
Εξόρυξη ορυκτού πλούτου.
Πράσινη ανάπτυξη.
Διπλωματική ευρωστία.
Έργα, έργα, έργα. Όχι εγκαίνια με μουσαμάδες.
Ηρεμία, τάξη.
Τα πάντα λειτουργούν.

Με λάθη ναι αλλά λάθη υποφερτα όχι παραλείψεις εγκληματικές και ανεπάρκειες, με άσχετους, ανεπαρκείς και λίγους σε όλες τις βαθμίδες στην κυβερνηση. Μια σύγκριση με την περίοδο της αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ ) σε κάνει να κάνεις τον σταυρό σου.

ΤΩΡΑ

Βασιλειάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Γινόμαστε τσίρκο!

https://www.facebook.com/share/v/ndYgyWHniD7z1JhV/
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 10 Οκτ 2024, 11:00

Adminović έγραψε:0/10 :ohno343:

Aν όσοι έλεγαν ότι ψηφίζουν Τζημ το έκαναν όντως, τότε η ΔΗΞΑΝ θα έμπαινε στη βουλή με 5%. ΚρυφοπουστόΝΔ είναι οι πιο πολλοί.
1 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 10 Οκτ 2024, 12:07

Λαχουρένιος έγραψε:
bizeli έγραψε:Μοναρχία έχουμε; Τι έχουμε;

Αστική δικτατορία :D

Της πιο ελεεινής και γελοίας μορφής.
Αστική δικτατορία που το ιδεολογικό της οπλοστάσιο βρίσκει έκφραση μέσα από τα πρωινάδικα
(όρα Καινούργιου, Λιάγκα, Πορτοσάλτε κ.λ.π. ιδεολογικούς αγκιτάτορες) τα οποία έχουν αναλάβει
το ρόλο του υπερασπιστή της «Συνταγματικής έκφρασης του κεφαλαίου.» :fico:
Κι εμείς εδώ αρκούμεθα σε έναν Πλούτωνα. :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 10 Οκτ 2024, 12:08

pluton έγραψε:Το χρέος μειώνεται το 2025 θα είναι 10+ μονάδες κάτω επί του ΑΕΠ.
Προπληρωμή δανείων.
Η ανεργία μονοψήφια.
Μείωση φόρων.
Οπλισμός στο στράτευμα.
Εξόρυξη ορυκτού πλούτου.
Πράσινη ανάπτυξη.
Διπλωματική ευρωστία.
Ηρεμία, τάξη.
Τα πάντα λειτουργούν.

Δέσε τα βρακιά σου ρε μη σου φύγει τίποτα και βραχυκυκλώσει η εύρυθμος κυβερνητική λειτουργία.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 10 Οκτ 2024, 12:22

Ραν ταν πλαν έγραψε:
pluton έγραψε:Το χρέος μειώνεται το 2025 θα είναι 10+ μονάδες κάτω επί του ΑΕΠ.
Προπληρωμή δανείων.
Η ανεργία μονοψήφια.
Μείωση φόρων.
Οπλισμός στο στράτευμα.
Εξόρυξη ορυκτού πλούτου.
Πράσινη ανάπτυξη.
Διπλωματική ευρωστία.
Ηρεμία, τάξη.
Τα πάντα λειτουργούν.

Δέσε τα βρακιά σου ρε μη σου φύγει τίποτα και βραχυκυκλώσει η εύρυθμος κυβερνητική λειτουργία.

Ότι μπορώ κάνω και εγώ .... Υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που δεν ανέφερα, αλλά βασικά μιας και δεν αντικρούεται παρά μόνο με κραυγές, φαινεται ότι συμφωνείτε.

Εξάλλου η αριστερά διακυβερνησε και είδαμε τα χάλια της.

Σπίρτζης: Ο Κασσελάκης δίνει τη μάχη της ψαροταβέρνας – Περιφέρεται όπου έχει κόσμο και μπαίνει στο πλάνο για να δείχνει ότι έχει ρεύμα

Τζάκρη: Θέλω να πω στον Πολάκη ότι για να καθίσουν κάποιοι στο ίδιο τραπέζι, πρέπει να είναι μεταξύ τους έντιμοι

https://www.facebook.com/share/v/pBH1b2pQPwE7LEij/

:D :D :D

Mε αυτά που βλέπω καταλήγω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα. Μήπως οι ΚΚΕδες θέλουν να ποστάρω τι κατά καιρούς ξέρασε ο ένας ΚΚΕες για τον άλλο ΚΚΕε;
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 10 Οκτ 2024, 19:57

pluton έγραψε:Αυτή είναι η άποψη της κοινωνίας και με βρίσκει σύμφωνο. Ποιο ικανή κυβέρνηση από το 1974 δεν είχαμε

Eπιβεβαιώνω, με την υποσημείωση βέβαια ότι εδώ δεν μιλάμε για την κλασσική ΝΔ, αλλά κατά βάση για τον κ. Κ. Μητσοτάκη και την στενή του ομάδα, η οποία σε σημαντικό βαθμό αποτελείται απο σημιτικούς εκσυγχρονιστές.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 10 Οκτ 2024, 20:30

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Δηλαδή αν με γράψουν για προσπέραση σε διπλή γραμμή, μπορώ να λέω ότι παραβίαση τον ΚΟΚ σε εισαγωγικά, γιατί το κράτος δεν έκανε τον συγκεκριμένο δρόμο με διπλή λωρίδα;
Ή αν με γράψουν για παράνομο παρκάρισμα, να λέω ότι φταίει το κράτος γιατί δεν έφτιαξε παραπάνω θέσεις στάθμευσης;
Ή αν ληστέψω καμιά τράπεζα, να λέω ότι φταίει το κράτος που δεν φρόντισε να έχω λεφτά χωρίς ιδιαίτερο κόπο;

Eνδιαφέρουσα αυτή η προσέγγιση των παραβατικών. Βέβαια, αυτή είναι και η κυρίαρχη άποψη των πειρατών της ΕΛ Τορτούγκας που καμώνεται την κοινωνία. Θα κλέψουν, θα σπάσουν, θα βρωμίσουν, θα παρανομήσουν, κτλ, και πάντα θα έχουν έτοιμη μια δικαιολογία, πάντα θα φταίει κάποιος άλλος, και θα προσπαθούν να βγούν και απο πάνω με θεατρινισμούς πνιξίματος απο το δίκιο κιόλας :nono:

Καταρχάς το θέμα μου δεν είναι η κλήση σε αυτό το κωλοκράτος αλλά αφού θες να εστιάσουμε σε αυτό ... ΝΑΙ θέλω πρώτα να μου παρέχεις μια σωστή πόλη όπου μπορώ να ζω ανθρώπινα και μετά να με γράφεις.
Επειδή δεν μπορείς να φτιάξεις ένα σωστό κράτος η εύκολη λύση δεν είναι να τιμωρείς τους πολίτες σου από δική σου ανικανότητα. Και δεν αφορά μόνο την κατάσταση στους ελληνικούς δρόμους αυτό. Είναι μια γενικότερη νοοτροπία σε πάρα πολλούς τομείς.
Εσύ μπορεί να το ερμηνεύεις ως μια προσπάθεια "εκσυγχρονισμού" της χώρας και ότι ήρθε ο Μητσοτάκης σου να βάλει σε τάξη τους ελ μπαμπουίνους αλλά στην πραγματικότητα τίποτα από αυτά δε συμβαίνει. Μια κοροϊδία είναι όλα μέσα στα μούτρα μας.
Έχουμε έναν πρωθυπουργό που φέρεται σαν τον γυμνό αυτοκράτορα που πουλάει το ίματζ ότι είναι πρωθυπουργός σε κάποιο κράτος της Σκανδιναβίας αλλά με παροχές βαλκανίλας.
Που δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι θα γίνουμε ποτέ σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος αλλά μη δουλευόμαστε και μεταξύ μας τώρα.
Δεν ξέρω αν ο Μητσοτάκης το κάνει από αφέλεια ή την έχει ψωνίσει τελείως ή το κάνει συνειδητά αφού ξέρει ότι απευθύνεται σε ηλίθιους που τα πιστεύουν όλα.
Πάντως ξέρεις τι θα γίνει στο τέλος; Δεν ξέρω μετά από πόσες τετραετίες αλλά μετά από κάποιο σημείο θα αποσυρθεί και αυτός στα τελευταία έδρανα της Βουλής σαν τον άλλον τον κουρασμένο και ξέρεις τι θα πάρεις εσύ; Καμένη γη. Αυτό θα πάρεις. Και θα έχουμε άλλο ένα Καστελόριζο πιθανά όπου με διάγγελμα θα σου λένε "δυστυχώς αποτύχαμε".

Και ξαναγυρνάμε στην "κλήση" όπου είναι το κερασάκι στην τούρτα. Νομίζεις ότι αλήθεια αυτό με νοιάζει; Στα @@ μου η κλήση. Έχω σηκώσει τα χέρια μου ψηλά έτσι κι αλλιώς. Καλαμπούρι κάνω πλέον με τους μπάτσους. Τι άλλο να κάνεις σε μια γενικότερη παρανοϊκή κατάσταση που ζούμε;
Και όπως αναφέρθηκε και από άλλους ναι. Ζούμε σε μια χώρα που σε ωθούν στην παρανομία.
Αλλά για ποια παρανομία μιλάμε; Είναι όντως παρανομία;
Ποια είναι η παρανομία; Όταν σου λένε το ένα απαγορεύεται, το άλλο απαγορεύεται... Να βγούμε από το σπίτι μας επιτρέπεται;
Πας να αφήσεις το αμάξι σου εδώ απαγορεύεται σου λέει. Πας να το αφήσεις εκεί απαγορεύεται κι εκεί. Και πού να το βάλω; Στον γκώλο μου;
Και δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο κακό να ζητάς να βρεθεί μια λύση στο θέμα της στάθμευσης. Δεν είναι πρόβλημα αυτό; Λες και ζητάμε να νομιμοποιηθούν τα ναρκωτικά από Βενεζουέλα ξέρω γω. Γιατί το παρουσιάζουμε ως ένα θέμα που κανείς δεν πρέπει να συζητάει; Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ.
Ναι δεν έχουμε πού να παρκάρουμε τα γαμημένα αυτοκίνητά μας. Γιατί η λύση είναι η τιμωρία;

Επίσης, το γεγονός ότι πας να με παρουσιάσεις ως παραβατικό στοιχείο με αλητήρια συμπεριφορά δε σε τιμά καθόλου. Με εμένα μιλάς. Μετά από τόσα χρόνια που με "ξέρεις" δε νομίζω ότι σου έχω δώσει αυτή την εικόνα. Που δε με νοιάζει και να στην έχω δώσει αλλά θα μας διαβάζει κανένας άσχετος και θα νομίζει ότι με τις φιξαρισμένες πασπαρτού απαντήσεις σου τύπου "ο κλαψιάρης έλληνας που θέλει να παρανομεί με μια δικαιολογία στο στόμα ... " θα δικαιώνουμε και τον Μητσοτάκη κιόλας έτσι όπως το παρουσιάζεις.

Πάμε στην "κλήση" ξανά. Όντως είναι μια περίπτωση όπως ανέφερε ο Αντμίν. Με γράψανε λέει γιατί εκεί που πάρκαρα πατούσα σε γραμμή κυκλοφορίας σε ένα άκυρο σημείο σε μια άκυρη στιγμή της μέρας με κλειστή αγορά αργά το απόγευμα κτλ. Να πω ας πούμε ότι ήταν και ώρα αιχμής ή ότι παράτησα πχ το αμάξι μου στη μέση της Τσιμισκή ή ότι έκανα κάτι άλλο χοντρόπετσο ας πούμε.
"Πούντηνα;" λέω στον μπάτσο.
"Να μου λέει..." και μου δείχνει μια ξεθωριασμένη γραμμή ή μάλλον καλύτερα ό,τι είχε απομείνει από τη φθορά του χρόνου.
Όσο την είδες εσύ άλλο τόσο την είδα κι εγώ. :laugh1: Σαν εκείνο τον πίνακα ζωγραφικής στο Κωνσταντίνου και Ελένης που έπρεπε να φανταστείς μόνος σου τον λύκο που αχνοφαινόταν πάνω στα βουνά που ζωγράφισε ο ζωγράφος που επίσης έπρεπε να τα φανταστείς μόνος σου.
Δλδ έπρεπε να μυρίσω τα νύχια μου εγώ ότι σε εκείνο το σημείο απαγορεύεται το παρκάρισμα αφού δεν υπήρχε καμία εμφανής απαγορευτική σήμανση. Και να φανταστείς ότι έλεγξα κιόλας πριν το αφήσω.
Το να συντηρείται το οδικό δίκτυο ας πούμε ούτε μας περνάει από το μυαλό έτσι; Αλλά τα πρόστιμα ξέρουμε να τα εισπράττουμε.

Και που λες κάνω ένσταση "όχι για την κλάψα ... να μου σβήσουν την κλήση τύπου" αλλά έτσι για την περιέργεια να δω τι θα μου απαντήσουν και για να μην πέσω αμαχητί. :laugh1: Αν και ήξερα ότι θα πάρω τα τρία μου.
Και φυσικά πήρα την αναμενόμενη απάντηση. Στα @@ μας οι ενστάσεις σας. Πλερώ τώρα που θες και καλοσυντηρημένο οδικό δίκτυο σκουλήκι.

Και φυσικά την κλήση την πλήρωσα για να πάρει λίγη μπογιά ο γυφτόΔημος μπας και πατήσει πάνω τις γραμμές να φαίνονται καλύτερα ως όφειλε. Αν δεν τα φάνε πουθενά αλλού και αυτά.

Δε μου λες; Για πάνε σε ώρα αιχμής Αγίου Δημητρίου. Διπλο και τριπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά και στη μέση μια τζούρα λωρίδα κυκλοφορίας να προσπαθούν να περάσουν στουμπωμένα αμάξια. Μιλάμε ΧΑΟΣ. Η τροχαία; ΠΟΥΘΕΝΑ.
Πιο κει το τουρκικό προξενείο να το φυλάνε κλούβες με μπάτσους. Μπροστά στα μάτια τους να συμβαίνει αυτό το έκτρωμα.
Με πιάνει το φανάρι εκεί μπροστά και επ' ευκαιρίας λέω σε έναν μπάτσο εκεί που έπαιζε με το κινητό "Αδερφεεεεεεεεεεεεεεεέ δε βλέπεις εδώ τι γίνεται;"
Σηκώνει το βλέμμα του από το κινητό και μου λέει "Α ναι έχετε δίκιο. Τώρα ειδοποιώ" :laugh1:

Δε μου λες; Όταν παίζει ο ΠΑΟΚ ή ο Άρης δεν ισχύει ο ΚΟΚ; Που παρκάρουν μέχρι και πάνω στις κολόνες και παίζουμε τέτρις πώς θα περάσουμε ανάμεσα από τα αυτοκίνητα; Πού είναι εκεί η τροχαία; Που αναστατώνεται ολόκληρη η περιοχή γιατί ΠΑΟΚ αφού και πρέπει όλοι να υπομένουμε αυτή την κατάσταση. Τους φόρους μου εγώ γιατί τους πληρώνω; Για να προσέχει η αστυνομία τον ΠΑΟΚ ή για να κάνει τη δουλειά της και να γράφει τους παρανομούντες; Εκεί γιατί δεν γράφει;

Θες να σου αναφέρω και άλλα παραδείγματα;
Δεν λέω να συγκρίνουμε παρανομίες και αφού το κάνει ο άλλος το κάνω κι εγώ. Δεν το λέω με αυτή την έννοια. Αλλά ρε αδερφέ δεν μπορείς να είσαι απών εκεί που υπάρχει το πραγματικό πρόβλημα και να κάνεις τα στραβά μάτια και να σε πιάνει η υψηλή αίσθηση του καθήκοντος σε κάτι ανούσιες περιπτώσεις τύπου "Λείπουν στον Δήμο 5 εκτυπωτές, ας βγούμε να γράψουμε 50 αυτοκίνητα να γεμίσουμε τα ταμεία".
Με συγχωρείς αλλά κάποια πρόστιμα που βεβαιώνονται κάνουν μπαμ ότι έχουν τέτοιον τον χαρακτήρα.

Πάνε φάνε το παντεσπάνι σου τώρα που σου σερβίρει η κυβέρνησή σου.

Δεν σε θεωρώ κατ αρχήν λούμπεν παραβατικό στοιχείο. Εκ των πραγμάτων όμως κατατάσσεις τον εαυτό σου στους κλαψιάρηδες έλληνες που θέλουν να παρανομούν με μια δικαιολογία στο στόμα.

Πιάνω τυχαία αυτό:

Δε μου λες; Για πάνε σε ώρα αιχμής Αγίου Δημητρίου. Διπλο και τριπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά και στη μέση μια τζούρα λωρίδα κυκλοφορίας να προσπαθούν να περάσουν στουμπωμένα αμάξια. Μιλάμε ΧΑΟΣ. Η τροχαία; ΠΟΥΘΕΝΑ.
Πιο κει το τουρκικό προξενείο να το φυλάνε κλούβες με μπάτσους. Μπροστά στα μάτια τους να συμβαίνει αυτό το έκτρωμα.
Με πιάνει το φανάρι εκεί μπροστά και επ' ευκαιρίας λέω σε έναν μπάτσο εκεί που έπαιζε με το κινητό "Αδερφεεεεεεεεεεεεεεεέ δε βλέπεις εδώ τι γίνεται;"
Σηκώνει το βλέμμα του από το κινητό και μου λέει "Α ναι έχετε δίκιο. Τώρα ειδοποιώ" :laugh1:

Δηλαδή φταίει η τροχαία και ο Μητσοτάκης που ο κάθε παράνθρωπος ελληνοπίθηκος πρέπει να τριπλοπαρκάρει εκεί που απαγορεύεται;
Φοροδιαφεύγει, ααα δεν φταίει, φταίει που δεν τον κάνουν πολλούς ελέγχους, που δεν έχει ο καθένας απο δύο εφοριακούς μόνο γι αυτόν.
Κλπ Κλπ. Υπάρχει ένα πάτερν εδώ -> αυτά είναι παθέτικ δικαιολογίες τριτοκοσμικών.

Κατ τα άλλα, συνοπτικά:

(1) Ο εκσυγχρονισμός, τόσο των υποδομών μιας χώρας, όσο και της νοοτροπίας της κοινωνίας της, είναι μακρόσυρτη διεργασία, χωρίς εξασφαλισμένη κάποια γραμμική πορεία. Πόσο καιρό έκανε ο ελληνοπίθηκος να μάθει να φοράει ζώνη ή κράνος; (ακόμη οι μισοί δεν φοράνε) Πόσο καιρό θα κάνει να μάθει να μην μπεκροπίνει και μετά να πιάνει το τιμόνι, ή για να μην καπνίζει εκεί που δεν πρέπει; Οπως βλέπεις, για να δείς μια μικρή και μόνο βελτίωση, θέλει να περάσουν 30-40 χρόνια τουλάχιστον.

(2) H κατάσταση της χώρας είναι τέτοια, που το διακύβευμα δεν είναι αυτή τη στιγμή ακριβώς αν θα έχεις απο μεθαύριο τους δρόμους της Ελβετίας (κάτι πρακτικά αλλά και θεωρητικά αδύνατο), αλλά να τερματίσεις όρθια στον Μαραθώνιο απομείωσης του λόγου χρέους προς ΑΕΠ. Παρ όλα αυτά, αρκετά πράγματα έχουν γίνει παράλληλα. Και όσα δεν έχουν γίνει, είναι γιατί είτε δεν υπάρχουν τα λεφτά, είτε γιατί τα ακυρώνει στην πράξη ο λούμπεν τριτοκοσμικός λαός της χώρας.

(3) Η τήρηση θεσπισμένων νόμων για την εύρυθμη λειτουργία μας κοινωνίας, δεν προϋποθέτει κάποιο ανώτερο επίπεδο ύπαρξης υποδομών και παροχών απο το κράτης της. Ακριβώς το αντίθετο, τα εύρωστα κράτη με καλές υποδομές, προκύπτουν απο κοινωνίες με ικανότητα τήρησης κανονισμών και διαδικασιών.
(Παρεπιπτώντος, το ίδιο συμβαίνει και με την ανάκαμψη των οικονομιών που χρεωκοπούν. Οι τριτοκοσμικές, συνήθως παγιδεύονται σε έναν αέναο κύκλο υπανάπτυξης και λαϊκισμού, ενώ οι πρωτοκοσμικές εξυγιαίνονται σχετικά γρήγορα)
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”