Tι σημαίνει "ριζοσπαστική αριστερά";

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Tι σημαίνει "ριζοσπαστική αριστερά";

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Νοέμ 2023, 19:46

karhergr έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:>
Κατηγορείς το ΚΚΕ για ''φραγκφουρτιανισμό'';
>

Να πω την αμαρτία μου, γραμμένο το έχω το ΚΚΕ πολλά χρόνια τώρα. Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει, χαχαχαχαχα

μην το παρεις σαν μια προσωπικη μομφη αλλα για μενα το χειροτερο ειδος
ειναι οι τυποι που τα γραφουν ολα πχ δεν σε ενδιαφερει λες αλλα ολο γυρω γυρω κλωθογυριζεις περι κκ και αριστερων ιδεων κλπ

και εγω βεβαια τα γραφω καπως μπερδεμενα αφου για να τα πω αναλυτικα
θα χρειαστω και χρονο και συζητησεις προσωπικες αλλα μια ιδεα την δινω
στο περιπου

αλλα κοιτα να δεις πως ειστε μερικοι ..πεντε εξι μηνυματα σε ενα τυπο που επιμενει
οτι τα οπλα δεν εκπυρσοκροτουν αν δεν τους τραβηξουν την σκανδαλη
και υπαρχουν τοσα παραδειγματα απο ατυχηματα αλλα αυτος τον χαβα του
αυτο λεγεται εμμονη και ολοι τις εχουμε ως ενα βαθμο για χιλια δυο πραγματα
και εγω εχω τις δικες μου αλλα πολλες τις εχω εγκαταλειψει και αλλες τις επεξεργαζομαι
με προσοχη και αλλες τις απαλοιφω απο τον νου
αλλα προσεξε τωρα! στο τελος θα παραμεινω παλι με μια τεραστια εμμονη
αλλα υπαρχουν και διαφορες στο μεγεθος των εμμονων ..εκει βρισκεται η μαγκια
του ανθρωπου να μπορει να τις προσδωσει το αναλογο βαθος και πλατος

δες και τον ραν που δεν μπορει να σκεφτει οτι η χουντα του παπαδοπουλου
ηταν χιλιες φορες πιο ηπιοτερη απο τον κομμουνισμο -και δεν ειναι μονο ο ραν
που δειχνει πιο καταρτισμενος στο πολιτικοιδεολογικο και φαντασου τωρα τους υπολοιπους πως σκεφτονται

τελος να πω οτι ειστε πολυ μπερδεμενοι και δεν το αντιλαμβανοσαστε
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
karhergr
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό karhergr » 18 Νοέμ 2023, 19:56

nemo έγραψε:>

Κοίτα να δεις, δεν έχεις άδικο, απλά δεν μπορώ να παρακολουθήσω πια τις ιδεολογικές μεταλλάξεις ενός κόμματος τα τελευταία τριάντα χρόνια, καθώς και την ιστορία που γράφει εκ νέου, συνεχώς, με βάση τις καινούργιες θέσεις του. Πες δεν μας αφήνει η καθημερινότητα που είναι δύσκολη, αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Δεν είμαστε «μπερδεμένοι», κουρασμένοι είμαστε ...
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Νοέμ 2023, 20:01

Προέλλην έγραψε:Tελικά δεν μάθαμε ακόμη, που έγκειται η ριζοσπαστικότητα των αυτοαποκαλούμενων και ριζοσπαστών στην ιδρωμένη μασχάλη της Βλακανικής;
Στον δικαιωματισμό; Aυτόν τον στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ :hmmm

Μήπως στο ότι στηρίζει στα δικαστήρια τους αλητάμπουρες που καίνε αυτοκίνητα και σπάνε βιτρίνες; (πχ τα ημιπιτσιρίκια τέκνα των βουλευτών του)
ΟΚ, καίνε και σπάνε, μετά τι; Έρχεται ο μπαμπάς στην κυβέρνηση και χτυπάει τα τραπέζια, βαράει τα νταούλια :hmmm

ουτε και εγω καταλαβαινω στις διαφορες στην πραγματικη ζωη
αλλα βιωνουμε μια λαιτ τραγωδια εκανα αναζητηση και μου βγηκε αυτο

Με τον όρο Ριζοσπαστική αριστερά, περιγράφεται ένα πολιτικό ρεύμα που τοποθετείται στον χώρο της Αριστεράς (ή και της Ακροαριστεράς) και συγκεκριμένα υιοθετείται από κόμματα και πολιτικούς που ακολουθούν την "σκληρή γραμμή" της θέσης αυτής και αντιτίθενται σε μεταρρυθμίσεις.

απορια ! αντιτιθεται η ριζοσπαστικη αριστερα στις μεταρρυθμισεις ; και σε ποιες;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Νοέμ 2023, 20:14

karhergr έγραψε:
nemo έγραψε:>

Κοίτα να δεις, δεν έχεις άδικο, απλά δεν μπορώ να παρακολουθήσω πια τις ιδεολογικές μεταλλάξεις ενός κόμματος τα τελευταία τριάντα χρόνια, καθώς και την ιστορία που γράφει εκ νέου, συνεχώς, με βάση τις καινούργιες θέσεις του. Πες δεν μας αφήνει η καθημερινότητα που είναι δύσκολη, αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Δεν είμαστε «μπερδεμένοι», κουρασμένοι είμαστε ...

και αυτο ειναι το λαθος ολονων μας οτι δεν μπορουμε να ξεφυγουμε απο αυτο που μαθαμε και ζησαμε .. σκεψου ομως τι υπαρχει σημερα και που δεν υποκεινται σε αλλαγες

ζουμε διαρκως σε ενα μεταβαλλομενο κοσμο ..συζητα με καποιον ογδονταρη
και θα σου πει ποσες πολιτικοκοινωνικες αλλαγες εγιναν στην ζωη του

το κκ εχει και ενα δικιο που εμμενει σε αυτα που ελεγε και πριν απο εκατο χρονια
καθως καθε γενια ζει με την ιδιεα ακριβως αιτιωδη συναφεια

προσωπικα αν ηταν να διαλεξω χωρο θα διαλεγα τον καθολικο κομμουνισμο
παρα την ριζοσπαστικη αριστερα

αλλα προτιμω τον εθνικισμο γιατι ολα οσα υποσχεται ο κομμουνισμος ο εθνικισμος
τα προσφερει καλυτερα
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 18 Νοέμ 2023, 21:21

karhergr έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:>
Κατηγορείς το ΚΚΕ για ''φραγκφουρτιανισμό'';
>

Να πω την αμαρτία μου, γραμμένο το έχω το ΚΚΕ πολλά χρόνια τώρα. Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει, χαχαχαχαχα

Ουδεμία έκπληξις. :D
Η αστική μαζική κουλτούρα (προπαγάνδα) έχει κάνει άριστη δουλειά πάνω στη δημιουργία ψευδών συνειδήσεων οι οποίες λογίζονται σε δισεκατομμύρια παγκοσμίως.
Εσύ γιατί να αποτελείς εξαίρεση; :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 18 Νοέμ 2023, 23:52

nemo έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Tελικά δεν μάθαμε ακόμη, που έγκειται η ριζοσπαστικότητα των αυτοαποκαλούμενων και ριζοσπαστών στην ιδρωμένη μασχάλη της Βλακανικής;
Στον δικαιωματισμό; Aυτόν τον στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ :hmmm

Μήπως στο ότι στηρίζει στα δικαστήρια τους αλητάμπουρες που καίνε αυτοκίνητα και σπάνε βιτρίνες; (πχ τα ημιπιτσιρίκια τέκνα των βουλευτών του)
ΟΚ, καίνε και σπάνε, μετά τι; Έρχεται ο μπαμπάς στην κυβέρνηση και χτυπάει τα τραπέζια, βαράει τα νταούλια :hmmm

ουτε και εγω καταλαβαινω στις διαφορες στην πραγματικη ζωη
αλλα βιωνουμε μια λαιτ τραγωδια εκανα αναζητηση και μου βγηκε αυτο

Με τον όρο Ριζοσπαστική αριστερά, περιγράφεται ένα πολιτικό ρεύμα που τοποθετείται στον χώρο της Αριστεράς (ή και της Ακροαριστεράς) και συγκεκριμένα υιοθετείται από κόμματα και πολιτικούς που ακολουθούν την "σκληρή γραμμή" της θέσης αυτής και αντιτίθενται σε μεταρρυθμίσεις.

απορια ! αντιτιθεται η ριζοσπαστικη αριστερα στις μεταρρυθμισεις ; και σε ποιες;

Πχ στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, στον περιορισμό της μαύρης οικονομίας, στους υγιείς προϋπολογισμούς, στη μείωση του δημοσίου χρέους, στον περιορισμό της διαφθοράς, στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, και γενικά όλα όσα βελτιώνουν αντικεικειμενικά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Βεβαια, αυτο δεν είναι ριζοσπαστισμός, αλλά βαθιά συντήρηση και αντίδραση, στην υπηρεσία των πλέον καθυστερημένων δυνάμεων της κοινωνίας και οικονομίας.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 19 Νοέμ 2023, 11:48

nemo έγραψε:Με τον όρο Ριζοσπαστική αριστερά, περιγράφεται ένα πολιτικό ρεύμα που τοποθετείται στον χώρο της Αριστεράς (ή και της Ακροαριστεράς) και συγκεκριμένα υιοθετείται από κόμματα και πολιτικούς που ακολουθούν την "σκληρή γραμμή" της θέσης αυτής και αντιτίθενται σε μεταρρυθμίσεις.

Εκεί που το βρήκες αυτό γράφουν απλά μαλακίες. :D
Το φαινόμενο της ''ριζοσπαστικής αριστεράς'' παρουσιάστηκε αρχικά στη δεκαετία του 1970 λόγω της σταδιακής διάβρωσης της ευρωπαϊκής
σοσιαλδημοκρατίας από τις ιδέες του νεοφιλελευθερισμού, της αδυναμίας της να εφαρμόσει ''σοσιαλιστικές'' οικονομικές πολιτικές, την απαξίωση
εκ μέρους της του κράτους πρόνοιας και την απομάκρυνση της από τον ''παρωχημένο'' κεϋσιανισμό των προηγουμένων δεκαετιών,
που αποτελούσε την αιχμή του δόρατος της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της, δημιουργώντας πολιτικό κενό μεταξύ του νεοφιλελευθερισμού
και των κοινωνικών στρωμάτων που προσβλέπουν στη μεταμόρφωση του συστήματος μέσω των κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Αυτό το κενό ήρθε να καλύψει βαθμιαία η ανύπαρκτη μέχρι τότε ''ριζοσπαστική αριστερά'', υιοθετώντας βασικά τις πρώην σοσιαλδημοκρατικές
πολιτικές, αλλά κρατώντας στην πολιτική ρητορική της αναφορές ρήξης με το σύστημα, και απευθύνθηκε σε όλα εκείνα τα μεσο-μικροαστικά κοινωνικά
στρώματα που θεώρησαν ότι η σοσιαλδημοκρατία πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους προβάλλοντας τον εαυτό της (η ριζοσπαστική αριστερά)
ως την πιο αξιόπιστη αριστερή, έναντι της απαξιωμένης πολιτικά σοσιαλδημοκρατίας, κυβερνητική εναλλακτική λύση ψαρεύοντας
ψηφοφόρους και στελέχη από όλο το πολιτικό φάσμα πράγμα που κάνει την ενότητα στη βάση αλλά και στο εσωτερικό της δύσκολη έως και αδύνατη.

Ο δικός μας συριζα είναι το πιο επιτυχημένο ''ριζοσπαστικό αριστερό'' τουρλουμπούκι πανευρωπαϊκά που βγήκε προσωρινά κερδισμένο
από την περίοδο της κρίσης, και που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την πλήρη κατάρρευση του απέναντι σοσιαλδημοκρατικού μαγαζιού (πασοκ),
μοστράροντας την αοριστία των ''αριστερών'' πολιτικών του θέσεων αλλά και την κομματική και κοινωνική του αλλοπρόσαλλη σύνθεση
ως την πολιτική συνείδηση της νέας ''ριζοσπαστικής αριστεράς'' που θα οδηγούσε το νεοφιλελευθερισμό σε οριστική ήττα.
Βασικά η ερμηνεία του όρου ''ριζοσπαστική αριστερά'' έγκειται στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό, την πολιτική ασυνειδησία και στο ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»
αφού για να βρεθεί στην εξουσία ο δικός μας συριζα δε δίστασε να λαϊκίσει ασύστολα και να συνεργαστεί κυβερνητικά με την ακροδεξιά
πληρώνοντας στο τέλος τα επίχειρα της ανύπαρκτης ''αριστερής συνείδησης'' του δικαιώνοντας στην πράξη (και εκ του αποτελέσματος)
το «ανεμομαζώματα-ανεμοσκορπίσματα» φτάνοντας σήμερα στην πλήρη αποσύνθεση.
Να ζούμε να τον θυμόμαστε. :fico:
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 19 Νοέμ 2023, 12:39

Νέμο για σένα

Немо, не читай, что пишет Ран, это сведет тебя с ума, сынок.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Νοέμ 2023, 15:20

pluton έγραψε:Νέμο για σένα

Немо, не читай, что пишет Ран, это сведет тебя с ума, сынок.

=Νέμο, μην διαβάζεις τι γράφει ο Ραν, θα σε τρελάνει, γιε μου.

κοιτα να σου πω την αληθεια καποτε τα ελεγα και εγω αλλα τωρα αν δεν τα διαβασω
δυο και τρεις φορες δεν τα καταλαβαινω

αλλα βρισκω οτι εχει δικιο με την οπτικη της ιδεολογιας του του κκ
οσο για τον υπολοιπο συμφερτο της αριστερας και να τα καταλαβω ειναι σαν να μην τα καταλαβαινω
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 24 Νοέμ 2023, 18:01

karhergr έγραψε:Και με το ΚΚΕ τώρα, κάτι από Νέα Αριστερά έχει πάρει, μια χαρά είχαμε αφιερώματα σε Άσιμο και Γώγου στο φεστιβάλ, με το καλό και Τζιμάκο του χρόνου.

Αν μένει στο επίπεδο της αισθητικής δεν το βρίσκω κακό. Πάντως ελπίζω σιγά σιγά να ξεφύγει από την υποκουλτούρα των 70s. Δεν μπορείς να κάνεις ''νεανικό'' φεστιβάλ με καλλιτέχνες μισού αιώνα. Έχει κουράσει αυτή η ιστορία.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”