Μετεκλογικές εξελίξεις στο ναυάγιο του σύριζα, aka η πορεία προς το 3%

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Μετεκλογικές εξελίξεις στο ναυάγιο του σύριζα, aka η πορεία προς το 3%

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 24 Νοέμ 2024, 20:30

Σκωπτικό σχόλιο για τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο γνωστός στιχουργός Νίκος Μωραΐτης.

«Τώρα που ο Τσίπρας πήρε το σκοτάδι του και το έριξε στην κάλπη, υπενθυμίζω τι έγραφα χθες:

Πηγαίνοντας αύριο να ψηφίσει, θα επικυρώσει το αντιδημοκρατικό κύκνειο άσμα του ΣΥΡΙΖΑ, που συνέβη πριν από δύο εβδομάδες.Θα μου πείτε, πού ξέρεις ότι θα πάει; Θα ευχόμουν να διαψευστώ πανηγυρικά, γιατί αυτό θα έδειχνε ότι έχει διατηρήσει μέσα του μία ψίχα αξιοπρέπειας.Όμως φοβάμαι ότι είναι τόσο βαθιά χωμένος πια σε αυτό το παιχνίδι ίντριγκας, αντεκδίκησης και μίσους, που δεν έχει το καθαρό μυαλό να προστατεύσει τον εαυτό του.Και, κυρίως, δεν έχει κανέναν γύρω του ο οποίος να έχει το καθαρό μυαλό να προστατεύσει τον ηγέτη του.

Τέσσερις σημειώσεις:

1.Θα βγάλουν όποιον αριθμό ψηφισάντων θέλουν. Μόνοι τους ψηφίζουν, μόνοι τους μετράνε, μόνοι τους αποφασίζουν. Απλώς θα πολλαπλασιάσουν τις ψήφους του κάθε υποψηφίου, φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη του.

2.Όλο το παιχνιδάκι των προηγούμενων ημερών “ο Τσίπρας είπε: αφήστε τον να μπει στο συνέδριο”, “ο Τσίπρας ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα για το εάν η βάση θέλει τον Κασσελάκη υποψήφιο” ήταν επικοινωνιακές κουτοπονηριές του επιτελείου του με διαρροές προς δικούς τους δημοσιογράφους, για να μπορέσει να εμφανιστεί σήμερα στην κάλπη.

3.Όταν έγραφα πριν από τρεις μήνες ότι ο Τσίπρας είναι πίσω απ’ όλα, η πλειοψηφία αρνιόταν να το πιστέψει. Ελπίζω σήμερα να κατάλαβαν και οι τελευταίοι.

4.Στο ερώτημα “γιατί ασχολείσαι τόσο με τον Τσίπρα;”, η απάντηση είναι: Αυτόν τον αριβίστα, που έκανε την Αριστερά χλεύη του Βορίδη και του Άδωνι, τον εμπιστεύθηκα.

Ο Τσίπρας ποδοπάτησε ό,τι σημαντικότερο -μετά την αγάπη- έχει να χαρίσει ένας άνθρωπος σε έναν άλλο άνθρωπο: την εμπιστοσύνη»

https://www.documentonews.gr/article/ek ... tin-kalpi/
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 24 Νοέμ 2024, 20:30

0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 24 Νοέμ 2024, 20:33

0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 24 Νοέμ 2024, 21:13

Εικόνα

Πρώτος ο Φάμελλος στο 20% των ψηφισάντων

Προβληματισμό για τα αποτελέσματα που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Ανδρέας Δρυμιώτης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα που έδωσε η Κουμουνδούρου στο 20% της ενσωμάτωσης.

Ο πολιτικός αναλυτής, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι τα αποτελέσματα τον ενοχλούν, γιατί δεν έχουν δεκαδικά.

«Μεθοδολογικά δεν μπορούν να βγουν αποτελέσματα χωρίς δεκαδικά, αυτό σημαίνει ότι υπήρξε "μπαλαμούτι"» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρυμιώτης.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 24 Νοέμ 2024, 21:25

0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 24 Νοέμ 2024, 21:29

Εικόνα

Στο 42% της ενσωμάτωσης των ψηφισάντων

Mετά το κράξιμο έβαλαν και δεκαδικά, μην τους πούνε και απατεώνες τους ανθρώπους.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 24 Νοέμ 2024, 22:44

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος με 50,1%

https://www.protothema.gr/politics/arti ... os-me-501/

:ghgh:
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 26 Νοέμ 2024, 00:39

«Σήμερα είναι μια μέρα χαράς για τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί παρά το συγκεκριμένο σχέδιο ρευστοποίησης και διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ που συνέλαβαν συγκεκριμένοι κύκλοι της ολιγαρχίας, το σχέδιο απέτυχε. Η συμμετοχή των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, του δημοκρατικού κόσμου που ήρθε στις κάλπες για να εκλέξει νέο πρόεδρο ήταν η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που κράτησε τον ΣΥΡΙΖΑ όρθιο και έδωσε το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, ήταν, είναι και θα είναι η καλύτερη απάντηση στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και το μητσοτακικό παρακράτος», είπε.

Συνέχισε ευχαριστώντας «τα δεκάδες χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και δημοκρατικούς πολίτες, οι οποίοι στήριξαν την υποψηφιότητά μου ως πρόεδρο και μου έδωσαν ένα 43,5%. Είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη αυτό το ποσοστό και δηλώνω προς πάσα κατεύθυνση ότι θα σταθώ αντάξιός του.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους από την ομάδα μου που στάθηκαν δίπλα μου, τους εκατοντάδες φίλους σε όλη την Ελλάδα που με ανιδιοτελή τρόπο στάθηκαν δίπλα μου. Τους δύο βουλευτές που στάθηκαν δίπλα μου και θα μείνω πραγματικά στην ιστορία ως ο άνθρωπος που κατάφερε να πάρει αυτό το ποσοστό έχοντας κάνει εμφάνιση μόνο σε ένα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι, δείχνοντας πως οι ιδέες, η καθαρή πρόταση και ο καθαρός λόγος μπορεί να βρει δίοδο στην κοινωνία.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Σωκράτη Φάμελλο που πήρε το 49,5%. Να πω ότι δεν χρειάζεται δεύτερος γύρος».

Ο Παύλος Πολάκης έστειλε μήνυμα ενότητας λέγοντας πως «πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι, να οργανώσουμε τον αγώνα για να ρίξουμε το μητσοτακικό παρακράτος. Εγώ δηλώνω επίσης καθαρά ότι θα συνεχίσω να παλεύω για το πρόγραμμα των έξι πυλώνων της αναδιανομής υπέρ της εργασίας, της επανάκτησης δημόσιων αγαθών, της μεγάλης αλλαγής, στο κράτος και στο μεγάλο ασθενή, τη Δικαιοσύνη, το ισχυρό κοινωνικό κράτος με το διπλασιασμό των αμοιβών του υγειονομικού προσωπικού και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Όλο αυτό το πρόγραμμα, που από την πρώτη στιγμή διατύπωσα να γίνει κυρίαρχο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα είμαι εδώ, θα είμαι παρών την επόμενη μέρα για να δώσουμε τη μάχη γι’ αυτό που πραγματικά θέλει η κοινωνία.

Θέλω άλλη μια φορά να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μου και να δηλώσω ότι θα είμαι στρατιώτης της παράταξης προκειμένου να μπορέσουμε να ανοίξουμε ένα άλλο δρόμο για την κοινωνία, για εμάς και τα παιδιά μας».

Ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε μεν ενωτικός, ωστόσο, από τα λεγόμενά του προκύπτει ότι το ποσοστό που έλαβε δεν θα πρέπει να θεωρηθεί αμελητέο από τον νέο Πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο. Άλλωστε το είπε ξεκάθαρα στις δηλώσεις του: «Θα είμαι στρατιώτης της παράταξης για να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο για την κοινωνία. Ο κόσμος αποφάσισε. Αυτά που εγώ λέω δεν είναι πλειοψηφικά αλλά είναι επι της ουσίας ο μισός ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν διεκδικώ τον β’ γύρο γιατί δεν θέλω να ταλαιπωρήσω τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

Ο κ. Πολάκης σημείωσε ακόμη: «Δεν χρειαζόμαστε άλλο διχασμό. Δεν χρειαζόμαστε άλλη τοξικότητα. Η σημερινή συμμετοχή είναι απάντηση στους πολιτικούς ανεπαρκείς, στους τοξικούς και διχαστικούς».

https://www.voria.gr/article/ekloges-sy ... tiria-ston

Αμέσως έτρεξε ο νανοβιονικός να παρερμηνεύσει τις ενωτικές δηλώσεις του συντρόφου :s_no

Λάθος του Σωκράτη Φάμελλου χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης την απόφαση να μην γίνει δεύτερος γύρος για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως επισήμανε, το πρωί της Δευτέρας «η πρώτη δήλωση Πολάκη είναι δήλωση "ετοιμαστείτε για μεγάλο ξύλο"».

Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε, τέλος, «εντελώς βέβαιος ότι θα διασπαστούν ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ, θα τσακωθούν ξανά, ο Πολάκης θα γράφει διάφορα στο Facebook, θα προσπαθούν να τον μαζέψουν...».

https://www.protothema.gr/politics/arti ... si-polaki/
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 26 Νοέμ 2024, 19:11

Πρόθεση ψήφου

Νέα Δημοκρατία: 27,2% (από 25%)
ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: 15,7% (από 13,1%)
Ελληνική Λύση: 8,5% (από 7,1%)
ΚΚΕ: 8,0%
Φωνή Λογικής: 7,0% (από 6%)
Κίνημα Δημοκρατίας (Κασσελάκης): 6%
ΣΥΡΙΖΑ: 4,3% (από 6,6%)
Πλεύση Ελευθερίας: 3,5% (από 3,8%)
ΝΙΚΗ: 3,0% (από 4,4%)
ΜέΡΑ25: 3% (από 3,5%)
Νέα Αριστερά: 2,5% (από 3%)
Δεν έχω αποφασίσει: 7,5% (από 14,5%)

https://www.cnn.gr/politiki/story/45045 ... afi-samara
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 26 Νοέμ 2024, 19:15

Πέτρος παππάς και Νίνα Κασιμάτη φέρονται να ετοιμάζονται για το ΠΑΣΟΚ. Φήμες λένε και για τον Αποστολάκη αλλά και τη Λινού :asd03:
0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”