Sarastro έγραψε:Πιθανώς, εγώ πάντως δεν χέστηκα. Εγώ ξέρω τι προβλήματα έχει η Ελλάδα και θέλω να ξέρω αν δεδομένων των προβλημάτων, είμαι ασφαλής όταν έρχομαι εκεί. Ενώ επί δεκαετίες ήμουν, τώρα ο Τσίπρας και οι υπουργοί του, μου λένε ότι όχι, δεν είμαι.Ραν ταν πλαν έγραψε:Σαραστρο, η πλειοψηφία εδώ μέσα χέστηκε για το κυβερνητικό σχέδιο ή για τα σχέδια των προηγουμένων κυβερνήσεων.
Τα εκατέρωθεν κυβερνητικά σχέδια, εδώ αφορούν δύο ή τρεις το πολύ μεμονωμένες περιπτώσεις που αθωώνουν η κάθε μία τη δική της πλευρά με επιχειρήματα του κώλου.Μπλα, μπλα, μπλα, μιά χαρά δικαιολογίες γιά να μη κάνει κανείς τίποτα.Ραν ταν πλαν έγραψε:Οι περισσότεροι εντοπίζουμε το πρόβλημα ως διαχρονικό και αποδίδουμε ευθύνες σε όλους όσους προμόταραν την αυθαίρετη δόμηση για ψηφοθηρικούς λόγους και σε αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν αυτό το προμοτάρισμα.
Και μέσα από τις επισημάνσεις μας, όχι ότι πιστεύουμε ότι θα αλλάξουμε τα πράγματα, άλλωστε σε κουφούς μιλάμε, θέλουμε να αναδείξουμε ότι υπάρχει και μια τρίτη άποψη που αν περάσει στη συνείδηση αυτού που ονομάζουμε απλού ανθρώπου θα αποφύγουμε στο μέλλον τραγωδίες όπως η πρόσφατη.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ήσουν ασφαλής. Το 1998, ή 1999 έπιασε φωτιά το δασάκι, στο λόφο πάνω από τον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου. Δεν ήμουν εκεί, αλλά είπα στον πατέρα μου να αρπάξει το παιδί και να έρθει Αθήνα, όπως και έκανε. Υπερβολικό, γιατί ούτε που μας πλησίασε η φωτιά. Από το 2001 και μετά, πληρώνω ένα πενηντάρικο επιπλέον για αποψίλωση στο ένα από τα δύο οικόπεδα που συνορεύουν με το δικό μου, καθότι ο ιδιοκτήτης έχει έρθει σε 20 χρόνια το πολύ 5 φορές. Θα με σώσει; ΟΧΙ, αλλά θα καθυστερήσει η γαμημένη να έρθει έστω και λίγα λεπτά. Μπορεί αυτά να είναι κρίσιμα. Δεν μπορεί να πετάς κατοστάρια το μήνα για να μη σε κλέψουν σε σεκιούριτι και να γράφεις στα πελέ σου την πυρασφάλεια.
Θέλω να πω ότι ο καθένας μας, οφείλει να λαμβάνει προληπτικά μέτρα για την προστασία του, επιπλέον και ανεξάρτητα από το κράτος.
Δεν αθωώνω την κυβέρνηση, που εγκλημάτησε και ψάχνει τρόπους να διώξει την ευθύνη από πάνω της, αλλά ρε φούστη μου είσαι μέσα στο δάσος και μάλιστα σε πεύκα. Το σπίτι αξίζει εκατομμύρια. Άρα έχεις λεφτά. Πάρε μια γαμημένη γεννήτρια και έχε ένα από αυτά τους μαύρους ταμιευτήρες νερού, όχι για να σώσεις το σπίτι, αλλά για να καταβρέξεις όταν δεν θα έχεις πιθανώς ρεύμα, και για να δώσεις στον εαυτό σου περισσότερο χρόνο να αντιδράσει.
Δεν λέω το κομπλικέ, να πας στο δασαρχείο και να πάρεις άδεια να κόψεις και να φυτέψεις αντίστοιχα δέντρα, που θα πήξεις μέχρι να πάρεις την αδεια, αλλά κάνε 1, 2, 3 πράγματα που μπορείς.
Όταν θα έχεις κάνει αυτά, θα πας στο δήμο και θα τΟυς πρήζεις καθημερινά να καθαρίζουν, και να αποψιλώνουν στην άκρη του δρόμου. Και θα το κάνουν για να ξεφορτωθούν το μαλάκα που τους πρήζει τα παπάρια καθημερινά.

που θα σας παει το συστημα, στον δρομο που δεν υπαρχει;