taxalataxalasa έγραψε:Εσύ μπιζέλι μου, έφαγες το σανό του γιαννάκη και με εγκαλείς να μην γράφω την αλήθεια;
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Δεν ειναι θεμα διατυπωσης
Καποιος ειτε πληρωνει ειτε δεν πληρωνει
Εφερε αποδειξεις οτι δεν πληρωνει;
Ε αφου δεν εφερε ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ τοτε λεει ψεματα.
Απαντώ και στους δυο σας.
Πρώτα απ'όλα δεν έφαγα κανενός σανό. Νομίζω είναι ξεκάθαρο πότε μιλάω ως bizeli και πότε ως συντονίστρια.
Και ως bizeli είναι γνωστές οι απόψεις μου και το αν τρώω σανό ή όχι.
Ως συντονίστρια, όμως, έκρινα ότι πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία.
Από τη μια δέχθηκα την ένσταση του Γιάννη καθώς με βάση όσων έχουν βγει μέχρι τώρα στη δημοσιότητα από ΝΔ φαίνεται να προσπαθεί να βάλει σε τάξη τις οικονομικές της υποχρεώσεις (βάσει ανακοινώσεών της).
Από κει και πέρα νομίζω έκλεισα το μάτι σε όλους ότι το θέμα τίθεται σε "δημόσια διαβούλευση" ώστε να αποδείξει ο καθένας τη θέση του με επιχειρήματα και αποδεικτικά το αν πληρώνει ή δεν πληρώνει επί της ουσίας.
Οπότε ναι. Στο στάδιο που ήμασταν στην αρχή της συντονιστικής μου παρέμβασης ήταν θέμα διατύπωσης, διότι πρώτον αφενός έτσι όπως είναι θολό το τοπίο ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει την κατάσταση όπως αυτός κρίνει καταλήγοντας σε δικές του "διατυπώσεις" και αφετέρου γιατί νομίζω ότι ξεκινήσαμε το θέμα ανάποδα βγαίνοντας προς τα έξω ότι υιοθετούμε την άποψη a priori "ότι δεν πληρώνει".
Για να είμαι δίκαιη, λοιπόν, ας το πιάσουμε το θέμα από την αρχή.
Νομίζω χειρίστηκα το θέμα πολύ καλά ικανοποιώντας και τις δυο πλευρές.
Ναι, Γιάννη, δεκτή η ένστασή σου αλλά από κει και πέρα ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα.
Απόδειξέ μας ότι δεν ισχύει αυτό.
Να με συμπαθάς αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι ξεκάθαρο από τη δική σου την πλευρά πέρα από "υποθέσεις" για το πώς ικανοποιεί η ΝΔ τις δανειακές της υποχρεώσεις και όχι μόνο αυτές.
Έχουν βγει στη δημοσιότητα ποιοι είναι ακριβώς οι όροι και οι προϋποθέσεις του νέου διακανονισμού της ΝΔ με τις τράπεζες και τους πιστωτές της;
Γιατί μέχρι στιγμής βλέπουμε μόνο εικασίες από σένα. Ότι μπορεί να έχει υπογράψει νέα δανειακή σύμβαση, κούρεμα, επιμήκυνση, εκποίηση περιουσιακών στοιχείων... κτλ
Τελικά τι ισχύει;
Αυτό που σου λέει η άλλη πλευρά, ακόμα και αν δεχθούμε τη θέση σου, είναι ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν.
Δεν είσαι υποχρεωμένος να αποδείξεις τίποτα λες και είσαι εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αλλά εσύ διέγειρες το θέμα πρώτος. Αν ξέρεις κάτι περισσότερο ή έχεις inside info ευχαρίστως να τις ακούσουμε.
Αλλά όσο παραμένει θολό το τοπίο ο καθένας μπορεί να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα. Και ναι για μας τους απλούς πολίτες είναι αρκετά θολό το τοπίο. Ούτε μπορούμε να βασιστούμε σε σκέτες δηλώσεις ούτε σε κάποιον γιάννη κάποιου φόρουμ ... ούτε και φυσικά να δεχθούμε το χρέος της ΝΔ φορτωμένο στις δικές μας πλάτες αν θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο η ΝΔ θα ξεχρεώσει τα χρέη της.
Ξεκάθαρα πράγματα και διαφάνεια θέλουμε.