Βγήκε ο Κασσέλαρος;

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Βγήκε ο Κασσέλαρος;

Δημοσίευσηαπό bizeli » 24 Σεπ 2023, 19:03

Adminović έγραψε:
Δηλαδή τί ακριβώς περιμένεις ότι θα κάνει ο Κασσέλαρος;;;;

Ότι θα σε σώσει από το μητσοτακέικο;
Ότι θα κυνηγήσει την κλεφτοκοτάδικη ελίτ;
Ότι θα προασπίσει τα δικαιώματα σου;

Παιδιά μην μου κάνετε τέτοιες χαζές ερωτήσεις λες και είμαι η μις γιανγκ και ονειρεύομαι να αλλάξει ο κόσμος.
Το σκεπτικό μου το εξήγησα σε αυτή τη φάση ποιο είναι.
Βήμα βήμα.
Δεν θα κάτσω τώρα να αναλύσω την πολιτική ατζέντα του Κασσελάκη.
Από Κασσελάκη μπορεί να μην περιμένω τίποτα ... μπορεί και να περιμένω πολλά.
Σε πρώτη φάση σας εξήγησα ότι είναι ένας πολιτικός που με εκφράζει. Έχω faith σε αυτόν.
Αρκεστείτε σε αυτό για την ώρα και τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην πορεία.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 24 Σεπ 2023, 19:16

Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε. Σε λίγες ώρες αλλάζουμε σελίδα. Σε λίγες ώρες η αριστερά ανανεώνεται.
fingers crossed

0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 24 Σεπ 2023, 21:01

Λαχουρένιος έγραψε:
Πολύ σύντομα θα τελείωσει ο μήνας του μέλιτος και θα πρέπει να παρουσιάσει πρόγραμμα και να συγκρουστεί με τον Μητσοτάκη και άλλους πολιτικούς αντιπάλους.

Το έχει ήδη παρουσιάσει από την Παρασκευή στις 14 Ιουλίου 2023 με άρθρο του στην αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας ''Καθημερινή''.
Γράφει μεταξύ άλλων.

«Ευτυχώς, δεδομένης της φύσης της επιχείρησής μου στη ναυτιλία, τα τελευταία έξι χρόνια μπόρεσα να επανασυνδεθώ με την Ελλάδα σε μια πιο "κανονική πορεία" και μπόρεσα να
διαμορφώσω τις δικές μου απόψεις για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

Τον Απρίλιο έγινα υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ,
σε τιμητική θέση εκπροσωπώντας τους ομογενείς.
Δεν ήταν μια απόφαση χωρίς σκέψη:
Από το 2012 είχα αναπτύξει άριστες σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο ήταν βουλευτής, στη συνέχεια υπουργός και τελικά επικεφαλής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, έγραψα ένα κείμενο υποστήριξής του στον Εθνικό Κήρυκα ενώ διαγωνιζόταν για την ηγεσία του κόμματος. Τον σεβόμουν - και τον σέβομαι ακόμα - προσωπικά. :D

Μπήκα στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πίστευα ότι με τον Τσίπρα θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε
το αντίστοιχο Δημοκρατικό Κόμμα της Ελλάδας,
ένα κόμμα που θα μπορούσε να εφαρμόσει
ένα μείγμα αλλαγών πολιτικής που κυμαίνονται από δικομματικά νομοσχέδια για την οικονομία και τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης έως την προοδευτική προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της στέγασης, της φτώχειας κ.λπ.

Πέρασα σημαντικό χρόνο με τον Τσίπρα τον Ιούνιο κάνοντας εκστρατεία σε όλη τη χώρα και δεν μετανιώνω απολύτως που αφιέρωσα τον χρόνο, την ενέργεια και τα προσωπικά μου κεφάλαια
για να στηρίξω τη "Δημοκρατική" μας υπόθεση.
Εκτοτε ο Τσίπρας παραιτήθηκε.
Ετσι, βρίσκομαι τώρα στο κενό: όχι επειδή δεν έχω πλέον επίσημο πολιτικό ρόλο
αλλά επειδή δεν μπορώ να διακρίνω τους κυβερνώντες Δημοκράτες στον ορίζοντα.
Δημοκρατικοί που, όπως και στις ΗΠΑ, προσφέρουν μια μεγάλη σκηνή και ένα έμπειρο ρόστερ
για τη διαχείριση της διοίκησης.

Χρειάζεται βέβαια πραγματική ενδοσκόπηση εντός του κόμματος, αλλά εάν η πρόθεση είναι να ξανακυβερνήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει απλώς να αντιγράψει τη φόρμουλα των ΗΠΑ
το συντομότερο δυνατό.».

Να προσεχτεί ιδιαίτερα η αναφορά του στα ''δικομματικά νομοσχέδια για την οικονομία''
(θα πάει το κωλοδάχτυλο σε συνεργασία με τη νδ σύννεφο). :fico:

Υ.Γ. Το 2012 το ρόλο του Κασσελάκη τον έπαιζε ο Τσίπρας.
Βουρ και τότε στο νταβλά οι νεοαριστεροί ανανεωτές και τους έτρεχαν τα σάλια μπροστά
στο πολιτικό φαινόμενο που θα ανανέωνε την ''αριστερά'' και θα έστελνε τη δεξιά στο
χρονοντούλαπο.
Λίγο πιο πριν τον ίδιο ρόλο έβαλαν τον καθυστερημένο ΓΑΠ να τον παίξει.
Και πιο πριν άλλος και άλλος και άλλος και μετά άλλος και άλλος και άλλος κ.ο.κ.
Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι ως φάρσα αλλά ως γελοιότητα.
Άλλωστε η δεξαμενή άντλησης της βλακείας έχει αποδειχτεί ιστορικά ότι είναι ανεξάντλητη.
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 24 Σεπ 2023, 21:05

bizeli έγραψε: Σε λίγες ώρες η αριστερά ανανεώνεται.

Τίνι τρόπω; :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 24 Σεπ 2023, 21:40

Ραν ταν πλαν έγραψε:
bizeli έγραψε: Σε λίγες ώρες η αριστερά ανανεώνεται.

Τίνι τρόπω; :fico:

Τα καλύτερα έρχονται

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 24 Σεπ 2023, 22:10

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή δώρο που έκαναν.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 24 Σεπ 2023, 23:31

Εικόνα
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 24 Σεπ 2023, 23:32

0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 25 Σεπ 2023, 07:49

bizeli έγραψε:Τα βλέπεις λίγο ρομαντικά τα πράγματα.

Είναι ρομαντισμός που σε ρωτάω τι πιστεύεις ότι θα κερδίσεις από την εκλογή του? :hmmm

Κανείς δεν είπε το αντίθετο.
By the way εγώ τον Κασσέλαρο τον θεωρώ ικανότατο πρόσωπο. Με εκφράζει απόλυτα. Τον πάω ρε παιδί μου. Πώς το λένε;
Δεν τον ψήφισα μόνο για να διώξω μητσοτάκη.

Σας πάω που έλεγε και ο Χριστόδουλος? :D Δεν είναι αυτό κριτήριο επιλογής αρχηγού. Δεν είναι ριάλιτι.

Μεθυσμένη όχι. Λάθος πρόσωπο ρωτάς αν στέκει καλά στα μυαλά του όταν βγαίνεις στον δρόμο και το 90% (ίσως και παραπάνω) που συναντάς από κόσμο σε κάνει να αναρωτιέσαι τώρα αυτός ψηφίζει;

Επειδή ακριβώς δεν υπάρχει τίποτα αστείο σε αυτά που ζούμε και από πλευράς πολιτών και από πλευράς πολιτικής ηγεσίας αποφάσισα κι εγώ να δράσω με τον τρόπο που θεωρώ ότι θα βοηθήσει έστω και μακροπρόθεσμα.

Η φασούλα ότι η ΝΔ παίζει μόνη της χωρίς να υπάρχει αντίπαλος ήρθε ή ώρα να τελειώσει.
Αρκετά.
Αυτά είναι επικίνδυνες καταστάσεις να αφήνεις ένα κόμμα να αλωνίζει μόνο του.
Ήδη βλέπουμε τα αποτελέσματα.

Αξιωματική αντιπολίτευση θα υπάρξει και μάλιστα ισχυρή με Κασσέλαρο (και ευελπιστούμε και Π/Θ) και αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν.

Και τι μας νοιάζει το 90%? Έσενα προσωπικά ρωτάω πως το σκέφτεσαι.

Το να φύγει η ΝΔ από μόνη της δεν λέει κάτι. Το 2015 κάποιος κόσμος ψήφισε τον Τσίπρα για να φύγει ο Σαμαράς. Αποτέλεσμα? Συνεχίστηκαν οι ίδιες πολιτικές και τελικά έπαθε ζημιά και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ που έχασε πάνω από ένα εκατομύριο ψήφους ως αντιπολίτευση.

Το να βγει το τάδε κόμμα κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός. Σημασία έχει τι πολιτική θα εφαρμόσει.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 25 Σεπ 2023, 07:50

bizeli έγραψε:Παιδιά μην μου κάνετε τέτοιες χαζές ερωτήσεις λες και είμαι η μις γιανγκ και ονειρεύομαι να αλλάξει ο κόσμος.
Το σκεπτικό μου το εξήγησα σε αυτή τη φάση ποιο είναι.
Βήμα βήμα.
Δεν θα κάτσω τώρα να αναλύσω την πολιτική ατζέντα του Κασσελάκη.
Από Κασσελάκη μπορεί να μην περιμένω τίποτα ... μπορεί και να περιμένω πολλά.
Σε πρώτη φάση σας εξήγησα ότι είναι ένας πολιτικός που με εκφράζει. Έχω faith σε αυτόν.
Αρκεστείτε σε αυτό για την ώρα και τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην πορεία.

Τόσο δύσκολο είναι να δικαιολογήσεις την ψήφο σου και το σκεπτικό σου? Από την μία κάνεις τόσες αναρτήσεις υπέρ του και από την άλλη δεν μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί τον υποστηρίζεις.

Μήπως τελικά ούτε η ίδια ξέρεις το γιατί? :fico:
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”