Θα εχουμε παλι λοκνταουν?

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Θα εχουμε παλι λοκνταουν?

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Δεκ 2020, 13:02

Αρχέλαος έγραψε:Πρωταθλητές στην κορυφή ως προς την αυστηρότητα των μέτρων της πανδημίας η Ελλάδα και η Βενεζουέλα.
Η κυβέρνηση των δήθεν φιλελέδων και εκείνη του...συντρόφου Μαδούρο.

Δεν ειναι ακριβως αυτο το προβλημα. Εμεις εχουμε τον χειροτερο συνδιασμο που ειναι αυστηρα μετρα (με τα οποια συμφωνω) αλλα με ανυπαρκτη επιτηρηση για την εφαρμογη των μετρων, πραγμα που σημαινει οτι ουτε η οικονομια λειτουργει αλλα ουτε και τα κρουσματα αποκλιμακωνονται με τον ρυθμο που θα επρεπε, ενω οι ΜΕΘ ειναι ακομα πηγμενες.

Πριν λιγο περασα απο καποιες πλατειες στην περιοχη που μενω και οχι απλως ηταν γεματες, αλλα ο κοσμος αραζε κανονικα με την μαγκα στο πηγουνι και με τον καφε στο χερι. Το περασμενο σ/κ δεν ηταν ετσι.

Προβλεπω οτι με την χαλαρωση που υπαρχει θα εχουμε παλι μια εστω και μικρη αυξηση των κρουσματων μεχρι το τελος της χρονιας και θα αργησουμε πολυ να πεσουμε κατω απο τα 1000. Μακαρι να βγω ψευτης.

Απο την στιγμη που κλεινεις που κλεινεις την οικονομια, φροντισε να τηρουνται τα μετρα ωστε να ανοιξει παλι η οικονομια το συντομοτερο. Επισης ο κοσμος πιο ευκολα θα δεχθει ενα σκληρο λοκνταουν 2-3 εβδομαδων παρα ενα λοκνταουν της πλακας δυο μηνων. Η κοπωση οδηγει σε μεγαλυτερες αντιδρασεις και μικροτερη συμμορφωση.

Με αυτα και με αυτα χαθηκε η εορταστικη περιοδος για την αγορα ενω με ενα νωριτερο λοκνταουν (απο μεσα Οκτωβρη) και αυστηροτερη τηρηση των μετρων θα ειχαμε ανοιξει απο τα μεσα Νοεμβριο και θα καναμε πιο φυσιολογικες γιορτες.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 13 Δεκ 2020, 14:08

εκ των προτερων και ο μεγαλυτερος βλακας βγαινει αληθινος αυτο να το εχουμε στα υποψη
οταν λεμε το ενα και το αλλο

δεν τα ριχνω στον κουλι με αυτην την λογικη των λεπτομερειων γιατι ηταν κατι το πρωτόγνωρο

τα ριχνω στον κουλι επειδη δεν τήρησε τα ορθως αυτονοητα πχ στα μεσα μεταφορας που ηταν γεματα
σν κουτι απο σαρδελες αντιστοιχα σε εκκλησιες που ηταν κλειστες στο απαγορευτικο για τους ψαραδες κυνηγους
και αλλους στα κλειστα μικρομαγαζα που ουτως ή αλλως ενας ενας θα ψωνιζε

δηλαδη θα ηθελα μια σωστη διαχειριση απο οτι εγινε - και αυτο μαλλον θα στοιχίσει στην νδ πολλους ψηφους
αλλα απο οτι δειχνουν ή δεν τους νοιαζει ή δεν το καταλαβαινουν και σαν τον συριζα θα εκπλαγουν στο τελος

ομως επισης παιζει καλα και το σεναριο να θελει να μας τελειωσει μια και καλη οικονομικα και εθνικα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 13 Δεκ 2020, 14:22

και στην τελικη αν προκειται για κανονικη πανδημια με ποσους θανατους θα επρεπε ενα κρατος των δεκα εκ
να ηταν ευχαριστημενο ; (αυτο με εισαγωγικα ) για να ακουσω θαρετες γνωμες
αν δεν θελησετε να πειτε την γνωμη σας (κατανοητο) αλλα τοτε να μην σχολιαζετε και αποφασεις αλλων
η δικια μου γνωμη ειναι μεχρι και 20.000 θα ημουν ευχαριστημενος και ας ημουν και εγω ενα απο τα θύματα

για πανδημια μιλαμε οπως και μας λενε
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 13 Δεκ 2020, 16:45

nemo έγραψε:σωστος!!
Thanos Tzimeros
15 λ. ·
Πήρα από τον Μ.Σ. το παρακάτω γράμμα:
Αγαπητέ Θάνο,
σου γράφω σχετικά με το θέμα που έκανες ανάρτηση σχετικά με τους μικρούς επαγγελματίες. Η κυβέρνησή μας έχει κάνει ολέθρια λάθη στο θέμα διαχείρισης πόρων ενισχύσεων και επιδομάτων μέσω πανδημίας. Η σύζυγός μου διατηρεί από τον προηγούμενο Νοέμβριο (2019) κατάστημα ένδυσης. Από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα το κατάστημα είναι ΚΛΕΙΣΤΟ με απόφαση της κυβέρνησης για περισσότερο από 3 μήνες! Στην πρώτη καραντίνα το κράτος έδωσε επίδομα στη σύζυγο 800 ευρώ και τέλος. Όμως υπάλληλοι, είτε με 4 ώρες εργασίας την εβδομάδα, είτε με 25 ώρες εργασίας, πήρανε 800 ευρώ! Δηλαδή ένα κατάστημα με έξοδα όπως ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνο, ασφάλιση που είναι ΚΛΕΙΣΤΟ με κρατική εντολή, πήρε τα ίδια χρήματα με κάποιον που εργάζεται 1 φορά την εβδομάδα! Εντάξει, είχε και μπόνους το μειωμένο ενοίκιο για να είμαστε δίκαιοι.
Με τον παράξενο αλγόριθμο του υπουργείου, η σύζυγός μου και πολλοί ακόμη ελεύθεροι επαγγελματίες ΔΕΝ πήρανε την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 που θα έδινε κάποια ανάσα έστω και με δανεικά. Το γιατί, το γνωρίζουν μόνο οι κύριοι που σχεδίασαν και υλοποίησαν αυτό το πρόγραμμα. Όμως σε κλειστό κατάστημα, οι εισφορές ασφάλισης τρέχουν, τα έξοδα ρεύματος, τηλεφωνίας και ενοικίου είναι εκεί και περιμένουν να πληρωθούν. Και φυσικά πάνω από όλα ο ΟΑΕΕ - το ταμείο ασφάλισης που θα ζητήσει βρέξει χιονίσει τα 260-300 ευρώ του κάθε μήνα. Όπως γράφει και ο Στ. Μάνος “Το λάθος του κ. Σκυλακάκη και της κυβέρνησης είναι ότι δεν τολμά να κηρύξει τον πόλεμο στην ανισότητα. Ανισότητα που διευρύνθηκε λόγω της πανδημίας.” Η κυβέρνηση λέει τώρα πως θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα λίγο πριν τις γιορτές. Δηλαδή τα μικρά καταστήματα ρούχων για παράδειγμα θα αναγκαστούν να αγοράσουν ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ για τις λίγες ημέρες των γιορτών. Με τι χρήματα θα το κάνουν αυτό και να πουλήσουν τι;
Να σημειώσω πως επειδή είμαι γνώστης της αγοράς, μεγάλοι νικητές της πανδημίας και των κλειστών εμπορικών καταστημάτων είναι οι μεγάλες αλυσίδες και τα eshops που δεν έχουν φυσικά καταστήματα. Για παράδειγμα e-shops που έχουν φυσική έδρα σε ξένες χώρες (Σαντάνσκι Βουλγαρία κλπ) κάνουν πάρτι με παραγγελίες χιλιάδων ευρώ στην Ελλάδα γιατί έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν φθηνά αποθήκες και μεταφορικά στις φτηνές βαλκανικές χώρες και να οφελούνται από τη χαμηλή εκεί φορολογία. Από την άλλη πλευρά κερδισμένα είναι και τα πάσης φύσης κινεζο-μάγαζα τα οποία με το πρόσχημα ότι πουλάνε χονδρική, πουλάνε και λιανική τουλάχιστον όσο βλέπω στην Θεσσαλονίκη. Τα φυσικά μικρά καταστήματα στην Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτά που δεν πήρανε οποιαδήποτε επιστρεπτέα προκαταβολή για λόγους που μόνο το υπουργείο γνωρίζει, είναι καταδικασμένα σε μαρασμό και κλείσιμο, με ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ. Επομένως το κράτος για άλλη μια φορά δεν μπόρεσε να προστατέψει τους μικρούς επαγγελματίες.
Ταυτόχρονα θα κληθούμε όλοι να πληρώσουμε στο μέλλον δυσβάστακτους φόρους για τα χρήματα που τόσο ανεύθυνα μοίρασε και σπατάλησε. Γιατί όλες αυτές οι “προκαταβολές” και τα επιδόματα, δεν γεννήθηκαν σε κάποιο λεφτόδενδρο. Εν κατακλείδι θα πω μόνο πως αν δεν υπήρχα εγώ (ας πούμε “έφευγα” κι εγώ από κορονοϊό) να στηρίξω τη σύζυγό μου, με ΜΗΔΕΝ έσοδα από τον Οκτώβριο -ΜΗΔΕΝ ενίσχυση από το κράτος και με τα έξοδα να τρέχουν, αυτή τη στιγμή η σύζυγος και τα παιδιά μου θα ήταν στον δρόμο. Αυτό αφορά χιλιάδες ακόμη συνέλληνες που παλεύουν με μια μικρή επιχείρηση. Τέλος -για το κερασάκι- να πούμε κάτι για το νέο lockdown. Κανένας έλεγχος πουθενά. Μια χαρά κομμώτριες και νυχούδες επισκέπτονται σπίτια – μια μάλιστα που γνωρίζω προσωπικά- ο άνδρας της είχε κορονοϊό. Μια χαρά οι πιτσιρικάδες αλώνιζαν μπουλούκια στις γειτονιές. Κανένας έλεγχος ΠΟΥΘΕΝΑ. Ούτε βεβαίως και στους κλέφτες που κυκλοφορούν άνετοι (δεν γνωρίζω αν στέλνουν κωδικό ή αν έχουν χαρτί εργασίας) και έχουν ρημάξει καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και τον Λαγκαδά που τυγχάνει να γνωρίζω και να δραστηριοποιούμαι.

Nα αγιασει το στομα του.

Στην Ελλαδα οι μικρομεσαιοι εμποροι ειναι οι συγχρονοι αγιοι.

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 13 Δεκ 2020, 19:45

ποιος δουλευει ποιον με αυτα που διαβαζουμε εδω

Λιγότεροι ήταν οι θάνατοι στην Ελλάδα στο διάστημα 1η Ιανουαρίου 2020 -1η Σεπτεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, παρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε σήμερα με έκτακτο δελτίο τύπου προσωρινά στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν την εβδομαδιαία εξέλιξη των θανάτων από την 1η έως την 35η εβδομάδα του έτους 2020.

Τα στοιχεία αναφέρονται στους θανάτους που έλαβαν χώρα στην Ελληνική επικράτεια, κατά την εν λόγω περίοδο, οι οποίοι προκλήθηκαν από διάφορες αιτίες περιλαμβανομένων των θανάτων λόγω της πανδημίας Covid-19.
0 .

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 14 Δεκ 2020, 03:34

nemo έγραψε:ποιος δουλευει ποιον με αυτα που διαβαζουμε εδω

Λιγότεροι ήταν οι θάνατοι στην Ελλάδα στο διάστημα 1η Ιανουαρίου 2020 -1η Σεπτεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, παρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε σήμερα με έκτακτο δελτίο τύπου προσωρινά στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν την εβδομαδιαία εξέλιξη των θανάτων από την 1η έως την 35η εβδομάδα του έτους 2020.

Τα στοιχεία αναφέρονται στους θανάτους που έλαβαν χώρα στην Ελληνική επικράτεια, κατά την εν λόγω περίοδο, οι οποίοι προκλήθηκαν από διάφορες αιτίες περιλαμβανομένων των θανάτων λόγω της πανδημίας Covid-19.

τα μμε και τα καναλια δουλευουν αυτους που τα παρακολουθούν. fair enough
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 14 Δεκ 2020, 09:20

ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ :D :D :D

Κορωνοϊός: Απίστευτος συνωστισμός σε κηδεία Ρομά στον Βόλο

Πλήθος ανθρώπων φαίνεται σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου να είναι συγκεντρωμένο γύρω από τη νεκροφόρα προκειμένου να συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία τον θανόντα, ωστόσο παρά το γεγονός ότι οι υπάλληλοι του γραφείου τελετών φορούν πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό και μάσκα, λίγοι από τους συγκεντρωμένους διακρίνονται με μάσκες.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/korono ... -ston-bolo
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 14 Δεκ 2020, 10:39

https://www.newsit.gr/ellada/kampanaki- ... a/3181219/

Καμπανάκι Σύψα για νέο lockdown τον Ιανουάριο: Πολύ κακή ιδέα να ανοίξουν τα κλειστά εμπορικά

--------------------

Εικόνα

Εικόνα
1 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 14 Δεκ 2020, 10:51

Επίθεση λοιμωξιολόγων σε Ορθοδοξία - Ν.Σύψας: «Η Εκκλησία είναι κατώτερη των περιστάσεων - Να υπακούσει άμεσα στα μέτρα»

---------

Σύψας: Ονομα και πράγμα
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 14 Δεκ 2020, 10:56

ακομη μια αυτοκτονια λογω λοκνταουν στον βολο αυτην την φορα

φουκαρα κουλι τι εχεις να παθεις μαζι με τις σουφρες που σε υποστηριζουν

Σύμφωνα με πληροφορίες στον χώρο του καφέ NOVEL όπου βρέθηκε απαγχονισμένος ο Βολιώτης επιχειρηματίας Γιώργος Καλέργης, φέρεται να έχει αφήσει σημείωμα.

Πάντως στις 2 Δεκεμβρίου ο Γ. Καλέργης είχε κάνει την τελευταία του ανάρτηση στο FB στην οποία μεταξύ άλλων τόνιζε τα εξής: «Τελικά δεν ξέρω πόσοι θα επιβιώσουν μετά από τα τραγικά και ελλιπή μέτρα που παίρνουν με δικτατορικό τρόπο οι κυβερνώντες που αυτοί δεν έχουν να χάσουν τίποτα ….. από τον μισθό τους, πόσες επιχειρήσεις θα αφανιστούν. Εκείνο που είναι επικίνδυνο θα το πω με τα λόγια του Αϊνστάιν: Ο κόσμος θα υποφέρει όχι από εκείνους που κάνουν το κακό, αλλά από εκείνους που τους βλέπουν και δεν μιλάνε !!!!!! Καληνύχτα».
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”