ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
sys3x
Rookie poster
Rookie poster

Re: ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ

Δημοσίευσηαπό sys3x » 18 Μαρ 2018, 14:30

Αίγαγρος έγραψε:
sys3x έγραψε:Μια τελευταία ερώτηση γιατί θέλω να δω κάτι, θεωρείς τον εαυτό σου λογικό άνθρωπο γενικά;

ναι.

Ο λαϊκισμός η αναξιοκρατία η γιγάντωση της ανεργίας η ανύπαρκτη ανάμπτυξ κτλ ήταν κυρία χαρακτηριστικά της τριετίας Σαμαρά, ούτε το μη χείρον βέλτιστον μπορείς να επικαλεστείς όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο λαχ προηγουμένως, παρόλα αυτά θεωρείς ότι είσαι λογικός άνθρωπος, αυτό αυτομάτως με κάνει εμένα πχ παράλογο.
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα νομίζω με όλους εσάς. Όχι μόνο δεν βλέπετε την δική σας καμπούρα/ευθύνη στο γενικό πλαίσιο σίγουρα νομίζετε ότι είστε και Ευρωπαίοι.
Δεν νομίζω ότι έχουμε καμία ελπίδα συλλογικά.
0 .
Άν δεν είμασταν σπίρτα θα καίαμε για πάντα.

.

Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Αίγαγρος » 18 Μαρ 2018, 14:34

sys3x έγραψε:Ο λαϊκισμός η αναξιοκρατία η γιγάντωση της ανεργίας η ανύπαρκτη ανάμπτυξ κτλ ήταν κυρία χαρακτηριστικά της τριετίας Σαμαρά.

Βασικά αυτό που κάνεις είναι λαϊκισμός και άγνοια μαζί. Γιατί τα φαινόμενα όπως η ανεργία, είναι υστεροχρονικά στη πορεία του οικονομικού-επιχειρηματικού κύκλου. Για να σου δώσω να καταλάβεις, μια πολιτική αντιμετώπισης της ανεργίας, χρειάζεται από 1 έως 3 χρόνια για να αποδώσει. Όταν δηλαδή π.χ. ο Σαμαράς μείωνε τους άμεσους φόρους, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής φάνηκαν στην αύξηση της απασχόλησης, η οποία όμως ήρθε το 2015, όταν ήταν ο Τσίπρας πάνω. Και ο οποίος ήθελε να καρπωθεί οφέλη μιας άλλης κυβέρνησης.
Αλλά επειδή έχεις μια παγιωμένη εικόνα στο μυαλό σου, δεν έχει νόημα να συζητάει κανείς μαζί σου.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 18 Μαρ 2018, 14:36

άντε πάλι τα ίδια..

όλη αυτή η καραμέλα περί οικονομικής ανάπτυξης έχει κανείς την εντύπωση ότι αφορά εμάς άμεσα;
δηλ θα έρθει κανείς να μας πείσει ότι σε τρία χρόνια θα ανακάμψουμε από αυτό που συνέβη;
θα πας λοιπόν στη γιαγιά και θα την πείσεις ότι άμα βγει η κούλα σε τρία χρόνια θα πάρει σύνταξη όση έπαιρνε;

Το μέγεθος του δημοσίου σε λογικά πλαίσια πάντα και όχι σε αυτό που το κατάντησαν το δημόσιο οι υπουργοί και οι παρατρεχάμενοι ιδιαίτεροι της νουδουλοπασοκικής συμμορίας, μην τα ξεχνάμε αυτά, το μέγεθος αυτό εξασφαλίζει ότι θα υπάρχει κοινωνική μέριμνα ότι θα υπάρχει δημόσια υγεία θα υπάρχει δημόσια παιδεία και ίσως σιγά σιγά να αρχίσουμε να παίρνουμε πίσω και όλα τα άλλα δημόσια πράγματα όπως πχ τους δρόμους μας που για να περάσουμε τώρα πρέπει να πληρώσουμε δυσβάσταχτα διόδια λες και είναι ιδιοκτησία του μπόμπολα και του κάθε αληταρά που τους έφτιαξε με δανεικά μας λεφτά.

Το πρόβλημα δεν είναι το δημόσιο σαν δημόσιο είναι ως γνωστόν οι συναλλαγές του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα
και όταν τα έχωνα κάθε φορά στον πολικό μηχανικά στο πρεζάδικο για τις κομπίνες αυτές πάντα στραβώνετε
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Αίγαγρος » 18 Μαρ 2018, 14:41

Λαχουρένιος έγραψε:Τα ιδια εχουν συμφωνησει και οι 3 και ο ενας κυβερνα με νομους του αλλου. Θεωρω ψευδεις αυτες τις αντιπαραθεσεις, χωρις αντικειμενο, σαν να λεμε Γιαννης εναντιον Γιαννακη

Οκ, βλέπω το point σου, για αυτό και εγώ δεν προτρέχω να γίνω θιασώτης κάποιας κυβέρνησης. Έχω κάποιες εντυπώσεις δικές μου,
όπως το ότι ο Σαμαράς αναγκάστηκε να κυλήσει προ της πρωθυπουργίας και του και προς το τέλος πάλι αυτής, στο λαϊκισμό,
όχι γιατί τα πίστευε εκ πεποιθήσεως, αλλά γιατί αναγκάστηκε να ενδώσει στο λαϊκισμό των αντιπάλων του. Μπορεί ο καλύτερος τρόπος για να νικάς έναν λαϊκιστή να είναι ο χρόνος, όμως στη πολιτική σκηνή δεν υπάρχει χρόνος, όλοι λειτουργούν με το μάτι στις εκλογές, άρα βραχυχρόνια, ενώ οι σωστές πολιτικές χρειάζονται μακροχρόνιο ορίζοντα για να αποδώσουν. Το θέμα είναι πάλι ο πολίτης, η νοοτροπία του μέσου Ελ, ο οποίος ζητάει μαγικές λύσεις και άμεσα αποτελέσματα. Για αυτό ενώ όλες οι άλλες χώρες της Ένωσης βγήκαν από τα μνημόνια, εμείς ακόμα βαυκαλιζόμαστε μέσα σε ρηχούς λιμένες, γιατί υπάρχει πολιτική ασυνεννοησία όλα αυτά τα 8 χρόνια της κρίσης. Εάν είχαν κάτσει να τα βρουν εξ αρχής, τώρα θα είμαστε καλύτερα.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΟΥΤΙΣ » 18 Μαρ 2018, 14:47

Αίγαγρος έγραψε:
ΟΥΤΙΣ έγραψε:

Σε είχα για μερικές τάξεις σοβαρότερο από τον Σατανικό σημιτόφιλο... :(

Πες μου που διαφωνείς να το συζητήσουμε.

Δεν μπορεί να πιστεύεις στα σοβαρά ότι τα παλαιά κόμματα, εκείνα που αναλόγως την εποχή, έχουν χρησιμοποιήσει κάθε είδους μέσο και κάθε είδους ρητορεία για να ανέλθουν στην εξουσία ή να την διατηρήσουν, αποτελούν το μέτωπο της λογικής και του ρεαλισμού. Δεν θα αναφερθώ καν στο ότι είναι οι μόνοι υπαίτιοι της χρεοκοπίας.

Αυτό που τους ενοχλεί στην πραγματικότητα είναι ότι ο Τσίπρας τους οδηγεί στην καλύτερη περίπτωση για εκείνους στην πολιτική αποστρατεία και συνταξιοδότηση, δηλαδή τους απομακρύνει οριστικά από την εξουσία, ή στην χειρότερη στην φυλακή. Το να κατηγορούν τον Τσίπρα ως δημαγωγό τα τσικό του Ανδρέα και ως εν δυνάμει πραξικοπηματία το κόμμα των βασιλοχουντικών, είναι προφανώς γελοίο.

Επίσης, είναι φανερό ότι και ορισμένα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν βλέπουν με καλό μάτι τον Τσίπρα, ενώ δεν έχει αμφισβητήσει επί της ουσίας ούτε στο ελάχιστο το καπιταλιστικό σύστημα, διότι απλώς ο τελευταίος και το επιτελείο του αφενός ήθελαν να τα βάλουν με ορισμένους εξ αυτών, που είχαν λερωμένη την φωλιά τους, ώστε να ενισχυθεί το κυβερνητικό προφίλ και αφετέρου, διότι γνώριζε και γνωρίζει ότι για να διατηρηθεί στην εξουσία θα πρέπει να έχει με το μέρος του επιχειρηματίες, οι οποίοι να έχουν ευεργετηθεί από εκείνον.

Τα επιχειρηματικά λοιπόν συμφέροντα που για τον έναν ή τον άλλον λόγο θίγονται από την τακτική Τσίπρα, έχουν συνασπιστεί γύρω από την ΝΔ και την στηρίζουν με πάθος, ενώ στα ΜΜΕ των δικών τους συμφερόντων, η προπαγάνδα, για να το πω λαϊκά, πάει σύννεφο.
1 .
Θεόν φράσαι μὲν ἀδύνατον, νοῆσαι δὲ ἀδυνατώτερον. Γρηγόριος Ναζιανζηνός, Περί Θεολογίας.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Μαρ 2018, 14:50

Αίγαγρος έγραψε:Οκ, βλέπω το point σου, για αυτό και εγώ δεν προτρέχω να γίνω θιασώτης κάποιας κυβέρνησης. Έχω κάποιες εντυπώσεις δικές μου,
όπως το ότι ο Σαμαράς αναγκάστηκε να κυλήσει προ της πρωθυπουργίας και του και προς το τέλος πάλι αυτής, στο λαϊκισμό,
όχι γιατί τα πίστευε εκ πεποιθήσεως, αλλά γιατί αναγκάστηκε να ενδώσει στο λαϊκισμό των αντιπάλων του. Μπορεί ο καλύτερος τρόπος για να νικάς έναν λαϊκιστή να είναι ο χρόνος, όμως στη πολιτική σκηνή δεν υπάρχει χρόνος, όλοι λειτουργούν με το μάτι στις εκλογές, άρα βραχυχρόνια, ενώ οι σωστές πολιτικές χρειάζονται μακροχρόνιο ορίζοντα για να αποδώσουν.

Θα σχολιασω το μεγενθυμενο. Εχω την εντυπωση οτι υπερεκτιμας το πως πλασαρει καθε πολιτικος τον εαυτο του
Ο Σαμ ειχε παρομοια πορεια με τον Αλεξ, αλλα τον πρωτο τον θεωρεις ρεαλιστη που αναγκαστηκε να λαικισει και τον δευτερο καθαρο λαικιστη.
Και αυτο γιατι ο μεν πλασαριστηκε ως ρεαλιστης και ο αλλος ως ''επαναστατης''. Ολα αυτα σε λεκτικο επιπεδο γιατι στην πραξη το προγραμμα ειναι ενα και λεγεται μνημονιο, ειτε κυβερνα το ΠΑΣΟΚ, ειτε η ΝΔ, ειτε ο ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα είναι πάλι ο πολίτης, η νοοτροπία του μέσου Ελ, ο οποίος ζητάει μαγικές λύσεις και άμεσα αποτελέσματα. Για αυτό ενώ όλες οι άλλες χώρες της Ένωσης βγήκαν από τα μνημόνια, εμείς ακόμα βαυκαλιζόμαστε μέσα σε ρηχούς λιμένες, γιατί υπάρχει πολιτική ασυνεννοησία όλα αυτά τα 8 χρόνια της κρίσης. Εάν είχαν κάτσει να τα βρουν εξ αρχής, τώρα θα είμαστε καλύτερα.

Συμφωνω καθετα, οριζοντια και διαγωνια
Το προβλημα βρισκεται πρωτα στο λαο, σε εμας και μετα στους πολιτικους
0 .

Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Αίγαγρος » 18 Μαρ 2018, 14:55

ΟΥΤΙΣ έγραψε:Δεν μπορεί να πιστεύεις στα σοβαρά ότι τα παλαιά κόμματα, εκείνα που αναλόγως την εποχή, έχουν χρησιμοποιήσει κάθε είδους μέσο και κάθε είδους ρητορεία για να ανέλθουν στην εξουσία ή να την διατηρήσουν, αποτελούν το μέτωπο της λογικής και του ρεαλισμού. Δεν θα αναφερθώ καν στο ότι είναι οι μόνοι υπαίτιοι της χρεοκοπίας.

έχω απαντήσει σε κάποια από αυτά που έθιξες, σε προηγούμενα ποστ, χωρίς να διαφωνώ πως ουσιαστικά εδώ μας έφεραν τα παλαιά κόμματα. Εγώ αναφέρθηκα στο μη χείρον βέλτιστον και πως έχω την πεποίθηση πως οι επόμενοι θα είναι καλύτεροι από τους τωρινούς.
Δεν προφητεύω, λέω τι πιστεύω. Το γεγονός ας πούμε πως ΝΔ και Πασοκ διέλυσαν τη χώρα από το 81 μέχρι το 2010, δεν συνεπάγεται αυτόματα πως τα σημερινά αυτά κόμματα δεν θα πετύχουν κάτι καλύτερο από τον Τσίπρα. Δυστυχώς αυτούς τους πολιτικούς έχουμε, με αυτούς "παίζουμε". Οι εναλλακτικές μας δηλαδή ποιες είναι ; Χρυσή αυγή ; Λαφαζάνης ; Ζωή ; Καταλαβαίνεις τι εννοω.
0 .

Άβαταρ μέλους
Nito
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Nito » 18 Μαρ 2018, 14:59

Ισχύει ότι οι διεθνής συσχετισμοί δεν αφήνουν περιθώρια για κάτι διαφορετικό. Αλλά από καθαρά αισθητικής άποψης οι νεολελέδες πρέπει να καταψηφιστούν. Οριακά καλύτεροι από δαύτους τα συρίζια με τα λαδωμένα t-shirts.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΟΥΤΙΣ » 18 Μαρ 2018, 15:03

Αίγαγρος έγραψε:
ΟΥΤΙΣ έγραψε:Δεν μπορεί να πιστεύεις στα σοβαρά ότι τα παλαιά κόμματα, εκείνα που αναλόγως την εποχή, έχουν χρησιμοποιήσει κάθε είδους μέσο και κάθε είδους ρητορεία για να ανέλθουν στην εξουσία ή να την διατηρήσουν, αποτελούν το μέτωπο της λογικής και του ρεαλισμού. Δεν θα αναφερθώ καν στο ότι είναι οι μόνοι υπαίτιοι της χρεοκοπίας.

έχω απαντήσει σε κάποια από αυτά που έθιξες, σε προηγούμενα ποστ, χωρίς να διαφωνώ πως ουσιαστικά εδώ μας έφεραν τα παλαιά κόμματα. Εγώ αναφέρθηκα στο μη χείρον βέλτιστον και πως έχω την πεποίθηση πως οι επόμενοι θα είναι καλύτεροι από τους τωρινούς.
Δεν προφητεύω, λέω τι πιστεύω. Το γεγονός ας πούμε πως ΝΔ και Πασοκ διέλυσαν τη χώρα από το 81 μέχρι το 2010, δεν συνεπάγεται αυτόματα πως τα σημερινά αυτά κόμματα δεν θα πετύχουν κάτι καλύτερο από τον Τσίπρα. Δυστυχώς αυτούς τους πολιτικούς έχουμε, με αυτούς "παίζουμε". Οι εναλλακτικές μας δηλαδή ποιες είναι ; Χρυσή αυγή ; Λαφαζάνης ; Ζωή ; Καταλαβαίνεις τι εννοω.

"Είναι παρανοϊκό να ψηφίζεις συνέχεια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να περιμένεις κάθε φορά διαφορετικό αποτέλεσμα". Δικό μου. :D
0 .
Θεόν φράσαι μὲν ἀδύνατον, νοῆσαι δὲ ἀδυνατώτερον. Γρηγόριος Ναζιανζηνός, Περί Θεολογίας.

Άβαταρ μέλους
Nito
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Nito » 18 Μαρ 2018, 15:06

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
"Είναι παρανοϊκό να ψηφίζεις συνέχεια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να περιμένεις κάθε φορά διαφορετικό αποτέλεσμα". Δικό μου. :D

Το ίδιο ισχύει και με τον Συρ πλέον.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”