Μαζί τα φάγανε – 1% των φορολογουμένων χρωστά το 90% του συνόλου του χρέους

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
L'ami du peuple
Extreme poster
Extreme poster

Re: Μαζί τα φάγανε – 1% των φορολογουμένων χρωστά το 90% του συνόλου του χρέους

Δημοσίευσηαπό L'ami du peuple » 30 Σεπ 2018, 18:17

Echelon έγραψε:Ο Γιαννόπουλας που σε μόνιμη βάση κλαίγεται επειδή σβήστηκαν οι τόκοι/πανωτόκια/προσαυξήσεις των χρεών του ΠΑΟΚ για να βολευτεί ο Σαββίδης, θεωρεί απεχθές να αναφέρονται ως χρέος οι τόκοι/πανωτόκια/προσαυξήσεις του (κάθε) Μπόμπολα. Γελάει όλο το σύμπαν.

:giggle02:
1 .
΄ Συνεχίζω να κάνω το χρέος μου, γιατί πιστεύω πως αυτό το οποίο μας περιμένει, είναι το σύμπαν ολόκληρο, μπροστά στην σκόνη του χτες ΄΄ !!!

Άβαταρ μέλους
break
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό break » 30 Σεπ 2018, 18:28

Λαχουρένιος έγραψε:Οταν μια εταιρια παει απατη, τοτε χανει το κρατος.

Τα παπάρια μου χάνει το κράτος. Το κράτος απλώς σταματάει να κερδίζει. Δεν είναι ότι είχε βάλει ποτέ λεφτά στην εταιρία και τα έχασε. Απλώς φόροι/εισφορές/ασφάλιστρα/πρόστιμα ή ότι άλλο είχε υπολογίσει το κράτος να πάρει από την εταιρία πλέον δεν θα τα πάρει. Κέρδη που δεν αποκόμισε το κράτος αθροίζει η λίστα. Οχι χαμένα χρήματα.

Καμία σχέση με τυχών επενδυτές, δανειστές ή άλλους εμπλεκόμενους που πραγματικά χάνουν δικά τους χρήματα από την πτώχευση.

Το κράτος είναι ο μοναδικός σίγουρα κερδισμένος από το παιχνίδι του καπιταλισμού όπως είναι στημένο. Μόνιμος συνέταιρος στα κέρδη όλων και ξένος στην χασούρα.

Και δεν είμαι καν κατά του κράτους ή της φορολογίας. Απλώς λέω τα πράγματα με το όνομα τους.
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 30 Σεπ 2018, 18:34

break έγραψε:Το κράτος απλώς σταματάει να κερδίζει. Δεν είναι ότι είχε βάλει ποτέ λεφτά στην εταιρία και τα έχασε. Απλώς φόροι/εισφορές/ασφάλιστρα/πρόστιμα ή ότι άλλο είχε υπολογίσει το κράτος να πάρει από την εταιρία πλέον δεν θα τα πάρει. Κέρδη που δεν αποκόμισε το κράτος αθροίζει η λίστα. Οχι χαμένα χρήματα.

Πώς αντιλαμβάνεσαι το Δημόσιο ρε συ break;
Η φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή είναι απάτες κατά του Δημοσίου, δηλαδή ουσιαστικά απάτες κατά των πολιτών. Όταν κάποιος δεν πληρώνει τους φόρους του, με βάση τους οποίους συντάσσονται οι προϋπολογισμοί, αναγκάζει το Δημόσιο να χρεώσει το ποσό αυτό στους υπόλοιπους. Επομένως, σωστά σου γράφει ότι τα χρήματα αυτά είναι πραγματικά κι όχι απλές εγγραφές. Εισπράττονται είτε από τον έναν, είτε από τον άλλο. Κι όταν δεν χρεώνουν τον έναν, χρεώνουν τον άλλο, έμμεσα ή άμεσα.

Αν είχαμε οι τρεις μας μία εταιρία κι εσύ δεν πλήρωνες τη μηνιαία σου εισφορά για την τακτοποίηση των τακτικών υποχρεώσεων της εταιρίας, θα έλεγες απλά ότι η εταιρία δεν κέρδισε από εσένα κι ότι δεν χρωστάς τίποτα; :hmmm
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 30 Σεπ 2018, 18:35

break έγραψε:Τα παπάρια μου χάνει το κράτος. Το κράτος απλώς σταματάει να κερδίζει. Δεν είναι ότι είχε βάλει ποτέ λεφτά στην εταιρία και τα έχασε. Απλώς φόροι/εισφορές/ασφάλιστρα/πρόστιμα ή ότι άλλο είχε υπολογίσει το κράτος να πάρει από την εταιρία πλέον δεν θα τα πάρει. Κέρδη που δεν αποκόμισε το κράτος αθροίζει η λίστα. Οχι χαμένα χρήματα.

Πως δεν χανει τιποτα, αφου δεν εισπραττει φορους και ετσι μεγαλωνουν τα ελλειματα και το χρεος?

Καμία σχέση με τυχών επενδυτές, δανειστές ή άλλους εμπλεκόμενους που πραγματικά χάνουν δικά τους χρήματα από την πτώχευση.

Οι μετοχοι των ΑΕ δεν χανουν τιποτα, αυτο συζηταμε τοσες σελιδες

Το κράτος είναι ο μοναδικός σίγουρα κερδισμένος από το παιχνίδι του καπιταλισμού όπως είναι στημένο. Μόνιμος συνέταιρος στα κέρδη όλων και ξένος στην χασούρα.

Και δεν είμαι καν κατά του κράτους ή της φορολογίας. Απλώς λέω τα πράγματα με το όνομα τους.

To ακριβως αναποδο συμβαινει, οταν οι εταιριες κερδιζουν, τα κρατη κερδιζουν ψιχουλα γιατι εχουν χαμηλα τους φορους για να μην φυγουν οι επενδυτες.
Οταν η εταιρια βαραει κανονι, τοτε ριχνει λεφτα το κρατος για να την σωσει και τρωει το φεσι απο απληρωτες εισφορες, φορους και προστιμα.
0 .

Άβαταρ μέλους
break
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό break » 30 Σεπ 2018, 18:51

Λαχουρένιος έγραψε:Πως δεν χανει τιποτα, αφου δεν εισπραττει φορους και ετσι μεγαλωνουν τα ελλειματα και το χρεος?

Τα ελλείματα και το χρέος είναι υποθέσεις του κράτους. Δεν αφορούν την εταιρία αν το κράτος έχει ανοίξει αλλού τρύπες από δικές του κακές επιλογές.

Η συναλαγή που έχει το κράτος με την εταιρία (και με κάθε εταιρία) αποτελείται από την πρώτη να δίνει λεφτά στο δεύτερο όσο αυτή υπάρχει. Το συμφέρον λοιπόν του κράτους είναι να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες εταιρίες και όσο μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα. Τα κανόνια και οι πτωχεύσεις του κράτους του είναι αδιάφορα. Απλές στατιστικές. Δεν το ζημιώνουν τίποτα αρκεί η οικονομική δραστηριότητα να παραμένει υψηλή.

Για αυτό στο σύνολο την κοινωνία και το κράτος την συμφέρει η ύπαρξη των ΑΕ. Γιατί δημιουργεί συνθήκες κίνησης του κεφαλαίου και γρήγορης ανάπτυξης εταιριών τις οποίες στην συνέχεια θα φορολογήσει. Αν δεν υπήρχε το καθεστως των ΑΕ και όλοι κρατούσαν δύσπιστοι και φοβισμένοι τα λεφτά τους στα σεντούκια το κράτος θα έβγαινε ζημιωμένο.

Οι μετοχοι των ΑΕ δεν χανουν τιποτα, αυτο συζηταμε τοσες σελιδες

Από που και ως που δεν χάνουν τίποτα οι μέτοχοι; Στο γαριδάκια τις βρήκαν τις μετοχές ; Με δικά τους λεφτά δεν τις αγόρασαν ;

Οταν η εταιρια βαραει κανονι, τοτε ριχνει λεφτα το κρατος για να την σωσει και τρωει το φεσι απο απληρωτες εισφορες, φορους και προστιμα.

Αν το κράτος βάλει λεφτά τότε κρατικοποιεί και αποκτά τον έλεγχο τις εταιρίας. Εκτός αν μιλάμε για τράπεζες που είναι ειδική περίπτωση. Οπως και να έχει μιλάς για εξαιρέσεις τώρα.
0 .

Άβαταρ μέλους
L'ami du peuple
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό L'ami du peuple » 30 Σεπ 2018, 18:55

Εικόνα
Εικόνα

Άρση της ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου* για χρέη 630.000 ευρώ στο Δημόσιο
*Ευρωβουλευτης ΝΔ

https://t.co/Nzj1AG9Wn2?amp=1
0 .
΄ Συνεχίζω να κάνω το χρέος μου, γιατί πιστεύω πως αυτό το οποίο μας περιμένει, είναι το σύμπαν ολόκληρο, μπροστά στην σκόνη του χτες ΄΄ !!!

Άβαταρ μέλους
break
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό break » 30 Σεπ 2018, 19:00

stavmanr έγραψε:Η φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή είναι απάτες κατά του Δημοσίου, δηλαδή ουσιαστικά απάτες κατά των πολιτών.

Μόνο που δεν μιλάμε για φοροδιαφυγή ή για φοροαποφυγή αλλά για κανόνια. Εταιρίες που κλείνουν αφήνοντας χρέη στο δημόσιο.

Αυτό που λέω εγώ είναι ότι είναι μέρος του παιχνιδιού. Ο Λαχουρένιος λέει ότι το παιχνίδι θα πρέπει να αλλάξει ώστε να κηνυγήσουμε όλους τους μέτοχους, τους συγγενείς τους, τα παιδιά τους, και τα παιδιά των παιδών τους για πέντε γενεές έτσι ώστε το κράτος να μη χάσει ποτέ ούτε μία δεκάρα.

Εντάξει, ίσως να παραποίησα λίγο την θέση του Λαχουρένιου αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 30 Σεπ 2018, 19:01

break έγραψε:Τα ελλείματα και το χρέος είναι υποθέσεις του κράτους. Δεν αφορούν την εταιρία αν το κράτος έχει ανοίξει αλλού τρύπες από δικές του κακές επιλογές.

Το κρατος δεν γενναει λεφτα, αλλα τα βρισκει απο ιδιωτες και επιχειρηματιες. Αν αυτοι δεν πληρωνουν τους φορους που τους αντιστοιχουν, τοτε το κρατος δε θα εχει εσοδα και θα πρεπει ή να κανει περικοπες ή να δανειστει.

Η συναλαγή που έχει το κράτος με την εταιρία (και με κάθε εταιρία) αποτελείται από την πρώτη να δίνει λεφτά στο δεύτερο όσο αυτή υπάρχει. Το συμφέρον λοιπόν του κράτους είναι να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες εταιρίες και όσο μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα. Τα κανόνια και οι πτωχεύσεις του κράτους του είναι αδιάφορα. Απλές στατιστικές. Δεν το ζημιώνουν τίποτα αρκεί η οικονομική δραστηριότητα να παραμένει υψηλή.

Για αυτό στο σύνολο την κοινωνία και το κράτος την συμφέρει η ύπαρξη των ΑΕ. Γιατί δημιουργεί συνθήκες κίνησης του κεφαλαίου και γρήγορης ανάπτυξης εταιριών τις οποίες στην συνέχεια θα φορολογήσει. Αν δεν υπήρχε το καθεστως των ΑΕ και όλοι κρατούσαν δύσπιστοι και φοβισμένοι τα λεφτά τους στα σεντούκια το κράτος θα έβγαινε ζημιωμένο.

Ναι ειδαμε ποσο συνεφερε την Ελλαδα που εφαγε φεσι 90 δις απο αυτους.

Από που και ως που δεν χάνουν τίποτα οι μέτοχοι; Στο γαριδάκια τις βρήκαν τις μετοχές ; Με δικά τους λεφτά δεν τις αγόρασαν ;

Δεν χανουν προσωπικη περιουσια αρα δεν εχουν προσωπικο κοστος.

Αν το κράτος βάλει λεφτά τότε κρατικοποιεί και αποκτά τον έλεγχο τις εταιρίας. Εκτός αν μιλάμε για τράπεζες που είναι ειδική περίπτωση. Οπως και να έχει μιλάς για εξαιρέσεις τώρα.

Αυτο που λες γινοταν πολυ παλια. Τις τελευταιες δεκαετιες κρατικοποιουνται προσωρινα, παιρνει το κρατος ολα τα φεσια, και μετα ή πωλουνται εξυγιασμενες σε ξεφτιλα τιμες σε ιδιωτες παλι ή απλα κλεινουν. Και στις δυο περιπτωσεις το κρατος φεσωνεται.
0 .

Άβαταρ μέλους
break
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό break » 30 Σεπ 2018, 19:05

Δεν σε καταλαβαίνω ρε Λαχούρ. Αν εγώ αγοράσω μετοχές μίας εταιρίας και αυτή αύριο βαρέσει κανόνι εγώ δεν έχω χάσει δικά μου χρήματα ; Μηδεν δεν αξίζουν οι μετοχές τώρα ; Δεν έχασα τα χρήματα που έδωσα για να τις αγοράσω ; Πως το εννοείς ότι δεν είχε προσωπικό κόστος σε εμένα η χρεωκοπία ; Δεν το καταλαβαίνω.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 30 Σεπ 2018, 19:07

break έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Οταν μια εταιρια παει απατη, τοτε χανει το κρατος.

Τα παπάρια μου χάνει το κράτος. Το κράτος απλώς σταματάει να κερδίζει. Δεν είναι ότι είχε βάλει ποτέ λεφτά στην εταιρία και τα έχασε. Απλώς φόροι/εισφορές/ασφάλιστρα/πρόστιμα ή ότι άλλο είχε υπολογίσει το κράτος να πάρει από την εταιρία πλέον δεν θα τα πάρει. Κέρδη που δεν αποκόμισε το κράτος αθροίζει η λίστα. Οχι χαμένα χρήματα.

Παράνοια.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”