Χρυσή Αυγή

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Χρυσή Αυγή

Δημοσίευσηαπό pluton » 05 Απρ 2017, 13:21

Εγώ είμαι υπέρ της βίας και νομίζω είναι ψέμα να την αρνούμαστε. Γι' αυτό άλλωστε θέλουμε να βλέπουμε αίμα στις ταινίες.

Φαντάζομαι ότι είναι λάθος λόγω απροσεξίας είσαι υπέρ την ΜΗ βίας; όπως και ο Λαχουρένιος που εξαπέλυσε τις κατάρες του κατά των παιδιών μας ήθελε να πει Πλούτωνα και όχι "Πλουτονα"
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 05 Απρ 2017, 13:46

pluton έγραψε:Άκου με Αντμιν εγώ στο κωλοτσεπάκι κανενός δεν είμαι, ούτε είμαι δεδομένος για κανέναν, εκφράζω την ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι ότι μου σερβίρουν οι κομματικές μου προτιμήσεις (που δεν έχω κομματικές προτιμήσεις δηλαδή χεσμένους τους έχω όλους, μα ΟΛΟΥΣ)...

:LoL: :LoL: :LoL: :s_rofl :s_rofl :good:
Καλό!!
Εκτός αν ήθελες να πεις ομάδα αλήθειας και μπερδεύτηκες. :D

Εσείς ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ομάδες ολόκληρες πολιτών φασίστας ο ένας χουντικός ο άλλος και πάει λέγοντας δηλαδή καθαρά εμφυλιακές λογικές ... και οι περισσότερες τοποθετήσεις σας είναι αποτέλεσμα της πλύσης εγκεφάλου που σας έχει κάνει το σύστημα.

To σύστημα μάλλον θα φταίει που όλη την ώρα λέτε ότι θαυμάζετε τη Χούντα και ότι είστε η σπορά των ηττημένων του '45 και που χτυπάτε τατού με σβάστικες.
Μα αφού είναι προφανες ότι είστε Αίλυνες μπαντριώτες, απορώ πώς σας παρεξηγούν... :(
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 05 Απρ 2017, 13:49

Admin έγραψε:
pluton έγραψε:Άκου με Αντμιν εγώ στο κωλοτσεπάκι κανενός δεν είμαι, ούτε είμαι δεδομένος για κανέναν, εκφράζω την ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι ότι μου σερβίρουν οι κομματικές μου προτιμήσεις (που δεν έχω κομματικές προτιμήσεις δηλαδή χεσμένους τους έχω όλους, μα ΟΛΟΥΣ)...

Καλό!!

Εσείς ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ομάδες ολόκληρες πολιτών φασίστας ο ένας χουντικός ο άλλος και πάει λέγοντας δηλαδή καθαρά εμφυλιακές λογικές ... και οι περισσότερες τοποθετήσεις σας είναι αποτέλεσμα της πλύσης εγκεφάλου που σας έχει κάνει το σύστημα.

To σύστημα μάλλον θα φταίει που όλη την ώρα λέτε ότι θαυμάζετε τη Χούντα και ότι είστε η σπορά των ηττημένων του '45 και που χτυπάτε τατού με σβάστικες.
Μα αφού είναι προφανες ότι είστε Αίλυνες μπαντριώτες, απορώ πώς σας παρεξηγούν... :(

Δηλαδή μέσα από ειρωνείες δεν έδωσες απάντηση. Σε ποιο θέμα θέλεις να μιλήσουμε της χούντας ή της ΧΑ; Είναι άσχετα θέματα Αντμίν (να σου πω εγώ θα προτιμούσα της χούντας γιατί για την ΧΑ στα μέζεά μου, ενώ για την χούντα έχω άποψη).

Και εξηγούμαι για να μη παρεξηγηθώ η Χούντα έχει ιστορία που κρίνεται ... ενώ η ΧΑ δημιουργεί τώρα την ιστορία της και είναι άδικη όλη αυτή η κριτική. Όπως ιστορία έχει και το ΚΚΕ (μήπως θες να μιλήσουμε και επί αυτού Λαχουρένιε; Να μιλήσουμε ας πούμε "περί αυτόνομης Μακεδονίας" ή "περί Μ Ασίας";).
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 05 Απρ 2017, 13:52

pluton έγραψε:
Admin έγραψε:

Καλό!!

Δηλαδή μέσα από ειρωνείες δεν έδωσες απάντηση.

Μια χαρά απάντηση έδωσα.

Εσύ υμνείς όλη την ώρα τη Χούντα και το Μεταξά. Φταίει ο άλλος δηλαδή που θα σε πει χουντικό και φασίστα.
Άστο, γιατί δεν σε παίρνει να το παίξεις πατριώτης και ανεξάρτητος.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 05 Απρ 2017, 14:05

Μια χαρά απάντηση έδωσα.

Εσύ υμνείς όλη την ώρα τη Χούντα και το Μεταξά. Φταίει ο άλλος δηλαδή που θα σε πει χουντικό και φασίστα.
Άστο, γιατί δεν σε παίρνει να το παίξεις πατριώτης και ανεξάρτητος.

Άρα λοιπόν αυτός που βλέπει τα ιστορικά δεδομένα και μιλά (όπως εσύ πχ ) υπέρ του Καποδίστρια είσαι υπέρ της τυραννίας, ο άλλος που μιλά βάση της ιστορίας υπέρ των αποφάσεων του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου είναι Παλαιολογικός κλπ

Ρε πάτε καλά ποιος σας είπε ότι ο Μεταξάς ήταν φασίστας; Εδώ διαπρεπείς ιστορικοί όπως ο Φλάισερ απορρίπτουν αυτήν την καφενειακή ισοπέδωση περί φασίστα Μεταξά... όλα για σας τους δημοκράτες είναι θέμα "άσπρου - μαύρου";

Εντάξει αφού έτσι το θες μίλησε ΙΣΤΟΡΙΚΑ περί Μεταξά του "φασίστα" να δούμε τι έχεις να πεις;
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 05 Απρ 2017, 14:13

Τα έχουμε ήδη συζητήσει αυτά.
Ο Καποδίστριας ήρθε επειδή του το ζήτησε η τότε Εθνοσυνέλευση με μεγάλη πλειοψηφία.
Δεν ήρθε να επιβάλει καμιά χούντα και δεν χρησιμοποίησε ποτέ κανένα στρατό για ίδιον όφελος.

Απλά είπε ότι για ένα διάστημα, μέχρι να γίνει η Σομαλία σας κράτος, έπρεπε να διοικεί εκείνος. Αλλά δεν είχε αντιληφθεί με τί Ζουλού είχε μπλέξει.

Ο Μεταξάς σου πήρε στις εκλογές ένα ποσοστό γύρω στο 4% και έκανε Χούντα, με τη βοήθεια του Γερμανού βασιλιά.
Τα δε βασανιστήρια και οι διώξεις που έκανε, όπως και οι απαγορεύσεις στον τύπο, οι απαγορεύσεις διαλέκτων και άλλων γλωσσών της ελληνικής επικράτειας κλπ έχουν μείνει στην ιστορία.

Αφού γράφεις συνέχεια τις ίδιες μαλακίες, θα παίρνεις και την απάντηση. :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 05 Απρ 2017, 14:28

Admin έγραψε:Τα δε βασανιστήρια και οι διώξεις που έκανε, όπως και οι απαγορεύσεις στον τύπο, οι απαγορεύσεις διαλέκτων και άλλων γλωσσών της ελληνικής επικράτειας κλπ έχουν μείνει στην ιστορία.

ενδιαφέρον
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 05 Απρ 2017, 14:37

Admin έγραψε:Τα έχουμε ήδη συζητήσει αυτά.
Ο Καποδίστριας ήρθε επειδή του το ζήτησε η τότε Εθνοσυνέλευση με μεγάλη πλειοψηφία.
Δεν ήρθε να επιβάλει καμιά χούντα και δεν χρησιμοποίησε ποτέ κανένα στρατό για ίδιον όφελος.

Απλά είπε ότι για ένα διάστημα, μέχρι να γίνει η Σομαλία σας κράτος, έπρεπε να διοικεί εκείνος. Αλλά δεν είχε αντιληφθεί με τί Ζουλού είχε μπλέξει.

Ο Μεταξάς σου πήρε στις εκλογές ένα ποσοστό γύρω στο 4% και έκανε Χούντα, με τη βοήθεια του Γερμανού βασιλιά.
Τα δε βασανιστήρια και οι διώξεις που έκανε, όπως και οι απαγορεύσεις στον τύπο, οι απαγορεύσεις διαλέκτων και άλλων γλωσσών της ελληνικής επικράτειας κλπ έχουν μείνει στην ιστορία.

Αφού γράφεις συνέχεια τις ίδιες μαλακίες, θα παίρνεις και την απάντηση. :D

Χαίρομαι Αντμιν που παίρνω απαντήσεις .... πρόσεξε μήπως εσύ δεν μπορείς να τις αντέξεις. Διότι λόγω των ιδιοκτησιακής σου θέσεως μπορεί να θες να μη έχεις απαντήσεις αλλά υποταγή....

Άκου

Δεν ήρθε να επιβάλει καμιά χούντα και δεν χρησιμοποίησε ποτέ κανένα στρατό για ίδιον όφελος

Δεν επέβαλε τίποτα ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ (και από την τσέπη του έβαλε όπως συνήθως όλοι οι τύραννοι πχ ο Παπαδόπουλος πέθανε μπατίρης και ο Μεταξάς πάμφτωχος και πολλοί άλλοι ) .... αλλά χρησιμοποίησε τον στρατό, κυρίως τον στρατό που πρόκεινται στον Κολοκοτρώνη και την φιλορωσική παράταξη. Η διακυβέρνησή του χούντα ήταν (με την έννοια που δίνεται εσείς) δεν έκανε εκλογές διοικούσε με αποφάσεις χωρίς σύνταγμα και όποιος αντιδρούσε πήγαινε φυλακή. Τύραννος ήταν ... ΑΛΛΑ οι τύραννοι είναι απαραίτητοι και χρήσιμοι τις περισσότερες φορές.

Αλλά δεν είχε αντιληφθεί με τί Ζουλού είχε μπλέξει.

Σε αυτό δεν διαφωνώ καθόλου, αυτό δεν το είχαν αντιληφθεί πολλοί "τύραννοι" σε εισαγωγικά (διότι υπάρχουν και τύραννοι χωρίς εισαγωγικά πχ δημοκρατικοί τύραννοι που διοικούν εν ονόματι του λαού ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ένα 34% του 50% ας πούμε).

Ο Μεταξάς σου πήρε στις εκλογές ένα ποσοστό γύρω στο 4% και έκανε Χούντα, με τη βοήθεια του Γερμανού βασιλιά

Δεν πήρε 4% αλλά αυτό δεν έχει σημασία πράγματι εκπροσωπούσε ένα πολύ μικρό εκλογικό κομμάτι ... η Βουλή βεβαίως με συντριπτική πλειοψηφία του ανάθεσε εν λευκώ να κάνει δικτατορία (τα έχω γράψει αυτά μη επαναλαμβάνομαι)... έτσι και ο λαός δεν αντέδρασε αν και στις 5 Αυγούστου τα συνδικάτα είχαν κηρύξει γενική απεργία (δηλαδή υπήρχε λαική κινητοποίηση)... ο Ι Μεταξάς δεν έβγαλε παρά μια περιπολία την 4η Αυγούστου (το απόγευμα) από μια διμοιρία στην Ομόνοια καμιά άλλη κινητοποίηση στρατού δεν έγινε.... :D

Δηλαδή; ποια βασανιστήρια έκανε που δεν κάνει σήμερα η δημοκρατία σας; Σήμερα ο τύπος έχει ανεξαρτησία ή εξαρτάται από τα συμφέροντα των εκδοτών;... περί διαλέκτων τι υποστηρίζεις; μήπως θες να πεις για σλαβομακεδόνες και κωλύεσαι; και οι άλλες γλώσσες ποιες είναι; Γίνε πιο σαφής.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 05 Απρ 2017, 14:39

Metranion έγραψε:
Admin έγραψε:Τα δε βασανιστήρια και οι διώξεις που έκανε, όπως και οι απαγορεύσεις στον τύπο, οι απαγορεύσεις διαλέκτων και άλλων γλωσσών της ελληνικής επικράτειας κλπ έχουν μείνει στην ιστορία.

ενδιαφέρον

Διάβασε εδώ. Αυτά πρεσβεύουν οι "ανεξάρτητοι" μπαντριώτες τσιρλήντερς του Μεταξά.

Ο Θεολόγος Νικολούδης, ο οποίος ήταν στέλεχος του κόμματος των Ελευθεροφρόνων, ανέλαβε το νεοσύστατο (υπό τη δικαιοδοσία του υπουργείου των Εξωτερικών) υφυπουργείο Τύπου και Τουρισμού (ΥΤΤ), το οποίο ήταν επιφορτισμένο με την καθεστωτική προπαγάνδα («την διαφώτισιν της δημοσίας γνώμης») και τη λογοκρισία. Η Διεύθυνσις Εσωτερικού Τύπου περιελάμβανε Τμήμα Παρακολουθήσεως Εσωτερικού Τύπου, Γραφείον Εποπτείας του Εσωτερικού Τύπου και Γραφείον Λαϊκής Διαφωτίσεως. Στην αρμοδιότητα του πρώτου Γραφείου υπαγόταν «η εποπτεία των εφημερίδων, περιοδικών, βιβλίων και εντύπων εν γένει, των θεατρικών και κινηματογαφικών έργων, των διαλέξεων, δίσκων γραμμοφώνων, ραδιοφωνικών εκπομπών κλπ.». Στην αρμοδιότητα του Γραφείου Λαϊκής Διαφωτίσεως αναγόταν «η διάδοσις ιδεολογικών αρχών εν τω πλαισίω των Εθνικών παραδόσεων και επιδιώξεων» και «η έκδοσις Μηνιαίου Δελτίου, [...] ως και παντός άλλου δημοσιεύματος δυναμένου να εξύψωση το Εθνικόν φρόνημα και διαδώση τας Εθνικός αρχάς του Κράτους. Όλες οι (ελληνόφωνες και ξενόφωνες) εφημερίδες που εκδίδονταν στην Ελλάδα τέθηκαν υπό κρατική επιτήρηση – εκδόθηκαν συνολικά 14 σχετικοί Αναγκαστικοί Νόμοι και Βασιλικά Διατάγματα – και αναγκάστηκαν να ευθυγραμμιστούν με την πολατκή του καθεστώτος. Ο Αναγκαστικός Νόμος (ΑΝ.) 1092 «περί Τύπου» του 1938 θέσπιζε τα «αδικήματα Τύπου», μεταξύ των οποίων την «κατάχρησιν ελευθεροτυπίας», τα οποία συνεπάγονταν την προσωρινή παύση της έκδοσης εφημερίδας Η περιοδικού «μέχρις ενός έτους», και περιείχε ειδικά κεφάλαια «περί απηγορευμένων δημοσιεύσεων» (Κεφάλαιον ΣΤ') και «περί κατασχέσεως εντύπων» (Κεφάλαιον Η') «ένεκεν προσβολής κατά των βάσεων του ισχύοντος πολιτεύματος [...] κατά του προσώπου του Προέδρου της Κυβερνήσεως Η κατά του Υπουργικού Συμβουλίου [...] κατά του προσώπου του Βασιλέως, του Διαδόχου, των Μελών της Βασιλικής Οικογενείας κλπ.». Στις δραστηριότητες του ΥΤΤ συγκαταλέγονταν 33 εκδόσεις με προπαγανδιστικό περιεχόμενο (Νέα Ζωή, Ο κομμουνισμός εις την Ελλάδα, Το Νέον Κράτος, Ο Ιωάννης Μεταξάς προς τους εργάτας, Λόγοι του Αρχηγού προς τους Αγρότας, Τέσσερα χρόνια διακυβερνήσεων του Ιωάννου Μεταξά κ.ά.), οι οποίες διανεμήθηκαν σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και βιβλιοθήκες. Το κενό της καθεστωτικής εφημερίδας κάλυψαν από τον Σεπτέμβριο του 1937 η μηνιαία επιθεώρηση Νέον Κράτος του Αρίστου Καμπάνη και η Νέα Πολιτική του Ιωάννη Τουρνάκη. Υπό τον Νικολούδη, με τον Α.Ν. 95 της 7ης Σεπτεμβρίου 1936, συστάθηκε επίσης η «Υπηρεσία Ραδιοφωνικών Εκπομπών» και στις 25 Μαρτίου 1938 άρχισε να λειτουργεί επισήμως η ραδιοφωνική υπηρεσία στα υπόγεια του Ζαππείου. Η σημασία του ραδιοφώνου ως εργαλείου προπαγάνδας – η επίσκεψη του «υπουργού της Λαϊκής Διαφωτίσεως» Γιόςεφ Γκαίμπελς το ίδιο διάστημα (20-29 Σεπτεμβρίου 1936) στην Ελλάδα μετακένωσε τη σχετική γερμανική εμπειρία – δεν πρέπει ωστόσο να υπερτιμηθεί, καθώς στα τέλη του 1935 ο αριθμός των ραδιοφωνικών συσκευή στη χώρα μόλις ξεπερνούσε τις 6.000, ενώ π.χ. ο αντίστοιχος αριθμός στη ναζιστική Γερμανία υπερέβαινε τα επτά εκατομμύρια.

0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 05 Απρ 2017, 14:50

Ο Μεταξάς θα έπρεπε να πάρει οδηγίες από κάποιον κιμ γιονγκ ουγκ της εποχής του για να μάθει πως κάνεις κάποιους Σομαλούς ανθρώπους. Τότε κανείς δεν θα είχε πρόβλημα.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”