Μαζί τα φάγανε – 1% των φορολογουμένων χρωστά το 90% του συνόλου του χρέους

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Μαζί τα φάγανε – 1% των φορολογουμένων χρωστά το 90% του συνόλου του χρέους

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 30 Σεπ 2018, 19:09

break έγραψε:Δεν σε καταλαβαίνω ρε Λαχούρ. Αν εγώ αγοράσω μετοχές μίας εταιρίας και αυτή αύριο βαρέσει κανόνι εγώ δεν έχω χάσει δικά μου χρήματα ; Μηδεν δεν αξίζουν οι μετοχές τώρα ; Δεν έχασα τα χρήματα που έδωσα για να τις αγοράσω ; Πως το εννοείς ότι δεν είχε προσωπικό κόστος σε εμένα η χρεωκοπία ; Δεν το καταλαβαίνω.

Προσωπικο κοστος σημαινει να χασεις προσωπικη περιουσια ιση με τις ζημιες που αφηνει η εταιρια, οχι να σταματησεις να κερδιζεις χρηματα απο μια εταιρια οπως συμβαινει στις ΑΕ
0 .

Άβαταρ μέλους
break
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό break » 30 Σεπ 2018, 19:19

Λαχουρένιος έγραψε:Προσωπικο κοστος σημαινει να χασεις προσωπικη περιουσια ιση με τις ζημιες που αφηνει η εταιρια, οχι να σταματησεις να κερδιζεις χρηματα απο μια εταιρια οπως συμβαινει στις ΑΕ

Μα φυσικά και έχασα προσωπική περιουσία. Δεν είναι οι μετοχές μου που τώρα αξίζουν 0 προσωπική περιουσία ; Δεν έδωσα δικά μου χρήματα για να τις αγωράσω ; Πως νομίζεις ότι έπαιρνα το μέρισμα ; Δωρεάν ;
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 30 Σεπ 2018, 19:22

break έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Προσωπικο κοστος σημαινει να χασεις προσωπικη περιουσια ιση με τις ζημιες που αφηνει η εταιρια, οχι να σταματησεις να κερδιζεις χρηματα απο μια εταιρια οπως συμβαινει στις ΑΕ

Μα φυσικά και έχασα προσωπική περιουσία. Δεν είναι οι μετοχές που τώρα αξίζουν 0 προσωπική περιουσία ; Δεν έδωσα δικά μου χρήματα για να τις αγωράσω ; Πως νομίζεις ότι έπαιρνα το μέρισμα ; Δωρεάν ;

Αγοραζω μια μετοχη 1 ευρω και μου αποδιδει 2 ευρω συνολικα οσο τα πραγματα πανε καλα.. Οταν πεφτει εξω η εταιρια αυτη η μετοχη σταματαει να μου αποδιδει χρηματα αλλα εχω βγει συνολικα κερδισμενος 2-1=1 ευρω.

Χασουρα θα ειχα αν επρεπε να πληρωσω τις ζημιες που αφησε η εταιρια απο την προσωπικη μου περιουσια οπως γινεται με τις επιχειρησεις των αλλων κατηγοριων.
0 .

Άβαταρ μέλους
break
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό break » 30 Σεπ 2018, 19:32

Εχεις μία πολύ πλασματική εικόνα για το ύψος του μερίσματος. Για αρχή δεν δίδεται πάντα. Πολλές φορές τα κέρδη γυρίζουν στην εταιρία σε επένδυση. Οταν δίνεται ούτε κατα διάνοια δεν πλησιάζει της αξίας της μετοχής. Πιό εύκολο είναι να βγάλεις χρήματα ξαναπουλώντας την μετοχή αν η εταιρία πάει καλά παρά από τυχόν μέρισματα που μπορεί να δώσει.

Αυτό που λες να έχεις βγάλει την αξία της μετοχής από το μέρισμα και τώρα να είσαι σε καθαρά κέρδη αν έχει συμβεί ποτέ θα πρέπει να είναι η εξαίρεση του μία στο εκατομμύριο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 30 Σεπ 2018, 19:36

Ακομα και αν δεν εχει παρει πισω την αξια της μετοχης σε μερισμα/κερδος, τα λεφτα που χανει λογω του καθεστωτος των ΑΕ ειναι πολυ λιγοτερα απ'οσα θα χανε αν πληρωνε τις ζημιες κανονικα.

Το μαξιμουμ που χανει ειναι η αξια των μετοχων, ουτε δεκαρα παραπανω.
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 30 Σεπ 2018, 19:56

break έγραψε:
stavmanr έγραψε:Η φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή είναι απάτες κατά του Δημοσίου, δηλαδή ουσιαστικά απάτες κατά των πολιτών.

Μόνο που δεν μιλάμε για φοροδιαφυγή ή για φοροαποφυγή αλλά για κανόνια. Εταιρίες που κλείνουν αφήνοντας χρέη στο δημόσιο.

Τα χρήματα αυτά το Δημόσιο αναγκάζεται να τα πάρει είτε σε δάνεια είτε από φορολόγηση των υπολοίπων. Συμφωνούμε σε αυτό;

Αυτό που λέω εγώ είναι ότι είναι μέρος του παιχνιδιού. Ο Λαχουρένιος λέει ότι το παιχνίδι θα πρέπει να αλλάξει ώστε να κηνυγήσουμε όλους τους μέτοχους, τους συγγενείς τους, τα παιδιά τους, και τα παιδιά των παιδών τους για πέντε γενεές έτσι ώστε το κράτος να μη χάσει ποτέ ούτε μία δεκάρα.

Δε νομίζω ότι ισχύει ή ότι θα έπρεπε να ισχύει η οικογενειακή ευθύνη. Αυτό που ισχύει είναι ότι συνήθως δεσμεύονται τα ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία του υπόχρεου και δεν μπορούν να μεταβιβαστούν σε άλλον.

Εντάξει, ίσως να παραποίησα λίγο την θέση του Λαχουρένιου αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. :D

:D
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 30 Σεπ 2018, 19:59

break έγραψε:

Μα φυσικά και έχασα προσωπική περιουσία. Δεν είναι οι μετοχές μου που τώρα αξίζουν 0 προσωπική περιουσία ; Δεν έδωσα δικά μου χρήματα για να τις αγωράσω ; Πως νομίζεις ότι έπαιρνα το μέρισμα ; Δωρεάν ;

Η αγοραπωλησία μετοχών είναι δραστηριότητα μεταξύ φυσικών ή νομικών προσώπων. Δεν μας απασχολεί στο θέμα που συζητάμε, το οποίο είναι χρέη προς το Δημόσιο από φόρους. Αν κάποιος θέλει να τζογάρει, καλά κάνει και τζογάρει. Ας τα κερδίσει όλα, ας τα χάσει όλα. Άσχετο. Η προσωπική του περιουσία αφορά το θέμα μόνο ως προς τη δέσμευσή της σε περίπτωση χρέους προς τα Δημόσια Ταμεία.
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 03 Οκτ 2018, 10:50

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν ισχυει οτι το δημοσιο εχει κατασχει ο,τι μπορει για τα χρεη αυτα. Για παραδειγμα στο αρθρο που εβαλε ο Μπρεικ λεει οτι ο Κοσκωτας χρωσταει 2,5 εκ. Παρ'ολα αυτα εχει ανοιξει νεα επιχειρηση στην Βουλγαρια και περναει τον χειμωνα στο Μπανσκο και το καλοκαιρι σε ακριβα ξενοδοχεια στο Καβουρι

http://www.larissanet.gr/2017/11/19/ti- ... akisi-tou/

Πως αυτος ο ανθρωπος εχει επιχειρησεις και κανει διακοπαρες οταν χρωσταει 2,5 εκατομυριακια?

Ο Μπατατουδης χρωσταει 3,6 εκ. και αυτην την στιγμη εχει επιχειρηση στην Ρουμανια με καθαρα κερδη την πρωτη χρονια 300.000

http://www.fimes.gr/2014/11/giorgos-mpa ... z5SSuMFhQe

Το λινκ που έβαλες λεει:
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο 62χρονος Γιώργος Κοσκωτάς, δεν επέστρεψε ποτέ τα χρήματα που υπεξαίρεσε καθώς εκείνη την εποχή δεν υπήρχε νόμος για την επιστροφή στο Δημόσιο χρημάτων από υπεξαιρέσεις, αφού η ποινή της φυλάκισης θεωρούνταν αρκετή ως τιμωρία.

Που σημαίνει ότι δεν μπορεί να τα πάρει.
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 03 Οκτ 2018, 11:03

Διάδοχος έγραψε:
break έγραψε:
Γιατί επιτρέπει σε εταιρίες να συγκεντρώνουν τεράστια κεφάλαια με αύξηση μετοχικού κεφαλαίο και να κάνουν αλματώδη ανάπτυξη. Μία εταιρία σαν την google μπορεί έτσι να πάει από το μηδέν στο άπειρο σε λιγότερο από μία δεκαετία. Αν δεν υπήρχε η προστασία των ΑΕ κανείς δεν θα επένδυε σαν μέτοχος σε μία καινούργια εταιρία αν αυτό σήμαινε ότι θα έβαζε την προσωπική του περιουσία ενέχυρο.

Δλδ κάποιοι θέλουν να κονομάνε με τα λεφτά των προμηθευτών και του κράτους;

break έγραψε:[Και δεν έχει να κάνει μόνο με δάνεια. Σκέψου να κάνει κάποιος μήνηση σε μία εταιρία αξίας 1000 στην οποία έχεις μέρος των μετοχών και να απαιτήσει αποζημίωση 1000000. Ξαφνικά κινδυνεύεις να χάσεις όλη σου την περιουσία από το πουθενά. Από αυτό το φόβο και μόνο κανείς δεν θα αγόραζε ποτέ μετοχές

Ε όχι και απο το πουθενά, κάτι θα έχεις κάνει για να σε κάνουν μήνυση και να ζητάνε αποζημίωσεις.

break έγραψε:Ο πολιτισμένος κόσμος έχει πάνω από ένα αιώνα τώρα ζυγίσει τα συν και τα πλυν και έχει βρει ότι οι ΑΕ είναι κάτι που ωφελεί στο σύνολο τις κοινωνίες. Δεν είναι για την ψωροκώσταινα που λέγεται Ελλάδα να αποφασίζει για τέτοια θέματα. Τέτοιες αυταπάτες μόνο ο Τσίπρας τις είχε που νόμιζε ότι θα αλλάξει την Ευρώπη με τις κομουνιστικές παρπλαπίπες που μάθαινε μικρός στην ΚΝΕ.

Αυτά είναι δικές σου χαζομαρίτσες πασπαλισμένες με ατόφια ΕΛ βλαχοδεξίλα. Ουδέποτε τέθηκε θέμα απο σύριζα για κατάργηση των ΑΕ (lol).

Το θέμα είναι ξεκάθαρο εδώ. Αυτοί που έχουν κεφάλαια αποφάσισαν να έχουν τύπους εταιριών όπου θα μπορούν να επιχειρούν χωρίς προσωπικό κόστος, ενώ θα τα φορτώνουν όλα σε άλλου τύπου επιχειρήσεις και στο κράτος.

Καλά τώρα. Εγώ δεν πιστεύω με τίποτε ότι εσύ ειδικά έχεις τέτοιου είδους απορίες. :D
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 03 Οκτ 2018, 11:09

Λαχουρένιος έγραψε:Ακομα και αν δεν εχει παρει πισω την αξια της μετοχης σε μερισμα/κερδος, τα λεφτα που χανει λογω του καθεστωτος των ΑΕ ειναι πολυ λιγοτερα απ'οσα θα χανε αν πληρωνε τις ζημιες κανονικα.

Το μαξιμουμ που χανει ειναι η αξια των μετοχων, ουτε δεκαρα παραπανω.

Προφανώς δεν έχεις αγοράσει ποτέ μετοχή.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”