Θα εχουμε παλι λοκνταουν?

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
micro
Basic poster
Basic poster

Re: Θα εχουμε παλι λοκνταουν?

Δημοσίευσηαπό micro » 29 Δεκ 2020, 14:55

Αμ κι η Ολυμπιακάρα μας δεν είναι θρησκεία;

Α ρε Ολυμπιακέ, τι θα κάναμε χωρίς εσένα; :rolll:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 29 Δεκ 2020, 20:23

micro έγραψε:
bizeli έγραψε:
Όχι σε αυτές τις συνθήκες.

Γιατί;

Γιατί έχουμε πανδημία.
0 .

micro
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό micro » 29 Δεκ 2020, 22:30

bizeli έγραψε:
micro έγραψε:
Γιατί;

Γιατί έχουμε πανδημία.

Ναι βρε, αλλά δεν είναι και πανδημία φάση "Le Fléau", είναι ολίγον τι τζούφιος αυτός ο ιός - σε σχέση με τι θα μπορούσε να ήταν - ήμασταν τυχεροί στην ατυχία μας, που λένε, που σημαίνει πως υπάρχουν αρκετά μεγάλα περιθώρια ευελιξίας. Οι επιδημιολόγοι όμως προειδοποιούν πως στις επόμενες δεκαετίες θα έχουμε και άλλες πανδημίες, ενδεχομένως σοβαρότερες. Πώς θα μας βαθμολογούσες, την ανθρωπότητα εννοώ, πώς τα πήγαμε/τα πηγαίνουμε, στην παρούσα φάση;
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 29 Δεκ 2020, 23:36

micro έγραψε:
Ναι βρε, αλλά δεν είναι και πανδημία φάση "Le Fléau", είναι ολίγον τι τζούφιος αυτός ο ιός - σε σχέση με τι θα μπορούσε να ήταν - ήμασταν τυχεροί στην ατυχία μας, που λένε, που σημαίνει πως υπάρχουν αρκετά μεγάλα περιθώρια ευελιξίας. Οι επιδημιολόγοι όμως προειδοποιούν πως στις επόμενες δεκαετίες θα έχουμε και άλλες πανδημίες, ενδεχομένως σοβαρότερες. Πώς θα μας βαθμολογούσες, την ανθρωπότητα εννοώ, πώς τα πήγαμε/τα πηγαίνουμε, στην παρούσα φάση;

Πιστεύω ότι για την μαλακία που μας δέρνει τα πήγαμε σχετικά καλά. Περισσότερο από τύχη την γλιτώσαμε παρά από καλούς χειρισμούς.
Όχι ότι οι κυβερνήσεις των χωρών δεν κινητοποιήθηκαν αλλά αν δε βρισκόταν σύντομα το εμβόλιο πιστεύω ότι θα ζούσαμε πολύ πιο μαύρες μέρες.
Και κάτσε δεν τελειώσαμε ακόμη.
Έρχεται ο Ιανουάρης και ο Φλεβάρης που είναι πολύ πιο δύσκολοι μήνες.

Να σου πω κάτι; Σχετικά με τα δυσοίωνα σενάρια που λες.
Εγώ έτσι κι αλλιώς δεν πιστεύω ότι θα πεθάνω από φυσιολογικά αίτια ούτε πιστεύω ότι θα φτάσω τα βαθιά γεράματα.
Οπότε ένας λόγος που θέλω να κάνω και το εμβόλιο είναι για να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία και να ξεκινήσουμε να ζούμε ποιοτικά για όσα χρόνια μάς απομένουν. Βαρέθηκα.
Τι παρενέργειες και μαλακίες να φοβηθώ;
Έτσι κι αλλιώς μέσα στην παρενέργεια ζούμε.
Όχι άγχος, όχι καρκίνους, όχι αυτοάνοσα, κακή ποιότητα ζωής...
Τι χειρότερο θα πάθουμε από το εμβόλιο;
Έτσι κι αλλιώς όλα σκατά είναι.

Μιλάμε είμαι η επιτομή της απαισιόδοξης σκέψης.
:laugh1:
0 .

micro
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό micro » 30 Δεκ 2020, 01:50

bizeli έγραψε:
micro έγραψε:

Πιστεύω ότι για την μαλακία που μας δέρνει τα πήγαμε σχετικά καλά. Περισσότερο από τύχη την γλιτώσαμε παρά από καλούς χειρισμούς.
Όχι ότι οι κυβερνήσεις των χωρών δεν κινητοποιήθηκαν αλλά αν δε βρισκόταν σύντομα το εμβόλιο πιστεύω ότι θα ζούσαμε πολύ πιο μαύρες μέρες.
Και κάτσε δεν τελειώσαμε ακόμη.
Έρχεται ο Ιανουάρης και ο Φλεβάρης που είναι πολύ πιο δύσκολοι μήνες.

Να σου πω κάτι; Σχετικά με τα δυσοίωνα σενάρια που λες.
Εγώ έτσι κι αλλιώς δεν πιστεύω ότι θα πεθάνω από φυσιολογικά αίτια ούτε πιστεύω ότι θα φτάσω τα βαθιά γεράματα.
Οπότε ένας λόγος που θέλω να κάνω και το εμβόλιο είναι για να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία και να ξεκινήσουμε να ζούμε ποιοτικά για όσα χρόνια μάς απομένουν. Βαρέθηκα.

Κι εγώ έτσι λέω, να ξεκινήσω εμβολιασμούς. Θα πάρω το κολάι με το covid, και μετά λέω να κάνω και άλλα. Ένα-ένα, για να γουστάρω. :laugh1: Θα το ρουφάω όπως η μέλισσα το μέλι.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 30 Δεκ 2020, 08:18

απο το νιους βλεποντας την κατασταση ειχα πει και εγω δεκα μεχρι εικοσι χιλαδες νεκρους
Η χώρα βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες θέσεις στην ΕΕ και η υποχώρηση των κρουσμάτων, μετά από επτά εβδομάδες σε καθεστώς lockdown υπολείπεται σαφώς της αναμενόμενης, ενώ οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, όπως και οι τα κρούσματα στις ευπαθείς ομάδες.

Δηλαδή, τι άλλο χρειάζεται για να αντιληφθούν ότι το μοντέλο που ακολουθούν, το ίδιο ολέθριο μοντέλο που ακολούθησαν και οι χώρες της δυτικής Ευρώπης, οι οποίες δεν έχουν σχέση με τις ιδιαίτερες ελληνικές συνθήκες ή το κινεζικό μοντέλο των lockdown, έχει χρεοκοπήσει στην Ελλάδα;

Κι ενώ τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ λοιδορούσαν τον καθηγητή επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Στάνφορντ Γ.Ιωαννίδη που μιλούσε για 5.000-10.000 νεκρούς μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, λόγω της λάθος συνταγής των lockdown, μελέτη του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας (Institute for Health Metrics and Evaluation) του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, για την Ελλάδα, μιλά για 12.325 νεκρούς έως τον Απρίλιο με πιθανότητα να φτάσουν και τους 19.000 νεκρούς!

Και μπορεί η αναγκαιότητα να «φαγωθεί» ο υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας να εντείνει τα εσωκομματικά κτυπήματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, αλλά η αλήθεια είναι ότι η εντυπωσιακή μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες είναι κυρίως αποτέλεσμα των μειωμένων τεστ, ενώ οι δείκτες θετικότητας εκτοξεύονται!

Η μείωση των τεστ και η διαφοροποίηση της αναλογίας rapid και pcr, αναπροσαρμόζουν τα δεδομένα ουσιαστικά και δίνουν ένα πλαστό αποτέλεσμα. Επίσης, ο ΕΟΔΥ επιμένει να μην δίνει στατιστικά στοιχεία του δείγματος.
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 30 Δεκ 2020, 09:23

Πρωθυπουργός Δανίας: Δεν ανήκω σε ευπαθή ομάδα και δεν κάνω πρώτη το εμβόλιο

https://www.news247.gr/kosmos/prothypoy ... 95780.html
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

micro
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό micro » 30 Δεκ 2020, 15:02

bizeli έγραψε:Να σου πω κάτι; Σχετικά με τα δυσοίωνα σενάρια που λες.

Live fast and die young, or live long and prosper? Αυτό είναι το ερώτημα. ;)
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 31 Δεκ 2020, 20:27

micro έγραψε:

Δεν είναι θέμα επιλογής.
Ό,τι γράφει το καντηλάκι του καθενός.
:crying11:

Το μόνο σίγουρο είναι ότι είμαστε τελείως τρωτές μηχανές οπότε προς το live fast and die young γέρνω.

And a happy new year!!!
0 .

micro
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό micro » 01 Ιαν 2021, 12:13

bizeli έγραψε:
micro έγραψε:

Δεν είναι θέμα επιλογής.
Ό,τι γράφει το καντηλάκι του καθενός.
:crying11:

Το μόνο σίγουρο είναι ότι είμαστε τελείως τρωτές μηχανές οπότε προς το live fast and die young γέρνω.

And a happy new year!!!

Τι, δε θα γίνεις δηλαδή γιαγιούλα με άσπρα μαλλιά (και με χωρίς δόντια);

Εικόνα

Καλή χρονιά!! :winesmilie: :partytime:
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”