Περίπου 1.000 μετανάστες πέρασαν σε ελληνικά νησιά το τελευταίο 24ωρο!

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Περίπου 1.000 μετανάστες πέρασαν σε ελληνικά νησιά το τελευταίο 24ωρο!

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 02 Μαρ 2020, 19:57

Σε Λέσβο, Χίο και Φαρμακονήσι

Στη διάσωση και περισυλλογή 164 μεταναστών και προσφύγων προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα, σε έξι περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα σε Λέσβο, Χίο και Φαρμακονήσι.

Σύμφωνα με το ΛΣ, από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 1ης Μαρτίου, έως σήμερα το πρωί, Δευτέρα 2 Μαρτίου, δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης σημειώθηκαν στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου με την περισυλλογή 89 ατόμων, τρία στη Χίο με τη διάσωση 43 μεταναστών και προσφύγων και ένα περιστατικό στο Φαρμοκήνησι με τη διάσωση 32 ατόμων.

Το ίδιο διάστημα άλλοι 813 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε 20 περιστατικά που σημειώθηκαν σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα 9 περιστατικά σημειώθηκαν στη Λέσβο όπου αποβιβάστηκαν 423 μετανάστες και πρόσφυγες, 6 στη Χίο όπου αποβιβάστηκαν 252 άτομα, 2 στη Σάμο με 85 άτομα, 1 στο Φαρμοκονήσι με 36 άτομα και 2 στη Μεγίστη όπου αποβιβάστηκαν 17 μετανάστες και πρόσφυγες.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.protothema.gr/greece/articl ... aio-24oro/

Oσο η κυβερνηση πουλαει σανο για τον Εβρο, στα νησια του Αιγαιου γινεται κανονικο πανηγυρι.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Περίπου 1.000 μετανάστες πέρασαν σε ελληνικά νησιά το τελευταίο 24ωρο!

Δημοσίευσηαπό bizeli » 02 Μαρ 2020, 20:06

Από θαλάσσης είναι πιο δύσκολο να ελέγξεις σύνορα.
Γνωστό αυτό.
1 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 02 Μαρ 2020, 20:17

bizeli έγραψε:Από θαλάσσης είναι πιο δύσκολο να ελέγξεις σύνορα.
Γνωστό αυτό.

To γνωριζω, απλως η κυβερνηση με αφορμη τα γεγονοτα του Εβρου προσπαθει να πουλησει οτι θα σκληρυνει την σταση της στο μεταναστευτικο ως αντιπερισπασμο για τα επεισοδια στην Λεσβο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 02 Μαρ 2020, 20:20

Τώρα μεταξύ μας δε νομίζω ότι υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που μπορεί να διαχειριστεί το προσφυγικό.
Είναι πάνω από τις δυνάμεις της.
Το πρόβλημα αφορά όλη την ΕΕ, άσχετα αν το έχουν φορτώσει μόνο σε μας.
Γνωστό και αυτό.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 02 Μαρ 2020, 20:22

bizeli έγραψε:Τώρα μεταξύ μας δε νομίζω ότι υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που μπορεί να διαχειριστεί το προσφυγικό.
Γνωστό και αυτό.

Συμφωνω
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 02 Μαρ 2020, 20:29

Απλά η ΕΕ αντί να πετάει όλα τα εκατομμύρια στην Τουρκία για να κρατήσει αυτή τους πρόσφυγες και τώρα να μας έχει του χεριού τους, θα μπορούσε κάθε χώρα να πάρει όσους πρόσφυγες της αναλογούν και τα λεφτά να πιάσουν τόπο.
Δεν ξέρω ποια ήταν η λογική να εμπιστευθούν έναν αποδεδειγμένα αφερέγγυο άνθρωπο και να δεχόμαστε τους εκβιασμούς του.
0 .

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 02 Μαρ 2020, 20:38

bizeli έγραψε:Απλά η ΕΕ αντί να πετάει όλα τα εκατομμύρια στην Τουρκία για να κρατήσει αυτή τους πρόσφυγες και τώρα να μας έχει του χεριού τους, θα μπορούσε κάθε χώρα να πάρει όσους πρόσφυγες της αναλογούν και τα λεφτά να πιάσουν τόπο.
Δεν ξέρω ποια ήταν η λογική να εμπιστευθούν έναν αποδεδειγμένα αφερέγγυο άνθρωπο και να δεχόμαστε τους εκβιασμούς του.

σε καθε χωρα αναλογουν μηδεν προσφυγες. ακου εδω να παρει ...λες και εχει την υποχρεωση. αμα το παμε ετσι να παρει ο μανα....συγνωμη τα ΗΑΕ που ειναι μουσουλμανοι και τιγκα στο πετροδολαρο.....γιαντα δεν παένουν προς τα εκει; γιαιτ σκοπος τους ειναι ο αποικισμος....Not one in a million ....καμια χωρα δεν υποχρεουται να παρει καποιους ετσι επειδη αυτοι το γουσταρουν. καθε χωρα ειναι κυριαρχο κρατος εναντι όλων !
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 02 Μαρ 2020, 20:53

denplirono έγραψε:σε καθε χωρα αναλογουν μηδεν προσφυγες. ακου εδω να παρει ...λες και εχει την υποχρεωση. αμα το παμε ετσι να παρει ο μανα....συγνωμη τα ΗΑΕ που ειναι μουσουλμανοι και τιγκα στο πετροδολαρο.....γιαντα δεν παένουν προς τα εκει; γιαιτ σκοπος τους ειναι ο αποικισμος....Not one in a million ....καμια χωρα δεν υποχρεουται να παρει καποιους ετσι επειδη αυτοι το γουσταρουν. καθε χωρα ειναι κυριαρχο κρατος εναντι όλων !

Διεθνολόγος δεν είμαι αλλά από τα λίγα που ξέρω σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο είσαι υποχρεωμένος να παρέχεις άσυλο, εφόσον σου ζητείται και ο αιτών πληροί τις προϋποθέσεις.
Άρα κατά μια έννοια, ναι, είσαι υποχρεωμένος σου αρέσει δε σου αρέσει.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 02 Μαρ 2020, 21:00

Λαχουρένιος έγραψε:
bizeli έγραψε:Τώρα μεταξύ μας δε νομίζω ότι υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που μπορεί να διαχειριστεί το προσφυγικό.
Γνωστό και αυτό.

Συμφωνω

εγω οχι και εχω λογικα επιχειρηματα αλλα εσεις εχετε ανοσια και δεν θα καταλαβετε :D
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 02 Μαρ 2020, 21:03

να!! μολις διαβασα παρακατω το επιβεβαιωσατε

δεν μπορουμε γιατι ειμαστε υποχρεωμενοι!!!! (σορυ μπιζελι)

αλλα!! δεν ειναι ετσι πρωτα ειναι το δικαιο του κρατους

εμπα καπου και διαβασε το
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”