• Ενεργά Θέματα 
Η περιήγηση στον παρόντα ιστότοπο συνεπάγεται ότι συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Χρήσης Cookies.

Νέα πρόκληση προς τους συνταξιούχους: Οι μισοί πήραν χαμηλότερη ή καθόλου αύξηση - Ποιοι «χάνουν» έως 82%

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
vallon
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 12817

Νέα πρόκληση προς τους συνταξιούχους: Οι μισοί πήραν χαμηλότερη ή καθόλου αύξηση - Ποιοι «χάνουν» έως 82%

Δημοσίευσηαπό vallon » 27 Ιαν 2023, 16:33

Ψαλίδι στην αύξηση από την Εισφορά Αλληλεγγύης: Το 44,33% δεν έλαβε καθόλου ή πήρε χαμηλότερη αύξηση, παρά τις τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης
Εικόνα

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει γύρω από τις αυξήσεις των συντάξεων. Οι μισοί σχεδόν συνταξιούχοι, περίπου το 44,33% είτε δε έλαβαν αύξηση, είτε έλαβαν πολύ μικρότερο ποσό από αυτό που ανέμεναν. Το στοιχείο αυτό προέρχεται από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), το οποίο ασκεί δριμεία κριτική στο υπουργείο Εργασίας και επισημαίνει ότι ορισμένοι θα «χάσουν» έως και το 82% της αύξησης που είχαν υπολογίσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δικτύου οι συνταξιούχοι που δεν έλαβαν καθόλου αύξηση στις κύριες συντάξεις είναι 910.077 άτομα και οι συνταξιούχοι που έλαβαν αισθητά μικρότερες αυξήσεις από εκείνες που θα έπρεπε φθάνουν τις 258.000. Αθροιστικά οι δύο κατηγορίες ανέρχονται σε 1.168.077 άτομα, δηλαδή το 44,33% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας.

Στην γκρίζα ζώνη της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων πέφτουν περισσότεροι από 50.000 συνταξιούχοι, για τους οποίους «ψαλιδίζεται» σημαντικά η αύξηση 7,75% από την αλλαγή κλίμακας στην ΕΑΣ.

Πρόκειται για συνταξιούχους του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με συντάξεις από 1.340 ευρώ μεικτά και άνω - πριν την αύξηση του 2023 που πληρώνεται αυτές τις μέρες - οι οποίοι λόγω της αύξησης αλλάζουν κλιμάκιο στην ΕΑΣ και θα έχουν πλέον υψηλότερη κράτηση.

«Συνταξιούχοι με σύνταξη 1.582 μεικτά έως και 1.700 ευρώ που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες, θα έχουν μετά τις αυξήσεις κράτηση 6% ΕΑΣ από 3% που είχαν πριν την αύξηση. Αυτό σημαίνει πως λίγο πολύ θα έχουν μείον 3% από το 7,75% της αύξησης», δηλώνει ο Νίκος Χατζόπουλος, Πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ.

Οι «άτυχοι»

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πρόκειται περίπου για 30.000 συνταξιούχους που μέχρι χθες είχαν κράτηση 3% ΕΑΣ στην σύνταξη τους καθώς ανήκαν στο πρώτο και χαμηλότερο κλιμάκιο της εισφοράς. Μετά την αύξηση, η σύνταξη 1.582 ευρώ υπερβαίνει τα 1.700 ευρώ και αυτομάτως πέφτει στην κλίμακα της κράτησης 6%. Εκτιμήσεις ειδικών της Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρουν πως πρέπει να πρόκειται περίπου για 30.000 συνταξιούχους.

Αναλυτικά το δίκτυο σημειώνει τα εξής:

• Το υπουργείο Εργασίας παραδέχτηκε ότι κατέβαλλε αυξήσεις 7,75% σε 1.724.713 συνταξιούχους. Όμως σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, την πλήρη αύξηση, θα λάβουν έως το 85% του ανωτέρω αριθμού δικαιούχων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι προκύπτουν 258.000 συνταξιούχοι περίπου, οι οποίοι θα έχουν την «τύχη» να διαπιστώσουν αύξηση στις συντάξεις τους, όμως την ίδια στιγμή θα έχουν και την «ατυχία» να δουν ότι η αύξηση αυτή δεν είναι 7,75%, αλλά αισθητά μικρότερη. Έτσι, απομένουν 1.466.000 δικαιούχοι περίπου, οι οποίοι πράγματι θα λάβουν το σύνολο της αύξησης. Ο αριθμός αυτός, αντιστοιχεί 55,64% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας.

• Την ίδια στιγμή προκύπτουν 910.077 συνταξιούχοι, που το υπουργείο Εργασίας παραδέχεται, ότι λόγω υψηλής προσωπικής διαφοράς, χάνουν τις φετινές αυξήσεις. Αυτοί αντιστοιχούν στο 34,54% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας. Δηλαδή ο ένας στους τρεις συνταξιούχους, δεν θα λάβει καθόλου αύξηση

• Αθροιστικά, οι συνταξιούχοι που δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ από τις αυξήσεις 7,75% στις κύριες συντάξεις (910.077) και οι συνταξιούχοι που έλαβαν αισθητά μικρότερες αυξήσεις από εκείνες που θα έπρεπε (258.000), ανέρχονται σε 1.168.077 άτομα. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 44,33% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας.

Διονύσης Τεμπονέρας: Αυξάνονται μειούμε νες οι συντάξεις το 2023
Ο Δικηγόρος- Εργατολόγος, με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο iEidiseis στις 29 Οκτωβρίου, είχε επισημάνει πως η κυβέρνηση επιχειρεί μετά το φιάσκο με την κατάργηση της 13ης σύνταξης και τον εμπαιγμό με τα αναδρομικά σε επικουρικές και δώρα να εξαπατήσει ξανά, τους συνταξιούχους προσβλέποντας σε προεκλογικά οφέλη.

Έγραφε συγκεκριμένα:

Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες, σε εκατομμύρια συνταξιούχους, για τις επερχόμενες αυξήσεις στις συντάξεις, που θα δοθούν για πρώτη φορά το 2023, μετά από 12 χρόνια.

Οι αυξήσεις, όπως διαρρέουν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, αφήνεται να εννοηθεί ότι, μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και το 7%, ανάλογα με το ύψος του πληθωρισμού και την αύξηση του ΑΕΠ, δεδομένα που αναμένεται να οριστικοποιηθούν, στις αρχές του επόμενου έτους.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με συνεχόμενα δελτία τύπου, ισχυρίζεται ότι, η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων, θα δει αυξήσεις το 2023, παραθέτοντας αναλυτικά παραδείγματα.

Ο υπουργός Εργασίας, κ. Χατζηδάκης, τονίζει συνεχώς δημοσίως ότι, οι αυξήσεις θα αφορούν περίπου το 95% των συνταξιούχων, οι οποίοι θα δουν μία, δύο ή και τρεις αυξήσεις στις αποδοχές τους.

«Σχεδόν 1,3 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα δουν διπλές αυξήσεις, 1 στους 2 συνταξιούχους θα δει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη και 88%, όσων διαθέτουν μεγάλη προσωπική διαφορά, θα δει αυξήσεις, μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ» δηλώνει δημόσια, ο αρμόδιος υπουργός.

Η αλήθεια βέβαια είναι τελείως διαφορετική, μιας και τα νούμερα αναδεικνύουν μια τελείως διαφορετική εικόνα:

1.Με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να «σκαρφαλώνει» τον Σεπτέμβριο στο 12%, ο ετήσιος μέσος όρος έχει ήδη αναρριχηθεί στο 8,7%, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τον αναθεωρημένο ετήσιο στόχο για «συγκράτηση» του δείκτη τιμών καταναλωτή, για το σύνολο της χρονιάς στο 9%-9,1%.Αν συνεχιστεί το «ράλι» στις τιμές, η πιθανότητα ο ΔΤΚ να αγγίξει διψήφιο νούμερο είναι σημαντικές.

2.Το γεγονός αυτό, από αρκετούς δημοσιολογούντες εμφανίζεται ως θετικό(!) για τους συνταξιούχους, υπό την έννοια ότι, ο νόμος προβλέπει ότι, όσο πιο μεγάλο είναι το άθροισμα από τον τιμάριθμό και την αύξηση του ΑΕΠ, τόσο πιο μεγάλη αύξηση, θα πάρουν οι συνταξιούχοι.

3.Πρόκειται για έναν άκρως ψευδή και παραπλανητικό ισχυρισμό, για ένα απλό λόγο: Η αύξηση που θα δοθεί στους συνταξιούχους είναι μικρότερη του πληθωρισμού και άρα οι συνταξιούχοι δεν θα λάβουν αυξήσεις, αλλά θα δουν (ακόμα και αν η αύξηση φτάσει στο 7 ή 8%), μείωση στα εισοδήματά τους. Αν δε σε όλα αυτά προσθέσει κανείς και το γεγονός των παγωμένων, επί 12ετία, συντάξεων τότε ουσιαστικά οι συνταξιούχοι, δεν πρόκειται να δουν καμία αύξηση στις συντάξεις τους, αλλά ένα μικρό περιορισμό των τεράστιων απωλειών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Σεπτέμβριο, εκτός από την εκρηκτική μεταβολή του φυσικού αερίου (+332%), την 5άδα με τις μεγαλύτερες αυξήσεις του μήνα, συμπλήρωσαν το πετρέλαιο θέρμανσης (+65,1%), τα αεροπορικά εισιτήρια (+58,7%), τα κόμιστρα των ταξί (αυξήθηκαν 32,9% μετά τη διοικητική αναπροσαρμογή τους), αλλά και το ηλεκτρικό ρεύμα (+30,5%).

4.Η εικόνα που παρουσιάζεται από την κυβέρνηση είναι επίσης παραπλανητική και όσον αφορά τον αριθμό, όσων θα λάβουν τις αυξήσεις. Η «επικοινωνιακή ομοβροντία» των συστημικών ΜΜΕ αφήνει να εννοηθεί ότι λίγο πολύ, όλοι οι συνταξιούχοι θα λάβουν την αύξηση της τάξης του 7%.Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι τελείως διαφορετική. Από τα 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους μόνο 1,7 εκατ. συνταξιούχοι θα πάρουν την αύξηση έως 7%. Το 80%-85% θα πάρει ακέραια την αύξηση του 7%, ενώ ένα 15% θα πάρει μικρότερη αύξηση η οποία, ενδέχεται να είναι μικρότερη από 6,5%, αναλόγως του ύψους της προσωπικής διαφοράς που διαθέτουν οι συνταξιούχοι. Αυτή η κατηγορία συνεπώς θα υποστεί περαιτέρω συρρίκνωση εισοδήματος.

5. Από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα ωφεληθούν 525.456 θα συνταξιούχοι. Η ωφέλεια ανέρχεται μεσοσταθμικά σε 120 ευρώ το χρόνο ή μόλις 10 ευρώ το μήνα. Περίπου 265.000 συνταξιούχοι θα λάβουν μόνο την ενίσχυση των 250 ευρώ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Πρόκειται για χαμηλοσυνταξιούχους, που παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν την ακρίβεια με πολύ πιο οξύ τρόπο, θα λάβουν ελάχιστη ενίσχυση. Για παράδειγμα χαμηλοσυνταξιούχος των 600 ευρώ έχει συνολικό εισόδημα 7.200 ευρώ ετησίως. Η ενίσχυση της επιταγής ακρίβειας των 250 ευρώ συνιστά αύξηση της τάξεως του 3,5% ετησίως, δηλαδή την μισή, από εκείνη που θα λάβουν οι συνταξιούχοι με υψηλότερες συντάξεις.

6.Θα υπάρξουν όμως και οι λεγόμενοι «αόρατοι», για την κυβέρνηση, συνταξιούχοι. Είναι περίπου 140.000, που δεν θα πάρουν καμία απολύτως αύξηση λόγω των εισοδηματικών κριτηρίων ή της προσωπικής διαφοράς. Καμία αύξηση επίσης δεν αναμένεται να δοθεί στις επικουρικές συντάξεις. Τις περίφημες «τριπλές» αυξήσεις στις συντάξεις, που πολύδιαφημίζει η κυβέρνηση, θα τις πάρει μόλις το 4% των συνταξιούχων.

7.Τέλος σκόπιμα διαρρέεται από τον φιλοκυβερνητικό τύπο ότι, ή αύξηση στις συντάξεις θα κυμανθεί μεσοσταθμικά στα 60 ευρώ μηνιαίως. Πρόκειται για ένα επίσης, κραυγαλέο ψευδός. Η μέση κύρια σύνταξη στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΗΛΙΟΣ» είναι σήμερα 724 ευρώ, μεικτά. Με ένα απλό υπολογισμό, διαπιστώνει κανείς ότι, μετά την κράτηση ασθένειας(6%) και προ φόρου, η αύξηση του 7% δεν θα είναι μεγαλύτερη από 47 ευρώ μεσοσταθμικά. Η συγκεκριμένη αύξηση, δεν καλύπτει ούτε καν την επιβάρυνση που υφίστανται ανά μήνα οι συνταξιούχοι, από την μηνιαία δαπάνη για να γεμίσουν το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου τους, χωρίς να υπολογιστούν οι λοιπές ανατιμήσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί μετά το φιάσκο με την κατάργηση της 13ης σύνταξης και τον εμπαιγμό με τα αναδρομικά σε επικουρικές και δώρα να εξαπατήσει ξανά, τους συνταξιούχους προσβλέποντας σε προεκλογικά οφέλη. Μια πρώτη απάντηση στα «ψέματα Μητσοτάκη-Χατζηδάκη» θα λάβει στην απεργία, στις 9 Νοεμβρίου που η διαδήλωση και των συνταξιουχικών σωματείων και όλων των συνταξιούχων, θα είναι μαζική και αγωνιστική με ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής ανατροπής, της κυβέρνησης των ψεμάτων και του «πολιτικού μαυραγοριτισμού».

Πηγές: Ημερησία, Οικονομικός Ταχυδρόμος, iEidiseis
0 .
Έχουμε γεμίσει από βλάκες, που ψάχνουν για πιο βλάκες.

Άβαταρ μέλους
vallon
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 12817

Re: Νέα πρόκληση προς τους συνταξιούχους: Οι μισοί πήραν χαμηλότερη ή καθόλου αύξηση - Ποιοι «χάνουν» έως 82%

Δημοσίευσηαπό vallon » 27 Ιαν 2023, 16:54

η κομπίνα και η εξαπάτηση

πλέον κανένας δεν πιστεύει αυτή την κυβέρνηση των καταχραστών
0 .
Έχουμε γεμίσει από βλάκες, που ψάχνουν για πιο βλάκες.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 13465

Re: Νέα πρόκληση προς τους συνταξιούχους: Οι μισοί πήραν χαμηλότερη ή καθόλου αύξηση - Ποιοι «χάνουν» έως 82%

Δημοσίευσηαπό pluton » 27 Ιαν 2023, 18:46

Βρε τι είστε εσείς;

ΕΝΑ ΕΥΡΩ να έδωσε αύξηση είναι κερδος. Οι συνταξιούχοι είχαν να δουν αύξηση πολύ πριν το 2009. Οι συνταξιούχοι έβλεπαν διαρκώς περικοπές συντάξεων και τώρα αγανακτείς που δεν γίνονται περικοπές αλλά αυξήσεις!

Για φαντάσου.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
WEF Fella
WEF Fella
Δημοσιεύσεις: 13875
Τοποθεσία: Great Hall, WEF Headquarters
Επικοινωνία:

Re: Νέα πρόκληση προς τους συνταξιούχους: Οι μισοί πήραν χαμηλότερη ή καθόλου αύξηση - Ποιοι «χάνουν» έως 82%

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 27 Ιαν 2023, 19:24

Πιθανή νέα παρέμβαση για την προσωπική διαφορά στο τέλος Φεβρουαρίου προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων σε σχέση με το "ξεπάγωμα" των αυξήσεων στους συνταξιούχους, μετά από 12 χρόνια και, ιδιαίτερα, με το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς, καθώς ορισμένοι συνταξιούχοι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία δεν είδαν αυξήσεις, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Είναι γνωστό ότι η προσωπική διαφορά θεσμοθετήθηκε, μετά από συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την τρόικα το 2016 με τον νόμο Κατρούγκαλου. Στη συνέχεια, ο νόμος Βρούτση διόρθωσε σε μεγάλη κλίμακα αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας και του Προγράμματος Σταθερότητας, όπως εγκρίνεται από την ΕΕ.

Τώρα, που ξεπαγώνουν οι συντάξεις, το ξεπάγωμα αυτό αφορά καταρχήν όλους τους συνταξιούχους. Οι συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά είτε βλέπουν πραγματικές αυξήσεις, είτε απλώς 'ροκανίζουν' την προσωπική τους διαφορά, για να βρεθούν σε ευμενέστερη θέση στους επόμενους γύρους αυξήσεων.

Επί συνόλου 2.600.000 περίπου συνταξιούχων, 910.000 συνταξιούχοι, όπως είχαμε σημειώσει εδώ και αρκετούς μήνες, δεν επηρεάζονται στην τσέπη τους από τη μείωση της προσωπικής διαφοράς, την οποία φυσικά "ροκανίζουν", ωφελούνται όμως είτε από το επίδομα των 250 ευρώ, που δόθηκε στο τέλος Δεκεμβρίου είτε από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, 260.000 συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας ωφελούνται από το επίδομα των 250 ευρώ, που δόθηκε τα Χριστούγεννα και ένας παραπλήσιος αριθμός από το αντίστοιχο επίδομα που είχε δοθεί το Πάσχα του 2022. Επίσης, 515.000 συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας έχουν ήδη μικρότερες ή μεγαλύτερες αυξήσεις, λόγω της κατάργησης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

Είναι αλήθεια ότι 17% των συνταξιούχων με προσωπική διαφορά ή 5,5% του συνόλου των συνταξιούχων δεν επηρεάζεται από αυτές τις συνδυαστικές αυξήσεις. Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε ήδη την περασμένη Δευτέρα για το θέμα πρόσθετων έκτακτων παροχών για την κάλυψη ειδικών προβλημάτων ή αδικιών. Σημείωσε δε ότι οι δυνατότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών δεν είναι ανεξάντλητες και ότι, εν πάση περιπτώσει, σαφέστερη εικόνα για επιπλέον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο θα υπάρχει στα τελη Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής επιλογής, η κυβέρνηση - πάντοτε στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων - θα εξετάσει πρόσθετη παρέμβαση για την αντιμετώπιση προβλημάτων ή αδικιών, όπως αυτό των συνταξιούχων με προσωπική διαφορά, οι οποίοι δεν καλύπτονται επαρκώς από τις τελευταίες αυξήσεις των συντάξεων. Η πίεση, άλλωστε, που δημιουργεί η διεθνής ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός, θα δικαιολογούσε απόλυτα μια τέτοια παρέμβαση, αν αυτή καταστεί δυνατή, με βάση τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά δεν αλλάζουν το γεγονός ότι δίνονται και πάλι αυξήσεις στους συνταξιούχους, μετά από 12 χρόνια και, μάλιστα, ένας στους δύο συνταξιούχους, καθώς δίνονται 4 αυξήσεις, που συνδυάζονται μεταξύ τους, θα δει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη σε ετήσια βάση. Ούτε αλλάζει το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μόνο θετικά μέτρα για τους συνταξιούχους (αύξηση των συντάξεων με τον ν. Βρούτση για τους συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια ασφαλιστικού βίου, μείωση της παρακράτησης για τους εργαζόμενους συνταξιούχους από το 60% στο 30%, κατάργηση του πλαφόν των 1.300 ευρώ για τις επικουρικές συντάξεις και, φυσικά, μείωση του χαμηλότερου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9%), κ.λπ. Την ίδια στιγμή, δέχεται κριτική από εκείνους που, όταν κυβέρνησαν μεταξύ 2015-2019, μόνο αρνητικά μέτρα έλαβαν για τους συνταξιούχους, με κυριότερο τις ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου».

https://www.cnn.gr/oikonomia/chrima/sto ... syntakseis

Διορθώνεται, στα μέτρα του δυνατού, το πετσόκομμα του σύριζα στις συντάξεις.
0 .
- The world must become aware of the fantastic transformational power of social entrepreneurship and the Foundation will work as a catalyst in this effort.

- The problem that we have is not globalization. The Problem is a lack of global governance.

- A new world could emerge, the contours of which it is incumbent on us to re-imagine and to re-draw.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker
Δημοσιεύσεις: 45722
Τοποθεσία: Γεφυρα

Re: Νέα πρόκληση προς τους συνταξιούχους: Οι μισοί πήραν χαμηλότερη ή καθόλου αύξηση - Ποιοι «χάνουν» έως 82%

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 31 Ιαν 2023, 10:53

pluton έγραψε:Βρε τι είστε εσείς;

ΕΝΑ ΕΥΡΩ να έδωσε αύξηση είναι κερδος. Οι συνταξιούχοι είχαν να δουν αύξηση πολύ πριν το 2009. Οι συνταξιούχοι έβλεπαν διαρκώς περικοπές συντάξεων και τώρα αγανακτείς που δεν γίνονται περικοπές αλλά αυξήσεις!

Για φαντάσου.


Δεν τις ''έβλεπαν'' έτσι τυχαία, η ΝΔουλα τις έκοβε.
0 .
Αρίστος έγραψε:Oτι λεω ειναι προιον ενδελεχους μελετης και οχι φαντασιοπληξιας σαν τα φιδια που παραγουν τα εκφυλισμενα δυτικα μιντια.

Άβαταρ μέλους
vallon
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 12817

Re: Νέα πρόκληση προς τους συνταξιούχους: Οι μισοί πήραν χαμηλότερη ή καθόλου αύξηση - Ποιοι «χάνουν» έως 82%

Δημοσίευσηαπό vallon » 31 Ιαν 2023, 14:27

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:Βρε τι είστε εσείς;

ΕΝΑ ΕΥΡΩ να έδωσε αύξηση είναι κερδος. Οι συνταξιούχοι είχαν να δουν αύξηση πολύ πριν το 2009. Οι συνταξιούχοι έβλεπαν διαρκώς περικοπές συντάξεων και τώρα αγανακτείς που δεν γίνονται περικοπές αλλά αυξήσεις!

Για φαντάσου.


Δεν τις ''έβλεπαν'' έτσι τυχαία, η ΝΔουλα τις έκοβε.


δεν μας ενδιαφέρει

έλα το μπουλο τα γερόντια

τόπο στα νιάτα ρεεε
:laugh1:
0 .
Έχουμε γεμίσει από βλάκες, που ψάχνουν για πιο βλάκες.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 13465

Re: Νέα πρόκληση προς τους συνταξιούχους: Οι μισοί πήραν χαμηλότερη ή καθόλου αύξηση - Ποιοι «χάνουν» έως 82%

Δημοσίευσηαπό pluton » 31 Ιαν 2023, 15:33

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:Βρε τι είστε εσείς;

ΕΝΑ ΕΥΡΩ να έδωσε αύξηση είναι κερδος. Οι συνταξιούχοι είχαν να δουν αύξηση πολύ πριν το 2009. Οι συνταξιούχοι έβλεπαν διαρκώς περικοπές συντάξεων και τώρα αγανακτείς που δεν γίνονται περικοπές αλλά αυξήσεις!

Για φαντάσου.


Δεν τις ''έβλεπαν'' έτσι τυχαία, η ΝΔουλα τις έκοβε.Ναι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ με το τουρλουμπουκι στην οικονομία και την κοινωνία.... Τις έκοβαν με δυο λόγια Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σας.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker
Δημοσιεύσεις: 45722
Τοποθεσία: Γεφυρα

Re: Νέα πρόκληση προς τους συνταξιούχους: Οι μισοί πήραν χαμηλότερη ή καθόλου αύξηση - Ποιοι «χάνουν» έως 82%

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 02 Φεβ 2023, 06:12

pluton έγραψε:Ναι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ με το τουρλουμπουκι στην οικονομία και την κοινωνία.... Τις έκοβαν με δυο λόγια Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σας.


ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ δεν έχει κυβερνήσει όσο και αν προσπαθείς να θολώσεις τα νερά.
0 .
Αρίστος έγραψε:Oτι λεω ειναι προιον ενδελεχους μελετης και οχι φαντασιοπληξιας σαν τα φιδια που παραγουν τα εκφυλισμενα δυτικα μιντια.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 13465

Re: Νέα πρόκληση προς τους συνταξιούχους: Οι μισοί πήραν χαμηλότερη ή καθόλου αύξηση - Ποιοι «χάνουν» έως 82%

Δημοσίευσηαπό pluton » 02 Φεβ 2023, 08:23

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:Ναι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ με το τουρλουμπουκι στην οικονομία και την κοινωνία.... Τις έκοβαν με δυο λόγια Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σας.


ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ δεν έχει κυβερνήσει όσο και αν προσπαθείς να θολώσεις τα νερά.Το ΚΚΕ έχει κυβερνήσει, έχει κυβερνητική επιρροή σε ΟΤΑ, σε συνδικάτα πχ το ΚΚΕ είχε ρίξει στην εξάμηνη απεργία στην Πίτσος το σύνθημα : ,,Ο ΠΙΤΣΟΣ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ,, το ΚΚΕ κατέστρεψε την ναυπηγοκατασκευαστικη ζώνη στο Πέραμα δεν υπήρχε από τις χιλιάδες απεργίες περίπτωση να μη την έχει υποκινήσει το ΠΑΜΕ.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
vallon
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 12817

Re: Νέα πρόκληση προς τους συνταξιούχους: Οι μισοί πήραν χαμηλότερη ή καθόλου αύξηση - Ποιοι «χάνουν» έως 82%

Δημοσίευσηαπό vallon » 02 Φεβ 2023, 09:22

pluton έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ δεν έχει κυβερνήσει όσο και αν προσπαθείς να θολώσεις τα νερά.Το ΚΚΕ έχει κυβερνήσει, έχει κυβερνητική επιρροή σε ΟΤΑ, σε συνδικάτα πχ το ΚΚΕ είχε ρίξει στην εξάμηνη απεργία στην Πίτσος το σύνθημα : ,,Ο ΠΙΤΣΟΣ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ,, το ΚΚΕ κατέστρεψε την ναυπηγοκατασκευαστικη ζώνη στο Πέραμα δεν υπήρχε από τις χιλιάδες απεργίες περίπτωση να μη την έχει υποκινήσει το ΠΑΜΕ.


Πολύ σωστά ,
απο τότε που τους άφησαν να φύγουν από τη Μακρόνησο έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στην οικονομία
προτείνω αναγκαστική επιστροφή στον τόπο βελτίωσης του εθνικού φρονήματος
δεν είναι πράγματα αυτά
0 .
Έχουμε γεμίσει από βλάκες, που ψάχνουν για πιο βλάκες.


Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”