Python ή Java????????

Τα πάντα για υπολογιστές και πληροφορική.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Re: Python ή Java????????

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 15 Απρ 2020, 13:50

Προέλλην έγραψε:
Οργισμένος έγραψε:Ξεκινησα αυτες τις μερες να ψπαρακολουθω μαθηματα μεσω γιουτιουμπ για εκμαθηση προγραμματισμου. Θελω γλωσσα για να μπορω να φτιαξω κατι σε αντροηντ.
Τι να προτιμησω; Python3 ή Java???

Χωρις να ξερω τιποτα , νομιζω πωςυπαρχει μια ταση υπερ Python γενικως. Ποια η αποψη σας;;;
Ποια εκπαιδευτικα εγχειριδια-βιντεος-κτλ προτεινεται;;;
Σκεφτομαι στο μελλον να δοκιμασω να ανεβασω καποιο απ στο πλεη στορ.

Ηθελα απο παλια να ασχοληθω με προγραμματισμο αλλα δεν το εκανα και τωρα που βλεπω τι εστι προγραμματισμος νιωθω τελειως μαλακας καθως βλεπω οτι μου ταιριαζει απολυτα και ειναι κατι εξαιρετικα δημιουργικο.

Η προδιαγραφή είναι δλδ ανάπτυξη σε Αντρόιντ; Aυτό, έτσι για την πλάκα σου, ή το θες για την επαγγελματική σου αποκατάσταση;

Πλάκα πιο πολύ αλλά να μπω και στον κόσμο του προγραμματισμού. Άλλωστε νομίζω είναι πιο εύκολο να μάθω python από c. Ή μήπως όχι;
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 15 Απρ 2020, 13:58

Οργισμένος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Η προδιαγραφή είναι δλδ ανάπτυξη σε Αντρόιντ; Aυτό, έτσι για την πλάκα σου, ή το θες για την επαγγελματική σου αποκατάσταση;

Πλάκα πιο πολύ αλλά να μπω και στον κόσμο του προγραμματισμού. Άλλωστε νομίζω είναι πιο εύκολο να μάθω python από c. Ή μήπως όχι;

Tότε χρειάζεσαι μια γλώσσα που να σου επιτρέπει ακριβώς αυτό, η οποία δεν είναι απαραίτητα η πιο εύκολη.

Εγώ προτείνω να αρχίσεις με C, και μετά C++. Aν έχεις βάσεις σε αυτές τις γλώσσες, μετά όλα τα άλλα είναι αλοιφές. Από την άλλη, δεν ισχύει το αντίθετο.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 15 Απρ 2020, 14:01

Βασικά, πριν αρχίσεις να ασχολείσαι με γλώσσα, πρέπει να μάθεις μαθηματικά για πληροφορική και αρχιτεκτονική Η/Υ.

Ξεκίνα απο αυτά. Μετά θα μπορείς κιόλας να εκτιμήσεις απο μόνος σου, τις δυνατότητες κάθε γλώσσας.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 15 Απρ 2020, 14:20

Εγώ θα το θέσω διαφορετικά. Η python μπορεί να του φανεί πιο χρήσιμη στην δουλειά του σαν οικονομολόγος. Μπορεί να την χρησιμοποιήσει για να φτιάξει scripts που θα αυτοματοποιούν την δουλειά του, ή για να τυπώνει γραφήματα για τις αναλύσεις του.

Το θέλω απλώς να μάθω προγραμματισμό είναι πολύ γενικό και αν θέλουμε να είμαστε τυπικοί, θα πρέπει να του αραδιάσουμε το πρόγραμμα σπουδών κάποιου τμήματος πληροφορικής από το οποίο θα πρέπει να αντλήσει το υλικό για να ξεκινήσει να μαθαίνει.

Το θέλω να μάθω προγραμματισμό για να γίνω επαγγελματίας, πάλι καλύπτεται με το παραπάνω, με τι διαφορά οτι θα πρέπει να εστιάσουμε και σε τι τεχνολογίες θέλει να δουλέψει ο άλλος.

Το θέλω να μάθω προγραμματισμό, just for fun, καλύπτεται και με το να ξεκινήσεις να μαθαίνεις python και να γράφεις scripts, ή ολόκληρα συστήματα που να καλύπτουν έστω τις δικές σου ανάγκες και μόνο. :)

Αν ασχολείσαι Όργι και με quantitative economics, δες αυτό εδώ για να γουστάρεις.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 15 Απρ 2020, 14:39

itteithe έγραψε:Εγώ θα το θέσω διαφορετικά. Η python μπορεί να του φανεί πιο χρήσιμη στην δουλειά του σαν οικονομολόγος. Μπορεί να την χρησιμοποιήσει για να φτιάξει scripts που θα αυτοματοποιούν την δουλειά του, ή για να τυπώνει γραφήματα για τις αναλύσεις του.

Το θέλω απλώς να μάθω προγραμματισμό είναι πολύ γενικό και αν θέλουμε να είμαστε τυπικοί, θα πρέπει να του αραδιάσουμε το πρόγραμμα σπουδών κάποιου τμήματος πληροφορικής από το οποίο θα πρέπει να αντλήσει το υλικό για να ξεκινήσει να μαθαίνει.

Το θέλω να μάθω προγραμματισμό για να γίνω επαγγελματίας, πάλι καλύπτεται με το παραπάνω, με τι διαφορά οτι θα πρέπει να εστιάσουμε και σε τι τεχνολογίες θέλει να δουλέψει ο άλλος.

Το θέλω να μάθω προγραμματισμό, just for fun, καλύπτεται και με το να ξεκινήσεις να μαθαίνεις python και να γράφεις scripts, ή ολόκληρα συστήματα που να καλύπτουν έστω τις δικές σου ανάγκες και μόνο. :)

Αν ασχολείσαι Όργι και με quantitative economics, δες αυτό εδώ για να γουστάρεις.

Entaξει για τετοια θεματα υπαρχουν εφαρμογες. Εχω πχ ασχοληθει με το Eviews στα οικονομικα για οικονομετρικες μελετες, στατιστικα risk κτλ. Δεν νομιζω να ειναι τοσο χρησιμο να κατσω να φτιαξω ολοκληρο προγραμμα για κατι τετοιο.

Αν εχω ως στοχο να ανεβασω κατι στο γογλε πλεη ειναι καλη η python; Πχ ενα παιχνιδακι.
0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 15 Απρ 2020, 14:40

Προέλλην έγραψε:Βασικά, πριν αρχίσεις να ασχολείσαι με γλώσσα, πρέπει να μάθεις μαθηματικά για πληροφορική και αρχιτεκτονική Η/Υ.

Ξεκίνα απο αυτά. Μετά θα μπορείς κιόλας να εκτιμήσεις απο μόνος σου, τις δυνατότητες κάθε γλώσσας.

Εσυ σε λιγο θα μου πεις να ξανακατσω στα θρανια του λυκειου...
0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 15 Απρ 2020, 15:20

Οργισμένος έγραψε:Entaξει για τετοια θεματα υπαρχουν εφαρμογες. Εχω πχ ασχοληθει με το Eviews στα οικονομικα για οικονομετρικες μελετες, στατιστικα risk κτλ. Δεν νομιζω να ειναι τοσο χρησιμο να κατσω να φτιαξω ολοκληρο προγραμμα για κατι τετοιο.

Αν εχω ως στοχο να ανεβασω κατι στο γογλε πλεη ειναι καλη η python; Πχ ενα παιχνιδακι.

Καλά ναι, σίγουρα έχουν υλοποιηθεί ήδη εφαρμογές οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες ενός οικονομολόγου. Αλλά αν υπάρξουν edge cases ή η υπάρχουσα εφαρμογή δεν καλύπτει της ανάγκες σου, τότε το να ξέρεις να προγραμματίζεις θα σου φανεί πολύ χρήσιμο.

Εξαρτάται τι εννοείς ως παιχνιδάκι. Το να κάνεις controlable animations με χρήση κάποιας βιβλιοθήκης για γραφικά είναι κάτι που θέλει πολύ τριβή με το αντικείμενο και γνώσεις μαθηματικών που είναι απαραίτητα για τα γραφικά και δυστυχώς η python δεν θα σε καλύψει ιδιαιτέρως για να φτιάξεις ένα τέτοιου είδους android app, γιατί χρειάζεσαι access σε native πράγματα του android στα οποία δεν μπορείς να έχεις μέσω της python. Βέβαια, εδώ το πρόβλημα δεν είναι απλώς η γλώσσα, χρειάζεσαι και ένα γενικότερο background στον προγραμματισμό και το game development είναι από τα πιο απαιτητικά developments στην αγορά.

Παρ' όλ' αυτά, υπάρχουν έτοιμα game engines που σου δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσεις παιχνίδια, είτε για desktop, είτε για κονσόλες, είτε για κινητά, όπως το unity (unity for mobile), που σε απαλλάσσει από το να χειριστείς εσύ απευθείας τα γραφικά, παρέχοντάς σου ένα έτοιμο game engine framework το οποίο θα πρέπει να μάθεις να χειρίζεσαι, αφού πρώτα μπεις στη διαδικασία να μάθεις να προγραμματίζεις γενικά. Για το unity μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε javascript, είτε C# (όχι C ή C++, αλλά C#, δεν είναι typo) σαν γλώσσες προγραμματισμού, με την javascript να είναι η πιο εύκολη από τις δύο.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 15 Απρ 2020, 16:13

Προέλλην έγραψε:Βασικά, πριν αρχίσεις να ασχολείσαι με γλώσσα, πρέπει να μάθεις μαθηματικά για πληροφορική και αρχιτεκτονική Η/Υ.

Γνωριζω αλγεβρα μπουλ και αρχιτεκτονικες.
0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 15 Απρ 2020, 16:15

itteithe έγραψε:
Οργισμένος έγραψε:Entaξει για τετοια θεματα υπαρχουν εφαρμογες. Εχω πχ ασχοληθει με το Eviews στα οικονομικα για οικονομετρικες μελετες, στατιστικα risk κτλ. Δεν νομιζω να ειναι τοσο χρησιμο να κατσω να φτιαξω ολοκληρο προγραμμα για κατι τετοιο.

Καλά ναι, σίγουρα έχουν υλοποιηθεί ήδη εφαρμογές οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες ενός οικονομολόγου. Αλλά αν υπάρξουν edge cases ή η υπάρχουσα εφαρμογή δεν καλύπτει της ανάγκες σου, τότε το να ξέρεις να προγραμματίζεις θα σου φανεί πολύ χρήσιμο.

Εξαρτάται τι εννοείς ως παιχνιδάκι. Το να κάνεις controlable animations με χρήση κάποιας βιβλιοθήκης για γραφικά είναι κάτι που θέλει πολύ τριβή με το αντικείμενο και γνώσεις μαθηματικών που είναι απαραίτητα για τα γραφικά και δυστυχώς η python δεν θα σε καλύψει ιδιαιτέρως για να φτιάξεις ένα τέτοιου είδους android app, γιατί χρειάζεσαι access σε native πράγματα του android στα οποία δεν μπορείς να έχεις μέσω της python. Βέβαια, εδώ το πρόβλημα δεν είναι απλώς η γλώσσα, χρειάζεσαι και ένα γενικότερο background στον προγραμματισμό και το game development είναι από τα πιο απαιτητικά developments στην αγορά.

Παρ' όλ' αυτά, υπάρχουν έτοιμα game engines που σου δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσεις παιχνίδια, είτε για desktop, είτε για κονσόλες, είτε για κινητά, όπως το unity (unity for mobile), που σε απαλλάσσει από το να χειριστείς εσύ απευθείας τα γραφικά, παρέχοντάς σου ένα έτοιμο game engine framework το οποίο θα πρέπει να μάθεις να χειρίζεσαι, αφού πρώτα μπεις στη διαδικασία να μάθεις να προγραμματίζεις γενικά. Για το unity μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε javascript, είτε C# (όχι C ή C++, αλλά C#, δεν είναι typo) σαν γλώσσες προγραμματισμού, με την javascript να είναι η πιο εύκολη από τις δύο.

Δλδ τι λετε να παω σε C?
0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 05 Μάιος 2020, 21:39

itteithe έγραψε:Όταν στα 'λεγα :D

Η γλώσσα του android για native apps είναι η java και η kotlin (και η C++ ή η rust για native development εκτός ART), αλλά μπορείς να δημιουργήσεις apps και με python (example - tutorial), καθώς και με άλλες γλώσσες όπως η javascript.

Η python είναι σίγουρα πιο εύκολη στην εκμάθηση από την java (ίσως και η kotlin) και είναι μια καλή γλώσσα για ξεκίνημα, τουλάχιστον για την ηλικία σου. Άποψή μου είναι πως ένας developer πρέπει να ξεκινάει από τις low level languages και μετά να πηγαίνει στις higher level, αλλά αυτό απαιτεί χρόνο που ίσως δεν τον διαθέτεις, εκτός κι αν σκέφτεσαι να ασχοληθείς σοβαρά και επαγγελματικά μ' αυτό.

Θα σου πρότεινα να ρίξει μια ματιά σε courses στο udemy ή στο codecademy. Οι τιμές ήταν ήδη χαμηλές, αλλά λόγω κορονοβάιρους έχουν πέσει κι άλλο σε σημείο που κάποια μαθήματα είναι και τελείως δωρεάν.

Πολύ σημαντικό είναι, πως εκτός από την εκμάθηση της γλώσσας θα πρέπει να μπεις σε διαδικασία να μάθεις και κάποια concept του προγραμματισμού γενικά, όπως τα data structures/sorting algorithms (πάνε πακέτο αυτά και θα βρεις και σχετικά βιβλία), mutlithreading (ή java το υποστήριζε σχεδόν από πάντα, η python το υποστηρίζει μετά την τρίτη έκδοση νομίζω), object oriented programming (η java είναι μια καθαρόαιμη OOP γλώσσα, η python μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν OOP γλώσσα) και τα διάφορα δικά του concept (inheritance, polymorphism, encapsulation, data abstraction, etc, - design patterns), software architectures (MVC, MVVM, MVP είναι architectures που χρησιμοποιούνται και στο mobile development, το android framework υποστηρίζει natively το MVVM, μπορείς να υλοποιήσεις και τα άλλα δύο όμως - monolithic, microservices, n-tier architecture για backend, αν θέλεις να ασχοληθείς και μ' αυτό, γιατί και η java και η python μπορούν να χρησιμοποιηθούν και γι αυτό) και μια εισαγωγή στην SQL για το πως να κάνεις store data σε database (στον android μπορείς να χρησιμποοιήσεις SQLite ή το Room πλέον, για να αποθηκεύσεις σχετικά μεγάλο όγκο δεδομένων, ή να χρησιμοποιήσεις ένα orm library όπως το realm και να μην χρειαστεί να ασχοληθείς με sql). Αν θέλεις τα app σου να επικοινωνούν με κάποιο API, θα πρέπει να ρίξεις και μια ματιά στα διάφορα communication protocols και architectures όπως το SOAP (είναι ψιλοαπαρχαιωμένο πλέον), το REST (γι αυτό θα πρέπει να καταλάβεις πως λειτουργεί το HTTP) και το GraphQL. Θα προσέθετα και το socket programming, αλλά αυτό είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο και θα πρέπει να ασχοληθείς και με το πως λειτουργούν τα δίκτυα. Έχω πάρει λίγο φόρα, αλλά είναι πραγματικά πολλά πράγματα που θα πρέπει δεις και δεν θέλω να σε αποθαρρύνω με το να τα αναφέρω και μόνο. Ξεκίνα εσύ και όλα θα έρθουν σιγά-σιγά.

Ξεκινησα μαθηματα στο mathesis γιΑ python.
Παμε γερα!
0 .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Επιστροφή σε “Πληροφορική”