Περι αναβαθμισης

Τα πάντα για υπολογιστές και πληροφορική.
Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Re: Περι αναβαθμισης

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 03 Ιαν 2017, 00:49

Λαχουρένιος έγραψε:ΟΚ το ρωταω γιατι μου φαινεται το πιο μανικι της υποθεσης.Βαριεμαι να κανω back up και να ξαναπερναω αρχεια,εχει χρειαστει να το κανω δεκαδες φορες.
Παλια στο Πλαισιο που αλλαξα μητρικη,εκαναν και φορματ απ'οτι θυμαμαι.

φροντίζεις να έχεις ένα προγραμματάκι (πχ έχω το Hard Disk Sentinel) να εξετάζει τον σκληρό δίσκο αν είναι στα καλά του. Σε περίπτωση που πάθει ζημιά (δηλαδή έχει bad sectors) να περάσεις αμέσως τα αρχεία σε άλλο σκληρό, βέβαια για να πάθει ζημιά ο σκληρός τα έχω ξαναπει, σταθεροποιητή ρεύματος, όχι υψηλές θερμοκρασίες και όχι απότομα ανοιγοκλεισίματα. Εκτός αν έχεις SSD εκεί αλλάζουν κάπως τα πράγματα.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 03 Ιαν 2017, 01:01

Metranion έγραψε:φροντίζεις να έχεις ένα προγραμματάκι (πχ έχω το Hard Disk Sentinel) να εξετάζει τον σκληρό δίσκο αν είναι στα καλά του.

chkdsk /F /R

Εικόνα

:D
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 03 Ιαν 2017, 01:30

ВладимирВладимирович έγραψε:chkdsk /F /R

αυτό είναι εντολή, όταν ο σκληρός είναι στα αρχικά του στάδια δεν μπορεί μια εντολή να δώσει το πόρισμα, εξάλλου είναι καλύτερα με πρόγραμμα σου λέει πόσα κακά bad sectors έχεις είναι αν είναι σε κρίσιμη κατάσταση, θερμοκρασίες, σφάλματα διαβάσματος, ταχύτητες εγγραφής διαβάσματος κλπ. Το πρόγραμμα παίρνει κατευθείαν πληροφορίες από το S.M.A.R.T του σκληρού δίσκου.
0 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 03 Ιαν 2017, 02:30

Ειναι θεμα γουστου βεβαια, προσωπικα εμενα δεν μαρεσει να τρεχουν διαφορα σερβισες στο συστημα που ελα να μαντεψεις ποτε θαρχιζουν να τρωνε μνημη ή να φουλαρουν επεξεργαστη.
Για σοβαρα δεδομενα προτιμω να φτιαξω ενα raid συν φουλ scheduled backup καθε νυχτα. Και εχω το κεφαλι ησυχο :D
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 03 Ιαν 2017, 02:37

δεν τρώει μνήμη ούτε ξοδεύει τον επεξεργαστή, γιατί απλά δεν κάνει καμία επεξεργασία, 3,7MB από την μνήμη είναι απειροελάχιστο, γιατί δεν το βάζεις στο αυτόματο κάθε φορά να ανοίγει με τον υπολογιστή, απλά το κάνεις χειροκίνητα, γιατί έτσι καταντάει σπαστικό κάθε φορά ο υπολογιστής μέχρι να ανοίξει όλα τα παράθυρα κατά την εκκίνηση.

φυσικά και είναι θέμα γούστου, ο καθένας κάνει ότι θέλει το πισι του.
0 .

Επιστροφή σε “Πληροφορική”