Χαοτικός έγραψε:Έλα κατέβασε κανένα ubuntu.
Χαοτικέ, βρέθηκα σήμερα με έναν φίλο μου πληροφορικάριο και του ζήτησα περισσότερες πληροφορίες για το πώς να το κάνω ακριβώς αυτό με το linux και για να μην τα πολυλογώ μου είπε ακριβώς αυτά που είχε πει ο libre σε ένα προηγούμενο ποστ:
libre έγραψε:Δεν ειναι και πολυ πρακτικη η επανακινηση με στικακι μονο και μονο για εκτυπωση.
Με ενα virtualisation software δεν κανεις επανακινηση, περιμενεις απλα να φορτωσει το λινουξ μεσω αυτου του συστηματος κι αν ο υπολογιστης ειναι νεος και το λινουξ ελαφρυ, το φορτωμα γινεται σε λιγα δευτεροπλεπτα.
Να επισημανω οτι ενα λινουξ δεν αναγνωριζει κατά 99% το σκανερ. Πρεπει να ειναι καποιο λινουξ για παλια pc, ωστε να του έχουν βαλει παλιους drivers, και αυτη τη στιγμη δεν ειμαι εις θεσιν να προτεινω κατι συγκεκριμενο. Αλλωστε και δεν θα χρειαστει.
Γιατί με μπερδέψατε λίγο. Εσύ μου λες για στικάκι και ο libre μου πρότεινε ένα virtualisation software. Ρώτησα περισσότερα για αυτό το virtualisation software και μου εξήγησε πάνω κάτω τι είναι ακριβώς και πώς να το κάνω αλλά αυτό που μου τόνισε κυρίως είναι αυτό που είπε και ο libre. Ότι το λίνουξ κατά 99% δεν θα μου αναγνωρίσει το σκάνερ. Αφού δεν το έκαναν τα windows, δεν πρόκειται να το κάνει ούτε το linux.
Μου έδωσε, επίσης, κάποιες οδηγίες για το πώς να φτιάξω μόνη μου τη συσκευή ανάγνωσης dvd/cd.
Τα επικρατέστερα σενάρια που θα δοκιμάσω μάλλον είναι:
1)Να διαγράψω και να επαναεγκαταστήσω από την αρχή τη μονάδα cd/dvd μπας και δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά οι οδηγοί. Αν και το είχα ελέγξει αυτό και μου είχε βγάλει ότι όλα λειτουργούν σωστά. Τέσπα. Αυτό μπορώ να το κάνω.
2) Να αγοράσω έναν καινούριο μηχανισμό, να ξεβιδώσω τον παλιό και να βάλω τον καινούριο.
Εδώ μάλλον θα κάνω τον υπολογιστή μου βίδες.