Dell λάπτοπ και "συμβατές" μπαταρίες.

Τα πάντα για υπολογιστές και πληροφορική.
Άβαταρ μέλους
Γιάννης
Rookie poster
Rookie poster

Dell λάπτοπ και "συμβατές" μπαταρίες.

Δημοσίευσηαπό Γιάννης » 05 Οκτ 2022, 19:47

Έχει γίνει της μόδας, όχι μόνο για την Dell αλλά και για όλους τους μεγάλους κατασκευαστές (HP, Lenovo, Acer, κτλ) να βάζουν τσιπάκια στις μπαταρίες, για να έχουν μονοπώλιο να αγοράζεις μόνο από αυτούς.

Εμένα η ορίτζιναλ ψόφησε, έχω δοκιμάσει δύο διαφορετικές "εγγυημένες 100% συμβατές" (καλά τώρα, μη χέσω), και στην εκκίνηση το BIOS μου βγάζει κωλοδάχτυλο: "Δεν την αναγνωρίζω, δεν θα την φορτίσω, τσίμπα ένα @".

Υπάρχει κανένας τρόπος να το ξεγελάσουμε το μηχάνημα και να το κάνουμε να αποδεχτεί την μπαταρία, για πρέπει σώνει και καλά να σκάσω τα διπλάσια στην κωλο-Dell; Κανένα μοντ για το μπάιος, ή κανένας πειραγμένος ντράιβερ ίσως;
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Dell λάπτοπ και "συμβατές" μπαταρίες.

Δημοσίευσηαπό Adminović » 05 Οκτ 2022, 20:31

Σε ένα παλιό dell λάπτοπ είχα αλλάξει μπαταρία πριν 1-2 χρόνια (όχι της dell η μπαταρία) και δουλεύει κανονικά.

Τί σου λέει δηλαδή στο BIOS;
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Γιάννης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Γιάννης » 06 Οκτ 2022, 18:05

Adminović έγραψε:Τί σου λέει δηλαδή στο BIOS;

The battery detected is not recognised as a genuine Dell battery. The system will not charge it. Only genuine Dell batteries should be used in Dell laptops, and these can only be purchased directly from Dell. Please visit https://...... (κτλ)
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 07 Οκτ 2022, 09:04

Να υποθέσω ότι έχεις κάνει update το BIOS στην πιο πρόσφατη έκδοση και δοκίμασες reset στις ρυθμίσεις και δεν είδες αποτέλεσμα;
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Επιστροφή σε “Πληροφορική”