400M υπολογιστές λειτουργούν με windows 10 και δεν μπορούν να πάρουν τα 11

Τα πάντα για υπολογιστές και πληροφορική.
Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

400M υπολογιστές λειτουργούν με windows 10 και δεν μπορούν να πάρουν τα 11

Δημοσίευσηαπό Adminović » 13 Οκτ 2025, 14:35

Με το "έτσι γουστάρω" η ΜικροΜαλακή σε υποχρεώνει να πετάξεις τον υπολογιστή σου, που δουλεύει άψογα, και να αγοράσεις άλλο.

Αλλά, ευτυχώς, καταργήσαμε τα πλαστικά καλαμάκια και κολλήσαμε τα καπάκια στα μπουκάλια και έτσι έχουμε περιβαλλοντικές ευαισθησίες. :laugh1: :laugh1:

As many as 400,000,000 Windows 10 PCs can’t be upgraded to Windows 11
1 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: 400M υπολογιστές λειτουργούν με windows 10 και δεν μπορούν να πάρουν τα 11

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 13 Οκτ 2025, 23:48

Και γιατί ακριβώς το τάδε προϊόν μιας τάδε εταιρίας είναι ανθρώπινο δικαίωμα; :hmmm
Δεν μπορούν να βαλουν ένα τζάμπα κιόλας Λίνουξ αν θέλουν; :hmmm
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 14 Οκτ 2025, 14:40

Προέλλην έγραψε:Και γιατί ακριβώς το τάδε προϊόν μιας τάδε εταιρίας είναι ανθρώπινο δικαίωμα; :hmmm
Δεν μπορούν να βαλουν ένα τζάμπα κιόλας Λίνουξ αν θέλουν; :hmmm

Ανθρώπινο δικαίωμα; :hmmm :s_no

Η τάδε εταιρία έχει πληρωθεί από τον τελικό χρήστη/καταναλωτή για να του παρέχει το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα στο συγκεκριμένο υπολογιστή (ορισμένες άδειες που πουλάει η τάδε εταιρία δεν μπορούν καν να μεταβιβαστούν σε άλλο υπολογιστή).
Στις μίνιμουμ υποχρεώσεις της τάδε εταιρίας είναι το λειτουργικό σύστημα να είναι ασφαλές και να μην προκύπτει κίνδυνος κατά τη συνήθη χρήση του ως προς την ασφάλεια των συναλλαγών, την ασφάλεια των αρχείων του τελικού χρήστη κλπ (πολλώ δε μάλλον όταν ο τελικός χρήστης είναι και ιδιαίτερα επιμελής ως προς την ασφάλεια του υπολογιστή του). Δεν είναι υποχρεωμένος ο τελικός χρήστης/καταναλωτής να αλλάζει υπολογιστή και φτου κι απ' την αρχή κάθε 3-4 χρόνια αν η τάδε εταιρία θεωρεί ότι πρέπει να αναπτύξει νέα προϊόντα, τα οποία θα ενδιέφεραν ίσως μία μερίδα του καταναλωτικού κοινού. Κάτι τέτοιο συνιστά αθέμιτη πρακτική της τάδε εταιρίας και παραβίαση των δικαιωμάτων του καταναλωτή των προϊόντων της.
Τα λίνουξ τα έβαζαν και εξ αρχής αν ήθελαν όσοι ήθελαν, οπότε δεν θα εισέπραττε τίποτα η τάδε εταιρία ούτε θα μπορούσε να προωθεί άλλα προϊόντα της με όχημα το λειτουργικο της σύστημα (ενίοτε δε πάλι με αθέμιτες πρακτικές). :pardon:
Ελπίζω να έγινα σαφής.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 14 Οκτ 2025, 15:45

Πολλοί υπολογιστές χρειάζονται την ενεργοποίηση του TPM 2.0 από το BIOS για να θεωρηθούν συμβατοί με windows 11. Αν έχεις windows 10 και δεν το έχεις ενεργοποιήσει, τα πουστοwindows σου λένε ότι δεν μπορείς να κάνεις update στα 11 και χρειάζεσαι νέο υπολογιστή.

https://support.microsoft.com/en-us/win ... 6b0c90645c

Σε έναν υπολογιστή στην δουλειά τον έβγαζε ακατάλληλο ακριβώς για αυτό τον λόγο και μου έκανε εντύπωση γιατί κατά τα άλλα τα specs του ήταν κατά πολύ υψηλότερα των minimum. Θα μπορούσε το ίδιο το σύστημα να το ενεργοποιεί αυτόματα σε τέτοιες περιπτώσεις ή έστω να σε καθοδηγεί για το πως να το κάνεις, αντί να σου λένε ότι το μηχάνημα σου είναι για πέταμα.

Πάντως τα specs για τα 11 δεν είναι υψηλά https://www.microsoft.com/en-us/windows ... ations?r=1. Aν ένας υπολογιστής δεν πιάνει ούτε αυτά τότε δεν μπορεί να φορτώσει ούτε σελίδα στο Youtube.

Πάντως το ερώτημα είναι αν οι κρατικές υπηρεσίες, οι τράπεζες και άλλοι οργανισμοί και επιχειρήσεις που διαχειρίζονται ευαίσθητα δεδομένα των πολιτών θα μπουν στην διαδικασία να κάνουν τις απαραίτητες αναβαθμίσεις. Δεν θα έπεφτα από τα σύννεφα αν στις εφορίες τρέχουν ακόμα Vista :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 14 Οκτ 2025, 16:46

Λαχουρένιος έγραψε:Πολλοί υπολογιστές χρειάζονται την ενεργοποίηση του TPM 2.0 από το BIOS για να θεωρηθούν συμβατοί με windows 11. Αν έχεις windows 10 και δεν το έχεις ενεργοποιήσει, τα πουστοwindows σου λένε ότι δεν μπορείς να κάνεις update στα 11 και χρειάζεσαι νέο υπολογιστή.

https://support.microsoft.com/en-us/win ... 6b0c90645c

Σε έναν υπολογιστή στην δουλειά τον έβγαζε ακατάλληλο ακριβώς για αυτό τον λόγο και μου έκανε εντύπωση γιατί κατά τα άλλα τα specs του ήταν κατά πολύ υψηλότερα των minimum. Θα μπορούσε το ίδιο το σύστημα να το ενεργοποιεί αυτόματα σε τέτοιες περιπτώσεις ή έστω να σε καθοδηγεί για το πως να το κάνεις, αντί να σου λένε ότι το μηχάνημα σου είναι για πέταμα.

Καλά, κι εμένα ακατάλληλο το δείχνει ότι είναι και τα εγκατέστησα σε στικάκι και τα τρέχω από εκεί κανονικά.
Το θέμα μου (και ο λόγος που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω τα 11) είναι ότι έχουν φορτώσει απίστευτη σαβουρα στα 11 και σε παρακολουθούν πολύ περισσότερο και ο υπολογιστής μου κολλάει συχνά με τα 11 (ιδίως μετά από κάτι πρόσφατες αναβαθμίσεις), ενώ ας πούμε με τα 10 πάει σφαίρα.

Εννοείται ότι σε όλους τους υπολογιστές έχω και λινουξ και έχω και στικάκια με λινουξ για να τα τρέχω όπου και όποτε θέλω.
Και με τα 10 ακόμα μπορώ να συνδεθώ με ασφάλεια στο ίντερνετ, αν θέλω.
Αλλά προφανώς δεν αντιπροσωπεύω εγώ τον μέσο χρήστη ή την μέση επιχείρηση που καλείται να αγοράσει νέους υπολογιστές και να ρυθμίσει τα πάντα εκ νέου, εξαιτίας των αθέμιτων και καταχρηστικών πρακτικών μιας εταιρίας. :pardon:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 15 Οκτ 2025, 18:06

εχω δυο παλια λαπτορ σκεφτομαι για αγορα ενος καινουργιου αλλα κολλησα στο που θα καταληξω ..γιατι να μην παρω ενα πισι σταθερο; ....να εχω και την επιλογη ενος παιγνιδιου;

θα το σκεφτω λιγο ακομη και τον αλλον μηνα αποφασιζω ......παντως οι εξελιξεις ειναι τρομαχτικες
απο τον καιρο που εγω τιςπαρακολουθουσα...και πιστεω οτι το πολυ σε δυο χρονια
και τα σημερινα καινουργια θα ειναι αχρηστα καθως θα βγουν υπολογιστες με αι
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 16 Οκτ 2025, 14:07

nemo έγραψε:εχω δυο παλια λαπτορ σκεφτομαι για αγορα ενος καινουργιου αλλα κολλησα στο που θα καταληξω ..γιατι να μην παρω ενα πισι σταθερο; ....να εχω και την επιλογη ενος παιγνιδιου;

θα το σκεφτω λιγο ακομη και τον αλλον μηνα αποφασιζω ......παντως οι εξελιξεις ειναι τρομαχτικες
απο τον καιρο που εγω τιςπαρακολουθουσα...και πιστεω οτι το πολυ σε δυο χρονια
και τα σημερινα καινουργια θα ειναι αχρηστα καθως θα βγουν υπολογιστες με αι

Στα παλιά πισι μπορείς να βάλεις λίνουξ. Έχει κάποιες εκδόσεις των λίνουξ που είναι πολύ απλές και εύχρηστες, τρέχουν σφαίρα και θυμίζουν σαν περιβάλλον τα windows.
Μπορείς και να κρατήσεις κάποιο παλιό πισι με την παλιά έκδοση windows που έχουν (για να παίζεις παιχνίδια ας πούμε), αλλά ΔΕΝ θα πρέπει ΠΟΤΕ να συνδεθείς στο ίντερνετ με αυτό.
Πλέον πολλά από τα παιχνίδια είναι κατάλληλα και για τα λίνουξ βέβαια.
1 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 16 Οκτ 2025, 16:45

Λέγανε ότι είναι adware ή spyware.
Τελικά μάλλον είναι κάτι χειρότερο. :laugh1:

0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 17 Οκτ 2025, 16:34

Adminović έγραψε:Καλά, κι εμένα ακατάλληλο το δείχνει ότι είναι και τα εγκατέστησα σε στικάκι και τα τρέχω από εκεί κανονικά.
Το θέμα μου (και ο λόγος που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω τα 11) είναι ότι έχουν φορτώσει απίστευτη σαβουρα στα 11 και σε παρακολουθούν πολύ περισσότερο και ο υπολογιστής μου κολλάει συχνά με τα 11 (ιδίως μετά από κάτι πρόσφατες αναβαθμίσεις), ενώ ας πούμε με τα 10 πάει σφαίρα.

Τόσο παλιό μηχάνημα έχεις ρε συ? Τα update μπορείς να τα κάνεις όταν κάνεις install με το στικάκι? Δεν έχω παρατηρήσει slowdown σε κανένα υπολογιστή που έχω δουλέψει τα 11 αλλά ίσως φταίει που ήταν όλοι αρκετά πάνω από τα μίνιμουμ.

Γενικά όλες οι ''αναβαθμίσεις'' μετά τα 8.1 (για να μην πω τα 7) ήταν άχρηστες. Ούτε τα 10 προσέφεραν κάτι νέο στον μέσο χρήστη.

Εννοείται ότι σε όλους τους υπολογιστές έχω και λινουξ και έχω και στικάκια με λινουξ για να τα τρέχω όπου και όποτε θέλω.
Και με τα 10 ακόμα μπορώ να συνδεθώ με ασφάλεια στο ίντερνετ, αν θέλω.
Αλλά προφανώς δεν αντιπροσωπεύω εγώ τον μέσο χρήστη ή την μέση επιχείρηση που καλείται να αγοράσει νέους υπολογιστές και να ρυθμίσει τα πάντα εκ νέου, εξαιτίας των αθέμιτων και καταχρηστικών πρακτικών μιας εταιρίας. :pardon:

Πιστεύω πως δεν θα μπουν καν στην διαδικασία να κάνουν την αναβάθμιση ακόμα, ειδικά το ελληνικό δημόσιο ή οι μικρές επιχειρήσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών και πελατών. Στο δημόσιο παίζει να τρέχουν ακόμα Vista :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 17 Οκτ 2025, 16:36

0 .

Επιστροφή σε “Πληροφορική”