Προσπαθώ να βρω drivers από το internet για ένα παλιό scanner (του 2003 πρέπει να είναι) που έχω και δεν μπορώ να τα βρω. Το cd εγκατάστασης δεν μπορώ να το τρέξω γιατί έχει θέμα η συσκευή ανάγνωσης. Γενικότερα δεν μου τρέχει κανένα cd/dvd. Άλλη γκαντεμιά και αυτή. Αυτό θα πρέπει να το δώσω να μου το δουν. Καινούριο πισι κιόλας. Σιχτίρ.
Από κει και πέρα σκέφτηκα να ψάξω στο νετ για τα drivers και δεν τα βρίσκω πουθενά.
Μπήκα και στην επίσημη ιστοσελίδα της hp μπας και τα βρω από κει. Τίποτα.
Και πώς θα το λειτουργήσω το scanner τώρα; Τι να κάνω δλδ να το πετάξω επειδή δεν μπορώ να εγκαταστήσω το λογισμικό που χρειάζεται;
Μου κάνει εντύπωση. Δλδ άμα έχεις χάσει το cd εγκατάστασης, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το εγκαταστήσεις;
Ωραία η hp. Βγάζει μια συσκευή και μετά στα @@@ της.
Καλά είναι δυνατόν;
-
Kauldron
- Supreme poster

Re: Καλά είναι δυνατόν;
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.
-
bizeli
- Moderator

Άσε ρε τσατίστηκα τώρα.
Και αυτός ο τύπος το ίδιο πρόβλημα ακριβώς με εμένα έχει. Είδα τι του λένε.
Σιγά μην φάω όλο το απόγευμα να ψάχνω λύσεις για το πώς να τρέξω το σκατο-σκάννερ.
Άσε θα το δώσω να μου φτιάξουν το cd/dvd και μόλις το φτιάξω θα παίξω το cd εγκατάστασης να τελειώνω.
Θα το έκανα ούτως ή άλλος.
Αλλά πώς μένεις χωρίς πισί ρε γαμώτο; Γι' αυτό το καθυστερούσα.
Να που χρειάστηκε όμως. Άμα το είχα φτιάξει πιο νωρίς, θα έτρεχα το cdακι και όλα μια χαρά.
Βέβαια, τώρα υποψιάζομαι ότι κι έτσι να το έκανα δεν θα μπορούσε να το εγκαταστήσει γιατί δεν υποστηρίζει windows 07 τόσο παλιό που είναι.
Οπότε θα το πετάξω από το παράθυρο μάλλον αγαπητή hp

0 .
-
Perseus
- Basic poster

δεν εχεις κανεναν φιλο με cd να σου το γραψει σε ενα φλασακι να ξεμπερδευεις?
πηγαιενε σε ενα ιντερνετ καφε και στειλε τους ντριβερς με μειλ.
πηγαιενε σε ενα ιντερνετ καφε και στειλε τους ντριβερς με μειλ.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Ναι κι εγώ κάτι τέτοιο σκέφτηκα να κάνω στην τελική. Απλά τώρα που το χρειαζόμουν δεν είχα πρόσβαση σε κάποιον άλλον υπολογιστή μπας και το καταφέρω έτσι. Σε νετ καφέ είναι λίγο διαδικασία να πάω τώρα. Δεν έχω κάπου κοντά.
Τέσπα, εντάξει δεν είναι και τόσο επείγον απλά με αφορμή αυτό έλεγα να φτιάξω και το άλλο πρόβλημα του πισιού.
Τέσπα, εντάξει δεν είναι και τόσο επείγον απλά με αφορμή αυτό έλεγα να φτιάξω και το άλλο πρόβλημα του πισιού.
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

τι ανάλυση έχει το σκάνερ αν επιτρέπεται;
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.

-
libre
Γενικά οι καινουργιοι υπολογιστες δεν αναγνωριζουν τοσο παλια CD και ούτε οι παλιοι αναγνωρίζουν τα καινουργια CD. Το έχω κι εγώ αυτό. Αν ομως ο υπολογιστής σου δεν αναγνωρίζει ουτε τα καινουργια τοτε ναι έχει προβλημα.impostor έγραψε:Προσπαθώ να βρω drivers από το internet για ένα παλιό scanner (του 2003 πρέπει να είναι) που έχω και δεν μπορώ να τα βρω. Το cd εγκατάστασης δεν μπορώ να το τρέξω γιατί έχει θέμα η συσκευή ανάγνωσης. Γενικότερα δεν μου τρέχει κανένα cd/dvd. Άλλη γκαντεμιά και αυτή. Αυτό θα πρέπει να το δώσω να μου το δουν. Καινούριο πισι κιόλας. Σιχτίρ.
Από κει και πέρα σκέφτηκα να ψάξω στο νετ για τα drivers και δεν τα βρίσκω πουθενά.
Μπήκα και στην επίσημη ιστοσελίδα της hp μπας και τα βρω από κει. Τίποτα.
Και πώς θα το λειτουργήσω το scanner τώρα; Τι να κάνω δλδ να το πετάξω επειδή δεν μπορώ να εγκαταστήσω το λογισμικό που χρειάζεται;
Μου κάνει εντύπωση. Δλδ άμα έχεις χάσει το cd εγκατάστασης, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το εγκαταστήσεις;
Ωραία η hp. Βγάζει μια συσκευή και μετά στα @@@ της.
Τρεις ειναι οι πιστες που βλέπω:
-Mεταφορά drivers από CD σε φλασακι, αν αναγνωριζεται το CD (προταθηκε ήδη).
-ξανασκαλιζεις το ιντερνετ για νεωτερους drivers, γιατι και νεοτεροι μπορεί να δουλευουν (δεν εννοω βεβαιως τους τελευταιους).
-εγκαθιστας ένα virtualisation software (πχ vmware) που επιτρεπει να φορτωνεις ενα αλλο συστημα, εν προκειμενω μια διανομη λινουξ ειδικη για παλιους υπολογιστες, την οποια χρησιμοποιεις μονο για εκτυπωση.
http://distrowatch.com/search.php?ostyp ... tus=Active
0 .
-
Χαοτικός
Αυτό που σου είπε ο libre στο τέλος περί εικονικού συστήματος και linux είναι καλή λύση. Εγώ θα πρότεινα να κατεβάσεις ένα linux λειτουργικό και να το έχεις σε usb στικάκι. Κάνεις εκκίνηση από αυτό και τρέχεις το linux που κατά 99% θα δει και θα λειτουργήσει το σαρωτή σου. Αν δεν κάνεις ιδιαίτερα πράγματα με τα windows προτείνω και εγκατάσταση του στο δίσκο σου ώστε σε κάθε εκκίνηση να έχεις την επιλογή αν θα μπεις σε windows ή σε linux.
0 .
-
libre
Χαοτικός έγραψε:Αυτό που σου είπε ο libre στο τέλος περί εικονικού συστήματος και linux είναι καλή λύση. Εγώ θα πρότεινα να κατεβάσεις ένα linux λειτουργικό και να το έχεις σε usb στικάκι. Κάνεις εκκίνηση από αυτό και τρέχεις το linux που κατά 99% θα δει και θα λειτουργήσει το σαρωτή σου. Αν δεν κάνεις ιδιαίτερα πράγματα με τα windows προτείνω και εγκατάσταση του στο δίσκο σου ώστε σε κάθε εκκίνηση να έχεις την επιλογή αν θα μπεις σε windows ή σε linux.
Δεν ειναι και πολυ πρακτικη η επανακινηση με στικακι μονο και μονο για εκτυπωση.
Με ενα virtualisation software δεν κανεις επανακινηση, περιμενεις απλα να φορτωσει το λινουξ μεσω αυτου του συστηματος κι αν ο υπολογιστης ειναι νεος και το λινουξ ελαφρυ, το φορτωμα γινεται σε λιγα δευτεροπλεπτα.
Να επισημανω οτι ενα λινουξ δεν αναγνωριζει κατά 99% το σκανερ. Πρεπει να ειναι καποιο λινουξ για παλια pc, ωστε να του έχουν βαλει παλιους drivers, και αυτη τη στιγμη δεν ειμαι εις θεσιν να προτεινω κατι συγκεκριμενο. Αλλωστε και δεν θα χρειαστει. Η κοπελλα δεν καθεται να ασχοληθει με λύσεις σε σχεση με το λινκ του Χελώνου, σιγα μην κατσει να ασχοληθει με λινουξ.
0 .
-
Χαοτικός
Δεν καταλαβαίνω γιατι να μην ασχοληθεί. Δεν έχω κάποιο δεδομένο με τι ασχολείται κάποιος για να το προτείνω.
Γι αυτό και είπα "αν δεν κάνεις και ιδιαίτερο με τα windows". Ας μπουτάρει απο την αρχή στο linux και ας κρατήσει όλη τη συνεδρία και για το browsing και για να ασχοληθεί με τα αρχεία.
Η HP είχε δώσει τον κώδικά της και απο τότε όλες οι διανομες που ξέρω λειτουργούν τις συσκευές της. Και όσο πιο καινούργια η διανομή, τοσο πιο ενημερωμένη είναι. Γιατι το λες αυτό με τις παλιές και τις καινούργιες;
Γι αυτό και είπα "αν δεν κάνεις και ιδιαίτερο με τα windows". Ας μπουτάρει απο την αρχή στο linux και ας κρατήσει όλη τη συνεδρία και για το browsing και για να ασχοληθεί με τα αρχεία.
Η HP είχε δώσει τον κώδικά της και απο τότε όλες οι διανομες που ξέρω λειτουργούν τις συσκευές της. Και όσο πιο καινούργια η διανομή, τοσο πιο ενημερωμένη είναι. Γιατι το λες αυτό με τις παλιές και τις καινούργιες;
0 .