ВладимирВладимирович έγραψε:Ενταξει, εγώ προειδοποίησα, εκανα το καθήκον μου. Στη Ρωσία παντως ο κοσμος θεωρει το σπουτνικ δηλητήριο.
JM2C: Pharmastandard_SummaryReport-PreliminaryInspectionFindings_23June2021_0.pdf
Ναι, αυτό εκφράζει ανησυχίες σχετικά με τα στάδια παραγωγής κλπ, δεν λέει ότι διαπιστώθηκαν συγκεκριμένες σοβαρές παρενέργειες.
Εγώ δεν λέω ότι είναι τέλειο το Σπούτνικ. Απλά είναι μάλλον το πιο ασφαλές μέχρι στιγμής από τα άλλα δύο αντίστοιχα εμβόλια αδενοϊών.
Λαχουρένιος έγραψε:Aφου δεν εμπιστευεσαι οσα δεν ειναι παλιας τεχνολογιας το Σπουτνικ γιατι το εμπιστευεσαι?
Γιατί είναι μάλλον το πιο ασφαλές αυτής της κατηγορίας. Αυτό δείχνουν τα υπάρχοντα δεδομένα.
Πιο ασφαλές θεωρώ το κινέζικο Coronavac που ξέρω πολλούς που το έκαναν και είχαν 0 παρενέργειες (ούτε καν πυρετό). Απλά για το κινέζικο λένε ότι ίσως είναι και λιγότερο αποτελεσματικό.
Αυτο που σου εξηγω ειναι οτι καθε χωρα εισαγει 3-4 συγκεκριμενα εμβολια αναλογα με το τι συμφωνιες εχει κανει με τις χωρες παραγωγης και τις εταιριες. Ουτε η Σερβια ειναι εξαιρεση γιατι και αυτη εισαγει μονο 4 απο τα δεκαδες που υπαρχουν. Δεν ειπαν ''θα εισαγουμε ενα απο καθε ειδος'', απλως εκαναν συμφωνια με τις συγκεκριμενες εταιριες.
Ναι, οκ.
Μόνο που αυτό δεν δικαιολογεί την απαγόρευση να πληρώσεις από την τσέπη σου και να κάνεις οποίο άλλο θες εσύ.
Δεν εχω ψαξει αν το Σπουτνικ εχει παρενεργειες, παντως ειναι ο ιδιος μηχανισμος με το Ζενεκα. Παντως ουτε τα μισητα mRNA εμβολια δεν εχουν εμφανισει παρενεργειες μεχρι στιγμης.
Έχει παρενέργειες, αλλά ήπιες (και φέρεται να μην παρουσιάζει τις γνωστές θρομβώσεις των άλλων δύο). Και αντιγριπικά κλπ υπάρχουν με την ίδια τεχνολογία και δεν προκαλούν θρομβώσεις. Δεν σημαίνει ότι ένα εμβόλιο αδενοϊού απαραίτητα θα σου κάνει θρόμβωση. Αυτό το πρόβλημα το παρουσιάζουν συγκεκριμένα εμβόλια.
Τα RNA ήδη ενοχοποιούνται για μυοκαρδίτιδες, παραλύσεις και διάφορα άλλα. Δεν είναι καθόλου ήπιες ή ασήμαντες αυτές οι παρενέργειες. Και το κυριότερο είναι ότι αυτά μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στον οργανισμό σε βάθος χρόνου (δηλαδή ετών).