αν υποθεσουμε οτι εχουμε ενα σωστο μεσο για μια ιδεατη πολιτεια τοτε θα πρεπει με βαση λογικης
να εχουμε και τον σωστο ανθρωπο που θα χρησιμοποιησει το σωστο μεσο
γιατι αλλιως το σωστο μεσο θα δραστηριοποιηθει με λαθος τροπο επειδη το χειριζεται το λαθος προσωπο
οριστε σας το εξηγησα με πιο απλο τροπο γιατι δεν θα συμβει αυτο που επιθυμειτε και οι δυο σας
OI ΟΡΑΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΡΙΣΕΩΝ, ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ
-
nemo
- Supreme poster

Re: OI ΟΡΑΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΡΙΣΕΩΝ, ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
ΜΥΘΗΡΑ
- Extreme poster

nemo έγραψε:ξυπνησε και ο ραν απο το βαθυ υπνο; καλα παμε κατι διαβασα απο τον συγγραφεα που ανεφερε η μυθηρα
δεν εδωσα και μεγαλη προσοχη δλδ μηδεν αλλα σταθηκα λιγο εκει που γραφει οτι τα μελη θα κληρωνονται στην τυχη δεν προσεξα αν το προτεινει ο ιδιος ή η μυθηρα ....συγχωρεστε με δεν δινω βαση τι συμβαινει γυρω μου
γενικως δλδ δωσω δεν δωσω στα παπαρια του κοσμου
ενα θα πω και στους δυο σας σταματηστε να χρησιμοποιητε λεξεις που ειτε δεν τις καταλαβαινετε
ειτε δεν τις κατανοειτε χρησιμοποιειστε απλες λεξεις που ο εγκεφαλος και τις ξερει και τις γνωριζει
απο ολες τις πλευρες ==πως λεμε παω να χεσω απο μεσα μας; γιατι αποκλειεται και ο ραν και η μυθηρα
να λεει απο μεσα -θα παω να αφοδευσω τωρα !
ο δε λαχου μπορει να λεει μεσα του -παω για αδειασμα ο βαλλον δεν θα το σκεφτει καν
θα το θεωρει προεκταση του σωματος
τα στατιστικά αναφερουν περισσοτερες γεννησεις ηλιθιων και φτωχών οι εξυπνοι λιγοστευουν
μερα με την μερα και τα συστηματα που ονειρευοσαστε απαιτουν αικιου μεγαλυτερο απο το μεσο ορο
σχόλιο 57
...νεμο ... μια χαρα προσωπικα κατανοω τις εννοιες εχω δωσει κατεβατα να εξηγω και να περιγραφω ..παραλληλα εγειρωντας ερωτηματα που βεβαια δεν υπηρχαν ευνοικες συνθηκες διαλογου για να δωθουν απαντησεις τωρα αν εσυ εχει ελλειμα γνωσεων και διανοητικης λειτουργιας προφανως δεν τις κατανοεις τις εξηγησεις αυτες...
...εχω 20 χρονια στρατευσης συνειδητης στο αγωνα για την προσωπικη κατανοηση των εννοιων ... και πανω απο 10χρονια στην συνειδητη διανομη οσων κατανοησα ...
...η αριθμηση των αναρτησεων μου ειναι η αποδειξη οτι οσα διαδιδω τα κανω μελετημενα και συστηματικα..
εσυ τι εχεις να μας διεξεις ω συνεεπι της συνειδητοτητα σου που θεωρεις οτι ειναι η καλυτερη ...τι εχεις κανει για την συλλγικη υποθεση της ιδανικης κοινωνικης οργάνωσης
..δες εδω σε αυτο το νημα τι εκανα .. μου πηρε χρονο και κοπο και ο στοχος δνε επιτευχθει αλλα προεκυψαν αλλα χρησιμα στην πορεια .. εφερα σε επαφη 6 + 1 διανοουμενους της αμεσοδημοκρατιας και γενικα της αλλης κοινωνικης οργάνωσης με συγγραφικο εργο καταξιωμενους στο χωρο των ιδεων που διαχειριζονται ( κι επονται κια λλες προσκλησεις ) ...ηρθα κι εγω σε επαφη μαζι τους μεσα απο την αλληλογραφια μας τους γνωρισα καλυτερα ως ανθρωπους .. εστησα ενα νημα παρουσιασης βασικων ζητηματων της εναλλακτικης κοινωνιας της οραματικης ,,, σε αυτο αναρτησαν καποιοι απο τους καλεσμενους συγγραφεις...αν και δεν δημιουργηθηκε παραγωγικος διαλογος ωστοσο το νημα λειτουργει στο ελληνικο διαδικτυο ως ενα σημειο αναφορας για την εξελιξη των οραματικων ιδεων ....στην χωρα μα ςτα 20 τελευταία χρονια ...
....και σκοπευω καλως εχοντων των πραγματων να επεκταθω και με προσκλησεις ξενων οραματικων εναλλακτικων συγγραφεων ...πχ του ιδιου του Λατους του διασημου συγγραφεα της αποαναπτυξης κι αλλων συγγραφεων ...
...πες μας τωρα εσυ τι εκανες εκτος απο να ρουφας τον καφε σου ...μπροστα σε μια οθονη αραδιαζοντας συγχεχυμενες σκορπιες ευκαιριακες σκεψεις παρακμιακες που μεσα τους υπουλα κατοικουν σκοταδιστικες αγρια φατριαστικες εξουσιαστικες ιδεες στο νημα..
....κι εγω κι ε συ ειμαστε περιθωριακοι του περιορισμου και ανυπαρκτης κοινωνικης δυναμης ..χμμ με μια σημαινουσα διαφορα ...εσυ εισαι η παρακμιακη πλευρα του περιθωριου .. που απλα γκρινιαζει, οδυρεται και καταστροφολογει και τιποτε οραματικο δεν εισαι ικανος να δημιουργησεις ...
...εγω ειμαι η δημιουργικη πλευρα του περιθωριου ...θελω να πιστευω οτι μεσα απο αυτη την περιθωριακη δημιουργική μου δραση θα βγουν χρησιμα για την κοινωνια αποτελεσματα ορατα ισως σε ενα αποτερο μελλον ...
στο <ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ> η συνεχεια ....
viewtopic.php?f=2&t=12690
*τωρα αν εσυ διαβαζοντας αυτες σελιδες εχεις διαθεση να χεσεις .. ειναι απο το εκμηδενισμο που νιωθεις καθως οι ιδεες αυτες σου ειναι ακαταληπτες ....εε τι να πουμε ... χεσε και φατα κιολας και καλη χωνεψη ...ο καθενας ελκεται απο τα ομοια του ...

0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
-
ΜΥΘΗΡΑ
- Extreme poster

nemo έγραψε:αν υποθεσουμε οτι εχουμε ενα σωστο μεσο για μια ιδεατη πολιτεια τοτε θα πρεπει με βαση λογικης
να εχουμε και τον σωστο ανθρωπο που θα χρησιμοποιησει το σωστο μεσο
γιατι αλλιως το σωστο μεσο θα δραστηριοποιηθει με λαθος τροπο επειδη το χειριζεται το λαθος προσωπο
οριστε σας το εξηγησα με πιο απλο τροπο γιατι δεν θα συμβει αυτο που επιθυμειτε και οι δυο σας
σχόλιο 58
....στο νημα <ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ> ( ΔΕΜΟ 5, 6, 7 ) viewtopic.php?f=63&t=6103&start=230... με ολοκληρα κατεβατα επι των 10 Αρχων της Δημοκρατιας εξησουσα τοτε αυτες τις προυπΟθεσεις αλλα εσυ και τοτε οπως και τωρα απλα ..< εχεζες και μετα τα ετρωγες > οπως κανουν οι μπομπιρες οι καθηλωμενοι στο πρωκτικο σταδιο κατα Φρουντ ....ΠΟΥ ΠΑΣΑΛΕΙΒΩΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΚΙ ΟΛΑΣ..
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
-
nemo
- Supreme poster

και βεβαια ειμαι κατι λιγο και απο αυτα που λες ..και απεραντα απαισιοδοξος
εχω απο ολες τις στιγμες -δεν ειμαι ενα πραγμα για να με χαρακτηρισεις μονοδιαστατα
πιστευω στον ανθρωπο και στην ανθρωπινη οντοτητα ή συλλογικοτητα
αλλα και δεν πιστευω γιατι ξερω ποσο παλιανθρωπος μπορει και να γινει
ειμαι και κομμουνιστης και εθνικιστης -μη τα λεμε παλι
απλα επιλεγω τον ρολο της μυγας του σωκρατη και γινομαι και σπαστικος εν γνωση μου
θελω να βγαζω απο καθε ανθρωπο τα εσωψυχα του -την ειλικρίνεια δλδ
γιατι ο περισσοτερος κοσμος κρυβεται πισω απο ομορφες λεξεις =μη τα ξαναλεω παλι
και ασχολουμε και με φαντασιακα αλλα περισσοτερο θα ασχοληθω με αυτα που καινε
που ζεματανε κατι που οι περισσοτεροι δεν το κανουν αυτα συνεχισε και αμ σου ερχεται να με βρίσεις
για τι που λεω και σου την δινει εκεινη την στιγμη καντο δεν παρεξηγιεμαι ..αυτα
εχω απο ολες τις στιγμες -δεν ειμαι ενα πραγμα για να με χαρακτηρισεις μονοδιαστατα
απλα επιλεγω τον ρολο της μυγας του σωκρατη και γινομαι και σπαστικος εν γνωση μου
γιατι ο περισσοτερος κοσμος κρυβεται πισω απο ομορφες λεξεις =μη τα ξαναλεω παλι
που ζεματανε κατι που οι περισσοτεροι δεν το κανουν αυτα συνεχισε και αμ σου ερχεται να με βρίσεις
για τι που λεω και σου την δινει εκεινη την στιγμη καντο δεν παρεξηγιεμαι ..αυτα
0 .
-
ΜΥΘΗΡΑ
- Extreme poster

σχόλιο 59
....αφήστε τις κλαούρες ... ρίχνουμε και καμμιά ματιά εδώ στο νήμα <ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ >....πάω για τρεξιματάκι και αγροτικές δουλίτσες και τα ξαναλέμε...
viewtopic.php?f=2&t=12690&p=328476#p328476
....αφήστε τις κλαούρες ... ρίχνουμε και καμμιά ματιά εδώ στο νήμα <ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ >....πάω για τρεξιματάκι και αγροτικές δουλίτσες και τα ξαναλέμε...
viewtopic.php?f=2&t=12690&p=328476#p328476
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

nemo έγραψε:και βεβαια ειμαι κατι λιγο και απο αυτα που λες ..και απεραντα απαισιοδοξος
Καλά σου λέει η κυρία Μυθηρα ρε ταγαρά που πετάγεσαι συνέχεια σαν την πορδή και μας χαλάς τη συζήτηση.
Δε βλέπεις ρε ότι εδώ κουβεντιάζουν δυο μέγιστοι φιλόσοφοι που έχουν φάει χιλιάδες ώρες μελέτης πάνω στο ζήτημα της κατανόησης της σημειολογίας σημαίνουσων φιλοσοφικών εννοιών και της πολιτικής κοινωνιολογίας και της αντιστοιχίας μεταξύ γενικών ισοδυνάμων μέσα από μη υποκειμενικές σημειωτικές διαδικασίες και που προσπαθούμε να κατατείνουμε σε ιστορικο-κοινωνικές δραστηριότητες προεκτείνοντας τη βιολογική οργάνωση σε επίπεδο κοινωνικό πράγμα που μας επιτρέπει να μετατρέψουμε τον βιολογικό σε κοινωνικό μεταβολισμό;
Εγώ ρε ταγάρι μια φορά που ήμουν μικρός για να κατανοήσω τη συμβολική διαδικασία της ανταλλαγής ως κλειστό κύκλωμα και στο επίπεδο της μεταξύ τους σχέσης ως αναπαραστατικό ή πραγματικό κύκλωμα δε σηκώθηκα ένα μήνα από την καρέκλα.
Πήγαινα βέβαια για κανα κατούρημα και τα λοιπά αλλά απορουφήχτηκα τόσο πολύ από τη μελέτη που για ένα μήνα δεν άλλαξα σώβρακο και για να το βγάλω με μούλιαξε η μάνα μου τρεις ώρες σε μια σκάφη.
Και έρχεσαι τώρα εσύ με διακόσια βιβλία που διάβασες να μας κάνεις το φιλόσοφο εμάς που φάγαμε τα νιάτα μας στη βαριά φιλοσοφία και στον οραματισμό;
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
ΜΥΘΗΡΑ
- Extreme poster

nemo έγραψε:και βεβαια ειμαι κατι λιγο και απο αυτα που λες ..και απεραντα απαισιοδοξος
σχολιο 60
η ατομικη στρατευση η δημιουργικη και απελευθερωτικη για τα δικαια της ζωης η μονη εξοδος απο την κοσμικη μας θλιψη
...ακου γερο νεμο ...σε νιωθω μελαγχολικο ως καταθλιπτικό ,, γερασμενο κι ανημπορο .. με μια μεγαλη πικρα στην ζωη που προερχεται απο την αδυναμια σου να εκφρασεις τις πραγματικες σου δυνατοτητες και βεβαια απο τη αδυναμια σου να ασκησεις καποιο ειδος επιρροης κι εξουσιας ...αυτο ειναι μαραζι του μεγαλυτερου μερους της ανθρωποτητας ... δεν ειναι μονο οι ανικανοποιητες αναγκες αλλα κι οι ανεκφραστες δυναμεις οι ταμιευμενες και ταπεινωμενες ..φευ...η δουλεια που προτεινω πρεπει να αρχισει απο πολυ νωρις για να φερει γυρω στα 50 αποτελεσμα εσωτερικης ικανοποιησης ...
...η δουλεια αρχιζει απο τα 15 χρονια μας αναπτυσσοντας τις γνωστικες δυναμεις αποκτωντας αυτογνωσια και κοσμογνωσια ...σιγα σιγα κατανοει κανεις οτι ειναι φυλακισμενος σε μια διασταση που απο την φυση της μας αποκοβει απο το βαθυτερο ειναι μας αλλα σα να μην εφτανε αυτο μας εχιε φορτωθει κι ενα αδηφαγο δυναστικο συστημα εξουσιας στον κοσμο μας που αυτη την αποκοπη την κανει ακομη πιο σκληρη και μακαβρια ...και την απεργαζετα ως παγκοσμιο σχεδιο ....
...καθως τα κατανοει κανεις ολο κι αποσυρεται απο την κουφια ιδεα να υπηρετησει το συστημα να βολευετιε μα πλουτισει να αναλωθει και να αναλωσει ... το μονο που δινει νοημα στην ζωη του ειναι η ιδεα μιας στρατευση απεναντι σε αυτη την κατασταση σκλαβιας ... να ξεκινησει κανεις απο τα 15 του ετσι αρατημενος στο περιθωρια γυρωρα στα τριανατα του μπορει να γινει ενα πανετοιμος στρατευμενος στην μεγαλη υποθεση της απελευθερωσης της ζωης ..χμμμ αν οι φυσικες ροπες του ειναι ορθες και ανελικτικες ..στην πορεια και στην μεσηλικια ο στρατευμενος γινεται μικρος αρχηγος - αυτος που οδηγει την ζωη του με βασε καποιες αρχες -ακομη κι αν κανεις δεν τον ακολουθει κι αν ο περιγυρος κοινωνικος τον αγνοει ή τον κοροιδευει ή τον λυπαται ... αυτο το ευεργετικο συνδρομο του ατομικου κινηματια του απολυτως εστιασμενου στην στρατευση αυτη που δινει νοημα ζωης το λεμε συνδρομο του Δον Κιχωτη...αν κανεις πορευτει ετσι η πιθανοτητα στην μεσηλικια του να βρει ομοιους να ενταχθει σε συλλογικοτητες με αλλους συντροφους να λυθει το αισθημα μοναξιας και η μοναδα να γινει δυο τρεις και δεκατρεις και 1.000 ακομη ειναι μεσα στο οριζοντα της ενσαρκης ζωη του.... αλλα ακομη κι δε τα καταφερει να βρει ομοιους στο πνευμα να δρασουν να επικοινωνησουν, να θεραπευτικη μοναξια του ακομη και τοτε η ζωη του κρατιεται ορθια, δημιουργικη μαχητικη στρατευμενη σε ενα σκοπο μεγαλο και σωτηριολογικο μια ηρωικη αποστολη ( παρανοικη για το αμυητο σχετικα με τις επειγουσες αναγκες συνδρομης αναγκες που εχει η βασανισμενη βιασμενη συλλογικη ζωη μα ς) ....και να ξερεις οτι ποτε ο στρατευμενος για τα δικαια της ζωης δεν ειναι ουσιαστικα μονος ...επικοινωνει με χιλια πνευματα με αλλες διαχυτες και διακριτες δυναμεις και παρουσιες απο αυτες που μονο οι στρατευμενοι της ζωης και μυημενοι στς αναγκες της μπορουν να αντιληφθουν ...και που οι αμυητοι κι ασυδωτοι τρομαζουν στην ιδεα τους και μονο ....
...ομως, ομως, ομως ποτε δεν ειναι αργα ...ακομη και στην γεροντικη ηλικια μπορει να σηκωθει κι αναστηλωθει η αναγκη μας για στρατευση και ηρωικη δραση μοναχικη ( αν αυτη η αναγκη εχει ταμιευτει και κρατηθει μεσα μας ζωντανη και αποτλει πηγαια μαραζι η ικανοποιηση της ) που μπορει να έχει πιθανοτητες να γινει και συντροφικη ομαδική ...γιατι αν δεν αναζητησεις τους ομοιους στο πνευμα αν δεν κλαψεις πικρα για την απουσια τους οι ομοιοι δεν θα βρεθουν ποτε ...
...για περισσοτερες λεπτομέρειες οσοι ενδιαφερονται στο ΤΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ....
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
-
nemo
- Supreme poster

μυθηρα μυθηρα σου γραφω και συ παλι δεν καταλαβαινεις ασε το ψυχογραφημα
εγω θα τρελανω και τον καλυτερο τρελογιατρο αν και το μπιζελι με εξεπληξε
σε δυο πραγματα που ειπε για μενα ...και εσυ λες κατι σωστα....
αλλα αλλου τα κανεις σαλατα
ειμαι σχοινοβατης εκτος σε οτι λεει το αβαταρ μου και στην οικογενεια εκει ναι
ειμαι φανατικος και εμμονικος σε ολα τα αλλα δεν ειμαι δεν μπορω να ειμαι
γιατι βρισκω αδυναμιες γιατι ολα τα υπολοιπα ειναι λαθος ακομη και στην θεωρια
η ιδανικη πολιτεια ειναι λαθος ή βρισκω αρκετα λαθη και σε αυτο που εχεις απολυτο δικιο
ειναι η αδρανεια που μπορει να τρελανει εναν ανθρωπο αλλα ποια αδρανεια;
και αν το παμε ετσι τοτε θα χρειαστουμε για καθε λεξη και μια επεξήγηση
εγω θα τρελανω και τον καλυτερο τρελογιατρο αν και το μπιζελι με εξεπληξε
σε δυο πραγματα που ειπε για μενα ...και εσυ λες κατι σωστα....
αλλα αλλου τα κανεις σαλατα
ειμαι σχοινοβατης εκτος σε οτι λεει το αβαταρ μου και στην οικογενεια εκει ναι
ειμαι φανατικος και εμμονικος σε ολα τα αλλα δεν ειμαι δεν μπορω να ειμαι
γιατι βρισκω αδυναμιες γιατι ολα τα υπολοιπα ειναι λαθος ακομη και στην θεωρια
η ιδανικη πολιτεια ειναι λαθος ή βρισκω αρκετα λαθη και σε αυτο που εχεις απολυτο δικιο
ειναι η αδρανεια που μπορει να τρελανει εναν ανθρωπο αλλα ποια αδρανεια;
και αν το παμε ετσι τοτε θα χρειαστουμε για καθε λεξη και μια επεξήγηση
0 .
-
ΜΥΘΗΡΑ
- Extreme poster

ΑΝΑΔΕΙΞΗ 34

""ΝΑ ΞΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"" ΕΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ
Με το νέο βιβλίο του <<Δημιουργώντας ξανά την πολιτική >> ο Γιώργος Οικονόμου μας προτρέπει σε αποστασιοποίηση από τις παραδοσιακές θεωρήσεις που έχουν εγκλωβίσει την Αριστερά ουσιαστικά αναλώνοντας την κινηματική της δύναμη και μουδιάζωντας την μπροστά στους μεταλλακτικούς αντιπροοδευτικούς συγκεντρωποιητικούς ελιγμούς του καπιταλισμού .. στη μεταβατική εποχή μας γίνεται απαραίτητη η συζήτηση για την δημιουργία μιας σφαιρικής και κεντρικής πολιτικής πρότασης και ενός ριζοσπαστικού εφ όλης της ύλης δημοκρατικού ανασχεδιασμού των κοινωνικών κινημάτων, τα οποία τις τελευταίες δεκαετίες έχει ύπουλα αποδυναμώσει το υπάρχον σύστημα, επιμερίζοντας και διασπώντας τα πεδία των διεκδικήσεων τους και εισδύωντας μέσα σε αυτά, αλλοτριώνοντας τα με την λογική του <κοινωνικού εταίρου> …
…χαρακτηριστικά λέει ο Γ .Οικονόμου για την ύπουλη αυτή μεταβατική εποχή μας …
<<<Στην δύσκολη μεταβατική εποχή που διανύουμε ακούγονται διάφορες απόψεις και προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης και γίνονται απόπειρες για διάφορα εγχειρήματα. Από τις περισσότερες προτάσεις και τα εγχειρήματα απουσιάζει η πολιτική. Ταυτοχρόνως, διαδίδουν μία συγκεχυμένη εικόνα για την άμεση δημοκρατία, περιορίζοντάς την σε διαδικασίες, αποφεύγοντας να την αντιμετωπίσουν ως πολίτευμα και ως στόχο του πολιτικού αγώνα. Ο οικονομισμός και η επιμονή στην τοπική πρακτική που διακρίνει αυτές τις προτάσεις δημιουργούν αρνητικές προοπτικές για την συγκρότηση ενός πολιτικού κινήματος. Στο βιβλίο αυτόεξετάζονται κριτικά κάποιες από αυτές τις απόψεις: της Αριστεράς, του Μπούκτσιν, του Λατούς και των «κοινοτιστών».
Για να υπάρξει πολιτική χρειάζεται κριτική απόσταση από αυτές τις απόψεις, αποδέσμευση από κάθε είδους Αριστερά και μαρξισμό που εγκλώβισαν τις κοινωνίες σε ψευδαισθήσεις, που φυλακίζουν αντιλήψεις και εγχειρήματασε αδιέξοδα, συγκαλύπτοντας την πολιτική διάσταση. Το σημαντικό και το ζητούμενο είναι η ανάδειξη της πολιτικής, και σε αυτό το σημείο επιμένει το παρόν βιβλίο, διότι υπάρχει διάχυτη εντύπωση ότι πολιτική είναι τα στερεότυπα που διαδίδουν οι καθεστωτικές εξουσίες και οι αριστερές αντιλήψεις.
Επιμένει επίσης στην διαύγαση της άμεσης δημοκρατίας ως πολιτεύματος.Αυτήησυζήτηση είναι απαραίτητη για να συγκροτηθεί μία αντίληψη που θα οδηγήσει στην επανεμφάνιση της πολιτικής και στη δημιουργία ενός κινήματος προς την δημοκρατία. >>
http://www.protoporia.gr/repository/cov ... 564650.jpg
Με το νέο βιβλίο του <<Δημιουργώντας ξανά την πολιτική >> ο Γιώργος Οικονόμου μας προτρέπει σε αποστασιοποίηση από τις παραδοσιακές θεωρήσεις που έχουν εγκλωβίσει την Αριστερά ουσιαστικά αναλώνοντας την κινηματική της δύναμη και μουδιάζωντας την μπροστά στους μεταλλακτικούς αντιπροοδευτικούς συγκεντρωποιητικούς ελιγμούς του καπιταλισμού .. στη μεταβατική εποχή μας γίνεται απαραίτητη η συζήτηση για την δημιουργία μιας σφαιρικής και κεντρικής πολιτικής πρότασης και ενός ριζοσπαστικού εφ όλης της ύλης δημοκρατικού ανασχεδιασμού των κοινωνικών κινημάτων, τα οποία τις τελευταίες δεκαετίες έχει ύπουλα αποδυναμώσει το υπάρχον σύστημα, επιμερίζοντας και διασπώντας τα πεδία των διεκδικήσεων τους και εισδύωντας μέσα σε αυτά, αλλοτριώνοντας τα με την λογική του <κοινωνικού εταίρου> …
…χαρακτηριστικά λέει ο Γ .Οικονόμου για την ύπουλη αυτή μεταβατική εποχή μας …
<<<Στην δύσκολη μεταβατική εποχή που διανύουμε ακούγονται διάφορες απόψεις και προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης και γίνονται απόπειρες για διάφορα εγχειρήματα. Από τις περισσότερες προτάσεις και τα εγχειρήματα απουσιάζει η πολιτική. Ταυτοχρόνως, διαδίδουν μία συγκεχυμένη εικόνα για την άμεση δημοκρατία, περιορίζοντάς την σε διαδικασίες, αποφεύγοντας να την αντιμετωπίσουν ως πολίτευμα και ως στόχο του πολιτικού αγώνα. Ο οικονομισμός και η επιμονή στην τοπική πρακτική που διακρίνει αυτές τις προτάσεις δημιουργούν αρνητικές προοπτικές για την συγκρότηση ενός πολιτικού κινήματος. Στο βιβλίο αυτόεξετάζονται κριτικά κάποιες από αυτές τις απόψεις: της Αριστεράς, του Μπούκτσιν, του Λατούς και των «κοινοτιστών».
Για να υπάρξει πολιτική χρειάζεται κριτική απόσταση από αυτές τις απόψεις, αποδέσμευση από κάθε είδους Αριστερά και μαρξισμό που εγκλώβισαν τις κοινωνίες σε ψευδαισθήσεις, που φυλακίζουν αντιλήψεις και εγχειρήματασε αδιέξοδα, συγκαλύπτοντας την πολιτική διάσταση. Το σημαντικό και το ζητούμενο είναι η ανάδειξη της πολιτικής, και σε αυτό το σημείο επιμένει το παρόν βιβλίο, διότι υπάρχει διάχυτη εντύπωση ότι πολιτική είναι τα στερεότυπα που διαδίδουν οι καθεστωτικές εξουσίες και οι αριστερές αντιλήψεις.
Επιμένει επίσης στην διαύγαση της άμεσης δημοκρατίας ως πολιτεύματος.Αυτήησυζήτηση είναι απαραίτητη για να συγκροτηθεί μία αντίληψη που θα οδηγήσει στην επανεμφάνιση της πολιτικής και στη δημιουργία ενός κινήματος προς την δημοκρατία. >>
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:ΑΝΑΔΕΙΞΗ 34
Βρήκες κι άλλον σάχλα αντικομμουνιστή να μας πασάρεις για φωστήρα;
Άντε πες του ότι η πολιτική δεν ''ξαναδημιουργείται'' όσο οι παραγωγικές σχέσεις βασίζονται στην εκμετάλλευση της μισθωτής εργασίας.
Και ότι πολιτική δεν είναι αφηρημένη έννοια (που ''ξαναδημιουργείται'' κατά το δοκούν) αλλά στην ουσία της σημαίνει εκείνον τον τομέα δράσης των ανθρώπων που έχει να κάνει με τη σύνδεση των σχέσεων μεταξύ εθνών, τάξεων και όλων των κοινωνικών ομάδων και που πυρήνας της είναι το πρόβλημα της κατάκτησης, διατήρησης και χρήσης της κρατικής εξουσίας από την κυρίαρχη κάθε φορά τάξη.
Και ότι οι οικονομικές ανάγκες των κοινωνικών τάξεων είναι εκείνες που καθορίζουν το περιεχόμενο των πολιτικών συμφερόντων και την οργάνωση της κρατικής εξουσίας και συνακόλουθα της όποιας πολιτικής έκφρασης.
Και ότι η πολιτική (που θέλει να ξαναδημιουργήσει ο φωστήρας σου) και ως έκφραση κοινωνικών σχέσεων και ως ιδεολογία καθορίζεται, αυστηρά και μόνο, από την πορεία των οικονομικών διαδικασιών και εμφανίζεται (του αρέσει ή όχι) ως εποικοδόμημα πάνω από την οικονομική βάση της κοινωνίας.
Και ότι ''ξαναδημιουργία'' της πολιτικής δεν είναι τίποτα άλλο από την επαναστατική ανατροπή στο χώρο της πολιτικής οικονομίας που θα δημιουργήσει στη θέση της πολιτικής οικονομίας της ιδιοκτησίας την πολιτική οικονομία της εργασίας.
Και ότι η αλλαγή του πολιτικού συστήματος μέσω της ''ξαναδημιουργίας'' της πολιτικής απαιτεί κατάργηση του εκμεταλλευτικού χαρακτήρα της οργάνωσης της παραγωγής και ότι αφετηριακό σημείο της όποιας ''ξαναδημιουργίας'' της πρέπει να είναι η κοινωνία και όχι το άτομο.
Και ότι οι κοινωνικές σχέσεις (πολιτικές, οικονομικές, πολιτισμικές κλπ) διέπονται από νόμους που δεν επηρεάζονται από μπαρούφες που βγάζει ο καθένας ''φωστηρίζων'' της πολιτικής ''ξαναδημιουργίας'' από τον κώλο του.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.