o αγγελος καλοδουκας ειναι ενας ασχετος παπαγαλος που το μονο που γνωριζει
ειναι να τιτιβιζει τσιτατα απο το κκ και απο τον μαρξ
ο μαρξ παλι ηταν ενας πραγματικος φιλοσοφος
οπως και κομμουνισμος ειναι μια φιλοσοφια
και αν θες να δεις τι εστι παπαγαλια και να συγκρινεις τον οπαδισμο
μπες σε ενα σαιτ του λιαντινη οπου οι οπαδοι-πιστοι υμνουν τον λιαντινη
θα διαπιστωσεις οτι ειναι οι ιδιοι που υμνουν και τον μαρξ
ασχετοι με την πραγματικοτητα και για το τι ειπε ο καθενας
το κομματι που διαλεξες ειναι το ευκολο και το κατανοητο
-επεμβαίνουμε με την γνωση της φιλοσοφιας να αλλαξουμε κατι
δημοκρατια εθνικισμος κομμουνισμος δικτατορια καπιταλισμος κλπ
η αλλη μορφη της πραγματικης φιλοσοφιας της οποιας δεν γνωριζουμε πολλα
ξεπερναει υπερβαινοντας ολα αυτα τα σχηματα -το γραφω πιο πανω αλλα
δεν το θεωρησες σπουδαιο για αναφορα γιατι ειναι μη κατανοητο απο πολλους
(η αλλη στην καθαρη μορφη της ειναι η απωθηση ολων των τεχνομορφων
του ανθρωπινου ειδους αυτη την μορφη δεν μπορουμε
ακομη να την ερμηνευσουμε ή εχουμε μια μικρη αντίληψη σε μια εκδοχη της)
ας το συνοψίσω σε ενα ερωτημα Μπορουμε να αλλαξουμε τον κοσμο και ποσο;
ευκολα θα πουν μερικοι οτι ο κοσμος αλλαξε πολλες φορες προς το καλυτερο
και οι αλλαγες μπορει να αργουν να παρουν μορφη αλλα στο τελος κυριαρχουν
Οι ιδεες του κομμουνισμου ξεκινησαν απο την δυση αλλα πραγματοποιηθηκαν
στην ρωσια εκει για ενα διαστημα οι ανθρωποι πιστεψαν οτι βρηκαν το τελειο
συστημα αλλα στην πορεια ενιωσαν τις ελλείψεις του
βεβαια ο κομμουνισμος βοηθησε εμπειρικα την ανθρωποτητα να κατανοησει
βαθυτερα τις ατελειες του ανθρωπου
και επανερχομαι στο ερωτημα κατα ποσο σιγουροι ειμαστε για την τελικη
κατάληξη- "μεταμορφωση του ανθρωπου προερχομενες απο τις εμπειρικες του αλλαγες;
Αγαπημενος αρχαιος ελληνας ή ρωμαιος φιλοσοφος?
-
nemo
- Supreme poster

Re: Αγαπημενος αρχαιος ελληνας ή ρωμαιος φιλοσοφος?
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
micro
- Basic poster

nemo έγραψε:δεν το θεωρω ουσιας αλλα σαν διαχωρισμο προς χαριν της συζητησης μεταξυ ηλιθιων
δηλαδη φανταζομαι στον καιρο του πλατων να υπηρχε η αναγκη της ετυμολογιας
σημερα δεν βρισκω τον λογο να ονοματισουμε την φιλοσοφια οσο για τον λιαντινη
το ειπα πως δεν φιλοσοφουσε σε καμια μελετη θανατου
η γκεμμα ηταν ταυτοχρονα και μια εξομολόγηση του λιαντινη
προς το αυριο πρωτίστως
το πως σκεφτοταν για τον δικο του θανατο αυτο δεν σημαινει
οτι το σκεπτοταν και το εννουσε και για αλλους
αν μπορουμε να δωσουμε ενα ορισμο της φιλοσοφιας θα ελεγα οτι η φιλοσοφια
ειναι η περιεργεια η αναγκη του ανθρωπου να κατανοησει και να εξηγησει
τους νομους της φυσης και του ανθρωπου και εντελει να επεμβει για να διορθωσει
ή να αλλαξει κατι αυτη ειναι μια μορφη της φιλοσ.που ευκολα την κατανοουμε
η αλλη στην καθαρη μορφη της ειναι η απωθηση ολων των τεχνομορφων
του ανθρωπινου ειδους αυτη την μορφη δεν μπορουμε
ακομη να την ερμηνευσουμε ή εχουμε μια μικρη αντίληψη σε μια εκδοχη της
χαχα, δηλαδή λες πως εμείς είμαστε οι ηλίθιοι; Μπορεί!
Δεν υπήρχε καμιά ανάγκη ετυμολογίας, αν και την εποχή εκείνη επιδίδονταν σε διάφορα ετυμολογικά παιχνίδια, όπως φαίνεται άλλωστε και στον διάλογο "Κρατύλο" του Πλάτωνα, αν γνωρίζεις σχετικά.
Κατά τα άλλα, δεν ξέρω αν έχεις δει την τελευταία (νομίζω) διάλεξη του Λιαντίνη στο υγειονομικό τμήμα του στρατού μας, μερικούς μήνες πριν την αυτοθέλητη εξαφάνισή του, όπου λέει πως "ο θάνατος είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της φιλοσοφίας ... (από το 15.41) ... τι είναι φιλοσοφία, θα μου πείτε φιλοσοφία είναι η οντολογία, είναι η ηθική, είναι η αισθητική, είναι η γνωσιολογία, είναι η μεταφυσική όπως λένε οι ακαδημαϊκοί στα πανεπιστήμια, όχι. Όλα αυτά είναι από το περιθώριο. Ένα πράγμα είναι η φιλοσοφία. Φιλοσοφία είναι ο στοχασμός του ανθρώπου απάνω στο φαινόμενο θάνατος. Όρισε έτσι τη φιλοσοφία ένας από τους μέγιστους φιλοσόφους, ο Πλάτων. Στον διάλογό του Φαίδων, δίνει έναν ορισμό, και λέει φιλοσοφία εστί μελέτη θανάτου. Παράλογος ορισμός, σουρεαλιστικός, και δε διδάσκεται με αυτή την οπτική η φιλοσοφία ... (τι είπε ο ένας τι είπε ο άλλος) ... η φιλοσοφία είναι απλό πράγμα, ο καθένας μας φιλοσοφεί, φιλοσοφία σημαίνει ότι σκέπτομαι, στοχάζομαι, και προσπαθώ να βρω τον καλύτερο τρόπο ... για να ζήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ζωή μου, αυτά τα 20, 30, 50, 70 χρόνια που μου ορίστηκαν να ζήσω, αυτό θα πει απλά φιλοσοφία ...".
Οπότε τι μου λες πως ο Λιαντίνης δε φιλοσοφούσε σε καμιά μελέτη θανάτου; Αφού ο θάνατος ήταν για αυτόν στο επίκεντρο. Σόρρυ, αλλά ξέρεις βρε από Λιαντίνη;
Όσο για το άλλο που λες, πως δηλαδή "η φιλοσοφία στην καθαρή της μορφή είναι η απώθηση όλων των τεχνομορφών του ανθρώπινου είδους", τι σημαίνει αυτό; Τι θα πει "τεχνομορφές", πρώτη φορά ακούω αυτόν τον όρο.
Αλλά τι κάνω εγώ εδώ, εγώ για το μπιζέλι ήρθα.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

micro καλημερα μολις ηπια την πρωτη γουλια του καφε σορυ αλλα λες μπουρδες
πες μου οτι εισαι και συ πιστος του λιαντινη να χαρω γιατι μεχρι τωρα με κανεναν δεν
κατορθωσα να συζητησω σοβαρα και υποψιν εχω χρονια να διαβασω παλι λιαντινη
και τα περισσοτερα μαλλον τα εχω ξεχασει θα λεω μονο οτι θυμαμαι \
-δλδ δεν θα μπαινω καπου να τα αντιγραφω για να στα λεω
εξαλλου περασε ο δικος μου παπαγαλισμος
και δεν δινω καμια σημασια πλεον χαρη στον λιαντινη για το τι λεω
και για το τι σκεφτομαι
για να προχωρισει η συζητηση και να μη λεμε μπουρδες πες μου τι εννοεις
με τον ορισμο μελετη του θανατου ετσι θα κανω και οικονομια λογου και σκεψης
υσ...και κατι ακομη που το παρατήρησα λες ( . για να ζήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ζωή μου, αυτά τα 20, 30, 50, 70 χρόνια που μου ορίστηκαν να ζήσω, αυτό θα πει απλά φιλοσοφία) εξηγησε το τι εννοεις με το καλυτερο δυνατο τροπο .....
νομιζω οτι εχει μεγαλη σημασια για την συζητηση αν ειναι να την προχωρισουμε
πες μου οτι εισαι και συ πιστος του λιαντινη να χαρω γιατι μεχρι τωρα με κανεναν δεν
κατορθωσα να συζητησω σοβαρα και υποψιν εχω χρονια να διαβασω παλι λιαντινη
και τα περισσοτερα μαλλον τα εχω ξεχασει θα λεω μονο οτι θυμαμαι \
-δλδ δεν θα μπαινω καπου να τα αντιγραφω για να στα λεω
εξαλλου περασε ο δικος μου παπαγαλισμος
και δεν δινω καμια σημασια πλεον χαρη στον λιαντινη για το τι λεω
και για το τι σκεφτομαι
για να προχωρισει η συζητηση και να μη λεμε μπουρδες πες μου τι εννοεις
με τον ορισμο μελετη του θανατου ετσι θα κανω και οικονομια λογου και σκεψης
υσ...και κατι ακομη που το παρατήρησα λες ( . για να ζήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ζωή μου, αυτά τα 20, 30, 50, 70 χρόνια που μου ορίστηκαν να ζήσω, αυτό θα πει απλά φιλοσοφία) εξηγησε το τι εννοεις με το καλυτερο δυνατο τροπο .....
νομιζω οτι εχει μεγαλη σημασια για την συζητηση αν ειναι να την προχωρισουμε
0 .
-
micro
- Basic poster

καλημέρα nemo.
Μπούρδες ε; Κι εγώ μαζί σου, συμφωνώ. Μόνο που δεν είναι δικά μου αυτά, αλλά του Λιαντίνη. Κάθισα εχτές και έκανα την απομαγνητοφώνηση της διάλεξης του, εκεί που μιλά για τη φιλοσοφία. Στο έγραψα άλλωστε, δεν πήγα δηλαδή να σε παγιδεύσω και να σε τσακώσω, αλλά μάλλον δεν το πρόσεξες, καθότιν αγουροξυπνημένος, κι έτσι είπες την αλήθεια, και αυτοπαγιδεύτηκες. Εμ, αυτά παθαίνει κανείς αν δε δίνει σημασία για το τι λέει και σκέφτεται. Μακάρι να ήμουνα κι εγώ έτσι.
Αλλά τι πιστός του Λιαντίνη ρωτάς πως είμαι; Παραπάνω έγραψα πως ήταν ψεκασμένος και αλαζόνας, έτσι είναι οι πιστοί;
Καθόλου πιστός δεν είμαι, ίσα-ίσα πιστεύω πως το φιλοσοφικό του έργο έχει μικρή αξία. Ως άνθρωπος βέβαια, μου είναι συμπαθής, και πιστεύω πως όλοι θα χαίρονταν να τον είχαν στην παρέα τους. Αλλά φιλοσοφικά ... δεν.
Μπούρδες ε; Κι εγώ μαζί σου, συμφωνώ. Μόνο που δεν είναι δικά μου αυτά, αλλά του Λιαντίνη. Κάθισα εχτές και έκανα την απομαγνητοφώνηση της διάλεξης του, εκεί που μιλά για τη φιλοσοφία. Στο έγραψα άλλωστε, δεν πήγα δηλαδή να σε παγιδεύσω και να σε τσακώσω, αλλά μάλλον δεν το πρόσεξες, καθότιν αγουροξυπνημένος, κι έτσι είπες την αλήθεια, και αυτοπαγιδεύτηκες. Εμ, αυτά παθαίνει κανείς αν δε δίνει σημασία για το τι λέει και σκέφτεται. Μακάρι να ήμουνα κι εγώ έτσι.
Αλλά τι πιστός του Λιαντίνη ρωτάς πως είμαι; Παραπάνω έγραψα πως ήταν ψεκασμένος και αλαζόνας, έτσι είναι οι πιστοί;
Καθόλου πιστός δεν είμαι, ίσα-ίσα πιστεύω πως το φιλοσοφικό του έργο έχει μικρή αξία. Ως άνθρωπος βέβαια, μου είναι συμπαθής, και πιστεύω πως όλοι θα χαίρονταν να τον είχαν στην παρέα τους. Αλλά φιλοσοφικά ... δεν.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

micro έγραψε:καλημέρα nemo.
παντα λεω την αληθεια -μεταξυ μας και η αληθεια ειναι υποκειμενική
αναλογως τις φασεις της ζωης και τα επιπεδα της εμπειριας του καθενος και
παμε στο αλλο δεν αλλαζω τα λογια μου ασχετως τι μου εβαλες να δω
λες οτι ο λιαντινης τα λεει ο ιδιος ενω εγω σου ελεγα άλλα
αλλά τι ειπα εγω; και ο λιαντινης τα λεει αλλιως;
κριμα που δεν εισαι οπαδος του Οποτε δεν πας τον λιαντινη και μου απαντησες
μονο και μονο για να φανει η ασχετοσυνη μου; σχετικα με λιαντινη και φιλοσοφια;
εισαι μπουρδας και πολυ μικρος και για αυτο
σου εκανα δυο ερωτησεις και δεν μου απαντησες σε καμια
και απαντησες αλλα ντι αλλων για να καθησεις πισω απο το λαπτορ χαχανιζοντας!
εισαι μεγαλος φιλοσοφος τελικα γιατι μολις παραπανω εβγαλες αχρηστο και ψωνιο
τον λιαντινη και αναφερθηκες και στις ετοιμολογιες της φιλοσοφιας
και μαλιστα εδωσες και ενα ορισμο λεγοντας οτι φιλοσοφουμε για να ζησουμε
με το καλυτερο δυνατο τροπο στο ξαναλεω για να σε τσιτωσω
τι εννοεις με αυτο ;ξερεις να το πεις με δικα σου λογια; ή θα το αναζητησεις παλι;
υσ εφαγα ολη την ημερα στο νοσοκομειο και στους δρομους μολις εφτασα σπιτι
και μαλλον θα ημουν πολυ πιο αυστηρος αν ημουν ξεκουραστος
0 .
-
micro
- Basic poster

Λιαντίνης έγραψε:ο θάνατος είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της φιλοσοφίας ... τι είναι φιλοσοφία, θα μου πείτε φιλοσοφία είναι η οντολογία, είναι η ηθική, είναι η αισθητική, είναι η γνωσιολογία, είναι η μεταφυσική όπως λένε οι ακαδημαϊκοί στα πανεπιστήμια, όχι. Όλα αυτά είναι από το περιθώριο. Ένα πράγμα είναι η φιλοσοφία. Φιλοσοφία είναι ο στοχασμός του ανθρώπου απάνω στο φαινόμενο θάνατος. Όρισε έτσι τη φιλοσοφία ένας από τους μέγιστους φιλοσόφους, ο Πλάτων. Στον διάλογό του Φαίδων, δίνει έναν ορισμό, και λέει φιλοσοφία εστί μελέτη θανάτου. Παράλογος ορισμός, σουρεαλιστικός, και δε διδάσκεται με αυτή την οπτική η φιλοσοφία ... (τι είπε ο ένας τι είπε ο άλλος) ... η φιλοσοφία είναι απλό πράγμα, ο καθένας μας φιλοσοφεί, φιλοσοφία σημαίνει ότι σκέπτομαι, στοχάζομαι, και προσπαθώ να βρω τον καλύτερο τρόπο ... για να ζήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ζωή μου, αυτά τα 20, 30, 50, 70 χρόνια που μου ορίστηκαν να ζήσω, αυτό θα πει απλά φιλοσοφία.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

βρε μπαγασα σου το ειπα οτι τον λιαντινη τον εχω ξεσκισει στο διαβασμα χρονια
λες να μην τα ξερω αυτα που μου βαζεις; και γραφω επισης οτι δεν μου αρεσει
αν δεν υπαρχει λογος να αναρτησουμε ή να αντιγραφουμε τα λογια που ειπαν καποιοι
και πως θα λεμε απο το αποσταγμα που μενει μεσα μας απο το διαβασμα
αν ησουν πραγματικα αξιος εννοω να ειχες "κτυπηθεί απο μονος σου στην σκεψη
θα μου εβαζες τον λιαντινη και θα ζητουσες εξηγησεις για το τι λεει αυτος
και για το τι εννοω εγω ..δεν το εκανες !
Υπαρχει και ο πλουτος των λεξεων και των εννοιων επειτα υπαρχει και το ενδεχομενο
αλλα να εννοει ο "ποιητης και αλλα να αντιληφθουμε εμεις οι απλοι αναγνωστες
υπαρχει παλι η περιπτωση που να μην καταλαβαινει ουτε ο "ποιητης
σε τι ακριβως οδηγουν τα γραφομενα του και να καταλαβαινει ο αναγνωστης ο δέκτης
σου εκανα δυο ερωτησεις για να μου απαντησεις και ξεφευγεις συνεχως βαζοντας
τι ειπε ο λιαντινης ΕΣΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ; τουλαχιστον πες την γνωμη σου
τα βαριεμαι αυτα και το κανουν σχεδον ολοι αυτος ειναι και ο λογος που αποφευγουμε
να γραφουμε για φιλοσοφια
παμε τωρα προς τα ουσιωδη -υποψιν εχω σε λιγο "γαλερα και δεν μπορω να γραψω
ή να σκεφτω αναλυτικά
Στοχασμος= βαθια σκεψη Απο τι προέρχεται; αν οχι απο την περιεργεια ;
φιλοσοφια = πρωτίστως περιέργεια
Μελετη θανατου = οπως το γραφει και πιο πανω ο λιαντινης αυτο που καταλαβαινει
ο δεκτης ειναι ενα συνολο πραγματων για να προετοιμαστούμε για τον θανατο
λοιπον και ναι και οχι αποσπασματικα αν το παρουμε δηλώνει αυτο
δηλαδη καποιος που δεν τα εχει με την βαθια σκεψη ή τον στοχασμο
ή με την τρομερη περιεργεια θα καταλαβει οτι λενε οι λεξεις !!!!!!!
Αν παρουμε και το αλλο το:να ζησουμε οσο καλυτερα μπορουμε τα χρονια που μας απομενουν δινουμε χιλες δυο ερμηνειες αναλογως ο καθενας τι σκεπτεται για το καλο
του εαυτου του υσ...ειναι αυτη η φιλοσοφια του; και θα επρεπε να γραψει βιβλιο για να πει κατι το ευκολο που το γνωριζουν και τα δεκαχρονα;???????
εγω και το συμπαν να παει να γ...θει δηλωνω κατηγορηματικά
πως δεν εννοει ετσι ουτε το ενα ουτε το αλλο και θα το εξηγησω αν τεθουν
τα σωστα -λογικα ερωτηματα
λες να μην τα ξερω αυτα που μου βαζεις; και γραφω επισης οτι δεν μου αρεσει
αν δεν υπαρχει λογος να αναρτησουμε ή να αντιγραφουμε τα λογια που ειπαν καποιοι
και πως θα λεμε απο το αποσταγμα που μενει μεσα μας απο το διαβασμα
αν ησουν πραγματικα αξιος εννοω να ειχες "κτυπηθεί απο μονος σου στην σκεψη
θα μου εβαζες τον λιαντινη και θα ζητουσες εξηγησεις για το τι λεει αυτος
και για το τι εννοω εγω ..δεν το εκανες !
Υπαρχει και ο πλουτος των λεξεων και των εννοιων επειτα υπαρχει και το ενδεχομενο
αλλα να εννοει ο "ποιητης και αλλα να αντιληφθουμε εμεις οι απλοι αναγνωστες
υπαρχει παλι η περιπτωση που να μην καταλαβαινει ουτε ο "ποιητης
σε τι ακριβως οδηγουν τα γραφομενα του και να καταλαβαινει ο αναγνωστης ο δέκτης
σου εκανα δυο ερωτησεις για να μου απαντησεις και ξεφευγεις συνεχως βαζοντας
τι ειπε ο λιαντινης ΕΣΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ; τουλαχιστον πες την γνωμη σου
τα βαριεμαι αυτα και το κανουν σχεδον ολοι αυτος ειναι και ο λογος που αποφευγουμε
να γραφουμε για φιλοσοφια
παμε τωρα προς τα ουσιωδη -υποψιν εχω σε λιγο "γαλερα και δεν μπορω να γραψω
ή να σκεφτω αναλυτικά
Στοχασμος= βαθια σκεψη Απο τι προέρχεται; αν οχι απο την περιεργεια ;
φιλοσοφια = πρωτίστως περιέργεια
Μελετη θανατου = οπως το γραφει και πιο πανω ο λιαντινης αυτο που καταλαβαινει
ο δεκτης ειναι ενα συνολο πραγματων για να προετοιμαστούμε για τον θανατο
λοιπον και ναι και οχι αποσπασματικα αν το παρουμε δηλώνει αυτο
δηλαδη καποιος που δεν τα εχει με την βαθια σκεψη ή τον στοχασμο
ή με την τρομερη περιεργεια θα καταλαβει οτι λενε οι λεξεις !!!!!!!
Αν παρουμε και το αλλο το:να ζησουμε οσο καλυτερα μπορουμε τα χρονια που μας απομενουν δινουμε χιλες δυο ερμηνειες αναλογως ο καθενας τι σκεπτεται για το καλο
του εαυτου του υσ...ειναι αυτη η φιλοσοφια του; και θα επρεπε να γραψει βιβλιο για να πει κατι το ευκολο που το γνωριζουν και τα δεκαχρονα;???????
εγω και το συμπαν να παει να γ...θει δηλωνω κατηγορηματικά
πως δεν εννοει ετσι ουτε το ενα ουτε το αλλο και θα το εξηγησω αν τεθουν
τα σωστα -λογικα ερωτηματα
0 .
-
micro
- Basic poster

και κατι ακομη που το παρατήρησα λες ( . για να ζήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ζωή μου, αυτά τα 20, 30, 50, 70 χρόνια που μου ορίστηκαν να ζήσω, αυτό θα πει απλά φιλοσοφία) εξηγησε το τι εννοεις με το καλυτερο δυνατο τροπο .....
και μαλιστα εδωσες και ενα ορισμο λεγοντας οτι φιλοσοφουμε για να ζησουμε
με το καλυτερο δυνατο τροπο στο ξαναλεω για να σε τσιτωσω
τι εννοεις με αυτο ;ξερεις να το πεις με δικα σου λογια; ή θα το αναζητησεις παλι;
Ωραία, πάλι καλά που επιτέλους κατάλαβες ότι το "για να ζήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ζωή μου, αυτά τα 20, 30, 50, 70 χρόνια που μου ορίστηκαν να ζήσω, αυτό θα πει απλά φιλοσοφία", δεν το είπα εγώ αλλά ο Λιαντίνης. Χρειάστηκαν βέβαια 3 φορές, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ, που λένε.
Γι' αυτό δε σου απαντούσα, γιατί η ερώτησή σου ήταν άκυρη, από τη στιγμή που νόμιζες πως το είχα πει εγώ. Και στο άλλο σου ερώτημα, περί της μελέτης θανάτου, άμα δεις παραπάνω είχα γράψει κι εγώ πως χρήζει επεξήγησης:
micro έγραψε:Ο άλλος, αυτός που χρησιμοποιεί και κατά κόρον ο Λιαντίνης, μελέτη θανάτου. Αλλά και οι 2 αυτοί ορισμοί χρήζουν επεξηγήσεων.
Αμέσως μετά λες:
nemo έγραψε:οσο για τον λιαντινη το ειπα πως δεν φιλοσοφουσε σε καμια μελετη θανατου
για να σου κάνω εγώ την απομαγνητοφώνηση της διάλεξής του. Το ξαναβάζω, Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΕΤΣΙ, ΜΗΝ ΜΠΛΕΧΤΕΙΣ ΠΑΛΙ, "Στον διάλογό του Φαίδων, δίνει έναν ορισμό, και λέει φιλοσοφία εστί μελέτη θανάτου. Παράλογος ορισμός, σουρεαλιστικός, και δε διδάσκεται με αυτή την οπτική η φιλοσοφία ... (τι είπε ο ένας τι είπε ο άλλος) ... η φιλοσοφία είναι απλό πράγμα, ο καθένας μας φιλοσοφεί, φιλοσοφία σημαίνει ότι σκέπτομαι, στοχάζομαι, και προσπαθώ να βρω τον καλύτερο τρόπο ... για να ζήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ζωή μου, αυτά τα 20, 30, 50, 70 χρόνια που μου ορίστηκαν να ζήσω, αυτό θα πει απλά φιλοσοφία".
Και σε ερωτώ από κάτω:
micro έγραψε:Οπότε τι μου λες πως ο Λιαντίνης δε φιλοσοφούσε σε καμιά μελέτη θανάτου; Αφού ο θάνατος ήταν για αυτόν στο επίκεντρο. Σόρρυ, αλλά ξέρεις βρε από Λιαντίνη;
Και περίμενα από εσένα εξηγήσεις σχετικά. Δε στο ζήτησα επί τούτου, αλλά φαντάστηκα πως αν ήθελες να υπερασπιστείς τη θέση σου, αυτό θα έκανες, θα προσπαθούσες κάπως να δικαιολογηθείς. Οπότε, και αυτό που λες εδώ δεν ισχύει:
nemo έγραψε:αν ησουν πραγματικα αξιος εννοω να ειχες "κτυπηθεί απο μονος σου στην σκεψη θα μου εβαζες τον λιαντινη και θα ζητουσες εξηγησεις για το τι λεει αυτος και για το τι εννοω εγω ..δεν το εκανες !
χε, που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που έκανα. Αντί αυτού, μου έγραψες πως λέω μπούρδες, μπέρδεψες τον λιαντινικό λόγο με τον δικό μου, και αργότερα βέβαια άρχισες τις προσβολές και τις ύβρεις.
Τέλος, κι εγώ σε ερώτησα:
micro έγραψε:Όσο για το άλλο που λες, πως δηλαδή "η φιλοσοφία στην καθαρή της μορφή είναι η απώθηση όλων των τεχνομορφών του ανθρώπινου είδους", τι σημαίνει αυτό; Τι θα πει "τεχνομορφές", πρώτη φορά ακούω αυτόν τον όρο.
, στο οποίο δε μου απάντησες, αλλά βλέπεις εμένα να φωνάζω και να ωρύομαι;
Κάπως έτσι, στο περίπου, είχαν τα πράγματα.
Και με συγχωρείς, αλλά δε θέλω να συνεχίσω την κουβέντα μαζί σου, επιλέγω τους συνομιλητές μου, κι εσύ δεν πληροίς τις προϋποθέσεις. Οπότε με την απορία και την περιέργεια θα μείνεις.
Όπως έγραψα άλλωστε, για το μπιζέλι ήρθα, δε νομίζω πως αυτό θα είχε μια τέτοια συμπεριφορά.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

micro έγραψε:
Κάπως έτσι, στο περίπου, είχαν τα πράγματα.
Και με συγχωρείς, αλλά δε θέλω να συνεχίσω την κουβέντα μαζί σου, επιλέγω τους συνομιλητές μου, κι εσύ δεν πληροίς τις προϋποθέσεις. Οπότε με την απορία και την περιέργεια θα μείνεις.
Όπως έγραψα άλλωστε, για το μπιζέλι ήρθα, δε νομίζω πως αυτό θα είχε μια τέτοια συμπεριφορά.
ασε τα σαπια σε κανεναν αλλον που θα αγορασει ...
εγω δεν ειμαι σαν τους φλωρους που τυχον συνομιλείς στα φορα δινοντας τις πιο πολλες φορες συγχαρητηρια ο ενας στον αλλον ..-να την χεσω εγω αυτον τον διαλογο
εγω παθιαζομαι πολυ οταν θα συζητησω για ενα θεμα που με ενδιαφερει
και θα βριζω γενικως και θα δεχτώ και μπινελικια επι του θεματος
Σε σωνει λιγο η αναφορα του μπιζελιου
τουλαχιστον το μπιζελι φανηκε και εντιμο και ειλικρινές
λεγοντας πως δεν τον εχει κατανοησει και ισως τον αδικει
ενω εσυ το επαιξες σουπια βγαζοντας μαυρη και ηλιθια μελανη να σκεπασεις
την φιλοσοφικη ανεπαρκεια σου δεν σε ξερω προσωπικα για να σε κρινω
αλλα γνωριζω το ειδος σου
Μπροστα στην φιλοσοφια ακομη και γνωστοι αναγνωρισμενοι φιλοσοφοι
αισθανονται ηλιθιοι -μπορω ν το περιγραψω με ωραια λογια
αλλα δεν το πραττω επιτηδες και οι πραγματικα εξυπνοι το καταλαβαινουν
Οταν εξαντλουμε την φιλοσοφικη σκεψη ολοι μα ολοι μας αισθανομαστε
λιγο πολυ ηλιθιοι
δλδ και ο μεγαλυτερος φιλοσοφος σημερα μενει καγκελο απο την συμπεριφορα
ή την ενεργεια του ανθρωπου ...ρεζουμε.... παντα ο ανθρωπος θα μας εκπλήσσει
Στον λιαντινη παλι εκατο φορες να ζηταγαμε απο τον λιαντινη να μας δωσει
τον ορισμο του σταχασμου θα χρησιμοποιουσε εκατο διαφορετικες παραλλαγες του ορισμου και αναλογως το κοινο
εσυ κολλησες στην μια γιατι σου κολλησε με την μια στο μυαλο σου ή το βρηκες
το πιο ευκολο σε μια αναζητηση
Αν ζουσε παλι ο λιαντινης θα εγραφε ενα βιβλιο που θα επεξηγούσε την γκεμμα
ή θα εξηγουσε πληρεστερα την μελετη θανατου για να την κατανοησει καποιος micro
και να μη νομιζει οτι ναναι
Αν ζουσε ο σωκρατης ο πλατων κλπ θα ξαναγραφαν παλι εμπλουτιζοντας
τις ετοιμολογιες-ορισμους μεσα απο την εμπειρια εκατονταδων χρονων που περασαν
Ειναι πολλα πραγματα η μελετη του θανατου μπορουμε να μιλαμε εβδομαδες και να μη τελειωνουμε ΑΚΟΜΗ και για το αποσπασμα του λιαντινη θα χρειαστουμε καιρο για να το αναλυσουμε
1)μου δινεις τον λιαντινη και επιμενεις παλι μη κατανοώντας τι σου λεω
μου λες ...
- Μα αφου το λεει ο ιδιος ο λιαντινης εσυ σαν νεμο γιατι επιμένεις;
και φτανεις σε συμπερασμα -αρα δεν ξερεις τι σου γινεται και χα χα χα
και αποχωρω απο την συζητηση γιατι το επιπεδο ειναι χαμηλο
Οκ πραγματι το επιπεδο ειναι χαμηλο
0 .
-
nemo
- Supreme poster

συνοπτικα η φιλοσοφια δεν ειναι ενα πραγμα ειναι πολλα μαζι
και που δεν εχει την αναγκη του αυτοσκοπου ως εχει μιας ερμηνειας
πχ.ετσι το εθεσε ο χ.ψ.κλπ
να βλεπουμε την φιλοσοφια σαν ενα συνεχες ερμηνευτικο σχημα μεσα στον χρονο
ενα οικοδομημα που ποτε δεν τελειωνει καθως η ανθρωποτητα δημιουργει
συνεχως προσθετοντας καινουργια υλικα στο οικοδομημα
Δεν υπαρχει η αναγκη καμιας μελετης θανατου αν δεν υπηρχε πρωτα η ζωη
καθε μελετη του θανατου ειιναι πρωτα ενας υμνος προς την αξιακη ζωη
αυτο το βρισκουμε παντου σε καθε λαο της γης πχ ο σαμουραι εκπαιδευοταν
απο πολυ μικρος για εκεινα τα ελαχιστα δευτερολεπτα που θα χρειαζοταν η ζωη
για να φυγει απο το σωμα ολη του η εκπαιδευση ειχε να κανει
με τον σκοπο του θανατου οχι τον τροπο αλλα σκοπο... βασικο αξιωμα της ζωης