-
- Ενεργά Θέματα
-
-
- από
Adminović » Σήμερα, 02:20 Ψυχική υγεία και Επιτάφιος Περικλέους Απαντήσεις 8 Προβολές 96
- από
vallon » Σήμερα, 01:55 ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Απαντήσεις 8 Προβολές 128
- από
vallon » Σήμερα, 01:53 Να εδώ μια γωνίτσα θέλω... Απαντήσεις 1287 Προβολές 42164
- από
vallon » Σήμερα, 01:48 Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;» Απαντήσεις 4504 Προβολές 54313
- από
denplirono » Σήμερα, 00:57 Τα επιτεύγματα της κυβέρνησης μητσοτάκη Απαντήσεις 21 Προβολές 440
- από
Προέλλην » Χθες, 23:15 να και κάποιος που έχει κοχονες σε αντίθεση με τον δικό μας τον οσφυοκάμπτη Απαντήσεις 23 Προβολές 338
- από
pluton » Χθες, 23:14 Εσωκομματικές εκλογές ζαίων Απαντήσεις 31 Προβολές 432
- από
bizeli » Χθες, 21:56 Η ψυχολογια του γυναικοκτονου Απαντήσεις 44 Προβολές 558
- από
Χρίστος Έλ » Χθες, 20:53 Πραγματική έννοια λέξεων Απαντήσεις 1 Προβολές 38
- από
Alien_ex_forums » Χθες, 19:23 Επίσημο thread ηλεκτρονικής μουσικής. Απαντήσεις 410 Προβολές 3897
- από
Ραν ταν πλαν » Χθες, 14:46 Τώρα κλάψτε τους όλους μαζί. Τους λεβέντες, τα αναψυκτικά τους, τους εισαγγελείς τους, τους πολι Απαντήσεις 128 Προβολές 1869
- από
Ακρίδης Κατσαριδόπουλος » Χθες, 09:53 Δάκες/Γέτες, οι ένδοξοι αρχαίοι πρόγονοι Βλάχων και Αρβανιτών Απαντήσεις 77 Προβολές 6969
- από
Χρίστος Έλ » Χθες, 08:03 Ξαφνικές πουτλεροπάθειες (πουτλερίτιδες). Απαντήσεις 2 Προβολές 123
- από
Χρίστος Έλ » Χθες, 07:59 Τέρμα τα αμάξια Απαντήσεις 1 Προβολές 71
- από
Ακρίδης Κατσαριδόπουλος » 15 Μάιος 2022, 16:44 ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΣΛΑΒΙΚΗ Απαντήσεις 81 Προβολές 6488
- από
vallon » 15 Μάιος 2022, 16:03 Κορυφώνονται οι εργασίες του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25 Απαντήσεις 5 Προβολές 118
- από
pluton » 15 Μάιος 2022, 13:04 Οι Ρώσοι είναι φίλοι μας Απαντήσεις 1 Προβολές 81
- από
Προέλλην » 15 Μάιος 2022, 11:59 Συνοψίζουμε τι έχασε και τι κέρδισε η Ρωσία και τι έχασε και κέρδισε η Δύση Απαντήσεις 140 Προβολές 1892
- από
Τλαξκαλτέκος » 15 Μάιος 2022, 11:47 Κομμουνιστικά ειδεχθή εγκλήματα ανά τους αιώνες. Απαντήσεις 49 Προβολές 5692
- από
Λαχουρένιος » 15 Μάιος 2022, 11:15 Γαλαζαιοnomics Απαντήσεις 60 Προβολές 792
- από
-
Η περιήγηση στον παρόντα ιστότοπο συνεπάγεται ότι συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Χρήσης Cookies.
Αυτόνομα οικιακά συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
-
- Basic poster
Re: Αυτόνομα οικιακά συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
μεχρι τωρα αποτελεσμα και λειτουργικοτητα 0 ,προχωρα παρακατω ρε.
0 .
- Γιάννης
- Rookie poster
- Επικοινωνία:
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."
-
- Basic poster
Γιάννης έγραψε:Εμένανε πάντος αυτό:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B08 ... UTF8&psc=1
με έχει σώσει.
ενα? και πως σε εσωσε?
εμεινες με την βαρκα?
0 .
- Γιάννης
- Rookie poster
- Επικοινωνία:
Perseus1966 έγραψε:Γιάννης έγραψε:Εμένανε πάντος αυτό:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B08 ... UTF8&psc=1
με έχει σώσει.
ενα? και πως σε εσωσε?
Δύο.
Πιο συγκεκριμένα:
Είμαι περίπου 4 μήνες το χρόνο στην Αγγλία, και 8 στην Ελλάδα (όχι απαραίτητα συνεχείς). Έχω ένα αμάξι εδώ, ένα εκεί. Και όταν είμαι στο ένα μέρος, το αμάξι στο άλλο μέρος μένει ακίνητο για εβδομάδες ή για μήνες, με αποτέλεσμα να υπάρχει θέμα με την μπαταρία.
Το οποίο όμως δεν υπάρχει. Κάθε φορά που "εγκαταλείπω" αμάξι στη μία χώρα, κοτσάρω ένα από αυτά τα μαραφέτια στη μπαταρία, και όταν επιστρέφω την βρίσκω γεμάτη και υγιέστατη.
(ναι, ξέρω, θα μπορούσα να την αποσυνδέσω, αλλά δεν θέλω γιατί αφενός γαμιούνται οι ρυθμίσεις, αφετέρου στους σκατοχειμώνες της Αγγλίας και των Κυκλάδων μπορεί να ψοφήσει η μπαταρία ακόμα και ασύνδετη, αν δεν υπάρχει κάτι να την φορτίζει λίγο λίγο).
Τώρα ψήνομαι να πάρω ένα με λίγο μεγαλύτερη ισχύ για να ηλεκτροδοτήσω το χωράφι στην Τήνο (για ποτιστικά κτλ)
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."
- Προέλλην
- Supreme poster
Γιάννης έγραψε:Perseus1966 έγραψε:ενα? και πως σε εσωσε?
Δύο.
Πιο συγκεκριμένα:
Είμαι περίπου 4 μήνες το χρόνο στην Αγγλία, και 8 στην Ελλάδα (όχι απαραίτητα συνεχείς). Έχω ένα αμάξι εδώ, ένα εκεί. Και όταν είμαι στο ένα μέρος, το αμάξι στο άλλο μέρος μένει ακίνητο για εβδομάδες ή για μήνες, με αποτέλεσμα να υπάρχει θέμα με την μπαταρία.
Το οποίο όμως δεν υπάρχει. Κάθε φορά που "εγκαταλείπω" αμάξι στη μία χώρα, κοτσάρω ένα από αυτά τα μαραφέτια στη μπαταρία, και όταν επιστρέφω την βρίσκω γεμάτη και υγιέστατη.
(ναι, ξέρω, θα μπορούσα να την αποσυνδέσω, αλλά δεν θέλω γιατί αφενός γαμιούνται οι ρυθμίσεις, αφετέρου στους σκατοχειμώνες της Αγγλίας και των Κυκλάδων μπορεί να ψοφήσει η μπαταρία ακόμα και ασύνδετη, αν δεν υπάρχει κάτι να την φορτίζει λίγο λίγο).
Τώρα ψήνομαι να πάρω ένα με λίγο μεγαλύτερη ισχύ για να ηλεκτροδοτήσω το χωράφι στην Τήνο (για ποτιστικά κτλ)
Ποιές οι εντυπώσεις σου απο Κυκλάδες, τα μελτέμια είναι πρόβλημα; Eνοχλεί πολύ να φυσάει κανένα δίμηνο-τρίμηνο; (έχω πάει στην περιοχή μόνο Μαϊο και Οκτώβριο, οπότε δεν έχω σαφή εικόνα, και ακούω διάφορα, πχ ότι Αύγουστο δεν μπορείς να κάτσεις σε παραλία κτλ.)
Τήνος πάντως είναι καλά, στο μισάωρο είσαι με πλοίο στην Σύρο (αεροδρόμιο, πραγματικό νοσοκομείο, αγορά, κτλ.)
Ως προς το ηλιακό και αιολικό δυναμικό, συνδυασμένο και με το γεγονός ότι ούτε κάνει υπερβολική ζέστη λόγο αέρηδων το καλοκαίρι, ούτε πέφτει συχνά και κάτω των 5-10'C τον χειμώνα, οι Κυκλάδες αποτελούν την πλέον ιδανική περιοχή για off-the-grid σύστημα.
0 .
- "With the exception of clean, safe drinking water, no human endeavor rivals immunization in combating infectious diseases and reducing mortality rates"
- «τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν δραστηριοποιηθεί στο Διαδίκτυο και μέσω των κοινωνικών δικτύων επιχειρούν «να δυσφημίσουν τις ενέργειες των αρμόδιων τοπικών Αρχών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διαμορφώνοντας στον πληθυσμό διαθέσεις σύγχυσης και αβεβαιότητας»»
.
- «τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν δραστηριοποιηθεί στο Διαδίκτυο και μέσω των κοινωνικών δικτύων επιχειρούν «να δυσφημίσουν τις ενέργειες των αρμόδιων τοπικών Αρχών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διαμορφώνοντας στον πληθυσμό διαθέσεις σύγχυσης και αβεβαιότητας»»
.
- Adminović
- Sloboda Narodu
- Επικοινωνία:
Προέλλην έγραψε:...
Το νήμα το εγκατέλειψες...

Έρχεται καλοκαίρι και στο τέλος δεν θα χουμε ρεύμα.

0 .
Ποτέ μην ντρέπεσαι για αυτό που είσαι.
Αυτό είναι δουλειά των γονέων σου.
Αυτό είναι δουλειά των γονέων σου.
- Προέλλην
- Supreme poster
Adminović έγραψε:Προέλλην έγραψε:...
Το νήμα το εγκατέλειψες...![]()
Έρχεται καλοκαίρι και στο τέλος δεν θα χουμε ρεύμα.
Θα το ξαναπιάσω, απλά πρέπει να αφοσιωθώ για να το συνεχίσω με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες, άσε που έχεις και τα ανεπίδεκτα μαθήσεως εδώ μέσα

Πάντως, το θέμα μετά τις εξελίξεις των τελευταίων λίγων μηνών είναι ανάρπαστο

0 .
- "With the exception of clean, safe drinking water, no human endeavor rivals immunization in combating infectious diseases and reducing mortality rates"
.
.
- Γιάννης
- Rookie poster
- Επικοινωνία:
Προέλλην έγραψε:Γιάννης έγραψε:
Δύο.
Πιο συγκεκριμένα:
Ποιές οι εντυπώσεις σου απο Κυκλάδες, τα μελτέμια είναι πρόβλημα; Eνοχλεί πολύ να φυσάει κανένα δίμηνο-τρίμηνο; (έχω πάει στην περιοχή μόνο Μαϊο και Οκτώβριο, οπότε δεν έχω σαφή εικόνα, και ακούω διάφορα, πχ ότι Αύγουστο δεν μπορείς να κάτσεις σε παραλία κτλ.)
Τήνος πάντως είναι καλά, στο μισάωρο είσαι με πλοίο στην Σύρο (αεροδρόμιο, πραγματικό νοσοκομείο, αγορά, κτλ.)
Ως προς το ηλιακό και αιολικό δυναμικό, συνδυασμένο και με το γεγονός ότι ούτε κάνει υπερβολική ζέστη λόγο αέρηδων το καλοκαίρι, ούτε πέφτει συχνά και κάτω των 5-10'C τον χειμώνα, οι Κυκλάδες αποτελούν την πλέον ιδανική περιοχή για off-the-grid σύστημα.
Αυτό με τα μελτέμια ισχύει. Οι εποχές που ήρθες εσύ (Μάιο και Οκτώβριο) είναι οι καλύτερες για επίσκεψη, έχουν το πιο ήπιο κλίμα. Τον Αύγουστο όντως δεν μπορείς να σταθείς, και επίσης τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται πολύ δημοφιλής, έρχεται πάρα πολύς κόσμος και ειδικά Ιούλιο και Αύγουστο γίνεται της τρελλής, μέχρι και μποτιλιαρίσματα μέσα στα χωριά έχουμε.
Η εμπειρία μου από το χειμώνα είναι η εξής: Μέχρι στιγμής έχω βγάλει δύο χειμώνες, στο χωριό μου που είναι στη βόρεια πλευρά του νησιού (δηλαδή εκτεθειμένο στον συνεχή βόρειο άνεμο που είναι και κρύος και υγρός και δεν έχει κοντά άλλα νησιά να τον κόβουν), σε εξοχικό-χρέπι της δεκαετίας του 60, χωρίς μόνωση ούτε διπλές τζαμαρίες ούτε άλλη θέρμανση εκτός από μια θερμάστρα πυρακτώσεως, μια γάτα, και άφθονο τσίπουρο. Τώρα είμαι στη φάση που ετοιμάζω ανακαίνιση εκ βάθρων για να αναβαθμιστεί ενεργειακά το οίκημα γιατί τρίτη χρονιά αυτή η κατάσταση δεν παλεύεται.
Κανονικά όλα τα κυκλαδονήσια θα έπρεπε να καλύπτουν το συντριπτικό ποσοστό των αναγκών τους σε ηλεκτρικό ρεύμα με τοπικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και ελάχιστη εξάρτηση από την ηπειρωτική χώρα. Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει ούτε σε 100 χρόνια, επειδή ελλαδιστάν...
0 .