Εθνικισμός vs Πατριωτισμός

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Εθνικισμός vs Πατριωτισμός

Δημοσίευσηαπό nemo » 20 Νοέμ 2017, 18:03

ВладимирВладимирович έγραψε:
nemo έγραψε:υσ...περιμενω μια αναλυση κατι τελος παντων για τον ελ εθνικισμο στην ελ οχι οτι εκφραστηκε παλια
που τα γνωριζουμε εσυ με την δικη σου αναγνωση τι προτεινεις
ή ποιο συστημα νομιζεις εσυ για την ελ ..εγω ειπα την γνωμη οτι η ελ χρειαζοταν 50 χρονια εθνικισμο
με την εννοια της ανεξαρτοποιησης γιατι κακα τα ψεματα δεν ειχαμε ποτε μια μερα ελευθερο σαν εθνος

Είναι μεγαλο θεμα και δεν ξερω ως ποσο είμαι ετοιμος για συγκεκριμένες προτασεις. Αυτό που είναι σιγουρο είναι ότι στον 21-ο αιωνα η παλια ιδεολογια θα σβησει (και το κανει ηδη σιγα σιγα) αφου ο κοσμος μεσω του ιντερνετ εχει απεριόριστες πληροφοριες και είναι δυσκολο να του πουλισεις φυκι για κορδελα.
Ο πατριωτισμος εθνικιστικου τυπου για να επιβιωσει πρεπει να βρει και να ενσωματωσει στα ιδεολογικα του θεμελια την σαφη και αξιοπιστη απαντηση για την ερωτηση "πως γινεσαι Ελληνας". Θα είναι σε βαση της "ημετερας παιδιας" ή σε βαση θρισκευτικη ή κατι άλλο - δεν ξερω, ισως πρεπει να υπαρχει καποια δημοσια συζητηση για αυτό το θεμα; :pardon:

πολυ σωστος συμφωνω κατα λεξη περα απο αυτο το ποστ στην συζητηση με ολντ και λαχουρ
εγω τα καταλαβα λιγο διαφορετικα απο αυτους τους δυο δεν ξερω αν εχω εγω δικιο ή ο ολντ και ο λαχουρ ακομη και εδω μολις παρει την μπαλα στριφογυριζει 4-5 φορες γυρω απο τον εαυτο του και μετα τρεχει προς το δικο του τερμα ----επισης σε συζητησεις με αλλους εθνικιστες αν τους ακουσεις ειναι για γελια καθε ατομο και μια γνωμη
για πως εννοουν τον εθνικισμο
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 20 Νοέμ 2017, 18:11

ВладимирВладимирович έγραψε:
oldjedi έγραψε:

:)

Δεν ειναι τοσο απλο ...
Το "γεννιεσαι Ελληνας" ειναι ειναι η μιση αρχη ... Αλλα δεν σημαινει οτι ΕΙΣΑΙ και Ελληνας ...
Μπορει να γεννηθεις Ελληνας , αλλα για Χ λογους να απαρνηθεις αυτη την ιδιοτητα ...
Χρειαζεται να ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙΣ σαν Ελληνας , αποκτωντας και αποδεχομενος την ΣΗΜΑΣΙΑ που εχει το να εισαι Ελληνας ... Χρειαζεται ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της Ελληνικοτητας σου ...
Αυτο θα ερθει με την αποδοχη της Ιστοριας σου και των αρχων των προγονων σου ...
Υπαρχει το ενδεχομενο να γεννηθεις Ελληνας , η Γερμανος , η οτιδηποτε και να επιλεξεις συνειδητα οτι ΔΕΝ θελεις να εισαι Ελληνας και να εχεις Ελληνικη συνειδηση , αλλα οτιδηποτε αλλο ...Τοτε λεμε οτι εισαι π.χ Γερμανος , με Ελληνικη καταγωγη ...

Ολντ

Αυτο ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο, εγω δεν κοιταζω προς το παρον στο τι πρεπει να κανει καποιος για να θεωρειται Ελληνας. Αφου η ιδια η προυποθεση να γεννηθει Ελληνας απο Ελληνα γονεα οποιος με τη σειρα του γεννηθηκε απο Ελληνα γονεα κ.ο.κ. απο μονη της ειναι ελαττωματικη. Ο λογος ειναι απλος, οταν σε καποιο σταδιο της αλυσιδας υπαρχει σφαλμα (π.χ. ο παππους μιλουσε σλαβικα και ο γονος το ξερει) τοτε καταστρεφεται ολη η αλυσιδα. Και για να μη κατσατραφει χρειαζεται καποιο παραμυθι για κατι "χαμμενη φυλη", το οποιο με την σειρα του ανασκευαζεται πολυ ευκολα επειδη, επαναλαμβανω, στον 21-ο αιωνα καθενας εχει προσβαση σε ενα τεραστιο αποθηκη πληροθοριων οπως το ιντερνετ.

οτι αυτο που λες εχει συμβει ή θα συμβει ναι ..αλλα δεν μου ειναι και ευκολο να το κατανοησω μια και
εγω δεν εχω κανενα προγονο που η μητρικη γλωσσα να μην ηταν τα ελ ...οποτε και σε αυτην την περιπτωση παλι σωστα τα γραφεις ειδικα με το παραμυθακι
0 .

Άβαταρ μέλους
oldjedi
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό oldjedi » 20 Νοέμ 2017, 20:46

ВладимирВладимирович έγραψε:Ενταξει μπαρμπα, καταλαβαινω οτι λογω της συντηρητικοτητας και κυριως λογω της ηλικιας αρνιεσαι να παραδεχθεις την ιδια υπαρξη του προβληματος, γενικως βρισκεσαι σε σταδιο αρνησης. Αυτο ομως δεν ειναι λυση, το προβλημα παραμενει να υπαρχει και η ιδεολογικη βαση του Ελληνισμου θα συνεχιζει να βουλιαζει αν δεν υποστει τις απαραιτητες μεταρρυθμισεις.

Με συγχωρεις , αλλα επειδη δεν ειμαστε ολοι ιδιοι και δεν σκεφτομαστε με τον ιδιο τροπο , μου ειναι αδυνατον να δω ενα προβλημα , εκει που δεν υπαρχει ...
Εκτος και αν εννοεις σαν προβλημα , την αριστεριστικη θεωρηση του εθνικισμου και την αριστεροστροφη διαπαιδαγωγηση της κοινωνιας , η οποια επιχειρειται με την κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ ...
Αλλα αυτο μαλλο θα επρεπε να σε ευχαριστει , παρα να σε προβληματιζει ...

Ολντ
0 .
Επιβαλλεται η αποκουμμουνιστοποιηση της Ελλαδας
Τιμη και δοξα στα Ταγματα Ασφαλειας
Πραγματικη Δημοκρατια θα αποκτησουμε , μονο οταν ο τελευταιος κουμμουνιστης εξαφανιστει μαζι με τον τελευταιο γραφειοκρατη.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 20 Νοέμ 2017, 21:02

oldjedi έγραψε:
ВладимирВладимирович έγραψε:Ενταξει μπαρμπα, καταλαβαινω οτι λογω της συντηρητικοτητας και κυριως λογω της ηλικιας αρνιεσαι να παραδεχθεις την ιδια υπαρξη του προβληματος, γενικως βρισκεσαι σε σταδιο αρνησης. Αυτο ομως δεν ειναι λυση, το προβλημα παραμενει να υπαρχει και η ιδεολογικη βαση του Ελληνισμου θα συνεχιζει να βουλιαζει αν δεν υποστει τις απαραιτητες μεταρρυθμισεις.

Με συγχωρεις , αλλα επειδη δεν ειμαστε ολοι ιδιοι και δεν σκεφτομαστε με τον ιδιο τροπο , μου ειναι αδυνατον να δω ενα προβλημα , εκει που δεν υπαρχει ...
Εκτος και αν εννοεις σαν προβλημα , την αριστεριστικη θεωρηση του εθνικισμου και την αριστεροστροφη διαπαιδαγωγηση της κοινωνιας , η οποια επιχειρειται με την κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ ...
Αλλα αυτο μαλλο θα επρεπε να σε ευχαριστει , παρα να σε προβληματιζει ...

Ολντ

αυτο ειπα πιο πανω οτι εγω καταλαβα το αντιθετο απο αυτο που λες για το τι εννοει
δηλαδη καμια σχεση με αυτο που εννοησες εσυ ολντ ...
0 .

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Πασιφάη » 20 Νοέμ 2017, 21:43

Όχι..Δεν θα μπω στη διαδικασία ετυμολογιών, με την καμία..
Συμβαίνει παιδάκια ενίοτε, να υπάρχουν ΚΑΙ άνθρωποι που αγαπάνε αυτά τα χώματα και αυτόν τον τόπο, δίχως να αναρωτιούνται τί σημαίνει το κάθε τι. Και προφανώς να μην αισθάνονται ενοχές γι'αυτό. Άνθρωποι που δεν είναι της παρακμής, ούτε άσβερκοι, βοηθούν τον διπλανό τους και δεν φτάνουν στα άκρα.Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως τα εγκληματικά στοιχεία, θα βρούνε καταφύγιο, μπροστά στην ανάγκη ανθρώπων, μακρυά από όλα όσα παραπέμπουν σε φανατισμό.
Επίσης έτσι επειδή το σκέφτηκα μόλις τώρα, δεν είναι κακό να είσαι πολίτης του κόσμου και συνάμα Πατριώτης. Δεν είναι κάτι που μπορεί να σου ''χαλάσει'' το προφίλ σου. Αν κάποιοι το θεωρούν ελάττωμα, μάλλον έχουν ταξιδέψει λίγο. Αυτό λέει πολλά για μένα.
Κοινώς. Αγαπώ την Πατρίδα μου, τον Πολιτισμό μου, γνωρίζω την υπεροχή του, αλλά δεν διεκδικώ μοναδικότητα. Αν επιθυμώ να καλλιτερεύσω τα πράγματα, παλεύω την νοοτροπία που με έφτασε έως εδώ. Εκεί βρίσκεται η Λερναία Ύδρα. Στον υπόνομο τόσων ετών και παλεύει ακόμη να κρατηθεί. Ποιός στα σκατά, θα της δώσει μια, θα της κάψει τα κεφάλια, να πάμε παρακάτω;
Η μήπως θα εξακολουθήσουμε να έχουμε τους καφενέδες προς τέρψιν, τα πολιτικά βαρίδια να μας κρατάνε και το μυαλό μας αλυσοδεμένο για ένα κωλορουσφέτι, μια κωλοχάρη, έναν κωλοδιορισμό, ένα κωλογινάτι; Άντε να δούμε..
0 .
Επίτιμη stalker του Ελεύθερου, παγάνι, ακομμάτιστη και μη με ζαλίζετε διότι μπινελικώνω.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 20 Νοέμ 2017, 21:47

Πασιφάη έγραψε:Επίσης έτσι επειδή το σκέφτηκα μόλις τώρα, δεν είναι κακό να είσαι πολίτης του κόσμου και συνάμα Πατριώτης. Δεν είναι κάτι που μπορεί να σου ''χαλάσει'' το προφίλ σου. Αν κάποιοι το θεωρούν ελάττωμα, μάλλον έχουν ταξιδέψει λίγο. Αυτό λέει πολλά για μένα.
Κοινώς. Αγαπώ την Πατρίδα μου, τον Πολιτισμό μου, γνωρίζω την υπεροχή του, αλλά δεν διεκδικώ μοναδικότητα.

Αν και διαφωνω στο κομματι της υπεροχης (εκτος και αν αναφερεσαι στον αρχαιελ πολιτισμο), αυτο που εγραψες ειναι μεγαλη κουβεντα :good:
0 .

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Πασιφάη » 20 Νοέμ 2017, 21:49

Λαχουρένιος έγραψε:
Πασιφάη έγραψε:Επίσης έτσι επειδή το σκέφτηκα μόλις τώρα, δεν είναι κακό να είσαι πολίτης του κόσμου και συνάμα Πατριώτης. Δεν είναι κάτι που μπορεί να σου ''χαλάσει'' το προφίλ σου. Αν κάποιοι το θεωρούν ελάττωμα, μάλλον έχουν ταξιδέψει λίγο. Αυτό λέει πολλά για μένα.
Κοινώς. Αγαπώ την Πατρίδα μου, τον Πολιτισμό μου, γνωρίζω την υπεροχή του, αλλά δεν διεκδικώ μοναδικότητα.

Αν και διαφωνω στο κομματι της υπεροχης (εκτος και αν αναφερεσαι στον αρχαιελ πολιτισμο), αυτο που εγραψες ειναι μεγαλη κουβεντα :good:

Εκεί αναφέρομαι..
0 .
Επίτιμη stalker του Ελεύθερου, παγάνι, ακομμάτιστη και μη με ζαλίζετε διότι μπινελικώνω.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 20 Νοέμ 2017, 21:55

παραυτα αυτα ο λαχουρ εριξε μια μπηχτη ...το χουι το ατιμο δεν κοβεται ...

το ζητημα πασιφαη σημερα δεν ειναι η μοναδικοτητα μας αλλα ξεκαθαρα η επιβιωση
και θα πρεπει κατι να πραξουμε ο καθεις οπως μπορει
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 20 Νοέμ 2017, 21:57

Σε ποιον εριξα μπηχτη ακριβως?
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 20 Νοέμ 2017, 22:00

Λαχουρένιος έγραψε:Σε ποιον εριξα μπηχτη ακριβως?

ενταξει ..μα για τους νεοελ!!!! ...να ειμαστε λιγο σοβαροι εδω ..αυτο το λεω για μενα :laugh1:
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”