ВладимирВладимирович έγραψε:nemo έγραψε:υσ...περιμενω μια αναλυση κατι τελος παντων για τον ελ εθνικισμο στην ελ οχι οτι εκφραστηκε παλια
που τα γνωριζουμε εσυ με την δικη σου αναγνωση τι προτεινεις
ή ποιο συστημα νομιζεις εσυ για την ελ ..εγω ειπα την γνωμη οτι η ελ χρειαζοταν 50 χρονια εθνικισμο
με την εννοια της ανεξαρτοποιησης γιατι κακα τα ψεματα δεν ειχαμε ποτε μια μερα ελευθερο σαν εθνος
Είναι μεγαλο θεμα και δεν ξερω ως ποσο είμαι ετοιμος για συγκεκριμένες προτασεις. Αυτό που είναι σιγουρο είναι ότι στον 21-ο αιωνα η παλια ιδεολογια θα σβησει (και το κανει ηδη σιγα σιγα) αφου ο κοσμος μεσω του ιντερνετ εχει απεριόριστες πληροφοριες και είναι δυσκολο να του πουλισεις φυκι για κορδελα.
Ο πατριωτισμος εθνικιστικου τυπου για να επιβιωσει πρεπει να βρει και να ενσωματωσει στα ιδεολογικα του θεμελια την σαφη και αξιοπιστη απαντηση για την ερωτηση "πως γινεσαι Ελληνας". Θα είναι σε βαση της "ημετερας παιδιας" ή σε βαση θρισκευτικη ή κατι άλλο - δεν ξερω, ισως πρεπει να υπαρχει καποια δημοσια συζητηση για αυτό το θεμα;
πολυ σωστος συμφωνω κατα λεξη περα απο αυτο το ποστ στην συζητηση με ολντ και λαχουρ
εγω τα καταλαβα λιγο διαφορετικα απο αυτους τους δυο δεν ξερω αν εχω εγω δικιο ή ο ολντ και ο λαχουρ ακομη και εδω μολις παρει την μπαλα στριφογυριζει 4-5 φορες γυρω απο τον εαυτο του και μετα τρεχει προς το δικο του τερμα ----επισης σε συζητησεις με αλλους εθνικιστες αν τους ακουσεις ειναι για γελια καθε ατομο και μια γνωμη
για πως εννοουν τον εθνικισμο