Η Ενωση Αθεων τον παιζει

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
atreu73
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 59

Re: Η Ενωση Αθεων τον παιζει

Δημοσίευσηαπό atreu73 » 15 Απρ 2018, 15:28

Γύπας έγραψε:
atreu73 έγραψε:
Ίσως θα μπορούσατε αγαπητε να εξηγήσετε πως καταλήξατε σε αυτό το ξεκαρδιστικό συμπέρασμα από την τοποθέτησή μου. Εκτός αν είστε συριζα. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να εξηγήσετε τίποτα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα εξηγεί κύριε. Το ξεκαρδιστικό συμπέρασμα είναι επόμενος κρίκος από το δικό σας ξεκαρδιστικό συμπέρασμα ότι επιχειρείται μια μάταιη πορεία προς το απώτερο παρελθόν μας.


Ποτέ δεν ανέφερα κάτι τέτοιο και το μηνυμά μου μικρό κι εύκολα κατανοητό από όλους -συριζαίων εξαιρουμένων- τους λογικά σκεπτόμενους. Το να τρως κρέας την μεγάλη παρασκευή και να το ανεβάζεις στο youtube σαν πράξη αντίστασης σε ένα ανύπαρκτο θεοκρατικό καθεστώς είναι αδύναμο σαν πράξη και μαρτυρά περισσότερο την επιθυμία προβολής των συγκεκριμένων παιδιών, γιατί για παιδιά πρόκειται, σε μια εποχή που κυριαρχεί η ανάγκη αυτοπροβολή και διαφοροποίησης.
0 .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 2752

Re: Η Ενωση Αθεων τον παιζει

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 15 Απρ 2018, 16:11

atreu73 έγραψε:
Γύπας έγραψε:
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα εξηγεί κύριε. Το ξεκαρδιστικό συμπέρασμα είναι επόμενος κρίκος από το δικό σας ξεκαρδιστικό συμπέρασμα ότι επιχειρείται μια μάταιη πορεία προς το απώτερο παρελθόν μας.


Ποτέ δεν ανέφερα κάτι τέτοιο και το μηνυμά μου μικρό κι εύκολα κατανοητό από όλους -συριζαίων εξαιρουμένων- τους λογικά σκεπτόμενους. .


atreu73 έγραψε:Ο Διογένης πριν από κάτι χιλιάδες χρόνια σαν αντίδραση στις κοινωνικές νόρμες ουρούσε και αυνανιζόταν δημοσίως. Οι σημερινοί άθεοι τρώνε κρέας την μεγάλη Παρασκευή. Έχουν τα παιδιά πολύ δρόμο μπροστά τους για να πάνε κάτι χιλιάδες χρόνια πίσω.





atreu73 έγραψε:Το να τρως κρέας την μεγάλη παρασκευή και να το ανεβάζεις στο youtube σαν πράξη αντίστασης σε ένα ανύπαρκτο θεοκρατικό καθεστώς είναι αδύναμο σαν πράξη και μαρτυρά περισσότερο την επιθυμία προβολής των συγκεκριμένων παιδιών, γιατί για παιδιά πρόκειται, σε μια εποχή που κυριαρχεί η ανάγκη αυτοπροβολή και διαφοροποίησης


Ότι τώρα τους ακύρωσες με σχολιασμό τριών γραμμών :laugh1:
Κάνουν ότι γουστάρουν και δεν αφορά κανέναν η απόπειρα ψυχολογικής εκτίμησης σου. Άμα είσαι ανώτερη φύση είσαι και πολύ κακομοίρης να μένεις μαζί με μας που είμαστε κατώτερες. Κι επειδή θα αρχίσεις τα "πότε ισχυρίστηκα τέτοιο πράγμα και παπαρίτσες φτηνές, να ξέρεις ότι κάποιοι μπορούν και βλέπουν και τη σημειολογία αυτών που λέγονται.

Αλλά η κακομοιριά έχει βάθος. Είναι κάτι έγκυρο και καλό και ωραίο ή τέλος πάντων άξιο όταν το κίνητρό του βρίσκεται στο πεδίο των ευγενικών αξιών σου ενώ όταν δεν βρίσκεται δεν αξίζει. Σα να λέμε "αυτός ή αυτή δεν είναι ωραία ντυμένη επειδή ντύθηκε έτσι για άλλους σκοπούς! Θέλει να γαμηθεί ή να γαμήσει και αυτό είχε στο μυαλό της/του όταν ντυνόντανε. Δεν είχε το ίδιο το ντύσιμο στην σκέψη της/του. Δεν το έκανε για να εξηγήσει την αισθητική την ίδια.

Όλοι εσείς οι μάγκες μωρέ και καθαροί που κάνετε πράγματα εγκεκριμένα ορμώμενοι από από ποιοτικές πεποιθήσεις και όχι από πλεμπατζίδικες, που μορφώνεστε να πάρω κι εγώ κάνα δυο κιλά;
0 .


itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Άβαταρ μέλους
atreu73
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 59

Re: Η Ενωση Αθεων τον παιζει

Δημοσίευσηαπό atreu73 » 15 Απρ 2018, 16:51

Το "πρεπει να πανε καποιες χιλιάδες χρονια πίσω" αναφέρεται στο ότι ακριβώς κάτι αντιδραστικό δεν μπορεί να παρουσιάζεται σαν τέτοιο τι στιγμή που εκατομμύρια άλλοι έλληνες το κάνουν. Το τι κατάλαβες εσύ σαν συριζαίος βρίσκοντας μάλιστα και τον επόμενο κρίκο είναι ενδεικτικό της συνεχούς σύγχυσης που σε διακατέχει.
1 .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 2752

Re: Η Ενωση Αθεων τον παιζει

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 15 Απρ 2018, 17:01

Το πως κάτι αντιδραστικό δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως αντιδραστικό (ενώ είναι), επειδή κι άλλοι άνθρωποι το κάνουν (αυτό το αντιδραστικό) και άρα τελικά δεν είναι ,ας μην το παρουσιάζουμε...
τέλος πάντων όλο αυτό άμα θες να το εκφράσεις χρησιμοποιείς τις λέξεις χιλιάδες χρόνια πίσω.

Προσοχή :o Μην πεις ότι επιχειρεί ποτέ πισωγύρισμα κανείς! όχι μην το πεις. Δεν το λες ποτέ κάτι τέτοιο. Μόνο κάνε μία αναφορά στον Διογένη τον κυνικό που έζησε χιλιάδες χρόνια πριν, αλλά εσύ θα κοιτάς να αποδείξεις ότι δεν είναι αντιδραστικό.

Τελικά χαίρομαι που δεν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ φίλε. Ρισπέκτ
0 .


itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Άβαταρ μέλους
atreu73
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 59

Re: Η Ενωση Αθεων τον παιζει

Δημοσίευσηαπό atreu73 » 15 Απρ 2018, 18:38

Όχι. Δεν είναι αντιδραστικό κάτι επειδή εσύ ή μια ομάδα παιδιών απελπισμένα για λίγη προσοχή το βαπτίζουν έτσι. Γιατί κάτι τόσο απλό είναι δύσκολο να το καταλάβεις το εξήγησα ήδη. Είσαι συριζαίος.
1 .

Maron
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 19

Re: Η Ενωση Αθεων τον παιζει

Δημοσίευσηαπό Maron » 16 Απρ 2018, 15:25

Λαχουρένιος έγραψε:Η Ελλαδα ειναι ισως μοναδικη περιπτωση τοσο στενης σχεσης κρατους-εκκλησιας στην ΕΕ, μαζι με την Ιρλανδια πιθανον.

Ακομα και στις καθολικες χωρες της Μεσογειου εχει συμβει διαχωρισμος απ'οσο γνωριζω, και τα θρησκευτικα ειναι προαιρετικα στα σχολεια

Βοηθησε ισως εκει οτι η καθολικη εκκλησια ταυτιστηκε πολυ με μακροχρονιες δικτατοριες (Σαλαζαρ, Φρανκο, Μουσολινι) ενω η δικη μας σε πολυ μικροτερο βαθμο, αρα δεν δημιουργηθηκε μεγαλο αντιεκκλησιαστικο ρευμα

Στην Ιταλία ο χωρισμός κράτους εκκλησίας έγινε αφού το Ιταλικό κράτος συμφώνησε να αναγνωρίσει το Βατικανό ως κράτος ανεξάρτητο από την Ιταλία άρα εκεί βγήκε κερδισμένη η Καθολική εκκλησία. Στην Ισπανία δεν υπάρχει πλήρης διαχωρισμός αφού ο βασιλιάς πρέπει να ανήκει στη Καθολική εκκλησία. Στην Πολωνία ο δεσμός κράτους και εκκλησίας είναι ακόμα στενότερος από ότι στην Ιρλανδία.Μάλιστα στην Πολωνία κυβερνά χριστιανικο κόμμα και η χώρα έχει πρόεδρο μέλος αυτού του χριστιανικου κόμματος που είναι το Πολωνικο ανάλογο του τουρκικού ισλαμιστικου AKP (κόμμα Ερντογάν).Στις χώρες του Καυκασου(Αρμενία και Γεωργία) οι μη ανήκοντες στην επίσημη εκκλησία της χώρας δηλαδή οι θρησκευτικές μειονότητες οπως π.χ οι μουσουλμανοι στην Γεωργια αντιμετωπίζουν ξεκάθαρα διακρίσεις από το κράτος κάτι που δε συμβαίνει στην Ελλάδα. Στην Αζαρία ημιαυτόνομη δημοκρατία της Γεωργίας που κατοικούνταν κυρίως από μουσουλμάνους το κράτος οργάνωσε ξεκάθαρα ιεραποστολικές αποστολές της Γεωργιανης Ορθόδοξης εκκλησίας για να μεταστρέψει τους εκεί μουσουλμάνους στον Ορθόδοξο χριστιανισμό δίνοντας στην εκκλησία το δικαίωμα να πάρει τον έλεγχο πανεπιστημίων της περιοχής κτλ.Επίσης οι μουσουλμάνοι στην Αζαρία δεν μπορούν χτίσουν τζαμιά αφού μόνο στην Ορθόδοξη εκκλησία της χώρας δίνεται άδεια για ανέγερση ναών και αντιμετωπίζουν κι άλλες διακρίσεις. Στην Αιθιοπία και την Ερυθραια επίσης οι μουσουλμάνοι αντιμετωπίζουν διακρίσεις από τη χριστιανική πλειοψηφία (μονοφυσίτες βασικά). Το αντίστροφο γίνεται στην Αίγυπτο, το Πακιστάν κτλ όπου οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν διακρίσεις. Τέλος η Ελλάδα δεν έχει κρατική αλλά επικρατούσα θρησκεία. Κρατική θρησκεία έχει μια χώρα όταν οι κανόνες μιας θρησκεία αποτελούν νόμους του κράτους αυτόματα(π.χ Ιράν,Αφγανιστάν, Σαουδική Αραβία κτλ στο δε Αφγανιστάν οι κομμουνιστές έβαλαν μια αφγανική αθεϊστική κυβερνηση κομμουνιστική που κυβέρνησε το 1978-1992 και κατέστειλε επιθετικά το ισλάμ αλλά τώρα αυτί γύρισε δριμύτερο).Επικρατουσα θρησκεία είναι μια θρησκεία που αναγνωρίζεται τυπικά έτσι για λόγους ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Δε σημαίνει ότι οι οι κανόνες αυτής της θρησκείας είναι αυτόματα νόμοι του κράτους ενώ υπάρχει και το δικαίωμα στην ανεξιθρησκεία για όσους δεν ασπάζονται την επικρατούσα θρησκεία. Η Ελλάδα αντίθετα με τα χριστιανικά κράτη της Αφρικής και της Ασίας και του Καυκάσου είναι αρκετά ελεύθερη.
0 .

Love Ready's

Re: Η Ενωση Αθεων τον παιζει

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 16 Απρ 2018, 15:38

Ευχαριστούμε για τον κόπο σου , να μας δείξεις ότι όσο πιο χώρια είναι το κράτος με τις εκκλησίες ,τόσο περισσότερο μιλάμε για πρώτο κόσμο.
1 .


Επιστροφή σε “Κοινωνία”