ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Στύγιος

Re: ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 15 Μάιος 2018, 15:38

Διάδοχος έγραψε:100 F-35 που σχεδιάζουν οι Τούρκοι είναι 10++ δις δολάρια.

Τα λεφτά είναι πολλά για να αγνοηθούν επειδή πήραν S-400.

Ο Ερντογάν δεν φαίνεται να φεύγει σύντομα, οι δημοσκοπήσεις τον φέρουν να εκλέγεται απο τον 1ο γύρο.


12 δις δολάρια είναι τα αντισταθμιστικά και η μεταφορά τεχνογνωσίας, όπως διατείνεται η Λόκχιντ Μάρτιν ( εμπλέκονται πάνω από 10 τουρκικές εταιρείες) + 6-7 δις δολάρια που έχουν βάλει ήδη οι Τούρκοι ως συμπαραγωγοί στη φάση της ανάπτυξης + όποια περαιτέρω κόστη ( πιστοποίηση,εκπαίδευση κλπ) , καταλαβαίνετε για τι ποσά μιλάμε.
0 .

nostromos
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 268

Re: ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

Δημοσίευσηαπό nostromos » 16 Μάιος 2018, 16:24

ε ας μην τα βαφουμε μαυρα ... το πολυ πολυ να χασουμε μερικα νησακια για αρχη ... μετα θα τρεχουμε για κατεπειγοντες εξοπλισμους σαν το 1996 ... μετα απο λιγα χρονακια και αφου εχουμε κοντη μνημη θα χασουμε και το υπολοιπο Αιγαιο ... μετα θα ξανατρεχουμε για εξοπλισμους για να μην χασουμε την Ευβοια κτλ ...
0 .
truth is game was rigged from the start ..........................vaya con dios

Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 316

Re: ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

Δημοσίευσηαπό Αίγαγρος » 16 Μάιος 2018, 16:50

Διεθνής Τύπος: Προ των πυλών η τουρκική χρεοκοπία - Δύσπιστοι οι επενδυτές στον Ερντογαν

Πυκνώνουν τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τπυπο για τις αρνητικές προοπτικές της τουρκικής οικονομίας. Για «διαδικασια χρεοκοπίας που έχει ήδη ξεκινήσει» κάνει λόγο γερμανός οικονομολόγος στην εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung, ενώ το Bloomberg προειδοποιεί ότι οι ξένοι επενδυτές εμφανίζονται όλο και πιο αρνητικοί στο ενδεχόμενο μίας νέας νίκης Ερντογάν.

«O Eρντογάν δεν θα αργήσει να επιβάλει capital controls και να επιδιώξει ανάπτυξη με χαμηλά επιτόκια, πράγμα που σημαίνει de facto χρεοκοπία. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης έχουν μεγάλη έκθεση στην Τουρκία και θα πρέπει να προστατευτούν», σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.


http://www.kathimerini.gr/964546/articl ... n-erntogan

PANIC! #Turkey Lira trims loss after CenBank says to take 'necessary' steps to counter 'unhealthy price formations in the markets.'


https://twitter.com/Schuldensuehner/sta ... 3727971328

όλο και χειροτερεύει το πράγμα για τους γείτονες.
0 .

Στύγιος

Re: ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 16 Μάιος 2018, 18:09

Εν τω μεταξύ κάτι τορπίλες απ' το μακρινό... 2001 για τα U-214 ακόμα έρχονται !!! Γέρασα ,παντρεύτηκα, έκανα 2 παιδιά και περιμένουμε τρίτο κι αυτές ακόμα έρχονται :D
0 .

Άβαταρ μέλους
hades
Basic poster
Basic poster
Δημοσιεύσεις: 525

Re: ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

Δημοσίευσηαπό hades » 17 Μάιος 2018, 08:30

Στύγιος έγραψε:Εν τω μεταξύ κάτι τορπίλες απ' το μακρινό... 2001 για τα U-214 ακόμα έρχονται !!! Γέρασα ,παντρεύτηκα, έκανα 2 παιδιά και περιμένουμε τρίτο κι αυτές ακόμα έρχονται :D



φίλε με το καλό και το τρίτο. Τελικά τα κατάφερες
0 .
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "

Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 316

Re: ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

Δημοσίευσηαπό Αίγαγρος » 17 Μάιος 2018, 14:09

Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας για το 2017, από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρηματοδοτήθηκαν:
• Η προμήθεια 82 τεθωρακισμένων οχημάτων Cobra II (ανάθεση στην Otokar έναντι 47,5 εκατ. ευρώ)
• Η προμήθεια 57 τεθωρακισμένων οχημάτων Hizir (ανάθεση σε Aselsan και Katmerciler 29,7 εκατ. ευρώ).

Άραγε από το περίπου μισό δισ. ευρώ που χορήγησε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα για την περιφρούρηση των συνόρων της (από το 2007 μέχρι σήμερα) α) τι ποσοστό απορροφήθηκε και β) τι ποσοστό κατευθύνθηκε προς την εγχώρια αμυντική βιομηχανία;


https://www.facebook.com/eamynagr/photo ... =3&theater

τα δικά μας, όσα απορροφήθηκαν, πήγαν στις ΜΚΟ.
0 .

Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker
Δημοσιεύσεις: 47550
Τοποθεσία: Γεφυρα

Re: ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 17 Μάιος 2018, 14:14

Καλο ειναι να μαθουμε ποιες ΜΚΟ συγκεκριμενα ειναι υπευθυνες και ποια ατομα ειναι πισω απο αυτες. Σιγουρα θα βρουμε πολλα στενα προσωπα πολιτικων μεσα.
2 .
Προέλλην έγραψε:Zηλεύετε τα προσεχώς ζουμερά ακτινίδια του νεοφυούς αγρότη ΓΓ,

Μη δείτε άνθρωπο που ξεφεύγει απο τα στεγανα του τυπικού σκιντζή ΕΛ δήθεν αγρότη, άνθρωπο που θα συνεισφέρει άμεσα στις εξαγωγές της χώρας.

Τι είστε; Aυτοί ακριβως :dunno:

Στύγιος

Re: ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 17 Μάιος 2018, 21:23

Μια μαλακία θυμήθηκα που έκανα κι εγώ: 110 ΠΜ ,μαζεύαμε αλεξίπτωτα προσγείωσης με τον οδηγό Ιούλιο μήνα απ' τα F-4E , ζήτησα απ' τον οδηγό το όχημα ( τζιπ Μεrcedes 1 1/4) να τελικιάσω στην πίστα και πάρκαρα σε λάθος σημείο ,όπου μας έπαιρνε η εξαγωγή του Φάντομ :ashamed: ,το τι χειρονομίες είδα απ ' τον χειριστή και τον WSO δεν λέγονται :ashamed: :ashamed:
0 .

Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 316

Re: ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

Δημοσίευσηαπό Αίγαγρος » 18 Μάιος 2018, 00:09

0 .

Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 316

Re: ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

Δημοσίευσηαπό Αίγαγρος » 18 Μάιος 2018, 12:37

Προσωρινό πάγωμα ΗΠΑ στις πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία - Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου

Σκληραίνει την στάση του το αμερικανικό Κογκρέσο προς την Άγκυρα, καθώς το σχέδιο νόμου του προϋπολογισμού για την Εθνική Άμυνα ζητά το πάγωμα της οποιασδήποτε μεταφοράς στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία μέχρι το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών να παραδώσει έκθεση για την εκτίμηση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων στις αρμόδιες επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και της Γερουσίας.

Tο εν λόγω σχέδιο νόμου εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία (60-1) από την αρμόδια επιτροπή και πλέον ξεκινούν οι πολιτικές διεργασίες που αφορούν τον διάλογο για την υποβολή τροπολογιών. Αν τελικά η συγκεκριμένη πρόβλεψη τεθεί σε ισχύ μετά τη διαδικασία, οι περιορισμοί που θα επιβληθούν στις στρατιωτικές προμήθειες της Τουρκίας θα είναι ευρείας κλίμακας, και θα συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων πωλήσεις αεροσκαφών F-35 Lightning II JSF και F-16 Fighting Falcon, ελικοπτέρων CH-47 Chinook, H-60 Blackhawk και πυραύλων Patriot.

Η προσπάθεια για το πάγωμα της παράδοσης των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Άγκυρα έχει αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες εκστρατείες που διεξάγει το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) στην Ουάσινγκτον. Όπως εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης, Έντι Ζεμενίδης, το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση του στόχου της εκστρατείας του HALC.

«Με την συμπερίληψή του στο κείμενο του προέδρου της Επιτροπής πλέον είναι μέρος κειμένου νομοσχεδίου και είναι η βάση για οποιεσδήποτε τροπολογίες υποβληθούν. Για να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη αναφορά θα πρέπει κάποιος να δώσει μάχη γι' αυτό

Το σχέδιο νόμου αναμένεται ότι θα παρουσιασθεί την επόμενη εβδομάδα στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ ο προϋπολογισμός για την εθνική άμυνα υπολογίζεται ότι θα εγκριθεί μέσα στον επόμενο μήνα, χωρίς, ωστόσο, να θεωρείται απίθανη η επικύρωση του και μέσα στο Μάιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει εν εξελίξει και ένα δεύτερο νομοσχέδιο στην Γερουσία, το οποίο, όμως, είναι περισσότερο στοχευμένο και αφορά αποκλειστικά το πάγωμα της παράδοσης των F-35 και όχι την γενικότερη πώληση στρατιωτικών προμηθειών. Μάλιστα η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία συνδέει την παράδοση των F-35 με το ζήτημα της αγοράς του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία αλλά και την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον που κρατείται στις φυλακές της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://www.kathimerini.gr/964859/articl ... edio-nomoy

εάν οι Τούρκοι πολιτικοί, με τις πράξεις τους όλον αυτό τον καιρό,
καταφέρουν να μπανάρουν τη χώρα τους από την αγορά όπλων των ΗΠΑ, τότε θα μιλάμε για τέρμα ηλίθιους.
0 .


Επιστροφή σε “Διεθνή”