Γάμος με αλλοδαπή στην Ελλάδα

Θέματα γενικότερου νομικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō
Δημοσιεύσεις: 13240

Re: Γάμος με αλλοδαπή στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 23 Σεπ 2018, 22:42

Δικαιολογητικά για πολιτικο γάμο αλλοδαπων

1. Αιτηση (χορηγείται από τo Δήμο)

2. Διαβατηρίο και βίζα, άδεια παραμονής ή άλλο επίσημο στοιχείο από το οποίο προκύπτει ότι ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ παραμένει νόμιμα στην Χώρα μας.

3. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΕΦΟΡΙΑΣ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΕΥΔΑΠ ή ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ή ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (από Δημοτολόγιο) πρόσφατα, για την ακριβή διεύθυνσης κατοικίας.

4. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ (Τα έγγραφα του Εξωτερικού πρέπει να μεταφραστούν στο Υπουργείο Εξωτερικών) (Αρίωνος 10 – Μοναστηράκι)

5. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΚΩΛΥΜΑΤΟΣ ΓΑΜΟΥ (Τα έγγραφα του Εξωτερικού πρέπει να μεταφραστούν στο Υπουργείο Εξωτερικών) (Αρίωνος 10 – Μοναστηράκι)

6. ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (με τα στοιχεία ακριβώς όπως στη μετάφραση του Υπουργείου Εξωτερικών – με ελληνικούς χαρακτήρες).

7. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ 15 € (πράσινου χρώματος από την Εφορία), ένα για κάθε ενδιαφερόμενο

https://www.e-dimosio.gr/dikaiologitika ... allodapon/


Αυτό μάλλον αναφέρεται σε γάμο μεταξύ δύο αλλοδαπών στην Ελλάδα.

Q1) Iσχύουν τα ίδια και για ΕΛ με αλλοδαπή;

Q2) Σημείο 2.: Πιάνει τους τρείς μήνες νόμιμης παραμονής με τουριστική βίζα;

Q3) Σημείο 3.: Πρέπει και οι δύο να αποδείξουν μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα;



Ακόμη μια παραλλαγή:
Aδεια Πολιτικού Γάμου για Αλλοδαπούς που δεν διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Άδεια γάμου από την αντίστοιχη χώρα μεταφρασμένη στα Ελληνικά από το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα και αν η χώρα προέλευσης του αλλοδαπού έχει προσχωρήσει στη Σύμβαση της Χάγης η επίθεση της επισημειώσεως ΑPOSTILLE (ειδική σφραγίδα που τοποθετείται από την αρμόδια υπηρεσία), ενώ εάν δεν έχει προσχωρήσει στη Σύμβαση της Χάγης απαιτείται καταρχήν θεώρηση του εγγράφου από την Πρεσβεία του αλλοδαπού στην Ελλάδα, στη συνέχεια θεώρηση από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια η μετάφραση του.

2. Ληξιαρχική πράξη γέννησης μεταφρασμένη στα Ελληνικά από το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα και αν η χώρα προέλευσης έχει προσχωρήσει στη Σύμβαση της Χάγης η επίθεση της επισημειώσεως ΑPOSTILLE, ενώ εάν δεν έχει προσχωρήσει στη Σύμβαση της Χάγης απαιτείται καταρχήν θεώρηση του εγγράφου από την αντίστοιχη Πρεσβεία στην Ελλάδα, στη συνέχεια θεώρηση από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια η μετάφρασή του.

3. Άδεια παραμονής ή VISA της οποίας ο χρόνος ισχύος δεν έχει λήξει. Άδεια Πολιτικού Γάμου για αλλοδαπούς που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα


https://www.petroupoli.gov.gr/index.php ... 31&lang=el
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō
Δημοσιεύσεις: 13240

Re: Γάμος με αλλοδαπή στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 23 Σεπ 2018, 22:52

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Π.Δ.391/1982 άρθρο 1 παρ. 3) αλλοδαπός, ο οποίος έχει την κατοικία ή την συνήθη διαμονή του στην Ελλάδα μπορεί να τελέσει πολιτικό γάμο αιτούμενος την έκδοση άδειας γάμου από τον Δήμαρχο του Δήμου της συνήθους διαμονής του.

Σε περίπτωση που ο αλλοδαπός δεν έχει την κατοικία του ή την συνήθη διαμονή του στην Ελλάδα αλλά είναι κάτοικος εξωτερικού προσκομίζει για λογαριασμό του άδεια γάμου, η οποία πρέπει να είναι έγκυρη κατά το δίκαιο της χώρας προέλευσής του. Σε περίπτωση που η προσκόμιση της ανωτέρω άδειας δεν είναι εφικτή, η άδεια γάμου εκδίδεται από τον Δήμο κατοικίας του Έλληνα/ της Ελληνίδας μελλόνυμφου και στον οποίο ο αλλοδαπός έχει την απλή διαμονή του. Η απλή διαμονή του αλλοδαπού μάλιστα μπορεί να είναι και σε ξενοδοχείο.

Μεταξύ των λοιπών δικαιολογητικών ο αλλοδαπός οφείλει απαραιτήτως να προσκομίσει στον αρμόδιο Δήμο και τα κάτωθι:

απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης γέννησής του ή πιστοποιητικό γέννησης νομίμως μεταφρασμένο και επικυρωμένο.

βεβαίωση από την οικεία προξενική ή άλλη αρμόδια αρχή της χώρας του περί μη κωλύμματος γάμου από τον αιτούντα αλλοδαπό (βεβαίωση αγαμίας). Επισημαίνεται ότι η εν προκειμένω βεβαίωση γίνεται αποδεκτή ως πιστοποιητικό περί μη κωλύματος τέλεσης γάμου από τον αρμόδιο Δήμο μόνο εφόσον η αρμόδια προξενική αρχή της χώρας προέλευσης του αλλοδαπού επιβεβαιώνει την ικανότητά του για σύναψη γάμου και αναγράφεται σε αυτήν ότι δικαιολογητικός λόγος έκδοσής της είναι αποκλειστικά η τέλεση γάμου στην αλλοδαπή.

Ο αλλοδαπός για την τέλεση του πολιτικού γάμου πρέπει να προσκομίσει στον αρμόδιο Δήμο νομιμοποιητικά έγγραφα διαμονής του (έγκυρο διαβατήριο, βίζα σε ισχύ, άδεια παραμονής κλπ), από τα οποία να προκύπτει ότι αυτός διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα.


https://www.dampali.gr/%CF%84%CE%AD%CE% ... F%80%CF%8C

Βρήκα κάτι σχετικό.

Δλδ είτε προσκομίζει άδεια γάμου απο την χώρα του, είτε επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια του Δήμου να την εκδώσει αυτός.


Επίσης απ ότι βλέπω μπορεί να γίνει και μέσω ΕΛ προξενείου ή πρεσβείας στο εξωτερικό

6. Είμαι Έλληνας/Ελληνίδα και θέλω να παντρευτώ αλλοδαπό/αλλοδαπή. Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για την έκδοση άδειας γάμου από τον Δήμο ή την Κοινότητα, όπου είμαι εγγεγραμμένος/η;

Θα προσέλθετε στο Γραφείο 105 (1ος όροφος) μόνο με το διαβατήριο ή την ταυτότητά σας, καθώς επίσης και με τα παρακάτω δικαιολογητικά του/της μέλλουσας αλλοδαπής συζύγου:

α. Διαβατήριο,
β. Ληξιαρχική Πράξη γεννήσεως (Gebursurkunde),
γ. Βεβαίωση διαμονής, από την οποία θα προκύπτει η οικογενειακή κατάσταση (Aufenthaltsbescheinigung aus der, der Familienstand ersichtlich ist). Στην περίπτωση που ο/η μέλλουσα σύζυγος δεν διαμένει στη Γερμανία, θα πρέπει να προσκομίσει βεβαίωση αγαμίας από τη χώρα του/της (Ledigkeitsbescheinigung von der Heimatbehörde).

Θα συμπληρώσετε μια αίτηση-εξουσιοδότηση και μια υπεύθυνη δήλωση. Στη συνέχεια, θα σας εκδώσουμε μια βεβαίωση αγαμίας, όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία του/της αλλοδαπής, μέλλουσας συζύγου σας.

Την αίτηση – εξουσιοδότηση, την υπεύθυνη δήλωση και τη βεβαίωση αγαμίας, θα τις αποστείλετε στη συνέχεια στο Δήμο η Κοινότητα, όπου είστε εγγεγραμμένος στην Ελλάδα, για να σας αποσταλεί η άδεια γάμου.

Ο αρμόδιος Δήμος ή Κοινότητα εκδίδει τις άδειες γάμου επτά (7) ημέρες από την παραλαβή των σχετικών αιτήσεων.

posting.php?mode=reply&f=36&t=9188#preview


Αδμίνοβιτς, μπορείς να επιβεβαιώσεις; ότι:

1. αρκεί διαβατήριο και τουριστική βίζα (δλδ νομιμη παραμονή στην χώρα κατά εκείνη την περίοδο)

2. δεν χρειάζεται να αποδείξει μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα, παρά μόνο προσωρινή (φιλοξενία σε μένα ή ξενοδοχείο όπως αναφέρεται σε παραπάνω άρθρο)
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu
Δημοσιεύσεις: 14298
Τοποθεσία: F.R. Liberland

Re: Γάμος με αλλοδαπή στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό Adminović » 24 Σεπ 2018, 02:58

Δεν γίνεται γάμος εντός ζώνης Σένγκεν μεταξύ πολίτη χώρας της ζώνης Σένγκεν και πολίτη τρίτης χώρας, εκτός αν ο πολίτης της τρίτης χώρας έχει ήδη άδεια διαμονής σε χώρα της ζώνης Σένγκεν.

Αυτό μπορείς να το ξεπεράσεις πηγαίνοντας πχ Κύπρο ή κάπου εκτός Σένγκεν και να παντρευτείς εκεί. Στην Κύπρο έχει το πλεονέκτημα ότι τα δικά σου έγγραφα δεν θα χρειαστεί να μεταφραστούν.

Επίσης, καλή τύχη μετά με τα μπουρδέλα που λέγονται ελληνικά προξενεία, ώστε να βγάλεις βίζα και άδεια διαμονής στην κοπέλα. :D
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu
Δημοσιεύσεις: 14298
Τοποθεσία: F.R. Liberland

Re: Γάμος με αλλοδαπή στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό Adminović » 24 Σεπ 2018, 06:35

Μην μπερδεύεις την θεώρηση εισόδου (= βίζα) με την άδεια διαμονής (= "πράσινη κάρτα" / residence card, αν και δεν είναι πράσινη :P ).

Βίζα για τουρισμό δεν χρειάζεται η πολίτης της Ν. Κορέας.

Αλλά και δεν μπορείς να παντρευτείς μαζί της εδώ, μόνο 90 ημέρες ανά εξάμηνο μπορεί να έρχεται εδώ ως τουρίστρια.

Για να μείνει μόνιμα θες: 1) βίζα μακράς διάρκειας για κάποιο λόγο (πχ οικογενειακή επανένωση, αν είστε παντρεμένοι ή έχετε κάνει σύμφωνο συμβίωσης στο εξωτερικό - το σύμφωνο συμβίωσης νομίζω πρέπει να είναι τουλάχιστον ενός χρόνου και πάνω) και 2) αφού έρθει εδώ θα πρέπει να βγάλει άδεια διαμονής (για συζύγους από ό,τι θυμάμαι είναι 5ετούς διάρκειας).

Από εκεί και πέρα, ετοιμάσου για πολλή χαρτούρα, μεταφράσεις και πολλή υπομονή στα προξενεία. :D
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker
Δημοσιεύσεις: 47365
Τοποθεσία: Γεφυρα

Re: Γάμος με αλλοδαπή στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 24 Σεπ 2018, 07:46

Αυτο ειναι ολοκληρο σηριαλ του Μανουσακη οχι αστεια
0 .
Προέλλην έγραψε:Zηλεύετε τα προσεχώς ζουμερά ακτινίδια του νεοφυούς αγρότη ΓΓ,

Μη δείτε άνθρωπο που ξεφεύγει απο τα στεγανα του τυπικού σκιντζή ΕΛ δήθεν αγρότη, άνθρωπο που θα συνεισφέρει άμεσα στις εξαγωγές της χώρας.

Τι είστε; Aυτοί ακριβως :dunno:

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 3863

Re: Γάμος με αλλοδαπή στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 24 Σεπ 2018, 08:15

Διάδοχος έγραψε:Τι παίζει με το στάτους της βίζας; Πρέπει να έχει λχ. βίζα μακράς διαρκείας ή αρκεί η τουριστική, δλδ απλά να βρίσκεται νόμιμα στην χώρα την χρονική στιγμή του γάμου;

Αρκει η τουριστικη. Τι στο καλο. Επειτα κανει τα χαρτια της για να παρει την πολυποθητη και σπανια ιθαγενεια.
Επειτα φευγει και δεν ξαναγυρνα.
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu
Δημοσιεύσεις: 14298
Τοποθεσία: F.R. Liberland

Re: Γάμος με αλλοδαπή στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό Adminović » 24 Σεπ 2018, 11:06

Για πριν 20 χρόνια λέμε τώρα ή για σήμερα;

Με τουριστική βίζα παλιά παντρευοσουν με πολίτη τρίτης χώρας. Τώρα όχι, διότι η ΕΕ πήρε πρέφα τη βιομηχανία αδειών διαμονής που είχαν στήσει σε Ελλάδα και Ιταλία και άλλαξε τον κανονισμό.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

'71
Crazy poster
Crazy poster
Δημοσιεύσεις: 1671

Re: Γάμος με αλλοδαπή στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό '71 » 24 Σεπ 2018, 11:52

Να προσθέσω-χωρίς διάθεση ειρωνίας-ότι υπάρχει το πρόγραμμα της χρυσής βίζα.Αν κάποιος πολίτης από μη-εε χώρα φέρει τόσα χρήματα στη χώρα είτε με αγορά ακινήτου είτε με άλλο τρόπο μπορεί να γίνει Έλληνας πολίτης.Παίζει συχνά στις κυριακάτικες εφημερίδες και πολλοί μέσο και άπω ανατολίτες το κάνουν.Επομένως μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο και να αποφύγετε όλα τα προβλήματα.Το ποσό που αναγράφουν είναι γύρω στις κάποιες χιλιάδες ευρώ,χρήματα που κάποιος στην ξενιτιά άνετα τα έχει αν ζει μαζεμένα και συντηρητικά σε βάθος πενταετίας.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu
Δημοσιεύσεις: 14298
Τοποθεσία: F.R. Liberland

Re: Γάμος με αλλοδαπή στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό Adminović » 24 Σεπ 2018, 14:58

Η χρυσή βίζα δεν σε κάνει Έλληνα πολίτη. Μόνο άδεια διαμονής εξασφαλίζει. Και θες 250.000 ευρώ επενδύσεις τουλάχιστον.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

'71
Crazy poster
Crazy poster
Δημοσιεύσεις: 1671

Re: Γάμος με αλλοδαπή στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό '71 » 24 Σεπ 2018, 15:08

Ναι αλλά τον καλύπτει για αυτό που θέλει λογικά.Αρκεί μια αγορά ακινήτου,όπως κάνουν οι Κινέζοι που διαφημίζει η εφημερίδα του αλαφουζόλ.250.000€ για έλληνα με μισθό εξωτερικού δεν είναι πολλά λεφτά.Ας τα βάλουν μισά μισά στην τελική,για γάμο-συμβίωση πάνε εξάλλου.
0 .


Επιστροφή σε “Νομική Επιστήμη”