Απαράδεκτα πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των τραπεζών – Bank run και κρατικοποίηση πλήττουν την αξιοπιστία του banking

Οικονομικά θέματα.
vallon
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 13644

Απαράδεκτα πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των τραπεζών – Bank run και κρατικοποίηση πλήττουν την αξιοπιστία του banking

Δημοσίευσηαπό vallon » 08 Οκτ 2018, 14:58

Τετάρτη 17/09/2014 - 20:42
Ο Σαμαράς πρωθυπουργός και ο Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ δεν βοηθούν την Ελλάδα και την οικονομία παίζοντας επιπόλαια πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των τραπεζών

Απαράδεκτα και άθλια παιχνίδια, εις βάρος των ελληνικών τραπεζών παίζονται εσχάτως από πολιτικούς που αντί να προτάξουν την συστημική σταθερότητα αναδεικνύουν την πολιτική τους μικρότητα.
Επιπόλαιοι και επικίνδυνοι πολιτικοί, στο βωμό της μικροπολιτικής, των επικοινωνιακών τρικ δεν διστάζουν να ξαναπαίξουν με τις τράπεζες με τον χειρότερο τρόπο….σπέρνοντας φόβο, αμφιβολίες για τις ελληνικές τράπεζες στις οποίες βρίσκεται ο κοινωνικός πλούτος οι καταθέσεις 162 δισεκ. ευρώ.
Ο Αντώνης Σαμαράς ο έλληνας πρωθυπουργός από θεσμικός και συστημικός πολιτικός, μετατράπηκε για λόγους μικροπολιτικής σε πολιτικό περιθωριακών ιδεών.
Ήταν απαράδεκτη, επιζήμια, προσβλητική προς την κοινωνία η αναφορά του Σαμαρά ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα υπάρξει bank run στις ελληνικές τράπεζες δηλαδή οι καταθέτες θα αποσύρουν μαζικά τις καταθέσεις τους οδηγώντας σε κατάρρευση το ελληνικό banking.
Ο θεσμικός και συστημικός πρωθυπουργός της Ελλάδος προέβη σε μια επιπόλαια και απαράδεκτη δήλωση που τον μειώνει στα μάτια της κοινωνίας και του αποστερεί το δικαίωμα της σοβαρότητας στους σοβαρούς κύκλους.
Με δηλώσεις «αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει bank run» ερωτούμε ποιος έλληνας ή ξένος θα φέρει έστω και 1 ευρώ κατάθεσης στο ελληνικό banking;
Όταν ο πρωθυπουργός προειδοποιεί για bank run, οι έλληνες πολίτες που από 237,5 δισεκ. καταθέσεων βρέθηκαν στα 162 δισεκ. μείωση 75 δισεκ. δεν θα ανησυχήσουν, δεν θα αισθανθούν ανασφάλεια για τις ελληνικές τράπεζες;
Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπέπεσε σε ένα απαράδεκτο κακουργηματικού χαρακτήρα πολιτικό ατόπημα που δεν συνάδει με το προφίλ του σοβαρού πολιτικού που θέλει να περάσει.
Όταν σπέρνει ο ανώτατος θεσμικός παράγοντας της χώρας ο πρωθυπουργός την αμφιβολία για τις καταθέσεις, ο απλός πολίτης, που ακούει και επηρεάζεται πανεύκολα πως θα αντιδράσει;
Ποιες υπηρεσίες προσφέρει ο έλληνας πρωθυπουργός όταν κλονίζει τον πιο σοβαρό κλάδο της οικονομίας, το πυρήνα της οικονομίας τις τράπεζες;
Ο τραπεζικός κλάδος πρέπει να μείνει μακριά από τα άθλια πολιτικά παιχνίδια και την επιπόλαιη μικροπολιτική.
Οι τράπεζες είναι θεματοφύλακας του κοινωνικού πλούτου των καταθέσεων και δεν δικαιούται κανείς να παίζει απαράδεκτα πολιτικά παιχνίδια.
Οι καταθέσεις εδώ και 17 μήνες είναι στάσιμες κύριε Σαμαρά σε μια οικονομία που υποστηρίζετε ότι ανακάμπτει, πως είναι δυνατό να ανακάμπτει και ο κοινωνικός πλούτος δηλαδή η κατάθεση, η αποταμίευση να είναι στάσιμη;
Κύριε Σαμαρά αντί να κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ για bank run εξηγείστε γιατί στο διάστημα 2010 με 2014 χάθηκαν 75 δισεκ. καταθέσεων;

Απαράδεκτη η αναφορά Αλέξη Τσίπρα για κρατικοποίηση τραπεζών

Ενώ ο Σαμαράς παγιδεύτηκε στην μικροπολιτική και υπέπεσε σε μια απίστευτη και απαράδεκτη γκάφα εις βάρος των τραπεζών, στο ίδιο απαράδεκτο ατόπημα υπέπεσε για λόγους μικροπολιτικής και ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ΔΕΘ δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά η κρατικοποίηση των τραπεζών.
Κύριε Τσίπρα γιατί λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό και παραπλανάτε την κοινωνία με επιπόλαια και νομικά διάτρητα επιχειρήματα;
Δεν γνωρίζει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και εν δυνάμει πρωθυπουργός ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να κρατικοποιηθούν;
Πως βοηθάει ο Τσίπρας το ελληνικό banking παραμονές των stress tests;
Όταν οι ξένοι πληροφορούνται ότι στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ που προηγείται στις δημοσκοπήσεις σχεδιάζει την κρατικοποίηση των τραπεζών, ποιος ξένος επενδυτής θα ασχοληθεί με τις ελληνικές τράπεζες;
Δεν ξέρετε ότι οι δύο νόμοι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στηρίζουν τον ιδιωτικό χαρακτήρα των τραπεζών;
Δεν ξέρετε ότι αρχές του Νοεμβρίου του 2014 οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν στον άμεσο εποπτικό έλεγχο της ΕΚΤ, οπότε τα παλιά απαράδεκτα κόλπα των διορισμών από το παράθυρο θα πρέπει να τα ξεχάσουν οι πολιτικοί.
Δεν ξέρετε ότι οι τράπεζες πέραν από την ΕΚΤ και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό ελέγχονται και από την DGCom;
Γιατί κ Τσίπρα μιλάτε για κρατικοποίηση όταν ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ο έλληνας φορολογούμενος να πάρει πίσω τα κεφάλαια που δάνεισε στις τράπεζες είναι….η ιδιωτικοποίηση;
Δεν είναι αυτή εικόνα εν δυνάμει πρωθυπουργού για να ικανοποιήσει ορισμένους υπερφίαλους και επιπόλαιους αριστεριστές να παίζετε παιχνίδια εις βάρος των ελληνικών τραπεζών, εις βάρος του πιο κρίσιμου κλάδου της οικονομίας.
Κύριε Σαμαρά και κύριε Τσίπρα αν θέλετε να προσφέρετε στην πατρίδα σταματήστε τα παιχνίδια με επίκεντρο τις τράπεζες.
Οι τράπεζες δεν είναι το ιερατείο που κανείς δεν αγγίζει, προφανώς και επιδέχονται κριτικής αλλά είναι απαράδεκτο, άθλιο και επικίνδυνο οι πολιτικοί της χώρας ο νυν και εν δυνάμει πρωθυπουργός να συμπεριφέρονται σαν επιπόλαιοι μόνο και μόνο για να κερδίσουν ψήφους.
Αν ξέρατε πόσο ζημιώνετε εσείς με τις επιπολαιότητες σας τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο θα ζητούσατε συγνώμη από την κοινωνία.
Βγάλτε από την γελοία πολιτική σας ατζέντα τις τράπεζες, δείξτε σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Προστατέψτε τον κόπο των ελλήνων, προστατέψτε τον κοινωνικό πλούτο του έλληνα, τον οποίο υπηρετείτε και στον οποίο λογοδοτείτε και αφήστε τις τράπεζες να κάνουν την δουλειά τους.

http://www.bankingnews.gr
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

vallon
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 13644

ΒΟΜΒΑ>O Τσίπρας κρατικοποιεί τις τράπεζες και χαρίζει 200 δις ευρώ δάνεια στους Ελληνες!

Δημοσίευσηαπό vallon » 08 Οκτ 2018, 15:02

Ταυτόχρονα οδηγεί τη Μέρκελ στη Χάγη για 280 δις γερμανικών αποζημιώσεων

7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 08:10

Και τώρα το Τελευταίο Μεγάλο Κόλπο: O Aλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να κρατικοποιήσει τις τράπεζες και να χαρίσει όλα τα δάνεια στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει κατ΄επανάληψη “ότι οι ψηφοφόροι μας δεν έχουν λεφτά στις τράπεζες”, οπότε ο Τσίπρας αδιαφορεί για τις τράπεζες που δεν μπορεί να ελέγξει. Γι΄αυτό και θα τις κρατικοποιήσει.

Από τον Ian Ford

Πρόεδρος των κρατικοποιημένων τραπεζών θα είναι ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης.

Οσοι αναρωτιούνται εάν θα τον αφήσουν οι δανειστές, ο Τσίπρας έχει συνειδητοποιήσει ότι και η Μέρκελ είναι μία πεπετζής πολιτικός. Ολίγιστη. Αυτό το συνειδητοποίησε και ο ελληνικός λαός στη διάρκεια όλων αυτών των ετών.

Η Μέρκελ και η Λαγκάρντ επέτρεψαν στις ελληνικές κυβερνήσεις και ιδιαίτερα στον Σύριζα να μην κάνουν ουδεμία ουσιαστική μεταρρύθμιση του διεφθαρμένου πελατειακού κράτους. Ουδεμία αξιολόγηση των κομματικών στρατών των δημοσίων υπαλλήλων.

Ουδεμία αξιολόγηση και φυσικά ουδεμία απόλυση, τη στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας μετρούσε εκατομμύρια ανέργους, με τους πιο ικανούς να επιλέγουν να εγκαταλείψουν την Κολομβία των Βαλκανίων.

Πόσοι δημόσιιοι υπάλληλοι άφησαν την σιγουράτζα για το εξωτερικό όλα αυτά τα χρόνια;

Οι δανειστές ανέχθηκαν την εγχώρια διαπλοκή μια και οι εταιρίες τους έχουν πάρε δώσε με τους Ελληνες ολιγάρχες.

Οι δανειστές ανέχθηκαν τις παράγκες στη Δικαιοσύνη.

Μια προβληματική Δικαιοσύνη είναι ο πλέον αποτρεπτικός παράγοντας για τους ξένους επενδυτές.

Κι αφού ανέχθηκαν όλα αυτά, έρχονται 8 χρόνια μετά και ανακαλύπτουν τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών.

Την πυρηνική βόμβα που απειλεί τη ζώνη του Ευρώ.

Οπου νάναι θα ανακαλύψουν και τους Καλφαγιάννηδες ή τους Αλχημιστές των Δημοσίων Οργανισμών-βλέπε ΔΕΗ.

Ο τρόπος που εφαρμόστηκαν τα Μνημόνια στη χώρα μας δείχνει πόσο γελοίοι πολιτικάντηδες είναι αυτοί που υποδύονται τους ηγέτες της Ε.Ε., όπως η ανεκδιήγητη και ολίγιστη Μέρκελ (που σπρώχνει τα προβλήματα στο αέναο μέλλον), ή ο γελοίος Ολάντ και ο εξίσου αστείος Σαρκοζί.

Είναι ή δεν είναι κατσιαπλιάδες σαν τους δικούς μας πολιτικούς; Γι αυτό δεν πατώνει άλλωστε και η Μέρκελ στη Γερμανία;

Ο Τσίπρας λοιπόν στις κατ΄ιδίαν συνομιλίες του με τους συνεργάτες του στο Μαξίμου εξηγεί τους σχεδιασμούς του για την κρατικοποίηση των Τραπεζών. Πιστεύει ότι οι τράπεζες πήραν πολλά δις ευρώ από τα Μνημόνια και πως όφειλαν να έχουν αντιμετωπίσει το πυρηνικό πρόβλημα των κόκκινων δανείων.

Πως όμως; Οταν σε κάθε πλειστηριασμό οι Συριζαίοι Απάτσι μπούκαραν στα συμβολαιογραφεία και τα έκαναν μπάχαλο;

Σήμερα λοιπόν ο Τσίπρας σκέφεται σοβαρά να τις κρατικοποιήσει όπως ο Καραμανλής τον Ομιλο Ανδρέαδη.



Tαυτόχρονα, ο Ελληνας πρωθυπουργός και το δεξί του χέρι, ο Πρόεδρος της πεπετζίδικης Δημοκρατίας μας, Προκόπης Παυλόπουλος βγαίνουν μπροστά για να διεκδικήσουν 280 δις ευρώ γερμανικών αποζημιώσεων!

Και 200 δις ευρώ δάνεια θα χαρίσουν με την κρατικοποίηση των τραπεζών και άλλα 280 δις θα διεκδικήσουν από την Μέρκελ για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ακόμη και να μην τα πάρουν μόνο και μόνο που θα πάει το θέμα στο Δικαστήριο της Χάγης αυτό θα είναι η χαριστική βολή για την Μέρκελ.

Με αυτές τις κινήσεις του Τσίπρα είναι πολύ πιθανό ο Κυριάκος να μείνει με τα 7 τεκτονικά τρίγωνα (του νέου λογότυπου) και τη Μαρία Σπυράκη στο χέρι!

Δείτε τι γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ για τις αποζημιώσεις που διεκδικούν ο σκληρός Μπλεκ του Μαξίμου και ο φίλος του Καθηγητής Μυστήριο Πάκης. Το ρεπορτάζ του Στέφανου Γεωργακόπουλου από την DW και το Spiegel Online >


Λίγες μέρες πριν από τη επίσημη επίσκεψη του ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Αθήνα (10 – 12 Οκτωβρίου) και τις προγραμματισμένες συναντήσεις με το πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel φιλοξενεί στην διαδικτυακή του έκδοση ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη με τίτλο «Η Ελλάδα διεκδικεί 280 δισεκατομμύρια ευρώ από την Γερμανία», το οποίο αναφέρεται στην πρόθεση της Αθήνας να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα εκστρατεία διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων:

«Όσο η Ελλάδα εξαρτώνταν από τη οικονομική στήριξη της ΕΕ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέφευγε να θέσει ζήτημα επανορθώσεων. Τώρα όμως, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος προσαρμογής, η Αθήνα προτίθεται να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Δεν είναι σύμπτωση ότι οι δύο κορυφαίοι έλληνες πολιτικοί αναφέρθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στο ζήτημα. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο χωριό Καλλικράτης και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο χωριό Κάνδανος. Σηματοδοτεί την απαρχή μιας μακράς εκστρατείας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

Η ελληνική βουλή θα επικυρώσει κατ΄ αρχήν έκθεση, στην οποία αναφέρεται ότι η Ελλάδα δικαιούται επανορθώσεις 269,5 δις ευρώ από τον β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο ποσό αυτό προστίθεται το κατοχικό δάνειο ύψους 10,3 δις ευρώ, βάσει υπολογισμών από τα τέλη 2014. Η έκθεση είναι έτοιμη από τον Αύγουστο του 2016. Έμεινε ωστόσο στο συρτάρι, όσο η Ελλάδα λάμβανε ακόμα βοήθεια από χώρες της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας.

Μετά το τέλος του τελευταίου προγράμματος προσαρμογής τον Αύγουστο ο έλληνας πρωθυπουργός άλλαξε στάση. Ο Αλέξης Τσίπρας επιτρέπει τώρα στο κοινοβούλιο να επικυρώσει την έκθεση. Ο πρωθυπουργός κάνει βέβαια λόγο για “ηθική αποζημίωση”. Δεν αναφέρεται ωστόσο στα πολλά δις που ενδέχεται να λάβει η Ελλάδα, αλλά και τις επαπειλούμενες πρόωρες εκλογές, στις οποίες μια επιτυχία στο ζήτημα των επανορθώσεων θα του διασφάλιζε πολλές ψήφους.

Η στάση του Βερολίνου ενδέχεται να ανοίξει το δρόμο για τη Χάγη

Οι επανορθώσεις στην κορυφή της ατζέντας των επαφών του γερμανού προέδρου στην Αθήνα.

Στη δεύτερη φάση η Ελλάδα προτίθεται να παρουσιάσει τα επιχειρήματά της σε παγκόσμιο επίπεδο: στη Γερμανία, το Ευρωκοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τον ΟΗΕ.

Στην τρίτη φάση η Ελλάδα σχεδιάζει να ζητήσει από τη Γερμανία διαπραγματεύσεις για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων. Από τη πλευρά της πάντως η γερμανική κυβέρνηση αναμένεται να απορρίψει το αίτημα. Ήδη στο παρελθόν έχει καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα δεν έχει νομικό δικαίωμα να διεκδικεί αποζημιώσεις για τον β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά την άποψη ορισμένων ελλήνων νομικών, ακριβώς αυτή η άρνηση της Γερμανίας ενδέχεται να ανοίξει το δρόμο εκδίκασης της υπόθεσης ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης».

Το περιοδικό εκτιμά τέλος ότι «το ζήτημα θα βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας των επαφών του γερμανού ομοσπονδιακού προέδρου στην Αθήνα. Ενδεικτικό είναι ότι ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα επισκεφθεί το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι», καταλήγει το γερμανικό περιοδικό.

https://kourdistoportocali.com/news-des ... s-ellines/
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

vallon
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 13644

200 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ 3 ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Δημοσίευσηαπό vallon » 08 Οκτ 2018, 15:03

200 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ 3 ΜΝΗΜΟΝΙΑ
8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 12:10
ΕΚΤΑΚΤΟ>Κουρνιαχτός το Χρηματιστήριο, έντονη φημολογία για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ
Η κυβέρνηση ρίχνει βάρος στην υπερφορολόγηση των πολιτών και αφήνει στην άκρη τις επενδύσεις


έα καταιγίδα χτυπάει το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Το πεπετζίδικο σύμπαν της Καθαρής Εξόδου γίνεται θρύψαλα καθώς 200 δις ευρώ κόκκινα δάνεια κονιορτοποιούν τα 3 Μνημόνια και τον τρόπο που εφαρμόστηκαν και αποκαλύπτουν τις ολέθριες ευθύνες της Μέρκελ και του ΔΝΤ. Οι δανειστές σε συνεργασία με το εγχώριο πολιτικό προσωπικό επέλεξαν να καταστρέψουν τη χώρα αντί να μεταρρυθμίσουν το Κράτος και να αναστηλώσουν το κύρος της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 2,75% στις 640,87 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 14,59 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,81% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.699,08 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 4,81% στις 512,62 μονάδες.

Την ίδια στιγμή ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Oδυσσέας Κυριακόπουλος μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου (στην οποία παραβρέθηκε ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος) του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου (1994-2001) έκανε λόγο για τεράστιο έλλειμμα ηγεσίας και ανύπαρκτη ανταγωνιστικότητα, που κάνουν προβληματική την όποια έξοδο από την κρίση.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οργιάζει η φημολογία που θέλει εγχώρια συμφέροντα να επιβάλλουν συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ για να σωθεί η χώρα!

«Αντιμέτωποι με το Μέλλον»-Εκδόσεις Παπαζήση,ειναι ο τίτλος ενος βιβλιου που μας θέτει μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση», ειπε ο Κ.Οδ.Κυριακόπουλος.

«Η χώρα, πρόσθεσε, έχασε μια απόθανη ευκαιρία να γινει παράδειγμα προς μίμηση την περιοδο 1997-2005, όταν τα κεφάλαια ήσαν φθηνά και υπεράφθονα. Κυκλοφορούσαν δε άνετα και στη χώρα. Αντ’αυτου, προτίμησε να εξυπηρετήσει το πελατειακό σύστημα και αντί να παράγει εισόδημα προς διανομή, μοίραζε παραγωγικό χρήμα προς κατανάλωση…Αντι να εξυγιάνουμε το ασφαλιστικό μας σύστημα,το επιβαρύναμε με 135 δις.ευρώ και το 2000 πετάξαμε στα σκουπίδια μια σημαντική μεταρρύθμισή του…Σήμερα λοιπόν το ασφαλιστικό απορροφά το 24% του ΑΕΠ και η βιωσιμότητα του θα γίνεται όλο και πιο προβληματική λογω της υψηλής ανεργόας και της φθίνουσας δημογραφίας»

Αναφερόμενος στην σημερινή κυβερνητική πολιτική, ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος επεσήμανε με έμφαση οτι ρίχνει βάρος στην υπερφορολόγηση των πολιτών και αφήνει στην άκρη τις επενδύσεις που μόνον αυτές ωστόσο μπορούν να φέρουν δουλειές και εισοδήματα.

«Σε μια χώρα όπου 5 εργαζόμενοι στους 10 είναι απλήρωτοι 4 μήνες, η ανεργία βρίσκεται στο 20% και η αδήλωτη εργασία καλπάζει, η κυβέρνηση για ιδεολογικούς λόγους και μόνον, ενδιαφέρεται να επιβαρύνει την εργασία και να καταργήσει τις ενδοεπιχειρησιακές συμβέσεις, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνει αναπτυξιακές προσπάθειες και επενδυτικούς σχεδιασμούς.

Πάει περίπατο έτσι και η ανταγωνιστικότητα της χώρας σε μια εποχή όπου στην παγκόσμια οικονομία έρχονται τα πάνω κάτω»

O τεράστιος όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα και η δημοσιονομική στάση του λαϊκιστικού συνασπισμού στην Ιταλία πυροδοτούν φόβους για μία νέα τραπεζική κρίση στις δύο μεσογειακές χώρες αναφέρει σε ρεπορτάζ της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 37 δισ. ευρώ έχασαν οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου από μετοχές ιταλικών τραπεζών από τα μέσα Μαΐου. Όμως, τα πιο τρομακτικά δεδομένα ήρθαν από την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα. Στην Αθήνα, τραπεζικός δείκτης υποχώρησε την Τετάρτη κάποια στιγμή της ημέρας κατά 9%, ενώ η τρ. Πειραιώς έχασε το ένα πέμπτο της αξίας της», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι απώλειες σε Ιταλία και Ελλάδα αποτελούν σύμπτωμα δύο διαφορετικών προβλημάτων.

Οι Ελληνικές τράπεζες πιέζονται λόγω του τεράστιου όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ για την περίπτωση της Ιταλίας ευθύνεται η επιθετική δημοσιονομική στάση του νέου λαϊκιστικού συνασπισμού.

«Μαζί, πυροδοτείται ο φόβος μιας νέας τραπεζικής κρίσης στη νότια Ευρώπη» εκτιμά η εφημερίδα, η οποία φιλοξενεί δήλωση υψηλόβαθμου τραπεζίτη στη Φρανκφούρτη που αναφέρει ότι «προς το παρόν αντιμετωπίζουμε τα δύο αυτά περιφερειακά ζητήματα, όμως οι επενδυτές είναι νευρικοί και η κατάσταση θα μπορούσε γρήγορα να κλιμακωθεί».

Στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο πρόβλημα των τραπεζών είναι το πιστωτικό ρίσκο. Δάνεια ύψους 88,6 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν εξυπηρετούνται ή θεωρούνται ότι είναι επικίνδυνα.

Το ποσοστό αντιστοιχεί περίπου στο 48% του συνολικού δανεισμού ή στο 50% του ελληνικού ΑΕΠ
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γεγονός αυτό δεν είναι απλά και μόνο αποτέλεσμα οκτώ ετών ύφεσης. Η απροσεξία των ελληνικών τραπεζών στο να δανείζουν πρόσωπα, φυσικά ή νομικά με αμφίβολη φερεγγυότητα φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Μετά τη μεγάλη πτώση των τραπεζικών μετοχών την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για ελάφρυνση των τραπεζών. Όμως, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για το σχέδιο, σημειώνει η εφημερίδα.

Παράλληλα, στην Ιταλία, ο λαϊκιστικός κυβερνητικός συνασπισμός είναι σε κόντρα με τις Βρυξέλλες, καθώς θέλει να χρηματοδοτήσει τις δαπανηρές προεκλογικές υποσχέσεις του, κάτι που μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στις τράπεζες της χώρας.
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

vallon
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 13644

Re: Απαράδεκτα πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των τραπεζών – Bank run και κρατικοποίηση πλήττουν την αξιοπιστία του bankin

Δημοσίευσηαπό vallon » 08 Οκτ 2018, 15:08

Πάμε για Χρεοκοπία;
δεν έχω καταλάβει γιατί διαδίδονται τέτοιες ειδήσεις
πάντως όλα αυτά μας οδηγούν σε άτακτη φυγή από τις καταθέσεις
αυτό δεν τους ενδιαφέρει; ή μήπως μας προειδοποιούν και όποιος προλάβει σήκωσε και τα λεφτά του;
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 3863

Re: Απαράδεκτα πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των τραπεζών – Bank run και κρατικοποίηση πλήττουν την αξιοπιστία του bankin

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 08 Οκτ 2018, 15:29

Συριζα θελατε ε;
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 3863

Re: Απαράδεκτα πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των τραπεζών – Bank run και κρατικοποίηση πλήττουν την αξιοπιστία του bankin

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 08 Οκτ 2018, 15:29

Σβουριχτες φαπες καθε μερα καρχες. Απολαυστε τις....
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
ΠΗΞΤΕ
Adonis Fan Club
Adonis Fan Club
Δημοσιεύσεις: 3388

Re: Απαράδεκτα πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των τραπεζών – Bank run και κρατικοποίηση πλήττουν την αξιοπιστία του bankin

Δημοσίευσηαπό ΠΗΞΤΕ » 09 Οκτ 2018, 13:27

Οργισμένος έγραψε:Σβουριχτες φαπες καθε μερα καρχες. Απολαυστε τις....

Τρεισήμισι χρόνια στο Μαξίμου, τρεισήμισι χρόνια απολαυστικού σεξ στις ιδεοληψίες της αριστεράς...
0 .
Με του Κυριάκαρου το λιλί
θα τους αλλάξουμε την ψυχή

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 2752

Re: Απαράδεκτα πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των τραπεζών – Bank run και κρατικοποίηση πλήττουν την αξιοπιστία του bankin

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 09 Οκτ 2018, 13:34

Τι λένε ρε πάλι τα καμένα αντισυρίζια;
0 .


itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 9706
Τοποθεσία: ГуляйПоле

Re: Απαράδεκτα πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των τραπεζών – Bank run και κρατικοποίηση πλήττουν την αξιοπιστία του bankin

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 09 Οκτ 2018, 22:13

Γύπας έγραψε:Τι λένε ρε πάλι τα καμένα αντισυρίζια;

Εδω εισαι ακομα ρε; Δεν χορτασες τις φαπες;
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 3379

Re: Απαράδεκτα πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των τραπεζών – Bank run και κρατικοποίηση πλήττουν την αξιοπιστία του bankin

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 13 Οκτ 2018, 11:29

Οργισμένος έγραψε:Συριζα θελατε ε;

και πιο πριν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ...

Μερικοί προτίμησαν και Ποτάμια, Ελιές, Αμπέλια, Βαμβάκια, Χαράδρες και Παραλίες...
Άλλοι πάλι το έριξαν σε Χ.Α.

Ποιο το νόημα της ερώτησης ρε συ Όργι; :hmmm
0 .


Επιστροφή σε “Οικονομία”