Η απόλυτη αντισεισμική λύση από τον Γιάννη Λυμπέρη είναι υπό διωγμόν!

Φυσική, Χημεία, Αστρονομία, Βιολογία κλπ.
seismic
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 14

Re: Η απόλυτη αντισεισμική λύση από τον Γιάννη Λυμπέρη είναι υπό διωγμόν!

Δημοσίευσηαπό seismic » 10 Μάιος 2020, 22:40

Προσπαθώ να μάθω να επιλύω τις αξονικές εντάσεις ( Ν ) Δεν είμαι μηχανικός. Δεν είμαι σίγουρος αν το έχω κατορθώσει. Όποιος πολιτικός μηχανικός μπορεί ας μου πει αν τα έχω σωστά.

ΑΞΟΝΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ

Σύμφωνα με τα σχέδια ( A1 ) ( B1 ) παρέχονται, σε πίνακα, τα αξονικά φορτία N των κατακόρυφων τενόντων για την εξής περίπτωση ιδεατού κτιρίου κατοικίας, προς αντιμετώπιση ενός πολύ δυνατού σεισμού επιτάχυνσης 1g = 9,81m/sec2:

Κάτοψη κτιρίου 15.00m × 15.00m, τετραγωνική με εννέα (9) τοιχώματα ( ( 4 ) γωνιακά ( 1 ) σταυροειδές και ( 4 ) περιμετρικά μεσαία ) σε κάνναβο των 7,5.m και με είκοσι τέσσερις (24) τένοντες τοποθετημένοι να διαπερνούν εγκάρσια και άνευ συνάφειας όλες τις παρειές των τοιχωμάτων. (βλ. Σχ. Β1,). με σκοπό να πακτώσουν το έδαφος με τους κόμβους της ανώτατης στάθμης ώστε να βοηθήσουν τις διατομές δοκού και τοιχώματος σε επιρροές κάμψης και διάτμησης σε παραμορφώσεις και εντάσεις προερχόμενες από την στροφή και την κάμψη του κορμού του τοιχώματος

Α.1 Ισόγειο ύψος 3.50m

Α.2 Διώροφο, συνολικό ύψος 7.00m

Α.3 Τριώροφο, συνολικό ύψος 10.50m

Α.4 Τετραώροφο, συνολικό ύψος 14.00m

Α.5 Πενταώροφο, συνολικό ύψος 17.50m

Α.6 Εξαώροφο, συνολικό ύψος 21.00m

Πάχος πλάκας 0,20cm

Δοκοί . ύψος 50cm πλάτος 30cm

Γωνιακά τοιχώματα και κεντρικό τοίχωμα σταυρός ( πυρήνας ) 2,5Χ2,5Χ0,30m

Περιμετρικά μεσαία τοιχώματα 2,0Χ0,3m

Βάσεις 4,0Χ4,0Χ1,2m

Ειδικό βάρος πατώματος επικάλυψης 70kg/m2

Ειδικό βάρος επίπλων και ατόμων 70kg/m2

Ειδικό βάρος οπλισμένου σκυροδέματος 2450kg/m3

Ανάλογα με την ποιότητα του χάλυβα που θα χρησιμοποιηθεί είναι και η διατομή του τένοντα.

Οι δυνάμεις και διατομές αντιστοιχούν στην οριακή κατάσταση διαρροής του χάλυβα (χωρίς κανένα συντελεστή ασφαλείας). Αυτά τα στοιχεία είναι για ένα ξεκίνημα. Απομένει ο έλεγχος με πραγματικά στοιχεία εδάφους.

Ειδικό βάρος ορόφου

Κυβισμός ορόφου.

Πλάκα 15Χ15X0,20m= 45m3

Δοκοί 15+15+15+15x0,5X0,3= 9m3

Γωνιακά τοιχώματα 2,5+2,5Χ2,8Χ0,3Χ4= 16,8m3

Περιμετρικά μεσαία τοιχώματα 2,0+2,0+2,0+2,0Χ2,8Χ0,3= 6,72m3

Κεντρικό τοίχωμα σταυρός 2,5+2,5Χ2,8Χ0,3= 4,2m3

Σύνολον βάρος μάζας οπλισμένου σκυροδέματος ενώς ορόφου …

81,72m3 X 2450kg = 200,414 ton.

Βάρος πατώματος, ανθρώπων και επίπλων 140kg/m2 X 15X15= 31,5 ton.

Γενικό συνολικό βάρος μάζας ορόφου 231,914 ton.


ΕικόναΕικόναΕικόνα
0 .

seismic
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 14

Re: Η απόλυτη αντισεισμική λύση από τον Γιάννη Λυμπέρη είναι υπό διωγμόν!

Δημοσίευσηαπό seismic » 10 Μάιος 2020, 22:55

0 .

seismic
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 14

Re: Η απόλυτη αντισεισμική λύση από τον Γιάννη Λυμπέρη είναι υπό διωγμόν!

Δημοσίευσηαπό seismic » 13 Μάιος 2020, 17:56

Εργοδηγός επινόησε ελπιδοφόρα αντισεισμική ευρεσιτεχνία!
Εικόνα
https://www.zougla.gr/greece/article/er ... resitexnia
0 .

seismic
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 14

Re: Η απόλυτη αντισεισμική λύση από τον Γιάννη Λυμπέρη είναι υπό διωγμόν!

Δημοσίευσηαπό seismic » 13 Μάιος 2020, 20:06

The Ultimate Anti-Seismic System
https://www.scirp.org/html/6-1880388_59888.htm
1 .

seismic
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 14

Re: Η απόλυτη αντισεισμική λύση από τον Γιάννη Λυμπέρη είναι υπό διωγμόν!

Δημοσίευσηαπό seismic » 25 Μάιος 2020, 16:35

Προσέξτε καλά αυτό που θα σας πω γιατί λύνει μια για πάντα το πρόβλημα που λέγεται σεισμός και κατασκευές.

Οι δυνάμεις για να ισορροπήσουν πρέπει να είναι ισοδύναμες και αντίθετες επί του ιδίου άξονα.

Οι ανοδικές εντάσεις, ότι μέγεθος και να έχουν αυτές, με τον υπάρχοντα κανονισμό σχεδιασμού τις αναλαμβάνουν οι διατομές των δοκών.

Αν οι ανοδικές εντάσεις είναι μεγαλύτερες έστω και μερικά κιλά από την καθοδική και αντίθετη δυναμική αντίδραση των δοκών οι δοκοί θα σπάσουν. Συνήθως σπάνε σε πολύ μεγάλους σεισμούς με διάρκεια και με επιτάχυνση εδάφους άνω του μισού ( 0,50 g )

Οποιουδήποτε μεγέθους αύξησης της δυναμικής αντίδρασης των διατομών των δοκών προς τις ανοδικές εντάσεις θα σημαίνει αυτόματα και αύξηση της απόκρισης της κατασκευής στον σεισμό.

Εδώ έρχεται η ευρεσιτεχνία να προσθέσει αυτό το κάτι πάρα πάνω στην δυναμική της κατασκευής διότι κάνει την ίδια δουλειά με τους δοκούς.

Αν π.χ οι ανοδικές εντάσεις είναι 3000 kN και οι καθοδικές των δοκών είναι 2900 kN τα δοκάρια θα σπάσουν και θα πέσει το κτίριο.

Αν η ευρεσιτεχνία προσθέσει καθοδική αντίδραση έστω και 100 kN η κατασκευή θα μείνει όρθια.

Πρέπει να καταλάβετε ότι η ευρεσιτεχνία συμπληρώνει την δυναμική αντίδραση προς τον σεισμό

Συμπληρώνει αυτό το κάτι λίγο που ρίχνει τις κατασκευές στον σεισμό.

Οπότε αν οι υπολογισμοί βγάλουν 50 ή 350 τόνους ανοδικές εντάσεις δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί αυτούς θα τους αναλάβουν οι δοκοί κατά 80% και ένα 20% να αναλάβει η ευρεσιτεχνία.

Συμπέρασμα. Οποιασδήποτε αντοχής μηχανισμός της ευρεσιτεχνίας μόνο καλό κάνει στην απόκριση της κατασκευής προς τις σεισμικές μετατοπίσεις διότι συμπληρώνει την απόκριση δεν αντικαθιστά τον σημερινό σχεδιασμό.
1)Τι εννοώ όταν λέω να ''δέσω την κατασκευή με το έδαφος; Στην δομοστατική ανάλυση υπάρχουν οι παραδοχές πλήρους πάκτωσης και περί αλληλεπίδρασης κατασκευής-εδάφους
Απάντηση δική μου προς τους δομοστατικούς.
Η απάντηση είναι... Όχι σήμερα δεν υπάρχει πλήρη πάκτωση. Σε ισχυρούς σεισμούς τα τοιχώματα κατεβάζουν μεγάλες ροπές στην βάση με αποτέλεσμα την ανάκληση του πέλματος βάσης. Αυτό δεν είναι πλήρη πάκτωση εδάφους κατασκευής.
2) Ως προς το "γιατί οι πολιτικοί μηχανικοί δεν κατασκευάζουν πιο ισχυρά δοκάρια αντί να βάλουν την πατέντα μου" η απάντηση ενός πολιτικού μηχανικού σήμερα θα ήταν.... ''γιατί το επιθυμητό είναι να αστοχούν καμπτικά οι δοκοί (μάλιστα σε μικτά προς πλαισιακά και κυρίως σε αμιγώς πλαισιακά συστήματα είναι απαίτηση σύμφωνα με τον EC8. Πιο συγκεκριμένα επιβάλλεται τα δοκάρια να είναι ασθενέστερα από τα υποστυλώματα τουλάχιστον κατά 30%.
Ακόμα μου λένε ότι....δεν το αντιλαμβάνομαι και-παρουσιάζω ως ''αστοχία'' στην κατανόηση των κατασκευών από πλευράς των δομοστατικών, να αστοχούν καμπτικά οι δοκοί.
Ακόμα μου λένε ότι.... Ως προς το κομμάτι της γενικότερης κατανόησης σκεφτείτε τον σεισμό ως μία επιβαλλόμενη ενέργεια η οποία πρέπει να απορροφηθεί απο τον φέροντα οργανισμό (σκελετό) του κτηρίου. Ο κύριος μηχανισμός είναι ο σχεδιασμός δύσκαμπτων φερόντων στοιχείων και η κατάλληλη τοποθέτηση τους στον χώρο για την σωστή δυναμική συμπεριφορά του κτηρίου και η πλαστιμότητα, η ικανότητα των φερόντων στοιχείων να παραμορφώνονται πέρα από το όριο διαρροής τους αποκτώντας ''μεγάλες'' παραμορφώσεις χωρίς να μειωθεί η αντοχή τους, και αν ξεπεράσουν την αντοχή τους να μας ''προειδοποιούν" ώστε σε επίπεδο μετασεισμικών ελέγχων να εντοπιστούν (και να ακολουθήσουν επισκευές αν κριθεί απαραίτητο) αποφεύγοντας δραματικά γεγονότα ως προς την ακεραιότητα των ενοίκων (ή των χρηστών της κατασκευής).
Η απάντησή μου σε κάθε δομοστατικό στα πάρα πάνω είναι.
Βασικά μου περιγράφουν τους μηχανισμούς απορρόφησης της σεισμικής ενέργειας από της διατομές της κατασκευής είτε αυτές βρίσκονται σε ελαστική φάση μετατόπισης, είτε σε ανελαστική φάση μετατόπισης σύμφωνα με την § 5.2.1 του ΕΚ8 όπου υπάρχει μάλιστα και επιλογή σχεδιασμού της διαθέσιμης πλαστιμότητας του κτιρίου.
Ακόμα μου λένε ότι ο βασικός μηχανισμός είναι ο σχεδιασμός δύσκαμπτων φερόντων στοιχείων και η κατάλληλη τοποθέτηση τους στον χώρο για την σωστή δυναμική συμπεριφορά του κτηρίου.
Και τους απαντώ μέσω ερωτήσεων
Ερώτηση δεν θα ήταν χρήσιμος ένας ακόμα μηχανισμός απορρόφησης της σεισμικής ενέργειας?
Δεύτερη ερώτηση. Δεν θα ήταν καλό να εκτρέπεται η σεισμική ενέργεια εκτός κατασκευής?
Τρίτη ερώτηση Δεν θα ήταν καλό να βελτιώσουμε την ικανότητα εδάφους θεμελίωσης?
Τέταρτη ερώτηση Δεν θα ήταν καλό να αυξάναμε την δυναμική των τοιχωμάτων?
Στις ερωτήσεις μου οι δομοστατικοί μου απαντούν
Πως να εκτρέπεται; Η κατασκευή "πατάει" στο έδαφος που είναι ο διεγέρτης. Μπορούμε να προσθέσουμε εφέδρανα η να βάλουμε γεωυλικά κάτω από την θεμελίωση που να μην ενισχύουν την διέγερση.
Το πως η ευρεσιτεχνία τα κατορθώνει όλα αυτά τους απαντώ.
Το έκανα στον σχεδιασμό μου. Τοποθέτησα και εφέδρανα. Έκανα όμως και κάτι άλλο Τοποθέτησα δύο ανεξάρτητους φορείς ( τον έναν προτεταμένο με το έδαφος τον άλλο πάνω σε εφέδρανα και τον ένα μέσα στον άλλο ) τους οποίους διαχωρίζουν σεισμικοί αρμοί στο ύψος των διαφραγμάτων. Η κρούση αυτών των δύο φορέων πάνω στους σεισμικούς αρμούς στο ύψος των διαφραγμάτων, με διαφορά φάσης μετατόπισης, αλληλοεξουδετερώνει τις σεισμικές εντάσεις. Δες το βίντεο. Ακόμα το πως εκτρέπω τις σεισμικές εντάσεις μέσα στο έδαφος και όχι επάνω στις διατομές. Παραλαμβάνω τις ανοδικές εντάσεις από τους κόμβους της ανώτατης στάθμης, προερχόμενες από την στροφή του τοιχώματος με τένοντες άνευ συνάφειας και τις στέλνω μέσα στο έδαφος και όχι επάνω στις διατομές των δοκών. Στο ανώτατο άκρο υδραυλικά συστήματα ενωμένα με τους τένοντες άνευ συνάφειας παρεμποδίζουν την στροφή και την κάμψη του τοιχώματος του φρεατίου πυρήνα και καταναλώνουν μέσο της θερμότητας των υγρών τους σεισμική ενέργεια Είναι σαν να λέμε στον σεισμό... όχι σας ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε σεισμική ενέργεια και σας την επιστρέφουμε πίσω στο έδαφος από όπου και προήλθε! Φυσικά αυτή η διαδικασία της επιστροφής των εντάσεων μέσα στο έδαφος κάνει ένα κύκλο μέσα από τις παρειές της διατομής του τοιχώματος.
https://www.youtube.com/watch?v=IO6MxxH ... e=emb_logo

Το ότι εκτρέπονται οι σεισμικές εντάσεις μέσα στο έδαφος και όχι πάνω στις διατομές των δοκών μέσω του μηχανισμού της ευρεσιτεχνίας το έχω αποδείξει και πειραματικά. Δες σε αυτό το βίντεο το πείραμα προς το τέλος. Οι δοκοί πάνω στους οποίους στηρίζεται η σεισμική τράπεζα ανασηκώνονται από το έδαφος ... απόδειξη ότι οι σεισμικές εντάσεις επιστρέφουν μέσα στην γη.
https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy ... e=emb_logo


Δες και αυτό το πείραμα στο οποίο η κατασκευή απλά πατάει πάνω στο έδαφος και είναι ασύνδετο με αυτό. Όλες οι εντάσεις οδηγούνται πάνω στους κόμβους και τους σπάνε!
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... e=emb_logo
0 .

seismic
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 14

Re: Η απόλυτη αντισεισμική λύση από τον Γιάννη Λυμπέρη είναι υπό διωγμόν!

Δημοσίευσηαπό seismic » 30 Μάιος 2020, 01:57


ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΕΙΣΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΣΕΙΣΜΟΣ

Κάθε δύναμη η οποία αντιστέκεται στον σεισμό είναι επιθυμητή στις δομικές κατασκευές. Αν οι σεισμικές εντάσεις είναι μεγαλύτερες από αυτές της δομικής κατασκευής η κατασκευή θα αστοχήσει. Η κατασκευή πατάει πάνω στην γη και η γη μετατοπίζεται πέρα δώθε με ένα μήκος διαδρομής και μία επιτάχυνση και αυτό το συμβάν παίρνει μέρος μέσα σε ένα χρονικό όριο, - διάρκεια.

Αυτά τα τρία στοιχεία α) μήκος μετατόπισης β) επιτάχυνση και γ) διάρκεια, προσδιορίζουν την καταστροφή του σεισμού. Ένας άλλος μεγάλος παράγοντας που καταστρέφει τις κατασκευές είναι ο συντονισμός.

Συχνότητα είναι ο αριθμός των πλήρων μετατοπίσεων στην διάρκεια ενός δευτερολέπτου.

Όταν η συχνότητα συμπέσει με την ιδιοσυχνότητα του κτιρίου έχουμε συντονισμό. Κατά τον συντονισμό αυξάνεται σταδιακά μέσα στην διάρκεια του χρόνου το πλάτος ταλάντωσης - μετατόπιση των ορόφων της κατασκευής, και η ενέργεια αυξάνει στο μέγιστο.

Αν η κατασκευή δεν διαθέτει δυνάμεις αντίθετες αυτών του σεισμού τότε το πλάτος ταλάντωσης της κατασκευής θα μεγαλώνει συνεχώς μέσα στην σεισμική διάρκεια μέχρι να καταστραφεί.

Δηλαδή αν έχουμε συντονισμό, μεγάλη σεισμική διάρκεια, μεγάλη επιτάχυνση εδάφους και μεγάλη μετατόπιση η κατασκευή και το περιεχόμενό της δεν έχει καμία τύχη να σταθεί όρθια. Το πόση ώρα θα σταθεί όρθια εξαρτάτε και από τα μέτρα απόσβεσης που ενσωματώνονται στην τεχνική σχεδίαση των αντισεισμικών κατασκευών.

Αλλά όταν ο σεισμός επιμένει να λικνίζει την κατασκευή με τους αναφερθέντες αστάθμητους παράγοντες η κατασκευή παρόλα τα ενσωματωμένα μέτρα απόσβεσης θα καταρρεύσει.

Μία εξωτερική δύναμη κόντρα στην δύναμη του σεισμού θα έλεγχε δυναμικά και αποσβεστικά την παραμόρφωση του κτιρίου.

Με τον σημερινό αντισεισμικό σχεδιασμό αυτή η εξωτερική δύναμη δεν υπάρχει. Αρκούμαστε να σχεδιάζουμε κατασκευές των οποίων η δυναμική και η απόσβεση εξαρτώνται μόνο από την αντοχή των διατομών των φερόντων στοιχείων και από την πλαστιμότητα αυτών πριν αστοχήσουν εντελώς. Λέμε ότι είναι αναπόφευκτη η ανελαστική παραμόρφωση του κτιρίου σε έναν μεγάλο σεισμό διάρκειας και διαχειριζόμαστε την αστοχία των διατομών σαν να είναι ένα αναγκαίο γεγονός που εκτονώνει σεισμική ενέργεια, λόγο της ανικανότητάς μας να ελέγξουμε την ανελαστική παραμόρφωση που είναι συνδεδεμένη με την αστοχία.

Η παραμόρφωση δεν μπορεί να ελεγχτεί χωρίς την επέμβαση μιας εξωτερικής δύναμης.

Αυτήν την εξωτερική δύναμη σας δίνω με την μέθοδο σχεδιασμού που προτείνω κόντρα στις δυνάμεις του σεισμού.

Βιδώστε το και σώστε το.
0 .

seismicos
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 340

Re: Η απόλυτη αντισεισμική λύση από τον Γιάννη Λυμπέρη είναι υπό διωγμόν!

Δημοσίευσηαπό seismicos » 24 Δεκ 2022, 14:56

Έχω αριθμητική διερεύνηση, προσομοίωση και πειράματα.
Είμαι ο Γιάννης Λυμπέρης ο seismic
0 .
Ποτέ μην στέκεσαι μπροστά από τον εφευρέτη και πίσω από τον γάιδαρο.


Επιστροφή σε “Θετικές Επιστήμες”